Kayıt Ol

Christopher John Reuel’ in biyografisi

Çevrimdışı Legolas

  • ***
  • 810
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Christopher John Reuel’ in biyografisi
« : 23 Temmuz 2008, 10:21:15 »
Christopher John Reuel 21 Kasim 1924’ de doğdu. J.R.R Tolkien’ in en genç oğlu olan Christopher babasının vefatından sonraki eserleri editörlüğü ile tanınmaktadır.

Eski İngilizce ve kuzey edebiyatı üzerinde Oxford, New Collage’ de eğitim almış ve 1964’ de akademik kariyerine başlamıştır. Bir edebiyatçı olarak kendisini babasının yayımlanmayan eserlerini yayınlamaya adamıştır.

Baba Tolkien’in en eski hikâyesi olan Orta dünya ve Hurin’ in çocukları, babasının notlarını çok büyük bir titizlikle inceleyen Christopher tarafından düzenlenmiş ve bitmek bilmeyen 30 yıllık bir çaba ile geniş bir kitleye ulaştırılmıştır.

Christopher Tolkien “ Uzun bir sure babamın hikayesi olan Hurin’in Çocuklarının Efsanesini her ne kadar babam bazı bölümlerini bitirmeden bıraksada, kendimden çok fazla bir şey katmadan ve hikayede geçen konuları hiç kesmeden bağımsız bir eser gibi sunmak fikri bana daha iyi gelmiştir” demektedir.

Yüzüklerin efendisi ile ilgili hikayesini 50 yıldan daha uzun sure önce çizen Christopher ayrıca bu kitap için yeni detaylı bir harita çizmiştir.