Kayıt Ol

Mekanlar ~

Çevrimdışı Ireth~

  • ***
  • 482
  • Rom: 4
  • Cönk-ü Alem
    • Profili Görüntüle
Mekanlar ~
« : 07 Temmuz 2008, 18:44:40 »
Azkaban: Büyü Kanunlarını Uygulama Dairesi, Kuzey Denizi’nin en kuzeyinde küçük bir adada yer alan Azkaban Kalesi ya da Azkaban adıyla bilinen bir cezaevi idare etmektedir. Azkaban korkunç bir yerdir. Tutuklular Ruh Emici denen yaratıklar tarafından korunur. Bu yaratıklar, tutukluların olumlu duygu ve düşüncelerini emerler. Orada uzun sure kalan biri tüm iyi duygu, düşünce ve ümitlerini yitirir. Hep kötü anıları ve düşüncelerini canlı tutmaya zorlanırlar. Bazısı delirir, bazısı da ümitsizlik içinde ölür.

Baba Barty Crouch, Voldemort’un etrafa korku saçtığı günlerde Büyü Kanunlarını Uygulama Dairesi başkanıydı ve Voldemort’un birçok yandaşı aleyhinde dava açmıştı. Emri altındaki Seherbazlar, Voldemort yanlılarından farksız davranmaya başlayıncaya dek Karanlık Güçlerle ümitsizce devam eden mücadele onu daha sert karşı önlemler almaya zorlamıştı.Crouch, insanları doğru dürüst yargılamadan Azkaban’a yolluyordu, tıpkı Sirius Black’e yaptığı gibi. Ayrıca Voldemort yanlısı olan oğlunu da oraya yolladı.

Hapishanede kalan diğer tutuklular arasında; Hagrid, Karkaroff, Dolohof, Rosier de sayılabilir. Eğer bir şekilde Azkaban'dan çıkabilirseniz, yaşamınızdaki tüm güzellikler tekrar geri gelir. 

Voldemort'un güçlendiğidönemde Harry ile olan savaşında Azkaban'dan toplu kaşçışlar olmuş, bir çok kişi hapisten kaçışına göz yumularak Voldemort yandaşı olmaz zorunda bırakılmışlardı.


Dean Ormanı: Hermione anne ve babasıyla birlikte buraya kamp yapmaya gelmişlerdi.

Harry ve Hermione, Hortkuluk'ları bulma savaşında Voldemort'tan kaçarken bu ormanda konaklamışlar ve tesadüf eseri Gryffindor'un kılıcını da buradaki bir su birikintisinin içinde bulmuşlardır.


Denizhalkının Yeri :Denizhalkının yaşadığı köyün bir meydanı ve meydanında bir heykeli vardır. Yaşadıkları barınakların çeversinde yabani otlardan bahçeler vardır. Hatta bazılarının kapısında ehli bir Garkenez görmek bile mümkündür.

    
Diagon Yolu

Londra'da bulunan Çatlak Kazan'daki çöp tenekesinin yanındaki duvardan tuğlaları saymaya başlarsınız. Üç yukarı, iki sağa ve duvara üç kere vurursunuz. Eğer sayıp dokunduğunuz doğru tuğla ise, tuğla şöyle bir titrer, oynar ve ortasında küçük bir delik belirir. Delik büyüdükçe büyür ve bir saniye kadar sonra büyük bir devin bile geçebileceği kemerli bir geçit halini alır. Geçit kıvrıla kıvrıla uzayıp gözden yok olan taş döşeli bir sokağa çıkar. İşte Diagon Yolu burasıdır. Diagon Yolu; arnavut kaldırımlı, garip ve heyecan verici malzemelerin satıldığı dükkanların ve restoranların bulunduğu uzun bir caddedir. Geçitten geçip Diagon Yolu'na çıktıktan sonra delik yine kapanır ve duvar haline dönüşür.

Çatlak kazanın içinden barın içinden yürüyüp arka tarafa, çöp kovalarının durduğu serin, küçük avluya çıktılar. Hagrid pembe şemsiyesini kaldırıp duvardaki belli bir tuğlaya vurdu ve bunun üzerine duvar açılıp bir kemere dönüş¬tü. Şimdi karşılarında dolambaçlı, kaldırım taşı döşeli bir cadde vardı. Girişten geçip durdular ve etraflarına baktılar.

Diagon Yolu son senede oldukça değişmişti. Büyü kitaplarının, iksir malzemelerinin ve kazanların durduğu ışıl ışıl vitrinler gözden kaybolmuş, üzerlerine yapıştırılan Sihir Bakanlığı posterlerinin arkasında saklı kalmıştı. Bu iç karartıcı mor posterlerin çoğu yazın gönderilmiş olan Bakanlık kitapçıklarındaki güvenlik önerilerinin büyütülmüş halleriydi, ama içlerinde yakalanmamış Ölüm Yiyen'lerin hareketli siyah-beyaz fotoğraflarını gösterenleri de vardı. En yakın aktarın cephesinden Bellatrix Lestrange küçümser bakışlarla bakıyordu. Florean Fortescue'nun Dondurma Dükkanı da dahil olmak üzere bazı yerlerin vitrinleri tahtayla kapanmıştı. Öte yandan, cadde boyunca bir dizi derme çatma tezgah türemişti. En yakın olanı Flourish ve Blotts'un hemen dışına dikilmişti, çizgili ve lekeli bir tentesi vardı. Üzerindeki kartonda şunlar yazıyordu:
Muskalar: Kurtadamlara, Ruh Emiciler'e Ve İnferius'lara karşı birebir

Şimdi caddede neler var bakalım;
 
* Aktar Dükkanı
* Binbir Çeşit Baykuş Dükkanı
* Büyülü Hayvan Evi
* Dondurmacı
* Eeylops Baykuş Mağazası
* Flourish ve Blots
* Gambol ve Japes Büyücülük Şakaları Mağazası
* Gringotts Büyücü Bankası
* Madam Malkin'in Her Duruma Göre Cüppeleri
* Ollivander'in Asa Dükkanı
* Weasley Büyücü Dükkanı



 Godric's Hollow


Yarı sihirli yaşama mekanlarının en meşhurudur.
Godric’s Hollow, Lily ve James Potter’in 1981 Ekim’inde Voldemort’tan saklandıkları kasabadır.
Gryffindor’un da kurucusu olan Godric Gryffindor bu kasabada doğduğu için kasabaya onun adı verilmiştir. Kasabada yaşayanlar arasında büyücü demirci Bowman Wright da vardır ve ilk Altın Snitch'i burada yapmıştır. Voldemort’da bu kasabada James ve Lily'i öldürdükten sonra yıktığı bir kır evinde yaşamıştır. "Sihir Tarihi" kitabının yazarı Bathilda Bagshot hala burada oturmaktadır.
Dumbledore ailesinin de bir süre burada kaldığı bilinmektedir. Öyle ki anne Kendra ve kızkardeş Ariana'nın mezarları da buradadır. Onların mezarlarının üstünde "Hazinen neredeyse, kalbin de orada olacaktır." yazmaktadır.

Dumbledore ailesine ait mezarın iki sıra arkasında ise Potter'ların mezarı bulunmaktaıdr. Onların mezar taşında da    "Son yok edilecek düşman,ölümdür"   yazar.

Köyün merkezi, küçük bir meydandır. Meydanda birkaç dükkan, bir postane, bir pub ve renkli camları olan küçük bir kilise vardır. Meydanın orta yerinde savaş anıtı (isimlerle kaplı bir dikilitaş) durmaktadır. Noel zamanı burada kocaman bir noel ağacı süslenmiş ve ışıklandırılmış olarak durur. Savaş anıtı yanından biri geçerken dönüşüm geçirerek yanından geçen kişiyi temsil eden bir heykele dönüşür.
Harry bu anıtın yanından geçerken de anne babası ve babasının kucağında kendisinin yer aldığı bir heykele dönüşmüştü.

Kilisenin arkasında yer alan kasabanın mezarlığı kadim sihirli ailelerin adlarıyla doludur ve bu da yüzyıllar boyunca kilisenin yakasını kurtaramadığı hayalet hikayelerinin açıklamaktadır. Mezarlığın girişinde parmaklıklı bir kapı vardır.

Köyün dışına doğru çıkan yolun üzerinde küçük evlerin sonunda harabe bir ev vardır. Harry'nin ailesinin evi...

Voldemort'un saldırısından on altı yıl sonra dahi ev hala ayakta kalabilmiştir ancak doğal olarak bakımsızdır. Bahçedeki otlar büyümüş ve yabanileşmiştir. Evin büyük bir kısmının üstü sarmaşıklarla kaplanmış olsa da sağ üst köşe uçmuştur. Burası saldırı sırasında lanetin geri teptiği yerdir. Evin kapısına dokunulduğunda toprağın içinden, yabani ortların arasından tahta bir tabela yükselir. Üzerinde altın harflerle şunlar yazılıdır:
"Bu noktada, 31 Ekim 1981 gecesinde,Lily ve James Potter hayatlarını yitirdiler. Oğulları Harry, Öldüren Lanet'ten sonra sağ kalmış tek büyücüdür. Muggle'lara görünmeyen bu ev Potter'lara bir anıt olarak ve aileyi parçalayan şiddetin bir hatırlatıcısı olarak harabe halinde bırakılmıştır."

Yazının etrafı, mesajlar,edebi mürekkeple atılan imzalar veya isimlerinin oyulmuş baş harfleriyle doludur.


Grimmauld Meydanı On İki Numara

Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nın Karargahı, Londra Küçük bir meydanın ortasında bakımsız çimlerin etrafındaki evlerin cepheleri pistir ve bazı pencereleri kırık, kapıların çoğunun boyası kalkmış ve evlerin önünde yığınla çöp birikmiştir.

Grimmauld Meydanı,On iki Numara’ya geldiğiniz zaman on bir ve on üç numaralar arasında ansızın yıpranmış bir kapı ortaya çıkar. Hemen ardından da kirli duvarlar ve pis pencereler belirir. Sanki fazladan bir ev şişip, iki tarafındakileri iterek kendine bir yer açmaktadır. Yeni beliren binanın kapısı eskimiş sihay boyalıdır ve kapı tokmağı gümüşten kıvrılmış bir yılan şeklindedir. Kapıda hiç bir şekilde anahtar ya da posta atma deliği yoktur.

Burası, Sirius Black’in anne ve babasının evidir. Mrs. Black öldüğünden beri yani yaklaşık 10 yıldır burada kimse yaşamamaktadır. Babası yaşarken eve büyücü dünyasının bildiği her tür güvenlik önemlerini yaptırmıştır. İşaretlenemez olmasından dolayı da Muggle’ların gelip kapı çalma riski yoktur. Bu yüzden bir karargah olarak idealdir. Karargah olmasından sonra Dumbledore’da kendi korumasını eklediği için dünyadaki en güvenli yer olmuştur. Dumbledore Yoldaşlık’ın sır tutucusu’dur. Bu yüzden Dumbledore söylemediği sürece kimse Yoldaşlık Karargahı’nın yerini bulamaz.

Ancak Dumbledore'un ölümünden sonra bütün Yoldaşlık üyeleri evin yerini bildikleri için herhangi bir Voldemort saldırısında bu sırrı saklamak artık daha zor hale gelmiştir. Böylece On İki numara bütün güvenliğini yitirmiş gözükmektedir.

Holde uzun, güve yemiş,koyu renkli perdelerin önünden sessizce yürüyerek geçilir. Bu perdelerin arkasında bazılarının gerçek boyutta olduğu portreler vardır. Sirius Black’in annesinin portresinde buradadır ve eğer üzerindeki perde açılır ise veya yüksek sesle hareket edilirse kulakları tırmalayan bir şekilde sanki işkence görüyormuş gibi bağırmaya başlar. Perdeyi kapatmayı başabilirseniz sesi de kesebilirsiniz.

Göreceğiniz en gerçekçi ve en sinir bozucu portredir. Mrs.Black siyah başlıklı ihtiyar bir kadındır. İhtiyar kadının salyaları akmaktadır, gözleri fıldır fıldır döner, haykırırken yüzünün sararmış derisi iyice gerilir. Kendisinin oradan indirilmemesi için portresinin arkasına Kalıcı Yapıştırma Büyüsü yapmıştır.

Black ailesi geleneğine göre evin soy çizgi­sini izlemesi, Black adını taşıyan bir sonraki erkeğe bırakılması gerekmektedir. Kardeşi Regulus ondan önce öldüğü ve ikisinin de ço­cuğu olmadığı için, Sirius, Black’lerin sonuncusuydu. Son Black olmasından dolayı ev Sirius Black'e kalmıştı. Vasiyetinde de evi Harry Potter'ın almasını istediğini de açıkça belitmişti. Ancak, eve safkan olmayan kimseler tarafından sahip olunmasının engellenmesi için Bellatrix Lestrange tarafından büyüler yapıldığı da düşünülmektedir.

Bodrum Katı:
Giriş holündeki merdivenlerden aşağıya inilince bodrumdaki mutfağa giden kapıya ulaşılır. Pürüzlü taş duvarları olan, mağara gibi bir odadır. Yukarıdaki hol kadar kasvetlidir ve ışık sadece odanın diğer ucunda bulunan şömineden gelir. Ortasında uzun tahta bir masa vardır. Burası hem toplantıların yapıldığı hem de yemeğin yendiği yerdir. Bu yüzden birçok sandalye bulunmaktadır. Karanlık tavandan ağır demirden tencereler tavalar sarkmaktadır. Mutfakta kiler ve mutfak eşyalarının olduğu bir büfe bulunmaktadır.

Giriş Katı:
Bina kapısından soğuk ve kasvetli bir koridora girilir. Yer yer kalkmış duvar kağıtlarıyla, duvarlarda asılı olan eski model gaz lambaları hemen göze çarpmaktadır. Üzerinde örümcek ağları birikmiş yılan şeklinde bir avize tavanda asılıdır. Yerde ise eski ve havları dökülmüş bir halı vardır. Ayakları dengesiz bir masanın üzerinde yine yılan şeklinde kollu bir şamdan durur. Duvardaki uzun, güve yemiş perdeler arkasında kapıların olduğu hissini vermektedir. Kesik bir ifrit bacağından yapılmışa benzeyen kocaman bir şemsiyeliğin yanından geçip karanlık bir merdivenden yukarı kata çıkılır. Merdivenler boyunca duvarlarda plakalara monte edilmiş bir dizi kurutulmuş kafanın önünden geçilir. Biraz daha yakından bakılınca bu kafaların ev cinlerine ait olduğunu görülür. Hepsinin biraz domuz burnuna benzeyen burunları vardır.

Giriş kapısının tam karşısındaki kapı yemek odasına açılır. Bu odadaki büfelerde tabak boyunda örümcekler vardır. Black armasının işlenmiş olduğu porselenler,  kararmış gümüş çerçeveli eski fotoğraflar bu büfenin içinde yer almaktadırlar.

Birinci Kat:
Bu kattaki misafir odasının yüksek tavanı ve kirli goblenlerle kaplı zeytin yeşili duvarları vardır. Üstüne basıldıkça halıdan küçük toz bulutları yükselir, uzun, yosun yeşili kadife perdelerse Doksi'lerle doludur. Yoldaşlık toplantıları da burada yapılmaktadır. O dada ince bacaklı bir yazı masası bulunur. Şöminenin iki yanında garip nesnelerle dolup taşan iki vitrinli dolap vardır. İçlerinde hançerler, pençeler, tomar yapılmış yılan derisi, üzerinde anlaşılmaz yazılar yazılmış garip dillerde gümüş kutular ve ağzında büyük bir opal taş kakılmış içindekinin aşağı yukarı kan olduğu kesini süslü bir kristal şişe vardır. İçinde Sigilkabuğu tozu olan enfiye kutusu, kurulduğu zaman çalan müziğinden dolayı insanın üzerine halsizlik ve uyku çökmesine sebep olan bir müzik kutusu, eski bir mühür ve de bir madalyon bulunur. Çok sıkı bir temizlik gerektiren bu odada temizlik sırasında vitrindeki hiç bir eşya bulunduğu ortamı bırakmak istemezler.

Temizlikten sonra misafir odasında, sadece takırdayan yazı masası ve duvardan çıkarılması başarılamayan Black soyağacı gobleni kalmıştır. Goblen son derece eski ve solgun görünümlüdür. Yer yer Doksi'ler tarafından yenmiş olmasına rağmen üzerine işlenmiş sırma tel hala ışıldamaktadır.

Bu katta bir de banyo vardır. İçeride ağzı açık yılanlar şeklinde musluk başları olan siyah bir lavabo, küvet, çatlak ve tozlu bir ayna vardır.

Hermione ve Ginny bu katta kalmaktadırlar.

İkinci Kat:
Buradaki sahanlık kir pas içindedir. Sahanlığı geçince sağda bir yatak odası bulunur. Oda kapısının yılan başı şeklindeki tokmağı vardır. Haryy ve Ron burada kalmaktadır. Bu oda; kasvetli, yüksek tavanlı, rutubetli, karanlık ve çift yataklı bir odadır. Boyası soyulmakta olan duvarların çıplaklığını biraz olsun gideren tek şey süslü bir çerçeve içindeki sirius'un büyükbabası büyük-büyük-büyükbabası Phineas Nigellus Black'e ait boş bir tuvaldir. Odada bir de gardrop vardır.

Ücüncü Kat:
Bu katta sadece iki kapı vardır. Buralardan yatak odalarına girilir.

Brinci kapının üstünde Sirius yazan bir plaka vardır. Ferah ve güzel bir odadır. Duvarlar ipek dokulu gümüşi kurşuni renktedir. Ancak o kadar çok poster ve resim asılıdır ki duvarlar çok az görülmektedir. Bütün poster ve resimler Kalıcı Yapıştırma Büyüsü ile yapıştırıldığından dekorasyon zevkini pek de taktir etmeye anne babası tarafından duvardan çıkarılamışlardır. Duvarlarda; Muggle motosiklerleri, solmuş tebessümleri ve buzlaşmış gözleriyle hareketsiz bir şekilde duran birkaç bikinili Muggle kızı, Slytherin ailesinin üyelerinden ne kadar farklı olduğunu kanıtlarmışcasına soluk kırmızı ve altın renginde bir kaç büyük Gryffindor pankartı asılıdır. Buradaki tek büyücü fotoğrafı ise  kolkola girmiş ve kameraya gülen dört Hogwarts öğrencisinin resmidir. Bunlar; James, Sirius, Pettigrew ve Lupin'dir.

İçeride tahtadan başlığı olan büyük bir yatak, uzun kadife perdeler, ahşap bir gardırop, bir konsol ve tepede bir avize vardır. Avizenin üzerindeki mumlar, yandıktan sonra eridiği şekliyle yine donuk bir vaziyette durmaktadırlar.

İkinci kapının üstünde ise gösterişli,küçük bir tabelanın üstünde elyazısıyla özenle yazılmış olarak şunlar yazılıydı:

 Özel İznim Olmadan
Girmeyin
Regulus Arcturus Balck

Regulus'un yatak odası Sirius'unkinden daha küçük olmasına rağmen aynı ihtişam gözlenmektedir. Slytherin'in zümrüt yeşili ve gümüş renkleri, odanın her tarafına hakimdir. Yatağının üzerinde Black aile arması, şiarı Toujours Pur ile birlikte çizilmiştir. Hemen altında ise Regulus'un bir dönemde olsa Voldemort hayranlığını yansıtan sarı gazete küpurları yer almaktadır.

Odada yatağın dışında gardırop ve çalışma masası yer almaktadır. Çekmecelerin içinde eski tüy kalemler, kötü kullanılmış olmalarından dolayı eskimiş ders kitapları, kırılmış bir mürekkep şişesi vardır.

Black'ın annesinin odası buradadır. Bu odada artık Sirius, Şahgaga'yı beslemektedir. İçeride küflü bir dolap vardır.
Fred ve George da bu katta kalmaktadırlar.




Çevrimdışı Ira Arel

  • **
  • 198
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mekanlar ~
« Yanıtla #1 : 09 Temmuz 2008, 07:41:03 »
Grimmauld Mekanı'ndaki eve bayılıyorum:D
"Bize aslında kim olduğumuzu göstren şey yeteneklerimizden çok SEÇİMLERİMİZ'dir."