Kayıt Ol

Anket

İnsanoğlunun aya 1970 li yıllarda gerçekten ayak bastığına inanıyor musunuz??

evet, inanıyorum
hayır, inanmıyorum
kararsızım

İnsanoğlunun aya 1970 li yıllarda gerçekten ayak bastığına inanıyor musunuz??

eragon

Acaba bu da doğru bildiğimiz yalanlardan biri olabilir mi??
Bu konu beni biraz sardı bu aralar, 1972 den bu yana aya hiç gidilmezken, kendi dilimizi bile tam anlamıyla öğrenemeden bize öğretilen o hayal ötesi şey bir kandırmacadan mı ibaret??

Biliyorum eski bir konu ama bilgilerimizi bir tazelemeye ne dersiniz??
İnsanoğlu gerçekten de aya indi mi? Yoksa bu, Ruslardan öne geçmek isteyen ABD’nin o zamanlar yaptığı bir kandırmaca mıydı? Bu fotoğraflar gerçekten Ay’da mı çekildi, yoksa gece vakti Nevada çölünde kurulan bir sette mi?
Dikkatli incelendiğinde aslında bir çok çelişkinin olduğu ortada. Resimlerde birbiri ile ve fizik kuralları ile uyuşmayan birçok nokta birbiri ardına ortaya çıktı!resimleri kapasiteleri çok büyük oıldujkları için buraya koyamıyorum...merak edenler http://www.muzikfakultesi.com/portal/viewtopic.php?t=12200 den bulabilirler...:)

                                                   YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...


Çevrimdışı Edoras

  • **
  • 317
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Çok pis alıntı bi konu :P
Discovery Channel'da, Mythbusters'ın bununla ilgili bi bölümünü izlemiştim;
Resimlerin gerçek olmadığını savunanlara karşı, iddia edilen her şeyi denediler. Ulaşılan sonuçlara bakılınca iddiaların  yanlışlığını kanıtlamakla yetinmeyip, doğruluğunu desteklediler bile.
Örneğin dalgalanan bayrak resminde, yeryüzünde aynı şiddetle salladıkları bayrağın dalgalanmasıyla uzayda dalgalanan bayrağı karşılaştırdılar. Uzaydaki bayrağın dalgalanma süresi daha uzun çıktı. Sebebi ise uzayda ya da ayda havanın olmayışı. Bayrağın dalgalanmasında karşı koyduğu kuvvet sürtünme kuvveti, bu onu yavaşlatıyor. Ama uzayda böyle bişey olmadığı için daha falza dalgalanıyor.
Gölgeyle ilgili de bişeyler vardı ama unuttum :P hem mesajımın okunacağını pek sanmıyorum :P

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
zaman geçtikçe mucizelerin gerçekleştiğine inanmak güçleşir. Gerçekleşmediğine inanmak istememek insan doğası için en olağan şey. Yapmak istenilen şeylerden birini eliyor direk. Bir peygambere inanmak ile aya gidildiğine inanmak o zamanın teknolojilerinin yoruma açıklık getirip kesin olarak inanmamızı sağlamadığı için bir açıdan aynı tutulabilir; zaman geçti ve gerçekleştiğinde biz orada değildik.

Açıkçası inananlardan değilim ama sebebi bu fotoğraflar yada videolar değil. Gidildiğine basit olarak inanmak istemediğim için. Aya gitmek bir hayal olmakdan çıkıyor. Kimin en saf hayallerini süsler ki "aya ikinci kez gidildiğinde ilk ayak basan" olmak? Jule Verne'in zamanında düş kurmak daha değerli olmalı.

- Yere inerken gökkuşağının tüm renkleri ile dönen metalik diskin önüne bembeyaz küheylanı ile bir ak sakallı dede gelir ve ; You Can Not Pass!!! der - hayaller bu hali mi alacacak? Ay'dan ilhamalmak varken iyi yazarlardan mı otlanacağız. Hayır efendim ay benim ve onu kimse alamaz  :D

Aya gidilmemiş olması daha heyecanlı. Bu arada Edoras ben okudum :P, gölgeler kayalardan yansımış olabilecek farklı açılardan gelen ışık kaynaklı olabilir...

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Sevmiyorum böyle komplo teorilerini, hepsi aynı biri birine çamur atmak için bir şeyler yapıyor. Ha yalan da olabilir ama inanmanın da bir güzelliği var bir şey kaybetmeyiz. ABD'nin Aya gittiğine inandık diye ABD yanlısı NATOcu olmayacağız değil mi sonuçta? 11 Eylül teorileri olsun, Ergenekon olsun, yok Ahmet Kaya ölmedi olsun hiç hoş şeyler değil.
try again fail again fail better