Kayıt Ol

Mini Öyküsüyle David Mitchell Karşınızda

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Mini Öyküsüyle David Mitchell Karşınızda
« : 24 Temmuz 2014, 18:02:43 »

Bulut Atlası, Siyah Kuğu Parkı ve Hayalet Yazılar adlı kitaplarıyla dünyada büyük bir üne kavuşan David Mitchell, yeni öyküsünü twitter hesabından okurlarıyla paylaşacak.

The Right Sort adlı öykü, yazarın eylülde yayınlayacağı yeni romanı The Bone Clocks’la aynı yer ve zamanda, 1978 yılının New York’unda geçiyor.

Sosyal medyayla etkileşiminin minimum seviyede olduğunu belirten Mitchell, Twitter’da öykü yazmanın oldukça zahmetli bir iş olduğunu belirtti. Kendisini deli gömleği giymiş biri olarak tanıtan Mitchell, “Özgürlüklerim kısıtlandığında çalışmaktan zevk alırım,” diyor ve ekliyor: “Belki de yeni bir şey yaratmaya mecbur kalabilmek adına 140 karakter gibi böylesine gülünç bi kısıtlamaya ihtiyacımız vardır.

Annesinin valinum haplarını kullandığında kafası güzel olan bir genci anlatacak bu öykü, #THERIGHTSORT etiketiyle paylaşılacak ve @david_mitchell hesabından da takip edilebilecek. Bu haftadan başlanarak günde 20 tweet atacağını belirten David Mitchell, öykünün toplamda 280 tweetten oluşacağını açıkladı.

Ayrıca Mitchell’ın, Twitter üzerinden öyküsünü yayınlayan ilk yazar olmadığını belirtmekte yarar var. Pulitzer Ödüllü Amerikalı yazar Jennifer Egan da iki yıl önce Twitter’da Black Box adlı öyküsünü okurlarıyla payaşmıştı. Bu kervana katılanlar arasında Güller Savaşı’nı kitaplarına ustaca konu eden Philippa Gregory ve fantazya edebiyatının Şeker Prens’i Neil Gaiman da var.

Haber: Bahri Doğukan "Denaro Forbin" Şahin