Kayıt Ol

5. İstanbul Animasyon Festivali

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
5. İstanbul Animasyon Festivali
« : 19 Kasım 2008, 15:46:17 »
Spoiler: Göster


Başlangıç Tarihi: 21 Kasım Cuma, 2008  14:00
Bitiş Tarihi: 30 Kasım Cuma, 2008 23:00
Yer: Pera Müzesi Istanbul
Mail: info@iafistanbul.com

Bu sene 21-30 Kasım tarihleri arasında Pera Müzesi'nde beşinci kez düzenlenecek olan İstanbul Animasony Festivali içeriği ile göz dolduruyor. Dünyanın en büyük animasyon festivalleri olan Annecy, Hollanda, Ottawa, Melburne ve Siggraph gibi festivallerinin gözde filmleri yarışma bölümünde izleyiciler ile buluşuyor.

42 ülkeden toplam 222 filmin gösterileceği yarışma bölümünde öne çıkan filmler arasında Amerikalı bağımsız yönetmen Bill Plympton'ın Oscar adayı olan Guide Dog filminin 3. bölümü olan Hot Dog ve son filmi Mexican Standoff bulunmakta. Fransız yönetmen Yann J. 'nin bir işçinin yalnızlığına çözüm olarak gelişen ülkelerden satın aldığı kadın parçaları üzerine filmi Berni's Doll, Avustralyalı yönetmen Dennis Tupicoff'un filmi Chainsaw, Polonyalı Mariusz Wilczynski'nin ödüllü filmi Kizi Mizi, Vân Ta-Minh'in Suddenly filmi, İngiliz Elizabeth Hobbs'un The Old, Old, Very Old Man filmi, Slovakyalı yönetmen Ivana Sebestova'nın dört kanının gözünden aşk, ölüm ve kader üzerine bol ödüllü filmi Four yarışma bölümünde öne çıkan filmler arasında. Ayrıca 60'a yakın Türk kısa metraj animasyon filmi yarışma bölümünde gösterilecek.

Festivalin bir başka önemli bölümü Galalar. Dünyadaki büyük festivallerde gösterilmiş ve ödül almış uzun metraj filmlerin gösterileceği bu bölümdeki en öne çıkan film 2008'in en önemli animasyon filmi Sita Blues Söyler. Amerikalı ünlü yönetmen Nina Paley'in filmi Sita Blues Söyler 2008 senesindeki hemen tüm ödülleri toplayarak tüm festivallerin göz bebeği oldu. Berlinale, Annecy, Avignon gibi festivallerden ödülle döndü. Festivalin bir diğer önemli filmi yine bu senenin önemli animasyon filmlerinden Ahmaklar ve Melekler. Oscar ve Annie adayı olmuş, Cannes gibi festivarllerden ödül ile dönmüş hatta Cannes Film Festivali'nde jüri üyeliği yapmış Amerikalı ünlü yönetmen Bill Plympton'un uzun metraj filmi Ahmaklar ve Melekler de bir çok festivalde en önemli filmler arasında gösterildi. Ayrıca Brezilyalı yönetmen Otto Guerra'nın filmi Wood & Stock:Seks, Uyuşturucu ve Rock'n Roll, ünlü stencil sanatçısı Blu ile beraber Lorenzo Fonda'nın Meksika, Nikaragua, Guatemala, Kosta Rika ve Arjantin'de yaptıkları yolculuk üzerine belgesel, Kore yapımı olan 7 yönetmenin ortaklaşa yaptığı If You Were Me: Anima Vision 2 festivalde gösterilecek diğer uzun metraj filmler.

İstanbul Animasyon Festivali'nde gerçekleştirilecek bir başka önemli etkinlik ise Atina'daki Animart Festivali ile ortak olarak Yunan ve Türk öğrencilerin bir arada yapacakları ekoloji temalı film. Farklı disiplinlerdeki öğrenciler, 10 gün boyunca yapacakları çalışmalar sonucunda bir film üretecekler ve üretim sürecindeki deneyimlerini ve yaptıkları çalışmayı festival sırasında katılımcılar ile paylaşacaklar.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: 5. İstanbul Animasyon Festivali
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2008, 18:52:42 »
Vay, güzel festivalmiş, duymamıştım daha önce. 1-2 sene içinde bir katılıyim  :P
try again fail again fail better

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: 5. İstanbul Animasyon Festivali
« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2008, 11:14:50 »
Üçüncüsünden beri takip ediyorum ama daha öteye gidemedim bir türlü. Bir gün nasip olursa gitmeyi de çok isterim.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "