Kayıt Ol

Kalkhedon Tüneli

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Kalkhedon Tüneli
« : 14 Eylül 2008, 16:53:55 »
Kalkhedon Tüneli



Dünyamızın, sonsuzluğun diğer sahipleriyle girdiği macera dolu bir diyalog... İnsanlığa, çok uzaktaki benzerlerinin tuttuğu bir ayna... Savaş ve barış kavramlarına değişik bir bakış... Ve belki de bunların hepsinin hikayesidir Kalkhedon Tüneli...

Serkan ve Elif'in olduğu kadar, Ankara'dan gelen misafirleri Emre ve İlyas'ın da, İstanbul'da, sıradan bir günde, sıradan bir geziyle başlayıp hiç de sıradan olmayan olaylar zincirinin içine düşmelerinin sürükleyici öyküsüdür bu...

Tartışmalı bir şekilde içine girdikleri, çok eski çağlarda inşa edildiği rivayet olunan, dönemin adıyla Kalkhedon'a, yani bugünkü Kadıköy'e çıkan bir tünelin ucunda, bambaşka bir zamanda bulurlar kendilerini... Sadece onlardan değil, hepimizden bazı "istekleri" olan bu yapay zamandan çıkabilmek için, sadece kendi adlarına değil, hepimiz adına mücadele etmeleri gerekecektir.

Serkan ve Emre "bir eski dostun" onlara sormadan sırtlarına yüklediği bu ağır görevi başarabilecekler miydi? Yoksa...?

Roman boyunca 2022 Kadıköy'ünde bolca vakit geçirecek, İstanbul Boğazı'nı dolaşacak, sık sık Türkiye'den çıkıp Fransa'ya gitmek zorunda kalacaksınız.

Okuyucuyu, bilhassa "seçme hakkı" sorunsalının analizine kafa yormak zorunda bırakan fantastik bir hikayedir: Kalkhedon Tüneli.

Yazar:   Serdar Çekinmez
Yayınevi: Cinius Yayınları