Kayıt Ol

Summoning

Çevrimdışı Ulver

  • *
  • 6
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Summoning
« : 10 Ocak 2014, 23:46:57 »
Summoning 1993 yılında; Silenius (Michael Gregor), Protector (Richard Lederer) ve Trifixion (Alexander Trondl) tarafından kurulmuştur.İlk albümleri daha sert tonlara geleneksel black metal tarzına sahip Lugburz’dur (1995). Aynı sene içinde gelecek yıllara da rehberlik edecek Tolkien’den esinlenen epik black metal tarzında Minas Morgul albümünü yayınlayarak tamamen tarzlarını ortaya koydular . Daha sonra devam eden albümlerde Minas Morgul gibi Orta dünya temalı bir tarza sahiptir.

Albümleri;
1995: Lugburz
1995: Minas Morgul
1996: Dol Guldur
1999: Stronghold
2001: Let Mortal Heroes Sing Your Fame
2006: Oath Bound
2013: Old Mornings Dawn

Not: Biyografim biraz kısadır ben ağırlıklı olarak ilk albümü seviyorum diğer albümlerini ender dinlerim. Biyografiyi yazmamdaki amaç Yüzüklerin efendisi fanlarının bu grubu seveceğine inanmamdır. Özellikle Yüzüklerin Efendisi fanları kesinlikle Minas Morgul, Dol Guldur albümlerini dinleyerek başlamadırlar.

Tek kelimeyle özetleyebilir https://www.youtube.com/watch?v=wtb53WAg3ws
Chill of the Night

Çevrimdışı Khentis

  • **
  • 100
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Summoning
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2015, 21:21:13 »
Summoning başlığını gördüğümde inanılmaz mutlu oldum, keza en sevdiğim gruplardan biridir kendileri. Yalnız hiç rağbet görmemesi üzdü beni açık konuşmak gerekirse. Müzikle ile yakından alakası olan biri olarak söyleyebilirim ki, Summoning dinlenmeden geçilmemesi gereken bir oluşum.

Summoning, Tolkien'in şiirlerini baz alarak besteliyor çoğu şarkısını ve bu yüzden de Tolkien Metal etiketi yapıştırılmış adamlara -yine de her Yüzüklerin Efendisi hayranı bu abileri sevecek diye bir kaide yok, müzikleri sert denebilecek bir kıvamda. Müzikal yapısı sürekli bir değişim gösteriyor grubun. İlk albümleri düz black metal (ben kasap black metal demeyi tercih ediyorum), zaten daha bu dönemde Summoning şimdiki gibi iki kişi değil. Tahminimce Silenius ve Protector, şu anki üyeler, daha melodik, hatta orkestral türde müzik yapmak istediklerinden olacak ki, yola yalnız devam ediyorlar ikinci albümlerinden beri.

İkinci albümde Summoning o çiğ black metal havasından kopmuş, farklı farklı enstrümanlarla harmoniler yaratmaya, Summoning olmaya başlamış - yine de, bana kalırsa  Dol Guldur albümüyle birlikte tam olarak oturtuyorlar "sound"larını. O yüzden ilk defa dinleyecek kimseler varsa bu grubu, ilk albümlerinden başlamak yerine, son albümlerinden başlayıp başa doğru gidebilirler, hatta ilk albümlerine hiç bulaşmayabilirler.

İki müzisyen de belirli şarkılarda vokal yapıyor ve şarkıları tamamen bilgisayar ortamında kaydediyorlar. Bu yüzden herhangi bir canlı performansları yok, zaten olması pek mümkün değil. Çünkü iki kişinin çalabileceğinden fazla enstrümanlar ve karmaşık partisyonlar var şarkılarında. Yine bu sebeplerdendir ki albümlerinin arası uzadıkça uzuyor. Son albümleri 2013 yılında sürüldü piyasaya ve hem eleştirmenlerden hem de hayranlardan çok iyi yorumlar aldı; insanların tek isteği bir sonraki albümün kaydının da 7 yıl sürmemesiydi. Grup üyelerinden biri sonraki albüm için insanları bu kadar bekletmemek istediklerini söylemişti bir Facebook mesajında. Zannımca "Old Mornings Dawn", grubun kurulduğu vakitten beri yaptığı en iyi çalışma. Ben de grubu övdükçe prim alıyorum sanki öv öv bitiremedim adamları. Bir de bir kaç şarkı bırakayım beğendiğim, dilerseniz dinleyin. Ama dinleyin.

Like Some Snow-White Marble Eyes

Of Pale White Morns and Darkened Eves

Land of the Dead

In Hollow Halls Beneath the Fells

Over Old Hills

The wizard's crown I'll take on Halloween.