Kayıt Ol

World of Warcraft (WoW)

Çevrimdışı Slyffindor

  • **
  • 218
  • Rom: 0
  • Entrigiue?.
    • Profili Görüntüle
World of Warcraft (WoW)
« : 23 Haziran 2008, 14:33:48 »
World of Warcraft (çoğunlukla WoW şeklinde kısaltılır), Blizzard Entertainment firması tarafından geliştirilen bir devasa çevrim içi rol yapma oyunudur (MMORPG-Massively Multiplayer Online Role Playing Game). Warcraft serisinin devamı olarak nitelendirilebilecek olan World of Warcraft'ın hikayesi de kendisinden önceki Warcraft oyunlarının hikaye, olay ve kahramanları çevresinde gelişmektedir. Aynı şekilde orijinal World of Warcraft önceki Warcraft oyunlarının ana dünyası olan Azeroth'ta geçmektedir. Ancak daha sonra çıkartılan The Burning Crusade genişleme paketi ile Azeroth yanında Warcraft hikayesine göre Orc ve Draeneilerin anavatanı olarak nitelenen Outland'de oyun dünyasına katılmıştır.

Şu anda 10 ırk oynanabilir durumdadır. Bunlar Dwarf'lar, Gnome'lar, Human'lar, Night Elf 'ler, Draenei'ler(TBC), Tauren'ler, Troll'ler, Orc'lar, Undead'ler, Blood Elf 'ler(TBC)'dir. Bu ırklar Faction olarak adlandırılan iki tarafa ayrılmıştır. Bu taraflar Alliance ve Horde 'dur. Yukarıda sayılan ırklardan Human, Dwarf, Gnome, Night Elf ve Draeneiler Alliance tarafını oluşturken karşısında Undead, Orc, Troll, Tauren ve Blood Elf'lerin oluşturduğu Horde bulunmaktadır. Bir karakter oluşturuken oyuncu sayılan ırklardan birisini seçmekle o ırkın içerisinde bulunuğu tarafa dahil olur. Burada herhangi bir değişiklik ve seçim söz konusu değildir. Oyunun yapısı bu iki taraf arasındaki çatışmaya dayalıdır.




Dünya

Orijinal WoW Azeroth olarak adlandırılan göreceli olarak oldukça büyük bir dünyada geçmektedir. Bu dünya Kalimdor ve Eastern Kingdoms adı verilen iki büyük kıtadan oluşmaktadır.

Kalimdor: Oyundaki orijinal ırklardan Orcların, Taurenlerin, Trollerin, Night Elflerin ayrıca The Burning Crusade ek paketi ile oyuna dahil edilen Draeneilerin başlangıç noktaları ve başkentleri bu kıtadadır. Bunlar Orgrimmar (Orc, Troll), Thunder Bluff (Tauren), Darnassus (Nightelf), Exodar (Draenei)'dır. Dolayısıyla bu sayılan ırklardan bir karakterle oynayan oyuncular ilk gelişim süreçlerini bu kıtada geçirmektedirler. Orijinal Kalimdor kıtası 17 bölgeden oluşurken The Burning Crusade ek paketiyle kıtanın kuzeybatısında bir ada üzerinde 2 bölge daha eklenmiş ve 19 bölgeye çıkmıştır


Eastern Kingdoms: Orijinal oyundaki ırklar olan Human, Dwarf, Gnome, Undead ve The Burning Crusade ile eklenen Blood Elf'lerin başlangıç noktaları ve başkentleri bu kıtadadır. Bunlar da Undercity *[Benim vazgeçilmez mekanım, topraklarında gezinmekten ve yaratık kesip XP kazanmaktan son derece haz aldığım yer. :melk](Undead), Silvermoon City(Blood Elf), Stormwind (Human), Ironforge (Dwarf, Gnome)'dur. Aynı şekilde bu ırkları seçen oyuncularda gelişimlerinin ilk aşamalarını çoğunlukla bu bölgede tamamlamaktadırlar. Orijinal kıta 21 bölgeden oluşurken The Burning Crusade ile eklenen Blood Elf'lere ait yeni 2 bölge eklenmiş ve böylece bu kıtadaki bölge sayısı da 23'e çıkmıştır.

The Burning Crusade genişleme paketi ile oyunun ana dünyası olan Azeroth dışında orc'lar ve draenei'lerin anavatanı olarak görülen Outland adında yeni bir dünya eklenmiştir. Başka bir boyutta yer alan bu dünya azeroth gibi geniş kapsamlı bir dünya olarak değil, daha çok başka parçalanmış bir dünyadan arta kalan boşlukta asılı kalmış kara parçaları olarak betimlenmiştir. Outland dünyası 7 bölgeden oluşmaktadır. Azeroth ile Outland dünyaları arasındaki geçiş Azeroth tarafında Eastern Kingdoms'da Blasted Lands bölgesinde, Outland tarafında ise Hellfire Peninsula bölgesinde yer alan bir geçit ile sağlanmaktadır. Outland dünyasındaki içerik zaten belli bir seviyeye ulaşmış oyunculara yönelik olduğundan Outland'de herhangi bir ırkın başlangıç bölgesi veya ana şehri yer almamaktadır. Ancak Outland'de Terokkar Forest bölgesinde yer alan
ve oldukça büyük olan Shattrath şehri tüm ırklar açısından ortak bir şehirdir. Ayrıca bu şehir Outland'in en büyük şehridir.

                       Şehirler

Oyunda gerek Azeroth'ta gerek Outland'de her bölgede irili ufaklı bir çok şehir bulunmaktadır. Bu şehirlerden 8 tanesi ırkların başkentleridir. Bu şehirler büyüklükleri ve sunduğu imkanlar açısından diğer şehirlerden bariz bir şekilde ayrılmaktadırlar. The Burning Crusade genişleme pakediyle bu sayı 9'a çıkmış bulunmaktadır. Gnome (Alliance) ve Troll (Horde) ırk olmasına karşın şehirleri bulunmamaktadır. Bunlar Ironforge (Dwarf ve Gnome'ların kenti), Stormwind (Human'ların), Darnassus (Night Elf'lerin), Exodar(Draenei), Thunder Bluff (Tauren'lerin), Orgrimmar (Orc'ların ve Troll'lerin) ve Undercity'dir (Undead'lerin),Silvermoon(Blood Elf)Fakat Terrokar'da yeralan Shattrath şehri iki tarafa da açık olup herhangi bir ırkın başlangıç bölgesinde değildir. 8 şehirde ırkların başlangıç bölgelerinde yer almaktadır. Bunlar sırayla Dun Morogh, Elwynn Forest, Teldrassil,Azuremyst Isle, Mulgore, Durotar, Tirisfal Glades ve Eversong Woods'dur. Ayrıca oyunda Shattrath City adında bir bağımsız şehir bulunmaktadır.


                    Uyarılar-Krizler
kişilerin küçük bir yüzdesi ışık oyunları,parlayan ışıklar ve bilgisayar oyunlarda görülebilecek diğer görüntülerden dolayı kriz veya baygınlık geçirebilirler.eğer epileptik sorunlarınız varsa bu oyunu kurmadan veya oynamadan önce doktorunuza danışın.önceden epilepsi sorunu olmayan kişiler bile bir bilgisayar oyunu oynarken kriz geçirebilrler.

krize şu belirtilerden biri eşlik edebilir: görüntü kaybı, kasılma, odak kaybı, göz veya kas seğirmesi, istem dışı hareketler ve hareket kaybı.

eğer bu belirtilerden birini yaşıyorsanız oyunu oynamayı derhal bırakın ve bir doktora danışın.bu oyunu oynayan çocukların ebeveynleri çocuklarını yakından takip etmelidirler.eğer çocuğunuz bu belirtilerden birini gösterirse hemen oyunu durdurun ve bir doktora başvurun.


                      Sınıflar 

Oyunda dokuz sınıf bulunmaktadır. Bunlar;

Druid (Doğa Savaçısı), Yetenek (Talent) ağaçları: Balance, Feral, Restoration
Hunter (Avcı), Yetenek ağaçları: Beast Mastery, Marksmanship, Survival
Mage (Sihirbaz), Yetenek ağaçları: Arcane, Fire, Frost
Paladin (Şovalye), Yetenek ağaçları: Holy, Protection, Retribution
Priest (Rahip), Yetenek ağaçları: Discipline, Holy, Shadow
Rogue (Suikastçı), Yetenek ağaçları: Assasination, Combat, Subtlety
Shaman (Şaman), Yetenek ağaçları: Elemental, Enhancement, Restoration
Warlock (Kara Büyücü), Yetenek ağaçları: Affliction, Destruction, Demonology
Warrior (Savaşçı), Yetenek ağaçları: Arms, Fury, Protection

                        Meslekler

Oyunda 13 adet meslek bulunmaktadır.Bunlar birincil (10 adet) ve ikincil (3 adet) olmak üzere ikiye ayrılır.Birincil mesleklerden 2 adet ikincil mesleklerin ise hepsi seçilebilir. Birincil mesleklerden Herbalism,Mining ve Skinning gathering (toplayıcı) meslektir. Diğer birincil meslekler crafting (imalat) mesleğidir, mesleğe özgü ürünler üretirler.

Birincil Meslekler

Alchemy (Simyacılık)
Blacksmithing (Demircilik)
Enchanting (Büyücülük)
Engineering (Mühendislik)
Herbalism (Bitkicilik)
Jewelcrafting (Mücevhercilik)
Leatherworking (Dericilik)
Mining (Madencilik)
Skinning (Deri Yüzme)
Tailoring (Terzilik)
İkincil Meslekler

Cooking (Aşçılık)
First Aid (İlk Yardım)
Fishing (Balıkçılık)



Ücretlendirme:
Eğer World of Warcraft oynamak istiyorsanız oyunun CD parasının yanında her ay belirli bir ücret ödemelisiniz.Bu ücret avrupa serverlarında 13€.

kaynak:özgür ansiklopedi









                 I'll be your water. I'll be yours

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2008, 15:14:52 »
Çok sevdiğim fakat oturupta bir türlü oynuyamadığım oyun... :D
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2008, 16:22:12 »
Aklı olan başlamasın zaten bu oyna. Uuyuşturucu gibi bir kez tadını aldınız mı bir daha bırakamazsınız.  :=)
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı Slyffindor

  • **
  • 218
  • Rom: 0
  • Entrigiue?.
    • Profili Görüntüle
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #3 : 24 Haziran 2008, 18:45:57 »
Aklı olan başlamasın zaten bu oyna. Uuyuşturucu gibi bir kez tadını aldınız mı bir daha bırakamazsınız.  :=)

Aynen öyle.. ;D Ben yaptım geçen sene o hatayı , ama güzel bir hata bence bu..Bir de rüyalarımda rahat bıraksalar beni..Orclar Elfler, Troller..Azeroth umun o engin coğrafyasını gece uykumun arasında bile keşfediyorum..Human ları Gnome ları kesiyorum rüyalarımda..Bazen bakıyorum guild im öle bir çeteleşmişki herkes bizden tırsıyor..işte öyle yani..:D



                 I'll be your water. I'll be yours

Çevrimdışı NightfaLL_NeMeSiS

  • **
  • 236
  • Rom: 1
  • Fear Itself!i
    • Profili Görüntüle
    • Claymore-tr
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2008, 12:07:36 »
Şu dünyada sarışın bi blood elf mageden başka ne isteyebilirim ki!Süper piskopatlar,oyun da bağımlılık yapıyo,ama sadece private serverlarda oynayabildim,oynayanlara hayranlıkla bakıyorum :-\

Çevrimdışı darkguardian

  • **
  • 183
  • Rom: 6
  • tırı vırı yapmaya gerek yok dimi
    • Profili Görüntüle
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #5 : 03 Temmuz 2008, 12:09:02 »
param olsa alıp başlıcam
вєLuм ηaм aямσηтh, ηaм aямσηтh ωićтσяia
σηє daяк aFтєяησσηLiкє a Shadσw i FLєwтhяσuqh тhє яaiη тhaт FєLL Sićк wiтh Laмєηт
тσ тhiS hσuSє σF iηćєSт
Fσя whєη wє uηdяєSSєd вLaSphємiєS aqaiηSт ωєηuS wєяє яєηт тhσuqh a SiSтєя яємσωєd hєя whiтє вσdγ appяσωєd
тhє paяadє σF мγ hєaωєηLγ quєSтSγєт, aLL тσηquєS aяє ησт тяuє Sσмє aяє Fσякєd σя aSкєw Liкє aη uηćiωiL Sєяpєηт'S aт вєSт Fσя σuSтєd Fяσм єdєη i FauSтєd aLL яєaSση hσσк iη мσuтh Liкє Saiηт pєтєя paη тσ hauηт Faiяγ qяσωєS
aηd hσт ωiяqiη ćσωєS whєяє iη тhє pяσмiSćuσuS Swaм
i єLєćтєd LσωєяS aηd яєjєćтєd σтhєяS мaтhiSтяiSSєS тhaт dση'т qiωє a daмη

вuт Fσя тhσSє тhaт SтiLL dσ
мγ dєєp iηтєяєSт qяєw
тhє яiSє σF тhє тяuє pєηтaqяaм!

Blackthron Society

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2008, 12:46:21 »
ahh ahh oynayamadığım için içimin geçtiği tek Online oyundur kendisi, her ne kadar WoW oynayamasam da Warcraft III'ü tüm ekleriyle falan bitirmişliğim vardır, küçüklükten... alabilecekler, oynayacaklar, oynayanlar varsa bizim yerimize de oynasınlar, lütfen :P ;D

Çevrimdışı Slyffindor

  • **
  • 218
  • Rom: 0
  • Entrigiue?.
    • Profili Görüntüle
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #7 : 03 Temmuz 2008, 22:22:05 »
Tamam, ben bütün oynayamayanlar adına bol bol oynayacağım yalnız ally ırkçıları heç yaklaşmasın  ;D Faşist bir Horde'um ben , sağlığa ziyan cinsten :p



                 I'll be your water. I'll be yours

Çevrimdışı NightfaLL_NeMeSiS

  • **
  • 236
  • Rom: 1
  • Fear Itself!i
    • Profili Görüntüle
    • Claymore-tr
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #8 : 03 Temmuz 2008, 22:23:54 »
Tamam, ben bütün oynayamayanlar adına bol bol oynayacağım yalnız ally ırkçıları heç yaklaşmasın  ;D Faşist bir Horde'um ben , sağlığa ziyan cinsten :p
Blood elf ;mage aç!Adını Nightfalliye koy.level 6 ol.Yerime murloc kes ;D

Çevrimdışı Slyffindor

  • **
  • 218
  • Rom: 0
  • Entrigiue?.
    • Profili Görüntüle
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #9 : 03 Temmuz 2008, 22:30:23 »
Blood elf ;mage aç!Adını Nightfalliye koy.level 6 ol.Yerime murloc kes ;D


Tamam not alıyorum abicim hemen, evet başka istek? ;D



                 I'll be your water. I'll be yours

Çevrimdışı NightfaLL_NeMeSiS

  • **
  • 236
  • Rom: 1
  • Fear Itself!i
    • Profili Görüntüle
    • Claymore-tr
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #10 : 03 Temmuz 2008, 22:45:27 »
O blood elf resmini bana at :hihi
bayılıyorum o piskopatlara ;D

Çevrimdışı Slyffindor

  • **
  • 218
  • Rom: 0
  • Entrigiue?.
    • Profili Görüntüle
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #11 : 23 Ağustos 2008, 14:19:06 »
Buyrun:




                 I'll be your water. I'll be yours

Çevrimdışı NightfaLL_NeMeSiS

  • **
  • 236
  • Rom: 1
  • Fear Itself!i
    • Profili Görüntüle
    • Claymore-tr
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #12 : 23 Ağustos 2008, 16:13:44 »
Hmm.Güzel.Çok güzel. :uhe

Ama daha yeni yapıyosun karakteri burda!Ben hem sarışın istiyorum hem de mage,veya rogue.(çok mu oldu?)

Çevrimdışı Slyffindor

  • **
  • 218
  • Rom: 0
  • Entrigiue?.
    • Profili Görüntüle
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #13 : 23 Ağustos 2008, 16:24:49 »
Hocam bunu öylesine attım Blood-Elf oynatmıyorum:D char çöplüğüne dönüyor sonra :D Horde«Undead«Warlock bir hesabım var benim Female



                 I'll be your water. I'll be yours

Çevrimdışı Berke

  • **
  • 124
  • Rom: 1
  • Rock'n Roll ...
    • Profili Görüntüle
Ynt: World of Warcraft (WoW)
« Yanıtla #14 : 01 Eylül 2008, 20:40:26 »
Yarın oyun elimde olucak ve başlıycam.. Çok heycanlıyım..  :salla  :yup