Kayıt Ol

+18 Mavi Kurt Ruhu +18

Çevrimdışı yuno44907

  • **
  • 127
  • Rom: -1
    • Profili Görüntüle
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #15 : 25 Haziran 2009, 18:49:34 »
Ben kendi yazdığım gibi şeyleri okumayı seviyorum. Diğer eserlerden nefret ediyorum. Gerekli şeylerin tasvirini yaptım. Bazı şeylerinde tasvirini bilerek geç yaptım. Buna gizemli anlatım denir. Usta yazarlar kullanır. Okuyucu sürekli şaşırtılır ve merakta bırakılır. Örneğin Shok'un tasviri ikinci bölümde yapıldı. İlk bölümde okuyucu meraklansın diye yapmadım. Kızın ceset yediğinin birden ortaya çıkmasıysa şaşırtıcıydı.

Size ortaokul çocuğunun yazdığı basit şeyler gibi gelmiş olabilir. Farkı kurgu gösterecek. Ayrıca ileride daha büyük gizemler var. Mesela SAM'liler Shok'u öldüremedi ama Shok pek güçlü gözükmüyor. Zaten uyanmış mavi kurtun ölümsüzlüğü ayrı bir gizem.

Küfürlü olmasından şikayetçi olan olmadı. Küfürlü olmasının nedeni Shok'un giderek başı boş bir canavar haline gelmesi. Bunda bilim adamının verdiği hapların ve işkencenin, Melisa'nın ölmesinin büyük payı var. Tabi hafıza kaybı ve mahvolmuş Dünya da bir uzaylıyı depresyona sokabilir. O artık vahşi kurt benliğini kontrol altında tutmuyor.

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #16 : 25 Haziran 2009, 19:27:39 »
Ben kendi yazdığım gibi şeyleri okumayı seviyorum. Diğer eserlerden nefret ediyorum. Gerekli şeylerin tasvirini yaptım. Bazı şeylerinde tasvirini bilerek geç yaptım. Buna gizemli anlatım denir. Usta yazarlar kullanır. Okuyucu sürekli şaşırtılır ve merakta bırakılır. Örneğin Shok'un tasviri ikinci bölümde yapıldı. İlk bölümde okuyucu meraklansın diye yapmadım. Kızın ceset yediğinin birden ortaya çıkmasıysa şaşırtıcıydı.


Sen kendi yazdığın gibi şeyleri okumayı seviyorsun. Ama mesela ben senin yazdığın gibi şeyleri okumayı sevmedim. Senin yazdığın "şeylere" "şey" demekten öteye bir kelime de bulamamaktayım. Tasviri geç yapma sanatını ilk defa senden duyuyorum. O derece gizli ve ustaca bir şey olsa gerek. İlk bölümde okuyucu meraklansın demişsin, hiçbir merak uyanmadı da bende...

Çevrimdışı Deadman107

  • **
  • 347
  • Rom: 3
  • ---AmOrTeNtİa---
    • Profili Görüntüle
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #17 : 25 Haziran 2009, 19:40:14 »
ilk iki bölümünü okudum inan herşey birbirine girmiş.okuduğumdan hiçbirşey anlamadım.hikayen hakkında düşüncelerim buraya yorum yazan herkesin düşünceleriyle aynı, bir kaç  şey eklemek gerekirse ;

yazmak bir sanattır.yetenek isteyen bir iştir.eline kağıt kalem alan herkes birşeyler yazamaz.yazsa bile o kağıda yazdıkları sadece aklından geçenlerin olduğu gibi kağıda dökülmesidir.
hataları başkalarında değilde kendinde ararsan belkide ortaya daha güzel şeyler çıkar...

Güneş doğacak, açacak çiçek...

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #18 : 25 Haziran 2009, 19:45:13 »
Bilmiyorum sorun bizde mi ama inan bende de hiçbir şey uyanmadı Darly. Sorunun nerde olduğu da açık ya, neyse. Bir de sıkılmadın mı acaba hala diye merak ediyorum. Sadece kendininkilere benzeyen şeyleri sevip diğerlerinden nefret etmen ne kadar sığ olduğunu gösterir bence. Küfürlerinden duyulan rahatsızlığın daha önce belirtilmemiş olması onlara bayıldığımız anlamına da gelmez. Sen küfrederek elimize eleştirilecek şeyler ver, eleştirince de karşı çık. Hoş. Bu arada tasviri de 'onlarca basmakalıp saçma sapan cümle yığınları' olarak tanımlayanı ilk defa görüyorum. Tebrik etmeden geçemeyeceğim sanırım. Alkış.

Çevrimdışı yuno44907

  • **
  • 127
  • Rom: -1
    • Profili Görüntüle
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #19 : 25 Haziran 2009, 21:18:10 »
Sizin kafanız güzel. Seviyeniz de düşük. Hani siz beni aşağıladınız ya, ben de sizi aşağılayım dedim. Sonra da biraz kavga ederiz. Ve forumun selameti için 5 kişinin atılması kötü olacağından ben atılırım. Sonra da herkes mutlu olur. Geriye kalan herkes.

Şakayı bir yana bırakıp ciddileşince şunları söylemek isterim:
Pek çok şey görecelidir. Zevkler farklıdır.

Hikayeden bir şey anlamadıysanız, neyse bu cümleye devam edersem kırılırsınız ama Arlinon anlamıştı. Kendisi satışçı olduğundan şu an burada değil ve bana yardım etmiyor.

Bu en özgün eser, elbet bu şey de ne gibi şeyler söylersiniz.

Hepiniz aynısınız. Şimdi saçma şeyler düşünmeyin. Başka bir konu ne kadar aynı olduğunuz yada benim ne kadar farklı olduğum. Her yerde herkes aynı şeylere aynı tepkileri veriyor. Bir stres topu buldunuz ya, bütün gücünüzle ona saldırın. Bencil ve acımasızsınız. İnsanların %99,3'ü böyle. Kimin umrundayım ben? Defalarca söyledim sen umursamıyorsun, onlarda seni umursamıyor, bu saçmalık.

Bir şeylerin parçası olmak bile umursanmanı değil öyle sanmanı sağlar. Bu nedenle çoğunuzun zevkleri aynı. Çoğunuzun tepkileri aynı. Zevkleriniz aynı. Sıkılıyorum. Neden kimse benim gibi kendisi olmuyor.

Tüm Dünya karşı da çıksa ki zaten karşı çıkıyor, benim kendi zevklerim var. Sizde yok. Bana göre Duel Masters, yugiohdan iyi. Bana göre Monster Rancher, pokemondan iyi. Bana göre mevcut RP sistemleri yeteri kadar özgür değil, her şey belirlenmiş. Bana göre Rammstein en iyi. Bana göre Gantz en iyi. Bana göre Tolkien; Dünya dillerinden, kültüründen, tarihinden alıntılar yapmış. Siz ise herkes Tolkien seviyor diye onu sevin. Bir şeylerin parçası olun ama hala umursanmıyorsunuz.

Hazır yeteri kadar ileri gitmişken ukalasınız, kibirlisiniz, adminlerin çoğu despot, üniversiteyi bitirince çoğunuz evrimci oluyor ve avrupaya özeniyor, beyniniz kolay yıkanıyor evet.

Güle güle. Suçum sizden farklı düşünmek, fazla zeki, cesur ve dürüst olmaktı.






Sizin cevabınızda şu olacak. Çok tahmin edilebilirsiniz yaa.

Meuhtemelen dalga geçecek, küçümseyeceksiniz beni. Yada mesajı silersiniz. Kovulacağım zaten kesin. Yada ukala, bilmiş tavırlara devam edip benim hakkımda saçma sapan yorumlar yapacaksınız. Bu dört şeyden başka şey yapmazsınız. Her yerde bunlar oldu. Konuya yazdığınız mesajların 3 tanesi filan önceden yazılmıştı.

Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #20 : 25 Haziran 2009, 21:57:22 »
hmmmz oldukça özgün bir eser yazdığını söylüyorsun bende kısmen okudum ama daha sonra senin hakkında yağılan yorumları okudum. zaten konuya girmemedeki asıl amaç senin hakkında yapılan yorumları okumaktı. hani söylemişsinya bir stres topu buldunuz saldırın... işte sen günah keçisi seçildin ve herkes sana saldırmaktan zevk alıyor di mi?
sanırım benzer durumlarla bir çok benzer platformda karşılaşmışsın. çünkü forumun gidişatından dolayı 5 kişinin banlanmasından ziyade sadece senin banlanmanın daha hayırlı olacağını tahmin ediyorsun yada daha önce benzer deneyimler yaşadın.
bu sırada "sizin kafanız güzel" terimini insanları kötülemek için kullandın ise gerçekten üzlürüm çünkü beni burada sadece bir kişi tanıyor ve o da benim kafamın güzelliği ne kadar övündüğümü bilir. alkolle ilgili bir konuya "sanılanın aksine hiç ayık gezmedim" diye mesaj atmıştım. yani 7 / 24 sürekli kırmızı bir suratla gezebilen birisiyim ve bundan mutluluk duyuyorum. herkes kendi çabalarıyla kendilerine göre eserler yaratır. hepsinin uslübü farklıdır. senin uslubünde diğer deneme yazarlarından daha farklıydı bunu kabul ediyorum. ama sırf bu şekilde düşünerek "bu en özgün eser" diyemezsin. özgünlük seninde ve diğer kullanıcıların anlayacağı gibi göreceli bir kavramdır.
tolkien i herkes seviyor diye yanlış bir düşünceye kapılman beni şaşırttı. şahsım adına konuşmama gerekirse ben bir tolkien hayranı değilim. hatta gandalf büyü yapabildiği halde neden savaşlarda saruman gibi kendini ön plana atmadı ve büyü yapmadı sadece kılıç salladı diye isyanım bile vardı ve bu platformdaki arkadaşlar olayı maia olarak değerlendirip bir inanç durumuna getirip açıkladır. oyna o gün tek söylemek istediğim sen koskoca gandalf'sın ve insanların az da olsa senden bir beklentisi oluyor değil mi... minas tirith kuşatmasında yap bir büyü okadar orc'un bir bölümü yatır yere, bol bol ko oynayan birisi olarak çek bir nova yatsın herkes yere diyesi geliyordu insanın :) neyse ben bilimkurgu ve lovecraft'ın hayranıyımdır. ama arada fantastik kurgu okuyorum. zaten senin "bıktım orc'lardan" yada ona benzeyen konua yazdığım cevapta sana daha alternatif dünyalar örnekledim. inanmayabilirsin ama ven dragonlance denilen evrene sırf ravenloft'ta dragonlance'den getirilen lord soth karakterini merak ettiğim için başladım ve hala okumaya devam ediyorum.
senin diğer insanlardan farklı olduğun her halinden belli oluyor, mesela kullandığın rumuz, sana özgü bir şey olmalı 44907 büyük ihtimalle il plaka, doğum tarihi yada tuttuğun takımım kuruluş yılı, okul numaran gibi bir kombinasyon sonucu üretilmiştir. ve büyük bir anime hayranısın değil mi : 9 peki manga okuyor musun? mesela ben claymore animesini hiç beğenmemiştim. çünkü anime serisi bittiğin de aklımda bir sürü cevapsız soru vardı. sonuç olarak mangasını okuyarak beklentilerimi karşıladım. bana göre elfen lied denilen seri izleyebileceğiniz en berbat seridir ama bir çok kişi tam tersini düşünür. bana göre twillight serisi -ki bu sitede bir çok kişi sever- harry potter gibi basit kurgulanmış bir serinin boşluğunu yaşayan insanların bu açığı kapatmak adına tutundukları bir daldır ve hoşuma gitmemektedir.
rp sistemleri sana göre yeteri kadar özgür bir sistem olmayabilir ama senin gerçekten bir masaüstü roleplay tecrüben olmadığını düşündüğümden dolayı böyle fikre kapıldığımı belirtmek isterim. player's handbook, dungeonmaster's guide, monsters manuel'i okuduğunda düşüncelerinin değişebileceğine inanıyorum. sanırım 90 doğumlusun daha tecrübe etmen gereken o kadar çok şey olduğuna inanıyorum ki, sırf bu yüzden ve bazı yanlış bilgilendirmelerden dolayı böyle düşündüğüne inanıyorum.
senin hikayeni bir arlion anladı ve diğerleri anlamadı ama o da burada sana destek vermediği için şimdi satışçı olarak yaftalandı değil mi? kendi davranışların sonucunda aldığın tepkiler için başkalarını suçlayamazsın.
yeri gelmişken söyledin ya; ukalayım, kibirliyim hatta görebileceğin en narsist insanım ama bunun için geçerli sebeplerim olduğuna dair sen dahil bir çok kişiyi temin edebilirim. üniversite okuyorum -ki çok uzun zamandır okuyorum- ve dindar birisi değilim ama evrimci de değilim. avrupaya hiç bir zaman özenmedim ama örnek alınması gereken taraflarının olduğu gerçeğini de hiç bir zaman inkar etmedim. beynim o kadar kolay yıkanabiliyor ki görsen gerçekten şaşırıdın...

düzenleme:
admin değilim ama olsan senin atmazdım :)
ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'lyeh wagh'nagl fhtagn

Çevrimdışı yuno44907

  • **
  • 127
  • Rom: -1
    • Profili Görüntüle
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #21 : 25 Haziran 2009, 23:04:14 »
Güzel bir tartışma oldu. Tüm öfkemi attım.

Lütfen kimse kimseyle alay etmesin yada küçümsemesin. Pek çok şey görecelidir, bunu unutmayın.

Hepimiz sinirlendik ve abartılı hakaretlerde bulunduk. Herkes birbirini affetsin lütfen. Özür diliyorum ve anlayışlı, öfkesine hakim arkadaşları kutluyorum.

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #22 : 26 Haziran 2009, 01:41:15 »
Bence öncelikle şunu açığa kavuşturalım: kimse senin "bence"lerine karışmıyor. Onların(ya da bizim) karıştığı(mız) kısımlar, senin "bence"lerinin bizim "bence"lerimize hakaret niteliği olmaya başladığı içindir. Başkasının özgürlüğü başladığı yerde, senin özgürlüğün biter. Ve sen hiç okumadığın halde "Tolkien hiç özgün değil. Tolkien'de gram hayalgücü yok." dersen başkalarının görüşlerine hakaret etmiş olursun.

Senin sorunun kendini "yanlış" ifade etmende. Birçok forumdan atılma nedenin de bu bence. Elbette kendi fikrini ortaya koyacaksın. Ama bunu koyuş tarzın ne yazık ki birçok mesajda ziyadesiyle yanlış.

Mesela burada Arlinon'a satışçı demen ne derece doğru? Diyelim ki şu an internete bağlanamadığı için konuya yanıt veremedi. Yaptığın yargısız infaz doğru mu? Ya da internette. Sana yardım etmek zorunda mı? Sen kendini ifade edemiyor musun?

Bir diğer nokta, "Romancı değilim, animeciyim!" diyen birisi yazılmış olanlar içerisinde en özgün olanın kendisininki olduğunu nasıl iddia edebilir? Bu forumda konusu açılmış hiçbir fantastik seriyi okumadığını düşünüyorum. Seninkinin en özgün olduğunu nereden biliyorsun?

Stres topu olayına gelirsek, önceden de belirttiğim gibi kendini açıklama yöntemindeki yanlışlıklardan dolayı insanlar üzerine geliyor. -Ben dahil.- Ama bu gelişin amacı seni kırmak yahut aşağılamak değil; aksine seni doğruya yönlendirmek. En azından burasının da belirli kuralları olduğunu hatırlatmak.

Ve hiçbir nedenle kimsenin zevkleri aynı değil. Senin yazdığın hikayeyi beğenmemek demek, seni anlayamıyor olmamızdan değil; senin kendini ifade edemiyor olmandan kaynaklanıyor.

Kimseye de "Kimse kendisi gibi olmuyor," demeye hakkın yok ne yazık ki.

Tüm dünyanın senin zevklerine karşı çıktığı gibi bir olay da yok. Yine önceden belirttiğim gibi senin zevklerini dile getiriş biçimin yanlış. Kimse Tolkien'i herkes seviyor diye sevmiyor. Ya da ben, bu forumda mantıklı yorum yapabilen kişilerin böyle düşünmediğini biliyorum. Ama Tolkien gibi fantazyanın belkemiğini oluşturmuş bir yazara, bu şekilde karşı cephe alman -üstelik de okumadan ve yanlış yorumlardan yola çıkarak- doğru değil.

Ben şimdi tüm bunları sana açıkladığım için ukala ve kibirliysem eyvallah. Sana özel değil, kim bu şekilde yorumlar ile bu forumda gezinirse, benim tavrım yine aynen bu şekilde olacaktır. Bak ben kendimim. Ukala ve kibirli. Avrupa'yı da özenmiyorum. Hatta Fars diline karşı sempatim bile var.

Son bir ek: bir insanın kendisine "Ben fazla zekiyim," demesi ne kadar nahoş.

Çevrimdışı yuno44907

  • **
  • 127
  • Rom: -1
    • Profili Görüntüle
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #23 : 26 Haziran 2009, 02:14:23 »
Senin önceki mesajın, Lucilla'nın mesajı, Sophie'nin bana yaptığı tüm yorumlar bence kötü niyetle yazılmıştı. Dalga geçer gibi ve küçümseyici bir üslupla yazılmış bu yorumları hiç beğenmedim.

Arlinon ile MSN'de konuşuyoruz. Neyse onu daha fazla karalamak istemem. Sadece satışçı diyorum şakayla karışık=P

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #24 : 26 Haziran 2009, 02:18:13 »
Bir büyük yanılgın da bu. Karalama değil, senin düşüncenin aksi benimkiler. Sen kendi görüşünün aksi olan her mesajı karalama olarak algılıyorsun.

O zaman bu mesajı da karalama olarak görürsün. Canın sağolsun.

Çevrimdışı yuno44907

  • **
  • 127
  • Rom: -1
    • Profili Görüntüle
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #25 : 26 Haziran 2009, 02:20:14 »
3 mesaj dedim. Hepsi demedim.

Çevrimdışı Canina

  • ****
  • 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #26 : 26 Haziran 2009, 02:53:46 »
Amma abarttınız yahu. Adam yazmış işte beğenmeyen okumasın :D Yazılan şeylerin çoğuna normalde kimse yorum yapmıyor bu konuda herkes azmış neredeyse :D Bir nefes alın, pozitif şeyler düşünün, feng şui yapın.

Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #27 : 26 Haziran 2009, 11:03:06 »
Senin önceki mesajın, Lucilla'nın mesajı, Sophie'nin bana yaptığı tüm yorumlar bence kötü niyetle yazılmıştı. Dalga geçer gibi ve küçümseyici bir üslupla yazılmış bu yorumları hiç beğenmedim.

Arlinon ile MSN'de konuşuyoruz. Neyse onu daha fazla karalamak istemem. Sadece satışçı diyorum şakayla karışık=P

Emin ol senle alay etsem yerin dibine girerdin. Yapmadığım şey değil : ).

too much sugar 
tb

Çevrimdışı Dúrgonath

  • ***
  • 680
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #28 : 26 Haziran 2009, 14:35:13 »
Ya tamam uzatmaya gerek yok, özür diledi arkadaş işte. Belli ki başka bir şeye bozulmuştu kafası, tersine burası denk geldi, bu yüzden de kendine--o anda düşündüklerine uymayan şeyleri de ters karşılamış olabilir. Bu tutumu da bu yüzdendir.

Bence ona biraz daha zaman vermeliyiz. (Hayır, admin falan değilim xD)

Burayı çöplüğe döndürmeye de gerek yok. Hikaye devam etsin, bir araya toplansın ondan sonra yorum yapıcam. Ama şu andaki bitiriş çok havada kalmış gibi geldi, devamını bekliyorum. Dediğim gibi, bitsin, ondan sonra.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: +18 Mavi Kurt Ruhu +18
« Yanıtla #29 : 26 Haziran 2009, 14:42:37 »
Arkaadşlar, bu yonu isimli arkadaşımızın dediğine göre bu bir anime senaryosuymuş, bundan sonra bunu bu çerçeve de değerlendirelim. Keşke bize baştan söyleseydi.