Kayıt Ol

Kayıp Sırlar Adası

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Kayıp Sırlar Adası
« : 19 Eylül 2008, 08:56:50 »
Posteri aşağıda;
Spoiler: Göster


Yönetmen : Nikolaj Arcel
Senaryo :Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg
Oyuncular : Sara Langebæk Gaarmann, Lucas Munk Billing, Lasse Borg, Nicolaj Kopernikus, Lars Mikkelsen
Filmin Türü :Aksiyon, Fantastik
Orijinal Adı :De Fortabte Sjaele
Yapım Yılı :2007
Orijinal Dili :Danimarkaca
Resmi Sitesi : www.fortabtesjaele.dk
Vizyon Tarihi :30.11.2007

Film her zamanki izlediğimiz senaryolar ile aynı bir başlangıç yapıyor. Anne ve baba boşanıyor. Anne de çocuklarını alıp Danimarka'da sıkıcı bir yere taşınıyorlar. Çocuklardan büyük olanı Lulu sihir ve mistik güçlere inanıyor, kısaca dünyada ruhların olduğunu düşünüyor. Buraya kadar hikaye diğer bir çok filmin başlangıcı ile aynı gibi. Sonra geçmişten gelen bir ruh (Hurman Hurtman) Lulu'nun kardeşi Sylvester'ın içine giriyor. Lulu ve yeni tanıtştığı arkadaşı Oliver bu olayı keşfediyorlar. Hurtman onlara kendisinin şeytana karşı savaşan bir locanın üyesi olduğunu söylüyor. (Şeytanla Savaşanlar Locası-ki biraz daha orjinal olabilirlerdi isim konusunda...) Kendisi gibi bir çok ruhun diğer tarafa geçemediğini, gidebilmek için gerekli olan köprüyü bulamadıklarını anlatıyor. Daha sonrada Lulu, Sylvester'in bedeninde Hurman, Oliver ve bu dalda çalışan bir bilim admı olan Richard, ruhları ve dünyayı kurtarabilmek için keşiler adasına gidiyorlar. Asıl macera da bu andan itibaren başlamış oluyor..

Tamamen izleyecek film kalmadığından izlemiş bulunuyorum bu filmi. Neden derseniz tanıtım yazısı bunun için yeterli bir sebep. Harry Potter ismini kullanarak, bu şekildeki yapımları piyasaya sürmek etik açıdan çok yanlış bir durum. Ön yargılı davranmaya sebep olacakken iki üç HP fanından para kazanabilmek için bu şekilde tanıtım yapmaları hiç hoş değil. Ayrıca Harry Potter ile uzaktan yakından alakası yok.-Bir kaç film müziğini saymazsak..- Kurgu diğer bir çok sinema filmine göre kailteliydi. Görsel açıdan da masraftan pek kaçmamışlar gibi. Oyuncu seçimleride iyi. Dilimize çevrilen dublaj pek olmamış sanki. Fakat öyle dublajlarda gördümki buna da şükür...

Kısaca boş bir zamanınızda kafanızı dağıtmak için iyi bir seçim olabilir. Arşivinizde saklayacağınız kadar iyi bir yapımdır diyemem tabii ama bu tür sinema severler içinde boşa gitmeyecek bir, iki saat olacaktır.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Ynt: Kayıp Sırlar Adası
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2008, 17:23:31 »
Açıcaktım bu konuyu üşendim, yapmadım öyle bişey :P.
 Neyse şey bence çokta güzel değil. Yani benim gibi gidipte "Ucuz orjin DVD buldum, alayım hepsinden hurraaa!" yapmayın. Verdiğiniz 2 lira bile olsa koyuyo :P. Çok sıkıcıydı bu bi gerçek. I-ıh sevmedim.

too much sugar 
tb