Kayıt Ol

Beleg Cuthalion'a Dair

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Beleg Cuthalion'a Dair
« : 15 Temmuz 2008, 20:04:23 »
Alıntı yapılan: Hurin'in Çocukları S:84
"Ümitsizlik içinde yatarken bir boru sesi duydular. Sağlamyaylı Beleg o bölgede avlanıyordu, çünkü her zaman Doriath Bataklıklarında yaşardı ve o günlerin en iyi ormancısıydı.

 
Beleg Uzunyay olarak da bilinir. Beleg bir Sindar elfi idi. Thingol'un Doriath sınır koruyucularının en iyilerinden biri olarak bilinirdi. Aynı zamanda Brethil'in korumasını da üstlenmiştir zaman zaman. Bu muazzam savaşçı. Dışa kapalı olan Doriath'tan Nirnaeth Arnodiad(Sayısız Gözyaşı Savaşı)'a giden az sayıda elften birisidir.

Beleg Cuthalion aynı zamanda Orta Dünya'nın en talihsiz kişilerinden olan Hurin oğlu Turin'in de yakından arkadaşıdır. Onu ilk kez Doriath bataklıklarında bulup ölümden kurtarmıştır. Bundan sonra da yanından hiç ayrılmamaya çalışmıştır. Birlikte Doriath sınırlarını savunmuşlardır. Turin Turambar daha sonra bir yanlış anlama yüzünden Doriath'tan kaçınca. Onu geri getirmek için peşine düşmüştür. Bu macerada Turin'in yoldaşları olan asilerin eline geçmiş ve orda acı çekmiştir. Daha sonra Turin onu bulmuştur.

Spoiler: Göster

 
Beleg, Turin'i geri dönmeye ikna edememiştir. Onunla birlikte kalmaya mecbur olmuştur. Amon Rudh'a, Bar-en Dadwedh 'e gidip orada yaşamıştır. Turin ve çetesinin orada orklara karşı yaptığı savaşlarla burası Yay ve Miğfer diyarı adını almış ve orklar oradan korkar olmuştur. Lakin, Morgoth'un oyunlarına esir düşen Turin'i kurtarmak için oradan ayrılmıştır Beleg.

Beleg Turin'i orkların elinden kurtarmak için çıktığı yolda Nirnaeth Arondiad gazisi Gwindor'u bulmuş ona da yardım etmiştir. Birlikte Turin Turambar'ı bulmuş ve esraetten kurtarmışlardır. Ancak çok acı çeken ve gözü dönen Turin, Beleg'i ork sanmış ve onun kılıcı Kara Anglachel'le Belegi öldürmüştür. Ve Orta Dünya kadim bir savaşçısını yitirmiştir.
try again fail again fail better