Kayıt Ol

Chinatown

Çevrimdışı Amèlie

  • ***
  • 531
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Chinatown
« : 02 Temmuz 2008, 19:31:15 »


Tür : Gerilim / Polisiye
Yönetmen : Roman Polanski
Senaryo : Robert Towne
Görüntü Yönetmeni : John A. Alonzo
Müzik : Jerry Goldsmith
Yapım : 1974, ABD , 131 dk.


Oyuncular

Jack Nicholson (J. J. (Jake) Gittes) , Faye Dunaway (Evelyn Cross Mulwray) , John Huston (Noah Cross) , Perry Lopez (Teğmen Lou Escobar) , John Hillerman (Russ Yelburton) , Darrell Zwerling (Hollis I. Mulwray) , Diane Ladd (Ida Sessions) , Roy Jenson (Claude Mulvihill)  
 
Hollis Mulwray 1930'larda Los Angeles belediyesinin su dağıtım departmanında baş mühendistir. Ida Sessions, polis kökenli özel dedektif J.J. "Jake" Gittes'e kendisini Mulwray'in eşi Evelyn olarak tanıtır ve onun bir başka kadınla birlikte olduğundan şüphelendiğini söyleyerek onu takip ettirir. Gittes, Mulwray'in çekici bir kadınla birlikte fotoğraflarını çeker ve dava kapanır. Bir süre sonra Mulwray öldürülür.

Bunun üzerine Gittes vakanın üzerine gitmeye karar verir. Fakat beklediğinden çok daha karmaşık bir senaryoyla karşılaşır: kendisini kiralayanın gerçek Evelyn Mulwray olmadığını anlar. Araştırmaları sonucunda olup bitenlerin sudan uzak olduğu için değeri çok düşük olan tarım arazilerini ucuza satın alıp suya kavuşturduktan sonra milyonlarca dolara satma planının bir parçası olduğunu anlayacaktır...