Kayıt Ol

Cowboy Bebop

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Cowboy Bebop
« : 04 Ekim 2008, 13:11:11 »
Sunrise tarafından yapılmış bir anime serisidir. Yönetmenliğini Şinçiro Watanabe yaptı ve Keiko Nobumoto senaryosunu yazdı. 26 bölümden oluşmaktadır ve bir de uzun-metrajlı bir filmi vardır. 2071 yılında, uzay gemileri Bebop'ta seyahat eden bir grup ödül avcısının maceralarını anlatır.İki Kovboy Bebop manga serisi ve biri PS ve diğeri de PS2 için olmak üzere iki oyun, animesinden uyarlandı.Kovboy Bebop, Amerikan müziğinden özellikle de 1940ların, 1950lerin ve 1960ların jazz müziğinden ve 1950lerin, 1960ların ve 1970lerin ilk rock döneminden önemli derecede etkilenmiştir.Bölüm isimleri, albüm veya şarkı isimlerinden (Sympathy for the Devil gibi) veya müzik türlerinden (Mushroom Samba) alınmıştır; bu özellikleri de serisinin müzikal temasına işaret etmektedir.26bölümlük serinin 22. ve 23. bölümleri arasında geçen "KnockinonHeavensDoor" adlı filmi live action movie olarak yakın tarihde gösterime girecek ve başrol oyuncusu Spike i Keanu Reeves in canlandırması bekleniyor.

karakterler:
Spike Spiegel,serinin baş kahramanı ve gelmiş geçmiş en populer erkek anime karakteri.Farklı yürüyüşü, aksanı ve davranışları ile suçluları para için yakalayan, dövüş sanatlarında uzman ama sıradan biri.Derinlerde ilerleyen bölümlerde açığa çıkan ve eskide kalmış Red Dragon Crime Syndicate ile ilgili anılar onu sıradan olmakdan çıkarıyor.
Jet Black,eski bir Inter-Solar System Police (ISSP).Bebop un sahibi.Kolunu düşüncesizce giriştiği bir görev sonucu sibernetik bir kol ile değişen,Spike gibi bir kadının anısının peşinden giden bir ödül avcısı.
Ein,2. bölümde Spike in istemeyerek kurtardığı ve gemiye katılan Welsh Corgi  türü üstün zekalı köpek.Seride kesin olarak nitelikleri açık edilmesede ortalama insan zekasının üstünde davranışlar sergiliyor.Ne yazık ki mürettebat bunun farkına asla varmıyor.
Faye Valentine,hastalığı sonucu 54 yıllık bir uykuya yatırılan ve uyandığında kendini bir borç batağında bulan dolandırıcı bayan karakter.Geçmişi hikaye boyunca yavaşça gün yüzüne çıkmakda.
Edward,genç ve enerjik bilgisayar dahisi ve hacker.Adının ve görnünümünün gösterdiğinin aksine bir kız .yetimhaneden çıktıkdan sonra kendini uzun ismi ile tanıtsada gerçek adının Françoise Appledelhi olduğunu öğrenecektir daha sonra.
Vicious,asla derinlerine inilmeyen bir karakter ve Julia ile Spike in eski gruplarının lideri.
Julia,güzel ve gizemli kadın.son iki bölüme kadar nadiren flashbacklerde sahne alan ve etrafındaki dünyanın görünümünü değersiz kılan bir sarışın.
Açıkça söylemem gerekir ki gelmiş geçmiş en iyi animedir.Her bölümü en iyi kalite bir film kalitesinde özenle hazırlanmış ve yönetilmiş, görsel açıdan 1998 yılında yapılmış olmasına rağmen günümüzdeki yapılan animelerin %99ından daha iyi.The Wizard Of The Coast un yirmi binin üstünde katılımcı ile yaptığı anketin sonucunda en iyi 5 animeden biri olarak seçilmiştir.(diğerleri: Neon Genesis Evangelion, Full Metal Alchemist, Samurai x Trust and betrayal, Spirited away)tabii bu listenin 6 sene öncesinde kaldığını ve günümüzdeki listelere bakmamız gerektiği söylenecek olursa yine en iyi 5 animeden biri olmaya devam etmesi evrensel nitelikde olduğunun kanıtı olacaktır.

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Cowboy Bebop
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2009, 04:39:23 »
Şu sıra proje haline olan bir çalışma dahilinde 20th Century Fox'un elinde olan hakları boş tutmayıp ve Cowboy Bebop, Spike karakteri için Keanu Reeves ile çalışmalara başladı. Söylenti halinde bu durum belliydi ama kesinleşti, bu adam sadece başarılı olacağı filmleri seçmesi ile ünlü ve bu 2 saatlik filmin hakkını kesinlikle verecektir. Ne var ki bu hikaye 2 saate sığmaz, büyük olasılık ile eksik kalacak ama muhteşem olacak  :D

13.05.2009 edit: Filmin en erken 2011 de sinemalarda gösterime gireceği duyuruldu


Ynt: Cowboy Bebop
« Yanıtla #2 : 12 Mart 2009, 16:44:35 »
izlediğim ilk anime serisidir, içerdiği şarkıları ayrı bir tat verir. bir çok ost'u piyasaya sürülmüştür. blues tarzındaki müzikleri bombadır ve açılış introsunda çalan tank! parçası bir çok kişinin gönlünü feth etmiştir.

http://www.youtube.com/watch?v=P6Kf545Kg4s
ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'lyeh wagh'nagl fhtagn

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Cowboy Bebop
« Yanıtla #3 : 29 Kasım 2009, 18:25:32 »
Göstermeden edemedim, şans eseri rastladım, komiğime geldi. Biraz daha kaliteli yapılsa "güzel olabilir gerçekten bu kez bir uyarlama" dedirtebilir bana  ;D fan-made tabiki bu. Constantine'den bir sahne normalde.