Kayıt Ol

Diğer Bağlantılı Eserler: Tılsım

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Diğer Bağlantılı Eserler: Tılsım
« : 17 Mayıs 2009, 10:02:33 »

Tılsım ( The Talisman )

12 yaşında bir çocuğun annesini diyar kraliçesini kurtarmak için çıktığı uzun, zorlu yolculuğun anlatıldığı kitap. Jack Sawyer, babası ölmüş, annesi ölmek üzere ve o sadece bir çocuk. Ama sıradan bir çocuk değil.

Karakterler

Jack Sawyer
Lily Cavanaugh
Speedy Parker
Morgan Sloat 
Orris'li Morgan
Wolf
Sunlight Gardener
Osmond
Richard Sloat
Laura DeLoessian
Captain Farren

Bölgeler


Diyar :
Bundan başka dünyaların biri. Millerce öteden bir turp kökünden sökülse kokusunun duyulacağı bir dünya. Kirlenmemiş, bozulmamış bir yer.

Tılsım : Morgan Sloat'ın ele geçirmeye çalıştığı büyülü cam küre. Çok güçlü, inanılmaz bir manevi etkisi var. Kötü ellere geçmemesi gereken bir şey. Ne var ki sonunda onun da gücünü yitirdiğini görüyoruz.

Yabacılar ve Geçiş : Bazı insanların diğer dünyalarda benzer, hatta aynı beden ve karakterde olan ikizlileri oluyor. Yabancı ise kendisine ait olmayan, orada doğmadığı dünyada bulunan kimselere verilen ad. (gerçek bir yabancı : Flagg) Dünyalar arasındaki yolculuk ışılanma, teleport benzeri bir olayla gerçekleşiyor; buna da geçiş deniyor.


Bağlantılar

Şeffaf : İçip sarhoş olan Gard uyandığında kendisini Arcadia Eğlence Parkı'nda bulur. Bu park Speedy Parker'ın çalıştığı lunaparktır. Kısa bir süre sonra Jack adında bir çocukla konuşur, Jack Sawyer'ın annesinin öldüğü yerde. Jack'in annesinin ölüm döşeğinde olduğu Alhambra Oteli'nden de bahsedilir.

Tepki : Tılsım'da, New York'ta bulunan büyük bir ortak yapıdan söz ediliyor. Binanın adı The Rainbird Towers'dır. Rainbird (yağmur kuşu) Şirket'in Chralie McGee için düzenlediği operasyonun adıdır.

Medyum : George Hatfield Thayer Okulu'nun öğrencisidir. Thayer Okulu Tılsım'da Richard'ın okuduğu okuldur. Ayrıca Jack'in münazara takımından attığı çocuğun adı da George Hatfield'dır. (Kekeme)

Şeffaf : Bobbi uzaygemisini ortaya çıkardığında, Peter Straub'un yazdığı Değişken Ejderha adlı romanı düşünür. Peter Straub aynı zamanda Tılsım'ın da yazarıdır.

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Diğer Bağlantılı Eserler: Tılsım
« Yanıtla #1 : 04 Haziran 2009, 17:05:42 »
Geçen gün sahafta görüp, almak istediğim kitap. Hafif eski olduğu için çekinmiştim gerçi, ama sonraki hafta alırım gibime geliyor. Aslında bu kitabı okuma isteğimin nedeni çok övülen "Kara Ev" den önce geçiyor olması.

daRLacan

Ynt: Diğer Bağlantılı Eserler: Tılsım
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2009, 13:24:17 »
Geçen gün sahafta görüp, almak istediğim kitap. Hafif eski olduğu için çekinmiştim gerçi, ama sonraki hafta alırım gibime geliyor. Aslında bu kitabı okuma isteğimin nedeni çok övülen "Kara Ev" den önce geçiyor olması.
Ben de Kara Ev'i okumak istedim ve bu kitaptaki ana karakterin hayatının devamını anlattığını öğrendiğimde önce Tılsım'ı okumaya karar verdim. Aldığım vakit "Harika! Kalın bir Stephen kitabı daha okuyacağım!" dedim sevinerek. Ne yazık ki okuduğum en sıkıcı Stephen kitabıydı. Yani başka kitaplarında da sıkıldığım olmuştu ama hiç yarım bırakmamıştım, sonuna kadar okurdum hep...
Bir gece, kitabı bırakmaya karar vermeden önce son sayfalarda süründüm, sonra koltuğun üstünde açık vaziyette bıraktım, gidip yattım. Ertesi sabah kitap kedim tarafından moleküllerine ayrılmıştı, ama nedense okumadığım son 100 sayfa sapasağlam duruyordu... :D Yine de devam edemedim işte bu kitaba.
Kara Ev'i de hala arar dururum ama ortalarda yok...

Çevrimdışı Richard Fannin

  • **
  • 58
  • Rom: 2
  • I wish I was something more.
    • Profili Görüntüle
    • kafra şehri
Ynt: Diğer Bağlantılı Eserler: Tılsım
« Yanıtla #3 : 18 Aralık 2010, 10:48:29 »
Kitaba daha yeni başladım ama şimdiden söyleyebilirim ki King'in tek başına yazdığı kitaplardan en büyük farkı betimlemeler. Daha önce hiç bi kitabında bu kadar güzel bu kadar berrak betimlemeler görmemiştim. Sadece durgun şeyler değil (örneğin otel, kumsal, lunapark) olayı anlatırken de bize aktarma şekli çok çok daha güzel olmuş. Olaylar gözünüzün önünde oluyor gibi canlandırabilirsiniz okurken. Sanırım Peter Straub en çok bu yönde katkı sağlamış kitapta. Kurgu kısmının daha çok King'in kafasından çıktığı çok belli ama bu üzerinde durduğum anlatım, betimleme kısmı Straub'a bırakılmış gibi geldi bana.
''Biz yıldız tozuyuz, biz altınız.''