Kayıt Ol

Diğer Bağlantılı Eserler: Kingdom Hospital (TV)

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Diğer Bağlantılı Eserler: Kingdom Hospital (TV)
« : 17 Mayıs 2009, 09:13:18 »

Bu TV dizisi televizyona Stephen King tarafından uyarlanmış olmakla beraber, öykünün kökeni Danimarka efsanelerinden birine dayanmaktadır. İçinde yeterli Kara Kule bağlantısı olduğu için incelemeye değer.

15 saatlik bu dizi, perili Kingdom Hospital (Kraliyet Hastanesi)’nin öyküsünü anlatıyor. Hastane, 19. yüzyılda yörenin çocuklarının feci şekilde yanarak öldükleri yerde kurulmuştur. İşte bu yüzden, hastanenin asansör boşlukları, merdivenleri, Mary adındaki küçük kızın hayaletinin mekanı olmuştur. Olağanüstülükler bununla da sınırlı değildir, hastanede Antubis adında karıncayiyen-yaratık ve Paul adında kötü niyetli, cani bir çocuk da bulunmaktadır.

Kara Kule bağlantıları:

Birinci bölümde, oyuncu Peter Rickman’a bir kamyonet çarpıyor. Tıpkı Kara Kule serisinde Stephen King’e çarptığı gibi. Sanırım King bu kazadan fazlasıyla etkilenmiş.

Seri boyunca, bütün karakterlerin Nozz-A-La içtiklerini görüyoruz. Hatta hastanede bir Nozz-A-La otomatik dolabı da var. Ayrıca Rickman’a yardım etmek için duran kamyon da bir Nozz-A-La taşıma kamyonu.

Diğer Bağlantılar:

Uykusuzluk: Çocuğun hayaleti Peter Rickman’ı “ölümlü” diye çağırmaktadır, tıpkı Atropos’un Ralph Roberts’i çağırdığı gibi.

Uykusuzluk: Mary ve Antubis, Clotho ve Lachesis’i andırıyor (doğal ölüm getiricileri). Paul de özellikleriyle Atropos’a benziyor (yıkım’ın ajanı)