Kayıt Ol

Elektronik kitap devrimi

Çevrimdışı Legolas

  • ***
  • 810
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Elektronik kitap devrimi
« : 13 Ocak 2008, 12:06:24 »
Devrim niteliğinde bir cihaz. Bütün kütüphane tek bir cihazda…

295 dolardan satışa sunulan elektronik kitap okuma aracı Walkbook, müzik ile kitabı buluşturuyor. Teknoloji harikası bu cihaz, işadamından öğrenciye, avukattan doktora tüm kesimin yaşamını kolaylaştıracak bir müzik/kitap cihazı…

Normal bir kitap büyüklüğündeki cihaz, aslında koca bir kütüphane… Şöyle tanımlanıyor; Beyazıt kütüphanesini artık kolunuzun altında taşıyabileceksiniz…
Cihazın hafıza kartı ortalama kalınlıkta bir kitaptan binden fazla alacak kapasitede. Yani bir kartta bin küsür kitap ekranınızda olacak. Kitapları da internetten indirebileceksiniz.

Hafıza kartları normal cep telefonlarınınki gibi… İsterseniz yedek kartlar da taşıyabilirsiniz.

BİLGİSAYARDAN FARKI EKRANI

Walkbook’un en cazip yönü ekranı. Özel tasarlanan bu ekran gözleri yormuyor. Bilgisayardan farklı olarak ışığa duyarlı. Plajda dahi rahatlıkla uzanıp kitabınızı okuyabilirsiniz. Ne kadar fazla ışık olursa o kadar okunma kolaylığı fazla oluyor.

Şarj derdi hiç yok gibi

Walkbook’un bir diğer önemli özelliği de enerji harcamadaki cimriliği… Tanıtımında; “Şarj cihazınızı aman kaybetmeyin!” uyarısı yapılıyor. Bunun nedeni cihazın bir kez şarj edildiğinde günlerce enerjiye ihtiyaç duymaması. Hal böyle olunca şarj cihazını nereye koymuştum diye arayabilirsiniz.

Şarjı piyasada kullanılan Nokia telefonlarının pilleri gibi. Dolayısıyla çok zor da kaldığınızda telefonunuzun pilini de takıp kullanabiliyorsunuz.

KORSANI BİTİRECEK TEKNOLOJİ

Walkbook kitapçılar tarafından korsan yayıncılığı bitirecek cihaz olarak görülüyor. Çünkü artık kitaplar elektronik ortamdan bilgisayar aracılığı ile bu cihaza indirilecek. Kitapların fiyatları da baskı maliyeti olmadığı için normal satış rakamlarının yarısı oranında düşecek.

Dünyada büyük ilgi gören Walkbook cihazı Türkiye’de piyasaya sürüldü. 295 dolardan satılan cihazla ilgili www.walkbook.net sitesinden daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Çevrimdışı Neases

  • ****
  • 944
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
    • vieux-jeu =)
Ynt: Elektronik kitap devrimi
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2008, 15:30:43 »
Şu alet 100 4$ a falan düşerse kesinlikle alırımmmmmmmmmmmmmmm:D