Kayıt Ol

Ahmet Koç

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ahmet Koç
« : 17 Temmuz 2009, 12:07:54 »
Ahmet Koç, Türk bağlama sanatçısı, müzisyen. Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Devlet Modern folk müzik topluluğuna bağlı müzikolog, aranjör ve bağlama sanatçısıdır.

1979 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi konservatuarına girdi. 12 yıl boyunca bu okulda Halk Müziği, Batı Müziği gibi çeşitli müzik dallarında eğitim gördü. 1995 yılında; klasikleşmiş Anadolu ezgilerinin yeniden yorumlanmasıyla oluşan ve toplamda 8 albümden oluşan Yedi Karanfil adlı seri albümlerin üçüncüsü olan "Yedi Karanfil 3" adlı albümünün aranjörlüğünü yaptı. Daha sonra sırasıyla Yedi Veren ve Yol Türküleri adlı albümleri çıkardı.

1997 yılında Şebnem Paker'in "Dinle" adlı şarkısıyla üçüncü olarak o güne kadar Türkiye'nin en iyi sonucu aldığı Eurovizyon Şarkı Yarışması'nda bağlamasıyla yarışmaya katılmış ve Paker'e eşlik etmiştir. Tarkan, Zülfü Livaneli, Nazan Öncel, Mikis Theodorakis ve Maria Farandouri gibi pekçok sanatçıya eşlik etmiştir.

2005 yılında çıkardığı Pardoks adlı albümle klasik batı müziği ve yabancı pop şarkılardan oluşan şarkıları bağlama ile
yorumladı ve bu albümle dikkati çekti.





Bağlama ile ilgilenen, çalan, dinleyen arkadaşların dinlemeden geçmemesi gereken kişi. Hasta Siempre, Boat on the River, Kalashnikov, My Way, Hotel California, Godfather, Mission İmpossible Theme gibi parçalara elektro bağlama yorumu getiriyor ve ortaya çıkan sonucu görmelisiniz. Bunun dışında Kürdili Hicazkar Longa, Hekimoğlu, Çarşamba'yı Sel Aldı, Nihavend Longa gibi klasikleri de sazından dinleseniz fena olmaz :D

Albümleri

    * Yedi Karanfil 3 - 1995
    * Yedi Veren - 1996
    * Yol Türküleri - 1998
    * Paradoks - 2005
    * Sağanak - 2006
    * Sözün Bittiği Yer - 2008
    * Koleksiyon - 2008
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!