Kayıt Ol

Ödül Haberleri

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2014 Aurora Adayları Belli Oldu
« Yanıtla #165 : 04 Mayıs 2014, 12:16:23 »

Kanadalıların ve yerleşik göçmenlerin BKF eserlerinin değerlendirildiği 2014 Aurora Ödülleri için adaylar açıklandı. CSFFA (Kanada Bilimkurgu ve Fantazi Derneği) üyeleri oylamaya 3 Mayıs tarihinde başlayıp 6 Eylül 2014, Cumartesi günü EDT geceyarısında sonlandıracak. Ödüller 3 – 5 Ekim 2014 tarihlerinde Vancouver’da düzenlenecek 39. VCON (www.vcon.ca) etkinliğinde verilecek.

Gelin adaylara bir göz atalım. Listeye ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2014 Arthur C. Clarke Ödülü’nün Sahibi Belli Oldu
« Yanıtla #166 : 05 Mayıs 2014, 17:33:25 »

1 Mayıs’ta Londra’daki Kraliyet Cemiyeti’nde (Royal Society) düzenlenen Sci-Fi Film Festivali etkinliği sırasında 28. Arthur C. Clarke Ödülü’nün kazananı açıklandı.


Ödülün bu yılki sahibi:
Alıntı

Anne Leckie’ye, 2014 Euro’luk çekle beraber isminin yazılı olduğu bir kitap desteği hediye edildi.

Diğer adayları da hatırlayalım:


Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2014 Locus Adayları Duyuruldu
« Yanıtla #167 : 08 Mayıs 2014, 18:31:57 »

Locus Science Fiction Foundation (Bilimkurgu Vakfı), 2014 Locus Ödülleri adaylarını açıkladı.

Listeye genel bir göz attığımızda Bilimkurgu Roman kategorisinde Damızlık Kızın Öyküsü ile tanıdığımız Margaret Atwood’u, Enginlik Serisi ile oldukça beğenimizi kazanan James S. A. Corey ve Shaman adlı kitabıyla Kim Stanley Robinson’u görüyoruz. Fantastik kitaplara baktığımızda ise Neil Gaiman’ı, Stephen King’i ve oğlu Joe Hill’i görüyoruz. Baba-oğulun aynı kategoride bulunması ilginç bir deneyim olsa gerek.

Bu isimler haricinde diğer adaylıklara da göz attığımızda tanıdık birçok isim var. Dilerseniz gelin listede neler var neler yok bir bakalım. Listeye ulaşmak için BURAYA tıklamanız yeterli.

Ödüller 27-29 Haziran’da Seattle’da gerçekleştirilecek Locus Ödülleri Hafta Sonu etkinliğinde sahiplerini bulacak. Ödül törenini geçen yıl olduğu gibi Kıyamet Kitabı’nın yazarı Connie Willis sunacak. Aday olan isimlere şimdiden başarılar.

Haber: Hakan "magicalbronze" Tunç

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ödül Haberleri
« Yanıtla #168 : 18 Mayıs 2014, 17:56:40 »

Spectrum Fantastik Sanat tarafından verilen ödüllerin 21.si Kansas City’deki Grand Midway Tiyatrosunda 10 Mayıs tarihinde yapılan törenle sahiplerini buldu. Ödüller 5 bine yakın aday arasından jüri oylarıyla seçildi.

Spectrum Fantastik Sanat Ödülleri nedir peki? Her yıl dünyanın dört bir yanında çizilen binlerce fantastik çizimin içinde hak ettiği ilgiyi bulamayan pek çok eserin olduğunu düşünen Cathy Fenner ve Arnie Fenner tarafından, 1993 yılında verilmeye başlanan bir ödüldür. Her yıl jüri sistemiyle oldukça büyük bir aday havuzundan seçilen ve farklı kategoriler altında incelenen en iyi eserlerin sahiplerine ödül veriliyor ve seçilen resimler gene Spectrum adını taşıyan bir dergide toplanarak basılıyor. Yarışmaya katılmak internet üzerinden mümkün olduğundan dünyanın her yerinden farklı tarzdaki pek çok eser bir araya geliyor.

21. Spectrum Fantastik Sanat Ödülleri'nin kazananlarını kutluyor ve sizleri bu güzel resimlerle baş başa bırakıyoruz. BURAYA tıklayarak tümüne göz atabilirsiniz.

Haber: Tarık "KoyuBeyaz" Kaplan

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2013 Nebula Ödülleri Sahiplerini Buldu
« Yanıtla #169 : 19 Mayıs 2014, 17:49:11 »

Amerika Bilimkurgu ve Fantastik Yazarlar Birliği (SFWA) tarafından düzenlenen 2013 Nebula Ödülleri, Ray Bradbury Dramatik Sunum Ödülü ve Genç Yetişkin Bilimkurgu ve Fantastik Andre Norton ödülü kazananları açıklandı.

Bu yıl 49.’su düzenlenen Nebula Ödülleri’nin En İyi Roman dalında kazananı “Ancillary Justice” adlı eseriyle Ann Leckie, En İyi Kısa Roman dalında ise “The Weight of the Sunrise” isimli novellasıyla Vylar Kaftan aldı.

Ray Bradbury Dramatik Sunum ödülü ise Alfonso Cuarón’un yönettiği Gravity filminin oldu.

Listeye ulaşmak için BURAYA tıklayınız.

Haber: Hakan "magicalbronze" Tunç

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2014 GİO Ödülleri Adayları Belli Oldu
« Yanıtla #170 : 05 Haziran 2014, 18:23:53 »

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği tarafından düzenlenen 2014 GİO Ödülleri, 9 Haziran’da gerçekleşecek bir törenle sahiplerini buluyor!


FABİSAD tarafından ilki geçtiğimiz yıl içinde yapılan ve büyük ilgi gören GİO Ödülleri bu yıl ikinci kez düzenleniyor. 2. yılında 4 dalda ödül verilecek olan törende yine fantazya, bilimkurgu ve korku türlerinde eserler üreten sanatçılar ödülleriyle buluşacak.

Şimdi gelin, hep beraber adaylıklara göz atalım. BURAYA tıklayarak listeye ulaşabilirsiniz.

Tüm kategorilerdeki 2014 GİO Ödülleri, 9 Haziran akşamı İtalyan Kültür Merkezi’nde yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

TAV Havalimanları Holding ana sponsorluğunda düzenlenen törende, ödüllere “Bilgi Eğitim” gümüş sponsor, “Cohn&Wolfe” basın sponsoru, “İtalyan Kültür Merkezi” mekan işbirlikçisi olarak destek veriyor.

Her şeyden öte, işin güzel tarafı, adaylıklarda tanıdık yüzlerin olması. Bu bizler için oldukça sevindirici bir haber. Umuyoruz GİO Ödülleri daha uzun yıllar, adaylık kategorilerini arttırarak devam eder. Sonuçlar açıklandığı zaman yine sitemizden haber olarak duyurusunu yapacağız.

Tüm dostlara başarılar!

Haber: Hakan "magicalbronze" Tunç

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2014 TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması
« Yanıtla #171 : 07 Haziran 2014, 17:54:47 »

Türkiye Bilişim Derneği’nin her yıl düzenlediği Bilimkurgu Öykü Yarışması 16. kez düzenleniyor. Seçilen konu ise insanı, evreni, teknolojiyi, bilimi anlatan ve gerçeği yeniden kuran öyküler…

Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu’nun konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

Alıntı
    İyi bir bilimkurgu öyküsü yoğun emek ve çalışma gerektirir. Bir bilimkurgu öykücüsü hem öyküyü bilmeli hem de bilimi izlemelidir. Ayrıca bilimkurgu yazmak için geniş bir düş gücüne sahip olmak gerekir.

    Bugüne kadar yarışmamızda değerlendirilen öykü sayısı üç bine yaklaştı. Bu öykülerden bir kısmı Türkiye Bilişim Derneği tarafından kitap olarak basıldı ya da Bilişim Dergisi’nde yayımlandı. Bir kısım öykü de yazarı veya yayınevleri tarafından okuyucuyla buluşturuldu. Biz okuyucular ütopik, distopik gibi bilimkurgusal alt türler dışında mizah, kara anlatı, polisiye, aşk öyküsü gibi türlerle zenginleştirilen bu öyküleri okuyarak hem düşündük hem de yeni bakış açıları edindik.

    Bu yıl on altıncısını düzenlenen geleneksel Bilimkurgu Öykü yarışmamıza insanı, evreni, teknolojiyi, bilimi anlatan ve gerçeği yeniden kuran öykülerinizi bekliyoruz.

YARIŞMA KOŞULLARI

1. SONUÇ VE ÖDÜLLER

TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nı kazanan öyküler 27 Ekim 2014 tarihinde açıklanacaktır. Ödül olarak birinci gelen yarışmacıya 3000 TL, ikinci gelen yarışmacıya 2000 TL ve üçüncü gelen yarışmacıya da 1000 TL verilecektir. Ayrıca bu yıl ilk kez TBD üyelerinin oylarıyla seçilecek olan bir öyküye “Bilişim Özel Ödülü” verilecektir.

2. KATILIM KOŞULLARI

- Yarışmaya TBD Yönetim Kurulu üyeleri ile TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu Üyeleri dışında herkes katılabilir.

- Öykü Türkçe yazılmalıdır.

- Her yazar öyküsünü istediği konuda yazabilir.

- Öykülerde bilimkurgusal ögeler aranacaktır.

- Öykü daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.

- 2014 yılından önce yayımlanmış öyküler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

- Her yazar yalnızca bir öyküyle yarışmaya katılabilir.

- Önceki yıllarda birincilik ödülü alan yazarlar yarışmaya katılamaz.

- Dereceye girecek öyküler TBD’nin internet sitesinde ya da Bilişim Dergisi’nde yayımlanacak, seçici kurulun yayımlanmaya değer bulduğu öyküler kitap olarak yayımlanacaktır.

- Öykülerin internet sitesinde, Bilişim Dergisi’nde ya da kitaplaştırılarak yayımlanması için http://www.tbd.org.tr/onayliyorum adresinde bulunan “Onaylıyorum” adlı belgenin yazar tarafından doldurulması ve bu belgenin taranarak e-posta yoluyla TBD’ye gönderilmesi gerekmektedir. Onaylıyorum adlı belgeyi TBD’ye göndermeyen yarışmacılar yarışmaya kabul edilmeyecektir.

3. SEÇİCİ KURUL

Aysu Erden, Barış Müstecaplıoğlu, Murat Başekim, Bülent Akkoç, Gamze Güller, Hande Baba, Murat Şahin, Ayfer Niğdeli, Zekeriya Babaoğlu, Ersin Taşçı, Erdal Naneci

4. BİÇİM

- Öykü, yaygın olarak kullanılan bir kelimeişlemciyle, “12” büyüklükte, “Arial” karakter” seçilerek, yazılmalı ve e-postaya ekli bir dosya olarak gönderilmelidir.

- Gönderilen dosyanın adına öykünün adı verilmelidir.

- Öykü dosyasının içinde yazarla ilgili hiçbir bilgi olmamalıdır.

- e-postaya ekli diğer bir dosyanın içinde yazarın açık adı, kısa özgeçmişi, açık adresi ve telefon numarası ayrıca varsa web sitesi adresi bulunmalıdır. Yarışmada rumuz kullanılmamaktadır.

- Yazarın kimlik bilgilerinin bulunduğu dosyanın adına yazarın adı verilmelidir.

- Öykü en fazla iki bin sözcükten oluşmalıdır.

5. ÖYKÜNÜN TESLİMİ

Yapıt, 29 Ağustos 2014 tarihine dek bilimkurgu@tbd.org.tr adresine gönderilmelidir. Postayla gönderilen öyküler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

Haber: Hakan "magicalbronze" Tunç

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2014 GİO Ödülleri Sahiplerini Buldu!
« Yanıtla #172 : 10 Haziran 2014, 12:34:03 »

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) tarafından düzenlenen 2014 GİO Ödülleri, sahiplerini buldu!

FABİSAD tarafından ikinci kez düzenlenen GİO Ödülleri dün akşam saatlerinde sahiplerine kavuştu! Oldukça eğlenceli bir tören sonrasında kazanan isimler açıklandı. Bizler de Kayıp Rıhtım ekibi olarak oradaydık ve etkinliği yerinde izleme şansı bulduk.

Saat 18:30 sıralarında FABİSAD Başkanı Altay Öktem’in açılış konuşmasıyla başlayan tören Yiğit Değer Bengi’nin konuşmasıyla devam etti. Bu sırada Mavi Anka ödülü Nazlı Eray’a takdim edildi. “Edebiyatçıların düzenlediği etkinlikte bir sinemacı olarak bulunmak beni çok mutlu etti,” diyen Ezel Akay da, Nazlı Eray sonrası sahneye çıkıp konuşanlar arasındaydı.

Ve daha sonra da sıra ödüllerin dağıtılmasına geldi. Şimdi gelin, hep beraber kazanan isimlere veriliş sırasıyla şuradan göz atalım. (Kazananlar büyük harf ve farklı renkle belirtilmiştir.)

Hem kazanan hem de aday olan isimleri Kayıp Rıhtım ekibi olarak bir kez daha tebrik ediyoruz. Umuyoruz önümüzdeki yıllarda yeni eserlerle yine karşımıza çıkarlar.

Son olarak ödül töreninde çektiğimiz fotoğraflara BURADAN ulaşabilirsiniz.

Haber: Hakan "magicalbronze" Tunç, Onur "DarLy OpuS" Selamet, Bahri Doğukan "Denaro Forbin" Şahin, Bengü "Bengü" Akagül, Yosun "kahlan amnell" Erdemli

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2014 Prometheus Finalistleri Açıklandı
« Yanıtla #173 : 13 Haziran 2014, 13:58:14 »

Özgürlükçü Fütürist Derneği (The Libertarian Futurist Society) 2014 Prometheus En İyi Roman ödülü ve Şeref Kürsüsü ödülü finalistlerini açıkladı.


En İyi Roman

   
Alıntı
Homeland, Cory Doctorow (Tor)
    A Few Good Men, Sarah Hoyt (Baen)
    Crux, Ramez Naam (Angry Robot)
    Nexus, Ramez Naam (Angry Robot)
    Brilliance, Marcus Sakey (Thomas & Mercer)

Şeref Kürsüsü


   
Alıntı
“Sam Hall”, Poul Anderson (1953)
    Falling Free, Lois McMaster Bujold (1988)
    “‘Repent, Harlequin!’ Said the Ticktockman”, Harlan Ellison (1965)
    Courtship Rite, Donald M. Kingsbury (1982)
    “As Easy as A.B.C.”, Rudyard Kipling (1912)

Bu kategoriye beş yıldan önce basılmış veya yayınlanmış romanlar, romancıklar, öyküler, çizgi romanlar, antolojiler, filmler, TV programları/dizileri, tiyatro oyunları, şiirler, müzik albümleri ve diğer kurmaca eserler dahil ediliyor. Ödüller, 14-18 Ağustos arasında Londra’da düzenlenecek 2014 Dünya Bilimkurgu Kongresi sırasında törenle verilecek.

Haber: Yosun "kahlan amnell" Erdemli

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2014 Campbell ve Sturgeon Ödülleri Sahiplerini Buldu
« Yanıtla #174 : 14 Haziran 2014, 19:43:52 »

2013 yılında basılmış en iyi bilimkurgu romanı dalında 2014 yılı John W. Campbell Anma Ödülü’nü Marcel Theroux (Faber & Faber/Farrar, Straus, and Giroux), “Strange Bodies” adlı eseriyle kazandı. 2013 yılı en iyi kısa kurgu dalında Theodore Sturgeon Anma Ödülü’nün sahibi de “In Joy, Knowing the Abyss” ile Sarah Pinsker (Strange Horizons 7/1/13 ve 7/8/13) oldu.

Ödüller Kansas Üniversitesi’nde 13-15 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Campbell Konferansı Ödül Şöleni’nde sahiplerine verilecek.

Diğer finalistlere de isterseniz bir bakalım.

John W. Campbell Anma Ödülü


   
Alıntı
Lexicon, Max Barry (Penguin)
    Proxima, Stephen Baxter (Gollancz)
    The Circle, Dave Eggers (Knopf)
    We Are All Completely Beside Ourselves, Karen Joy Fowler (Marian Wood / Putnam)
    Hild, Nicola Griffith (Farrar, Straus, and Giroux)
    The Cusanus Game, Wolfgang Jeschke (Tor)
    Ancillary Justice, Ann Leckie (Orbit)
    The Disestablishment of Paradise, Phillip Mann (Gollancz)
    Evening’s Empires, Paul McAuley (Gollancz)
    The Red: First Light, Linda Nagata (Mythic Island Press)
    The Adjacent, Christopher Priest (Gollancz)
    On the Steel Breeze, Alastair Reynolds (Gollancz)
    Shaman, Kim Stanley Robinson (Orbit)
    Neptune’s Brood, Charles Stross (Ace)

Theodore Sturgeon Anma Ödülü
Alıntı
    “Bloom”, Gregory Norman Bossert (Asimov’s 12/13)
    “The Weight of the Sunrise”, Vylar Kaftan (Asimov’s 02/13)
    “They Shall Salt the Earth with Seeds of Glass”, Alaya Dawn Johnson (Asimov’s 01/13)
    “Over There”, Will McIntosh (Asimov’s 01/13)
    “The Wildfires of Antarctica”, Alan DeNiro (Asimov’s 10 & 11/13)
    “The Irish Astronaut”, Val Nolan (Electric Velocipede 05/13)
    “Mystic Falls”, Robert Reed (Clarkesworld 11/13)
    “Selected Program Notes from the Retrospective Exhibition of Theresa Rosenberg Latimer”, Kenneth Schneyer (Clockwork Phoenix 4)
    “The Urashima Effect”, E. Lily Yu (Clarkesworld 06/13)

Haber:
Yosun "kahlan amnell" Erdemli

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
26. Lambda Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu
« Yanıtla #175 : 16 Haziran 2014, 14:36:11 »

Lambda Edebiyatı Vakfı (Lambda Literary Foundation), Bilimkurgu/Fantezi/Korku dalının da dahil olduğu çeşitli alanlardaki 26. Lambda Yıllık Edebiyat Ödülleri’ni 2 Haziran’da New York’ta düzenlenen 26. Yıllık Lambda Edebiyat Ödülleri Töreninde sahipleriyle buluşturdu. Bilimkurgu/Fantezi/Korku dalındaki ödülü kazanan ve adayları aşağıda bulabilirsiniz. Diğer kategorilerin aday ve kazananlarını Lambda Edebiyat Ödülleri sitesinden inceleyebilirsiniz.

Kazanan:


   
Alıntı
Death by Silver, Melissa Scott & Amy Griswold (Lethe)

Diğer Adaylar:

   
Alıntı
Dust Devil on a Quiet Street, Richard Bowes (Lethe)
    Light, Nathan Burgoine (Bold Strokes Books)
    Dragon Slayer, Isabella Carter (Less Than Three)
    Hell’s Belle, Marie Castle (Bella)
    Invisible Soft Return :\, Roberta Degnore (Digital Fabulists)
    Deprivation; or, Benedetto furioso: an oneiromancy, Alex Jeffers (Lethe)
    The Stars Change, Mary Anne Mohanraj (Circlet)
    Like Light for Flies, Lee Thomas (Lethe)
    Collaborators, Deborah Wheeler (Dragon Moon)

Haber:
Yosun "kahlan amnell" Erdemli

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2014 Sidewise Ödülleri’nin Finalistleri Belli Oldu
« Yanıtla #176 : 16 Haziran 2014, 14:53:11 »

2013 yılının en iyi alternatif tarih yapıtına verilecek 2014 Sidewise Ödülü’nün finalistleri açıklandı.

Ödüller Londra’da 14-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 72. Worldcon sırasında verilecek. Gelin finalistlere bir göz atalım.

Kısa Biçim

   
Alıntı
“The Weight of the Sunrise”, Vylar Kaftan (Asimov’s 2/13)
    “A Brief History of the Trans-Pacific Tunnel”, Ken Liu (F&SF 1/13)
    “Tollund”, Adam Roberts (The Book of the Dead)
    “Uncertainty”, Kristine Kathryn Rusch (Asimov’s 3/13)
    “Cayos in the Stream”, Harry Turtledove (Tor.com 8/7/13)
    “Blair’s War”, Ian Watson (Asimov’s 7/12)

Uzun Biçim

   
Alıntı
1920: America’s Great War, Robert Conroy (Baen)
    The Secret of Abdu el Yezdi, Mark Hodder (Pyr; Ebury)
    The Windsor Faction, D. J. Taylor (Pegasus; Chatto & Windus)
    Surrounded by Enemies: What If Kennedy Survived Dallas?, Bryce Zabel (Mill City)

Haber: Yosun "kahlan amnell" Erdemli

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2014 İngiliz Fantazi Ödülleri Adayları Belli Oldu
« Yanıtla #177 : 18 Haziran 2014, 17:18:22 »


İngiliz Fantazi Derneği (The British Fantasy Society), 2014 İngiliz Fantazi Ödülleri adaylarını duyurdu.


Jürilerce belirlenecek ödül sahipleri, 6 ya da 7 Eylül 2014’te York, İngiltere’de düzenlenecek Fantasycon sırasında açıklanacak.

Kategoriler ve adaylar ŞÖYLE:

Haber: Yosun "kahlan amnell" Erdemli

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2014 Mythopoeic Finalistleri Açıklandı
« Yanıtla #178 : 18 Haziran 2014, 18:02:12 »

Mythopoeic Derneği, 2014 Mythopoeic Ödülleri’nin adaylarını duyurdu. Kazananlar, 8-11 Ağustos tarihlerinde 45. Mythcon etkinliğinde açıklanacak.

Önceki yıl şuradaki adreste kategorileri hakkında kısaca bilgi verdiğimiz Mythopoeic Ödülleri finalistleri için buyurun.

Haber: Yosun "kahlan amnell" Erdemli

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2014 Ditmar Ödülleri Sahiplerini Buldu
« Yanıtla #179 : 22 Haziran 2014, 18:03:12 »

Avustralya BK eserlerine verilen Ditmar Ödülleri‘nin 2014 yılı kazananları açıklandı.

1969 yılından beri Natcon’da dağıtılan Ditmar Ödülleri ( Geçmişte Avustralya Bilimkurgu Başarı Ödülleri olan ve resmi adı Avustralya SF (“Ditmar”) Ödülleri olarak geçen) Avustralya’da Bilimkurgu ( fantazya ve korku türlerini de kapsayan) ve Bilimkurgu fandom dallarında en büyük başarı olarak kabul edilmektedir. Ödüllerin isim babası ise, organizasyonu finanse eden Avustralyalı ünlü fan ve sanatçı Ditmar “Dick” Jenssen’dır.

Gelin kazananlara ve adaylara bir göz atalım.

Haber:
Yosun "kahlan amnell" Erdemli