Kayıt Ol

Command & Conquer - Tiberium Serisi

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Command & Conquer - Tiberium Serisi
« : 26 Ağustos 2008, 00:49:00 »
Bir oyun olmasına rağmen hikayesi oldukça güzel ve sürükleyici.

    Command & Conquer 1: Tiberian Dawn (1995)
    Command & Conquer 1: The Covert Operations (Ek Paket) (1996)
    Command & Conquer 2: Tiberian Sun (1999)
    Command & Conquer 2: Tiberian Sun: Firestorm (Ek Paket) (2000)
    Command & Conquer 2: Renegade (2002)
    Command & Conquer 3: Tiberium Wars (2007)
    Command & Conquer 3: Kane's Wrath (2008)
    Command & Conquer 4: Tiberium Twilight

______

Hikaye

İtalya'daki Tiberius nehrinin yakınlarına düşen bir meteor, korkunç bir maddeye sahiptir. Bu madde, asla bitmemiş olan 2. Dünya savaşı sırasında müttefilerin kurduğu GDI (Global Defense Initiative) tarafından gizlenir. Ancak kısa süre sonra Nod Kardeşliği adlı bir gizli örgüt tarafından bulunur ve dünyada kullanılmak istenir. Böyelikle, Tiberium Savaşları başlar.

Tiberium o kadar garip bir maddedir ki, katı halden gaza dönüşür, sonra uzak bir bölgede toprağa karışır. Moleküler yapısı sayesinde toprağı yavaş yavaş kendine benzetir ve sonunda devasa Tiberium kristalleri oluşturur. Hücresel bir yapıyla birleştiğinde ise garip mutasyonlar oluşur. Çoğu zaman Tiberiumdan ölürler askerler.


Tiberium Wars - Spoiler
Spoiler: Göster
Tiberium, aslında Scrin adlı uzaylı bir ırk tarafından gönderilmiştir dünyaya. Bu garip maddeyi kullanmayı iyi bilen Scrin ırkının, dünyada ne yapmak istediklerini bilinmemektedir.

#rekt

Çevrimdışı NightfaLL_NeMeSiS

  • **
  • 236
  • Rom: 1
  • Fear Itself!i
    • Profili Görüntüle
    • Claymore-tr
Ynt: Command & Conquer - Tiberium Serisi
« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2008, 14:53:50 »
Hikayesi de güzel,red alert kadar sevmesemde(ilk command &conquer oyunum!) hikayesinin enteresanlığının beni pek sardığı oyun..Bi ara Tiberium Wars'ın tam çözümünü okumuştum,ordaki savaş sistemi de ilginç (Nod ve scrin savaşırken karışmama gibi seçeneklerin olması vs.).

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Command & Conquer - Tiberium Serisi
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2010, 19:25:57 »
Şöyle ki Kane tam bir manyak olmakla beraber seri boyunca bize ne kadar deli olduğunu kanıtlamıştır. Oyunun oynanışı, senaryosu ve birimleri çok güzel. GDI'larda Mammoth, Nod'lerde Avatar ve Scrin'lerde ise Mothership. Her türlü taktik yapabilirsiniz C&C: 3'te. İsterseniz ufak, ucuz ve hızlı birimler üreterek karşıdakini neye uğradığı hakkında bir fikir edinemeden yıkabilir veya "Yok arkadaş, ben eşeği sağlam kazığa bağlar ağacıma yaslanırım." diyorsanız süper güçlü savunma binaları kurabilir (dikkat edin, zayıf noktadan geleceklerdir ve unutmayın ki aşılamayacak hiçbir savunma yoktur.) veya havadan saldırabilirsiniz, ki en sinir bozucu yöntemdir, olmadı oyunu yayar ve süper güçlü birimlerinizle beraber iyice gelişerek, çok sağlam bir ordu kurarak, tek seferde işi bitirebilirsiniz. Karar sizin... C&C: 3 size bu imkanların hepsini sunmakta, mükemmel bir strateji deneyimine ve hemen hemen hiçbir strateji oyununda karşılaşamayacağınız grafiklere hazır olun.

Çevrimdışı Marius

  • ****
  • 1109
  • Rom: 31
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
Ynt: Command & Conquer - Tiberium Serisi
« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2010, 17:59:44 »
"Tiberian Sun" adlı bölümüde ücretsiz yani legal olarak kendi sitesinde indirmeye verildi. Seriye başlangıç yapmak isteyenler için harika olacağını düşünüyorum. Şuan için Tiberian Dawn, Tiberian Sun ve Red Alert ücretsiz. :)

Buradan indirebilirsiniz;
http://www.commandandconquer.com/classic
After I count down, three rounds, in hell I'll be in good company.

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Command & Conquer - Tiberium Serisi
« Yanıtla #4 : 18 Nisan 2010, 14:01:26 »
Bi el Tiberium Sun atmak isteyen? :D
#rekt

Çevrimdışı ryuk

  • ***
  • 497
  • Rom: 25
  • ne değiştirebilir bir insanın doğasını?
    • Profili Görüntüle
Ynt: Command & Conquer - Tiberium Serisi
« Yanıtla #5 : 16 Aralık 2015, 17:55:56 »
Arka planı çok başarılı olan bir seri.

Şu basit düşünce ile çıkmış olması mümkün: günümüzde petrol için savaşlar gerçekleşiyor, büyük planlar yapılıyorsa, tiberium gibi bir enerji kaynağı için insanlar nasıl birbirine girer kim bilir?


GDI iyi olan taraf gibi görünse de, aslında onların da gerçekten iyi niyetli olmadıklarını düşündüm hep. Elbette bir akıl hastası tarafından yönetilen NOD'a göre daha iyi oldukları açık.

Kane'in etkileyici bir konuşması (alıntı kaynağı: ekşisözlük)

Spoiler: Göster


"bazen nod'un yolu veya sha ae sheer olarak bilinen nod kardesligine hos geldiniz. ben sadece "kardeslik" demeyi daha uygun buluyorum zira bu tam olarak amacladigimiz sey; herkesin baris icinde yasayabilecegi ve hayatin gucluklerine bir olarak gogus geren bir insanoglu kardesligi.

insanoglunun nefes aldigi ilk zamandan beri kardeslik varolmustur. cunku en basindan beri - insanin derdi dogayla iken, nerede uyuyacagini, nasisl yiyecegini veya saaafagin isiklarini gorup goremeyecegini bilmezken- digerlerinin ustunde efendilik taslayan birileri olmustur. gorunmeyen bir guc tarafindan digerlerinin ustunde bir guc edindiklerine inanan ve cikmak icin digerlerini dusuren insanlar, insanoglunun varligi icin en buyuk tehlikeyi olusturmaktadir. sayisiz yildir bir adam veya bir irk digerlerinin teri ve emegi sayesinde zenginlesmistir.

misir firavunlarini, roma sezarlarini, ingiltere krallarini veya cin imparatorluklarini dusundugumuzde karsimiza cikan sey digerlerinin kani ve terinin bu imparatorluklari yarattigidir. bugun ise bunlarin yerini dunyanin diger milletlerini somuren kapitalist bati devletleri almistir. kapitalist baronlar saraylarinda pahali sampanyalarini icerken dunyanin iscileri aclik ve hastaliktan olmekteler. isciler bunaltan yaz sicaginda yerlerde veya buz gibi havada korunmasiz bir bicimde uyumaya ve soguk isiriginda olmeye terkedilirken onlarin cigliklari bati blogunun yataklarinda mutluca uyuyan vatandaslari tarafindan duyulmamakta. bu milletlerin emperyalizmi eski zamanlardan daha haince.

firavunlar ve sezarlar ulkeleri yonetirken en azindan kisi nerede bulundugunu biliyordu. yani bir insana veya bir irka olduklarindan daha baska davranilmiyordu. sozgelimi koleler koleydi ve boyle davranilmayi bekliyorlardi. asla istediklerini yapabilecek ozgur insanlar olduklari dusuncesi empoze edilmiyordu. asla kaderleri hakkinda soz sahibi olduklari ve dogduklarindan daha yuksek bir mevkiye gelebilecekleri yalanini duymuyorlardi. bununla karsilikli olarak bati dunyasi genel populasyonun bilincinde olmadigi bir koleler dunyasi yaratti. ozgur milletler diye adlandirilan milletler tum dunyayi gelistirip feraha ulastirmaya calistiklarini soylese de bu sozlerin ardina bakildiginda tek gelisip feraha ulasanlarin sadece bu milletler oldugu rahatca gorulebilir.

kaynak ve teknolojideki cokluklari ile ozgur milletler ucuncu dunyadan ekonomik koleler yarattilar. yarisa dezaavantajli baslayan bu ulkelerin kaynaklari tuketildi, egitim haklari yasaklandi, ve teknoloji denilen sey bati blogunu tehdit etmemeleri icin onlara yasaklandi ve bati ulkeleri sadece ucuncu dunya ulkelerinin insanlarini esir etmekle kalmadi kendi insanlarindan bazilarini da bu kadere ortak etti. ucuncu dunya ulkelerinin bu ozelliklerini aydinlanmis ulkelerin - kendilerini oyle adlandiriyorlar - tum buyuk kentlerinin kalbinde gormemek olanaksiz. bu, kisinin yakinina deger vermemesi bati'da o kadar yaygin ki bu sayede kardeslik bu kadar cabuk yayiliyor.

milyonlarca ve milyonlarca insanin fakirlik duzeyinde - kendi cocuklarini besleyemeyecek bir duzeyde - yasadigi gercegi insanlara yapilan ve gozden kacirilamayacak bir gunah. kardeslik ihtiyaci olanlara yardim etmek icin her zaman orada olmustur. cemaatimizin kaynaklarini toplayarak ve dusmanimizdan edindigimiz ek materyallerle kardeslik buyuyor ve gucleniyor.

biz her zaman burada olduk - sahnenin arkasindaki yoneten el olarak - imparatorluklar bizim etkimiz ile coktu, planlarimizi tehlikeye sokabilecek liderler sessizce ortadan kalkti. kardeslik digerlerinin varligini hissetmemesi icin daima arkaplanda oldu. diger olaylara destegimizi vererek dikkati ustumuzden ve ana amacimizdan dagittik. yavas ve dengeli olarak gucumuzu arttirdik ama kotulugun guclerine kafa kafaya girisecek gucu asla toparlayamamistik. binlerce yildir bir isaret bekliyorduk, son buyuk cihadimizi gerceklestirmemizi saglayacak bir sey veya bir kisiyi... ve bu isaret tiberium biciminde geldi.

dunyada tiberium'un durdurulamaz yayilisi ve bu yayilmanin cogunun kardeslik yanlisi ulkelerde olusu sayesinde zamanimiz geldi. tiberium sayesinde kazandigimiz zenginlik ve kaynaklar sayesinde bas dusmanimiz ile acik acik savasabilecek duruma geldik. tum kure ustunde gdi ve nod gucleri insanligin kaderini belirleyecek titanik bir savasin icinde.

gdi ozgur milletlere, onlarin "terorist" diye adlandirdiklari ile olan mucadelelerinde yardim edecegi bahanesinin ardina siginiyor. ancak kardeslikteki bizler gercegi biliyoruz. bizim savasimiz tum insanlik icin, sadece masabasinda oturan ve en buyuk dertleri yagmurun yagip tenis derslerini iptal edecegi olan bir avuc insan icin degil.

dunya insanlarina karsi boylesi umursamaz tavirlara artik tahammul edilemez. kardeslik bu dunyayi, bedeli ne olursa olsun, birlestirecek. bizim hareketimiz daima barisin yolu olmaya calismistir ancak herkesin bilebilecegi gibi barisa giden yollar cogu zaman bu barisa engel olabilecek kisilerin kanlariyla orulur. kardeslik dunya birlikteligi icin coktan buyuk adimlar atmis halde. tiberium toplamadaki gelismis teknolojimiz sayesinde gdi guclerini cogu dunya ulkesinden attik. insanlar kardesligi izleyecek - ancak ne yazik ki devletler bunu yapabilecek halde degil ve bu devletler de askeri gucleri kontrol eden tek varliklar. bu kendilerini tayin ettirmis devletlerin insanlari askeri guclerini kendi insanlarini susturmak icin kullaniyorlar ve hatta oyle ki insanlar ailelerine ve kendilerine yapilacaklarin korkusundan kardeslik bayragi altina giremiyorlar. insanlara kardeslik catisi altina girdikleri andan itibaren guvende olacaklarini gostermeliyiz. inanclari ve hayalleri ancak hayatlarini bizim yonetimimize verirlerse gercek olabilir.

ihtiyaclari giderilecek ve aileleri korunacak - bunun icin tek gereken tum paralarini ve emeklerini kardeslige vermeleri. onlari dogru yolda ilerleten kardesligin yonetimi altinda bu dunyayi daha once oldugundan daha yuksek bir duzeye getirecegiz. birlesmis bicimde, baris icinde yasayan ve esitlik amacina dogru ilerleyen tek bir yolu izleyen bir dunya ve tum bunlar benim, yani kane'in, iyiliksever yonetimim sayesinde olacak.

bu amacin gerceklesmesini engelleyen bircok engel var ve bu engelleri ortadan kaldiracak metotlar bulunmali.

simdi sizin, benim kanatlarim altina girmeniz kismina geliyoruz. eva operator arabirimi gelecegin bir urunu: savas hattinin gerisinde ancak buna ragmen verileri oldugu anda alan bir general tarafindan yonetilen bir savas. sadece gdi'in hastalikli beyinleri boylesi bir alet ile cikabilirdi. bir insan korkuyu, yoldaslari icin endiselenmeyi veya zaferi bir bilgisayarin basindan nasil tadabilir - eger savastan o kadar uzak oturuyorsa ve duydugu cigliklar bir makina tarafindan simule ediliyorsa? boyle bile olsa eva sistemi kardesligin dunya ustundeki saflastirmasini gerceklestirebilecek en iyi arac.

kardeslige alindiniz zira dunya gorusunuz bizimkisini yansitiyor. gdi dogmasini arkanizda birakin ve onlarin verdigi egitim ve ogrenimi benim davam icin kullanin. tiberium tarlalarini cansiz gdi bedenleri ile besleyecegiz - ta ki bu dunyanin birlesmesine engel kimse kalmayana dek. bu devasa catismada uzmanliginiza ihtiyacim var. bedeninizi ve ruhunuzu kardesligin hizmetine vereceksiniz ve karsiliginda hayallerinizden daha da buyuk yerlere varacaksiniz. becerilerinizi iyi bilin ancak bugun yapabileceklerinizle tatmin olmayin. bugunun becerilerini yarin gecmeye kendinizi adayin ve her gun boyle yapin. beni basarisizliga ugratmayin zira sizin basarisizliginiz benim basarisizligim olabilir ve ben basarisiz olmam. sisteminize baglanin ve guclerimizi zafere tasiyin
"

-kane
Fikirlerim için ölmeyi göze alamam çünkü yanılıyor olabilirim - Bertrand Russel

İyi bir fikir üretmek için, pek çok fikir bilmek gerekir:

* Yeni başlayanlar için FRP

* Fantastik edebiyata yeni başlayanlar ve bu türde ilerlemek isteyenler için

* Kılıçlar ve diğer eskiçağ silahları hakkında

* Dark Sun


* Distopya Korkuları

Daha fazlası için: Index