Kayıt Ol

Hellogoodbye

Çevrimdışı Amèlie

  • ***
  • 531
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Hellogoodbye
« : 08 Temmuz 2008, 13:31:33 »



2001 senesinde Forrest Kline (vokal, gitar) tarafından bir kayıt projesi olarak hayata geçen Amerikalı synth pop grubu Hellogoodbye, ismini the Beatles parçası “Hello, Goodbye”dan alıyor. Jesse Kurvink (klavye)’in katılımıyla bilgisayar ile birlikte ilk synth pop bestelerine imza atmaya başlayan grup, ilk başta bu işi sadece çevredeki arkadaşları eğlendirmek için yapıyordu. Ancak yaptıkları bestelere olan ilginin artmasıyla birlikte ikili, şarkılarıyla bazı internet sitelerinde yer almaya başladı.

Hayranlarının hazırladığı “Parachute” adlı EP’nin çeşitli yollarla dağıtılması sonucunda konserlerle ismini duyurma kararı alan Kline ve Kurvink, 2002 senesinde yanlarına Aaron Flora (davul) ve Marcus Cole (bas gitar)’u da alarak performanslarına başladı. 2004 senesinde Drive-Thru Records ile anlaşan Hellogoodbye, senenin sonunda kendi isimleriyle aynı ismi taşıyan ilk resmi EP’sini yayımladı. EP’de yer alan “Call n’ Return” adlı parçaya bir de video klip çeken grup, EP ile iyi bir şatış grafiği yakalamayı başardı. EP sonrasında davulcu Aaron Flora gruptan ayrılırken, kadroya daha o zaman 16 yaşında olan Chris Profeta eklendi.

2006 senesinde “Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs!” adlı ilk albümünü Matt Mahaffey ve Jeff Turzo prodüktörlüğünde yayımlayan Hellogoodbye, albümle Amerika listelerinde 13 numara olmayı başardı. Albümden piyasaya sürülen single “Here (In Your Arms)” ile Amerika listelerinde 14 ve İngiltere listelerinde 5 numara olan grup, parçaya çekilen video kliple de müzikseverlerden beğeni topladı. Albüm sonrasında Japonya ve İngiltere’de Houston Calls ve Plain White T. gruplarıyla performanslarda bulunan dörtlü, 2006 senesini dijital olarak yayımladıkları “Remixes!” adlı remix EP’siyle sonlandırdı.

2007 senesinde yine dijital olarak “Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs!” albümünde yer alan “All Of Your Love” parçasının remixlerinden oluşan “All Of Your Love Remixes” adlı EP’yi piyasaya süren Hellogoodbye, en son Boys Like Girls grubuyla birlikte Amerika’da performanslarda bulundu. Ağustos ayında İngiltere’deki Leeds ve Reading festivallerinde sahne alan grup, sonrasında Amerika’ya geçerek New Jersey’deki The Bamboozle festivaline katıldı.

Grup, yeni albümü "Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs! And More!" için stüdyoda bulunuyor.







Tek kelimeyle müthisler :D