Devil May Cry Böylesine muhteşem bir senaryonun nasıl harcandığını gösteren bir anime.Açıkcası Devil May Cry'in oyunlarını oynadıktan sonra hikaye çok cılız kalıyor animede. Tamam yine Dante'nin bi karizması var ama çok sallamasyon ilerleyen bir yapısı da var animenin.Her bölüm değişen hikaye izlemeyi hakikaten zorlaşıtırıyor sırf Dante karakteri için katlandım diyebilirim.Onun dışında her ne kadar duygusallık yok demek istesek de yine yufka yüreklilikleri yok değil Dante'nin bunu animelerin doğasına bağlayıp fazla üzerinde durmuyorum. Açıkca belirtmek gerekirse, her türlü felsefi sorgulamanın yapıldığı, yaşam üzerine yapılan göndermeler ve hayatın başka bir yüzünü gösteren Japonlar nedense böylesine muhteşem bir senaryo üzerinde başarılı olamamışlar ve çarçur etmişler.Benim beklentim ilk başta tıpkı oyunlardaki gibi Dante'nin dünyaya gelmesi ve olayların bunun üzerine sarmal bir şekilde ilerlemesiydi fakat basit bir şirket olarak kurulan Devil May Cry'a gelen çoğu saçma sapan işlerden öteye gitmeyen orta halli duygusallık katılmış bir Devil May Cry'dı bu. Zaten oyunlarından en az birini oynamamış iseniz anlaşılması epey güç bir anime.