Kayıt Ol

Artemis Fowl

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Artemis Fowl
« : 04 Haziran 2008, 13:27:23 »
ARTEMİS FOWL


Artemis Fowl. Dünyanın geçmiş en genç suç dehası. Henüz on iki yaşında. Yanında devasa kahya. Artemis'in koruması ve hizmetkarı.

Artemis, ailesinin servetinin ve itibarını geri kazanmak uğruna Peri Halkının hazinesine göz dikerse ne olur? Tabii ki peri halkını karşısına alır.

Artemis'in karşısında kimler mi var? Sıkı durun! Peri halkının tek kadın subayı, yeenekli elf, Yüzbaşı Holly. Asabi, otoriter ve pancar suratlı kumandan Yarbay Root. Periler Diyarı teknolojisinin beyni sentor Foaly. Ve efsanevi hırsız cüce Mulch.

Artemis, Peri Halkının Kutsal Kitabını çalıp oyunu onların kurallarına göre oynuyor. Ancak olaylar hiç de onun planladığı gibi gelişmiyor.


ARTEMİS FOWL 2- KUZEY KUTBU MACERASI


Aman hazinelerinize dikkat edin.
Artemis Fowl hala aramızda.

Birileri goblinlere insan yapısı güç kaynaklarını yasadışı temin ediyor. Peri Halkı arasındaki denge bozulmak uzere. LEPrecon Birliğindeki Yüzbaşı Holly Short, bunun asıl sorumlusunun en büyük düşmanı, on üç yaşındaki Artemis Fowl olduğundan emin.
Acaba Artemis gerçekten suçlu mu?
Artenis'in başında halletmesi gereken bir büyük bela daha var: Rus mafyası. Dahi hırsız, babasının Rus mafyasının eline düşmüş olduğunu ve fidye için rehin tutulduğunu öğrenmiş durumda. Bu defa dahice bir plan bile yeterli olmayabilir. Hatta bir mucize lazım. Belki de Artemis'in yardıma ihtiyacı var...
Ortalık karışınca yine hiç kimsenin oyunu kurallarına göre oynamadığı ortaya çıkacak gibi görünüyor...
Kahramanlarımızın İrlanda'da başlayan yeni maceraları Kuzey Kutbuna kadar uzanıyor.


ARTEMİS FOWL 3- SONSUZLUK ŞİFRESİ


Periler iyi düşünün.
Hem de çok iyi.

Artemis Fowl'un macerası asla bitmeyecek

Peri teknolojisi, okyanus ötesinden gelen acımasız bir cani ve kırılmayacak bir şifre dünyayı yönetebilir mi?

İnsanlar onların izini buldu galiba.
Bütün Peri Halkı yine tehlike altında.

Yüzbaşı Holly, Foaly, Mulch ve Yarbay Roo'un olaylara karışıp müdahale etmeleri gerekiyor.

Londra'da başlayıp Chicago'ya kadar uzanan bu serüveni bir çırpıda okuyacaksınız.

Yapmanız gerekeni biliyorsunuz. Artemis Fowl'un üçüncü heyecanlı bölümü geldi.

ARTEMİS FOWL 4- OPAL'İN OYUNU

Suç dehâsı ARTEMİS FOWL, dünyanın en iyi hırsızı unvanını alabilmek için Herve’nin kayıp şaheseri Hırsız Peri’nin peşinde! Komutan Root, General Scalen’in hapishaneden kaçışının ardındaki sır perdesini aralamaya çalışıyor. binbaşılığa terfi etmek üzere olan Holly Short, kendisini kusursuz bir komplonun tam ortasında buluyor. Mulch Diggums eski dostlarına yardım edebilmek için hapishaneden kaçmak zorunda. Kleptoman cüce, hafızası silinen Artemis’in kayıp anılarını geri kazanmasını sağlayabilecek mi? Artemis’in eski düşmanı Opal Koboi, argon Kliniği’nden kaçabilmek için klonlama teknolojisinden faydalanıyor. Koboi insanlarla işbirliği yaparak yerin merkezine bir mekik gönderiyor. Dünyayı ele geçirme planları yapan çılgın Pixie, kendisini yenilgiye uğratan herkesten intikam almak istiyor. Kâhya ve Artemis’in hayatı tehlikede. İnsanlar perilerin varlığından haberdar olursa, yer altı dünyası yok olma tehdidiyle karşı karşıya gelecek. Peri dünyasının geleceği Artemis Fowl ve Holly Short’un ellerinde.

Çevrimdışı Anita

  • **
  • 156
  • Rom: 1
  • Milamber
    • Profili Görüntüle
Ynt: Artemis Fowl
« Yanıtla #1 : 04 Haziran 2008, 14:33:21 »
aaa evet güzel bir seri.büyümüşde küçülmüş tavırları çok tatlıydı.

Çevrimdışı Nefertari

  • ****
  • 1517
  • Rom: 6
  • Bla bla böö
    • Profili Görüntüle
Ynt: Artemis Fowl
« Yanıtla #2 : 14 Haziran 2008, 21:56:29 »
aaa evet güzel bir seri.büyümüşde küçülmüş tavırları çok tatlıydı.

okumadığın kitap var mı senin :hemk ...Yaz geldi emellerime ulaşıcam yazın sonlarına doğru okurum :D

malkavian

Ynt: Artemis Fowl
« Yanıtla #3 : 11 Eylül 2009, 22:19:37 »
Oldukça uzun zamandır raflarda ilgimi çekiyordu sonunda fırsat bulup okuma fırsatını buldum. Oldukça büyüleyici bir fantastik dünya olduğunu söylemeliyim. Kitabın ana karakteri suç dehası 12 yaşındaki Artemis' i ise karakter ve davranış olarak Desu Noto' daki (Death Note) 'L' e benzettim. 'L' in de hayranıyım bu karaktere de bayıldım doğrusu. 2 Metre boyundaki bodyguard Kahya ise güzel bir karakter olmuş.

Kitabın sonlarındaki sonsöz içinde geçen bu cümleye bayıldım: (Spoiler içerir)

Spoiler: Göster
' İnsanların Artemis' i romantikleştirmek gibi bir eğilimleri vardır. Sahip olmadığı nitelikleri ona mal etmek gibi. '


Evet arkadaşlar yapmayın bunu herkesi olduğu gibi kabul edin artık :)

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Artemis Fowl
« Yanıtla #4 : 12 Eylül 2009, 00:19:35 »
L ile Artemis'in aynı yapıda olduklarını fikri kusursuz bir tespit. Artemis'in aslında kötü mü yoksa iyi mi olduğuna karar vermekten kaçınmıştım hep; gri bir karakter. L ise beyaz olmasına rağmen bunu hissettirmiyordu. Bu ve yaş farkları dışında tıpkısının aynısılar  :P

malkavian

Ynt: Artemis Fowl
« Yanıtla #5 : 12 Eylül 2009, 01:11:07 »
L ile Artemis'in aynı yapıda olduklarını fikri kusursuz bir tespit. Artemis'in aslında kötü mü yoksa iyi mi olduğuna karar vermekten kaçınmıştım hep; gri bir karakter. L ise beyaz olmasına rağmen bunu hissettirmiyordu. Bu ve yaş farkları dışında tıpkısının aynısılar  :P

Ben hep şuna inanmışımdır belirli zekanın üstünde seyredenler yani süper zeki insanlar her zaman için Gridir-Neutraldır-Tarafsızdır-Ortadadır. Eğer ki bi amaç belirledilerse amaca ulaşmak için en akılcı çözüm ahlak kurallarını çiğniyorsa bu kişilerde çiğner çünkü mantığın gücüne inanırlar. Bu yüzdendir ki L ile Artemis i davranış olarak çok benzettim. Özellikle de konuşmalarındaki soğukluk...