Kayıt Ol

Diğer Bağlantılı Eserler: Çılgınlığın ötesi

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Çılgınlığın ötesi ( Rose Madder )

Korunmasız bir kadın için böylesi bir dehşetli bir dünyada yaşamanın zorluğunu bilenleriniz vardır mutlaka. Siz de Rose gibi kötülük timsali bir kocaya sahipseniz çıkış yollarınız tek bir noktada birleşecektir. Kaçışta!...
Ne var ki Rose diğer kader arkadaşlarından farklı olarak, peşine düşen kocasının artık aklının sınırlarını çoktan aştığını ve çılgınlığın ötesine geçtiğini biliyordu. Her solukta tehlikeli bir dönmedolaba binmiş gibi yaşamla ölüm, hayalle gerçek arasında dönüp duruyordu...

Kara Kule Bağlantıları:

Kitaptaki bilgilere bakılacak olursa, Rose Madder’in Eluria’nin Küçük Hemşireleri’ndeki Jenna’nın annesi olabileceğini söyleyebiliriz. Bunu şöyle söyleyebiliriz: Kitapta Rose Madder çocuğunu doğurduktan sonra ölüyor. Eluria’nın Hemşireleri’nde ise, Jenna’nın annesinin hemşireler arasında özel bir yeri olduğunu, bir kraliçe olduğunu, ve kızı Jenna’yı doğurduktan sonra öldüğünü görüyoruz.

Norman’ın Rose Madder’in yüzüne bakarak şu tasviri yaptığını görüyoruz: “Boş, terkedilmiş bir arazideki nadir bir çiçek” Bu Jake’in Çorak Topraklar’da keşfettiği ve Kule’nin bizim dünyamızdaki yansıması olan Gül’ün tanımıdır.

Diğer Bağlantılar:

Yaratık, Uykusuzluk ve Düzenleyiciler: Cynthia Smith bu üç kitapta da yer alıyor.

Sadist: Rose kocası tarafından Paul Sheldon romanı okuduğu için dövülüyor. Paul Sheldon’un Sadist’teki baş kahraman, yazar olduğunu biliyoruz.