Kayıt Ol

Güç Kalıtları Serisi - Maggie Furey

Çevrimdışı Kote

  • **
  • 107
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Güç Kalıtları Serisi - Maggie Furey
« : 03 Şubat 2014, 21:47:25 »


Büyücü-halkın, beyaz kulelerinden Ölümlülere hükmettiği Nexis şehrine genç bir Büyücü kız gelir: Aurian, Annesinden Toprak büyüsü, babasından ise Ateş büyüsünün gücünü almıştır. Aurian'ın içindeki henüz uyandırılmamış büyü güçleri, sadece Nexis'e değil, bütün dünyaya egemen olarak isteyen Başbüyücünün ilgisini çeker ve genç kız kontrolü altına almaya başlar.
Aynı zamanda cesur bir savaşçı olan Aurian, gerçek yüzünü gördükten sonra Başbüyücüye kolay kolay boyun eğmez. Onun kötülükleriyle savaşması için Aurian'ın uzun zamandır kayıp olan güç kalıtlarını elde etmesi gerekmektedir.
Onur, cesaret, kahramanlık ve kendini tanımanın iç içe geçtiği bu zorlu macerada, Aurian'ın yanında birbirinden değişik dostları vardır. Güç Kalıtları Serisinin birinci kitabı.




Büyücü-halkın dört farklı grubuna ait olan dört Kalıt vardır. Binlerce yıl sonra artık sadece insan Büyücüler hayatta kalmış ve Kalıtlar kaybolmuştur.
Ta ki dikkafalı Büyücü Aurian ortaya çıkana kadar... Aurian, iğrenç Başbüyücü Miathan'a karşı savaş açar.
Başbüyücünün elindeki Yenidendoğum Kazanmak karşı, Aurian da üç kayıp silahın ilki olan Toprağın Asasını tekrar yaratır. Hamilelikten dolayı güçlerini kaybeden genç büyücü kadın Güney Topraklarında kapana kısılmıştır. Esrarengiz Xandim topraklarından, Gök halkının yaşadığı, dağların en tepesindeki efsanevi şehre ve dünyalar ötesine yapılan yolculuklarda melez Büyücü Anvar'a bel bağlamak zorunda kalır.
Ancak her türlü hileye başvurarak ağlarını örmeye başlayan Başbüyücü Miathan'ı safdışı bırakması gerekmektedir.
Güç Kalıtları Serisinin ikinci kitabı.



Aurian ve Anvar, iğrenç Başbüyücü Miathan'ın kötülüklerine bir son vermek ve genç büyücünün minik çocuğunun üstündeki laneti kaldırmak için ölümcül mücadelelerine devam ediyorlar.
Güç Kalıtlarının son ve en güçlüsü olan Alevlerin Kılıcı onlara yardım edebilecek tek şey. Ama Ölüm üçüncü ve son karşılaşmada ikiliyi bekliyor...
Büyücüler tekrar maceraya koyulurlarken, Miathan, güçlerini Nexis şehrine yığıyor, Khazalim savaş için ordularını topluyor.
Kanatlı Halk artık çekildikleri ücra yurtlarından dışarı çıkıyor ve Xandim halkı son seferlerine hazırlanıyor.
Leviathanlar ve Peri Halkı'nın varoluşlarını sonsuza kadar değiştirecek kararlar alması gerekiyor. Gelecek umut ve yok oluş arasında bıçak sırtında bir dengeye sahip. Hepsi Alevlerin Kılıcını ve Aurian'ı bekliyorlar.
Alevlerin Kılıcı, türünün önde gelen yazarlarından biri olarak kabul edilen Maggie Furey'in büyüleyici Güç Kalıtları serisinin üçüncü kitabı.




Aurian Alevlerin Kılıcı'na sahip olamamış, kötülüğün güçlerine karşı elindeki tek savunma şansını kaybetmişti. Onun sayesinde Periler de serbest kalmıştı. Bunun sonucunda olacakları kimse bilmiyordu. Şimdi de zamanın içinde bir yolculuk yapmak zorundaydı. Eliseth hem Alevlerin Kılıcı'nı, hem de Avnar'ı ele geçirmişti. Artık Aurian ve arkadaşları bilinmeyen bir geleceğe doğru gidiyorlardı. Yeniden Doğum Kazanı'nı kontrol eden Eliseth'i yok etmek zorunda olan Aurian, eski Ejderha Şehri Dhiammara'ya ulaşmadan önce bir çok ikilemle yüzleşmek zorundaydı.
Güç Kalıtları'nın finalinde, fantastik kurgunun kraliçelerinden biri olan Maggie Furey önceki kitaplarında ördüğü ağları zekice birleştiriyor.


      Seriyi okumadım fakat en kısa zamanda okumayı düşünüyorum.Okuyanların görüşlerini alabilirsem sevinirim.

Çevrimdışı cankutpotter

  • ****
  • 1233
  • Rom: 14
    • Profili Görüntüle
    • Büyülü Kale, Hayallerinizin adresi.
Ynt: Güç Kalıtları Serisi - Maggie Furey
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2014, 18:02:57 »
Serinin üçüncü kitabını Elantris'le beraber yılbaşı hediyesi olarak aldım.
Bu yaz başlamıştım seriye ve başlayana kadar çatlamıştım. İyiki başlamışım, muhteşem bir kurguya sahip. Güçlü kadın karakterleri hep sevmişimdir. Aurian da oldukça güçlü ve sağlam bir genç kadın. 3. kitaptayım şu anda. Henüz başındayım ama güzel, diğer kitapları da düşünürsek -ki onlar da güzeldi- kaçırmayın derim.

Not: Yalnız serini 4. ve son kitabının baskıları tükenmiş, kalanları da bulmak çok zor, bir görünüp bir kayboluyorlar. Ama bulabilirseniz mutlaka okuyun derim.
İnsan, hayalleriyle vardır.

Çevrimdışı cankutpotter

  • ****
  • 1233
  • Rom: 14
    • Profili Görüntüle
    • Büyülü Kale, Hayallerinizin adresi.
Ynt: Güç Kalıtları Serisi - Maggie Furey
« Yanıtla #2 : 18 Mayıs 2014, 13:40:22 »
Seri gerçekten kendini duyuramamış ya, yazık. Tek okuyan ben miyim? :(
3. kitap bitti. Acayip de heyecanlı bitti ama devam edemiyoru çünkü 4. kitabın baskısı tükeniş, bulaıyoru. Okumadıysanız bence başlayın derim. Tıpkı Sanderson gibi farklı bir seri.
İnsan, hayalleriyle vardır.