Kayıt Ol

En Son İzlediğiniz Film?

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1320 : 23 Nisan 2016, 20:49:04 »
Duck, You Sucker (1971)

Spagetli Western olarak ilk bir buçuk saati, "-Yaparsın? -Yapmam!" inatlaşmasından birbirlerine "Kazık nedir? Nasıl güzel atılır?" dersi verdiren iki adamı izlemek keyifliydi. Ama filmin geri kalanı, zaman-olay algımızı eksilten, genel olayları ve iyi, kötü tarafları bilsekte, duygusal tatmin sağlamayan, güzel çekilmiş sahneler arasında boşluğu doldurması biz seyirciye bırakılmış. Yarıdan sonrası, vitesini boşa alıp yokuş aşağı hızlanan arabanın içinde bir "N'oluyoruz?" hissiyatı uyandırdı.

The F Word (2013)

Romantik komedi olarak aynı teraneler: Kadın ile erkek dost kalabilir mi? İlişkide dürüstlük. Aşığım ama sandığın gibi sefilce değil asilce...

Filmde tek hoşuma giden, Zoe Kazan ve ekrana yansıyan duygularının kuvveti oldu. O üzüldü, bende üzüldüm. Kazma sevgilisi kazmalık yapınca, kızın hissettiği hayal kırıklığını hissettim. Kazma sevgili giderken ki hallerinde içim dahada bir parçalandı. Sezen Aksu'dan Sen Ağlama'yı çalasım geldi. Film mi? Eh işte. Zoe Kazan'ın tatlılığına ise diyecek yok.

Çevrimdışı Rosemary

  • **
  • 282
  • Rom: 12
  • With tired eyes, tired minds, tired souls we slept
    • Profili Görüntüle
    • last.fm
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1321 : 04 Mayıs 2016, 02:32:24 »
Baskın (2015)

Kötü bir film bekliyordum ve bu kadar düşük beklentiye karşılık gerçekten çok kötü bir film çıktı karşıma. Yönetmenin ilk uzun metrajı sanırsam, işte tam da bu yüzden olmamış olabilir. Her ne kadar çoğu yerde Türk korku filmi çizgisini başka yöne çektiği söylense de bu pek doğru olmaz sanırım. Nitekim ne senaryo, ne de geri kalan hiçbir noktada en ufak bir özgünlük, gerekli bütünlük yok, kanaatimce filmin finalini de çocuklar şok olsun diye çekmişler. Bir yerde okumuştum final için 'beyin yakıyor' denmişti. Haha.

Film yine bildiğimiz geri zekâlı, düz, küfürbaz, cahil ama yetkileri olan bir polis devriyesinin lakırdısı ile açılıyor. Neden bu tarz filmlerde hiç aklı başında, analitik düşünebilen, özgün karakter yoktur ha? Yoksa hepimiz gerçekten geri zekâlı mıyız? Şimdi soracak olursak hepimiz Poe, Lovecraft falanlar filanlar okuyoruz, e o zaman bu ne? Neden az da olsa In the Mouth of Madness değil? Neden?

Şimdi bu filmi Dabbe'den ayıran fark nedir ki. Ecnebiler güzel bir terim uydurmuştur ama ben direkt söyleyeyim, filmin geneli olmak itibarıyla özellikle ikinci kısmı tamamen mastürbasyondur. Bir de neden bu kadar fazla küfür var filmde? Neden hiç kadın ana karakter yok?

Baştan sona para ve emek harcandığı belli ama keşke öncesinde...

Yerin dibine sokmuş gibi oldum ama sırf bu topraklardan bir film diye de abartmamak lazım. Abartıldığı takdirde Recep İvedikler gibi seriye bağlar gider.

Şunu izleyeceğinize daha kısa ve etkili bir şey tavsiye edebilirim: Cradle of filth - Scorched Earth Erotica

4/10

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1322 : 09 Mayıs 2016, 19:57:02 »
While We're Young (2014)

     Kendi gençlik zamanlarından kalma ideallerin bulanıklığında, hayatlarının baharlarını çoktan geçirmişler bir köşede; yeni çağın hırslı gençleri ise diğer köşede. Zamanın ve değerlerin göz açıp kapayıncaya dek değişmesini, önce basit bir kendini arama sonra da önemsiz bir gizem hikayesine dönüşüp ana hikayeyi bağlayarak son nokta konulmuş. Filmin ilerlerken giderek düşebilecek ivmesi de böylece engellenmiş. Büyük laf söylemeyen kendi derdince bir film olmuş.

How to Be Single (2016)

     Yalnızlık mevzusu ve en az iki kişi gerektiren romantik komedi? Üstüne üstlük kendi türettiği yalnızlık başlıklarının her birine özel yan özellikli ana karakterler topluluğu ile farklı yönlere temas girişilmiş? Tek tek ele alınınca, "Bebek istemeyen doktorun, masum bakışlarıyla onu fikrinden vazgeçirmeye çalışan bebek ile olan münasebeti", "Bir kavanoz dolusu fıstık üstünden olası sevgili adayları yüzdesini çıkarma." ya da "Filmin sonuna değin, kendi başına sırt fermuarı ile başa çıkamama." gibi anlar kendi içlerinde güzeller. Ama izlemekten gına gelen; aptalca ilişki kurallarına göre hareket eden karakterler ve onlar ile duygudaşlık yaratması gerekirken, çoklu öyküden ötürü daralan zamana sıkıştırılan ketum ve hızlı an geçişleri söz konusu. Her biri ayrı ayrı film konusu olmuş hikayelerin toplamı, bütünden daha fazlasını bile edememiş.

In Your Eyes (2014)

     IMDB'deki bilimkurgu tabirine kanmamak gerek. Satır arasında, tıp ve psikiyatri gibi bilimsel temelli dalları, insanlık dışı katılıkta etiketlemekteyken, bilimkurgusallıktan anladığı, bir mucize üzerinden, romantik olaylar zincirini başlatmak.
     İki insanın birbirlerinin gözünden birbiri hayatlarına bakışlar atıp küçük müdahaleler de bulunmaları ilk başlarda hoş ve komik. Farklı yerlerde, etraflarını umursamadan birbirleri ile vakit geçirmeleri, aralarındaki mucizeye rağmen, romantizm yapmaya çalışıldığı zaman fazla hesaplı kitaplı tasarlanmış gibi geldi.
    Tabi, bu matematiksel romantizm kirli yanları daha fazla.
     Zoe Kazan'ın romantik filmlerinde kendine genişçe yer bulan "Masum Tatlı Güzel" klişesi vardır. Film bunu kullanmaktan öte istismar raddesine getiriyor. Misal, kendisinin Ruby Sparks'ta kısaca gözüken gömlek ve iç çamaşırı kombinasyonundan oluşma fetiş kılığıyla, oradakinden çok daha uzun bir sekansla teşrif ediyor. Romantizme hizmet adı altında elindeki tüm olası kozları -uygunsuz da gelse- kullanmakta film.
     İki karakter arasındaki ilişkiyi onaylayalım diye, yaşanan mucizeden daha tuhaf gelen olaylar ve hikaye kırılmaları yaşanıyor. Cesur şövalyenin kötü büyücülerin elinden güzel prensesi kurtarma atağına dönüşüyor sonlara doğru.
     Şu sıralar bolca bahsi geçen sanal gerçekliğin ve onun bireyler arası kullanımına dair verdiği fikirler bana tek artısı. Ama amaçladığı bu değil ve zaten, bolca bahsettiğim gibi, amaçladığını ortaya koymadaki yöntemlerinden hazzetmedim doğrusu..
     Ciddi ciddi, filmin yedi üzeri not almasında yapımcıların parmağı olduğunu düşünüyorum.

NOT: Filmlerle alakalı beğeni azaldıkça hakkında yazılanların artması tuhaf oldu.

Çevrimdışı WinterSoldier

  • *
  • 4
  • Rom: 0
  • none shall provoke me with impunity
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1323 : 26 Mayıs 2016, 20:39:05 »
X-MEN Apocalypse
In sooth, I know not why I am so sad:
It wearies me; you say it wearies you;
But how I caught it, found it, or came by it,
What stuff ’tis made of, whereof it is born,
I am to learn;
And such a want-wit sadness makes of me,
That I have much ado to know myself.
[/b][/i]

Çevrimdışı Müstehzi

  • *
  • 38
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1324 : 11 Haziran 2016, 18:51:49 »
Mustang

Gerçeklikle bağdaşmayan ancak ülke gerçekliğini anlatmaya çalışan, son derece yetersiz bulduğum bir film oldu. Cannes'da ödül aldığını öğrenince şaşırdım. Ülkemizde kadınların yaşadıklarını biliyorum elbette ve durum asabımı bozuyor. Ancak böylesine vasat, gediklerle dolu, "Ah yazık" dedirtmek için çekilen bir filmi bu sebeple alkışlamak doğru değil. Filmdeki yan rollerin hikayeye renk katması ve oyunculukların göz doyurması haricinde övülecek bir şey bulamıyorum. "Cannes'da ödül alan bir film varmış bakalım neymiş" dediğiniz bir boş zamanda izleyebilirsiniz. Bunun harici dikkate değer bir eser değil.
“Olduğum şeyle olmadığım şey arasında, hayal ettiğim şeyle hayatın beni yaptığı şey arasında bir boşluğum.”
- Fernando Pessoa

Çevrimdışı Quid Rides

  • **
  • 399
  • Rom: 17
  • #800000
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1325 : 17 Haziran 2016, 00:27:31 »
Bugün Gods of Egypt'ı izledim. Tam bir hüsran hayal kırıklığı. NFS Most Wanted'dan bozma upgrade  alan karakterlere mi söversiniz yoksa oyuncu seçimindeki bariz salaklığa mı gülersiniz bilemedim.

Yer yer Guardians of G. tadında espiriler  yapmaya çalışmışlar. Olmamış. Komik değil yani, gülmedim.

Diyalogların bazıları çok hoş kabul ama geri kalanı aşırı salakça. Film ilerlesin diye karakterleri mal etmişler bildiğin. Thoth'u kandırmaları mesela. Eyvallah iyi güzel de çok düz. Fazla direkt.

Hikayeyi size iki paragrafta özetlesem ağzınızın suyu akar. Ama gel gelelim ki senaryo beş para etmez. O iki pargrafı geliştirememiş senaristler.

Kısacası izlemeyin. Hayatımdan boş yere vakit çalan filmler listeme Thor 2'den sonra bu filmi de ekledim. İzlemeyin. Onun yerine wikipediadan şu karakterleri okuyun daha fazla zevk alırsınız: Horus, Set, Osiris, Ra. Bu dördünün wikipedisi iddia ediyorum filmin kendinden daha iyidir.

İzlemeyin. Önermiyorum. Selametle. :)
http://turanmemre.wordpress.com/
Bana dönek demiş itin birisi
Açığım ne imiş sor hele hele

Çevrimdışı estelturin

  • **
  • 143
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1326 : 17 Haziran 2016, 11:01:40 »
X-MEN Apocalypse
Tam bir hayal kırıklığı.
İnsan için önüne çıkan bütün yollar yürünebilir yollar ise, o insan artık kaybolmuştur.

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1327 : 18 Haziran 2016, 22:12:25 »
Zootropolis: Hayvanlar Şehri

Bu türü izledikçe, üç aşağı beş yukarı, ana hatları, kırılmaları ve ters köşeleri tahmin edebiliyorsunuz. Tahmin edilebilirliğinin dışında, konunun merkezinde konuşan insanımsı hayvanların olmasının, albenilikten öte, filminde merkezinde olması güzel. Şiddet iç güdüsü, medeni olmak, bir arada yaşamak üzerine, günümüz sorunlarına pamuk şekeri kıvamında bile olsa değinmesi hoş. Farklı hava şartlarının yaşanması, hayvan türlerine göre semtlerin olması ve türlere göre uyulması gereken kurallar, filmin hoşuma giden yanlarıydı.

Kendi türünün gereksinimlerini yerine getirmiş bir film.

NOT: Amerikalıların, ehliyet bürosundakilere ne hıncı varmış be arkadaş! Resmi işlemlerin hep sinir bozucu olduğunu kabul ediyorum tabi. Ama bu nasıl öfkedir?! Bu nasıl intikam hırsıdır?! Gülüp gülmemekte tereddüt ettim o sahnelerde :).

Çevrimdışı lotrozan

  • *
  • 21
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1328 : 18 Haziran 2016, 22:42:40 »
The Man From Earth.
Sadece bir odada geçen muazzam bir bilimkurgu filmi. 14000 yaşında olduğunu iddia eden bir tarih profesörü ve ona sorular yağdıran üniversite hocası arkadaşları. 87 dk'lık bu filmi kesinlikle izleyin.
Don't pretend to have cancer in an attempt to get an early look at my next book.

Patrick Rothfuss
https://twitter.com/PatrickRothfuss/status/693581817694126080


Çevrimdışı estelturin

  • **
  • 143
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1329 : 19 Haziran 2016, 00:50:05 »
Diriliş
Son zamanlar izlediğim içene çeken tek film.Oyunculuklar A dan Z ye mükemmeldi.
İnsan için önüne çıkan bütün yollar yürünebilir yollar ise, o insan artık kaybolmuştur.

Çevrimdışı azizhayri

  • ***
  • 581
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1330 : 20 Haziran 2016, 17:02:32 »
Biraz eski bir filmi izledim hafta sonu; Fakülte. Bugün tanıdık gelen pek çok kişiyi o filmle tanımış olduk. Elijah Wood Josh Hartnett, Selma Hayek. Yönetmen Robert Rodriguez.Gençlik, filmi korku filmi, gerilim filmi ve tabii ki bilimkurgu filmi. İMDB puanı düşük olsa da (6,4) İzlemenizi tavsiye ederim.
"İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir." Sir Arthur Charles Clark

Çevrimdışı bila-keyf

  • *
  • 7
  • Rom: 0
  • see you space cowboy
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1331 : 05 Temmuz 2016, 01:38:45 »
The fall (2006)
 Hobbit de Thranduil rolü ile izledigimiz Lee Pace oynuyor. Görseleri çok güzeldi , büyükler için masal tadında. imdb si 7,9 biraz pan's labyrinth ine benziyor ben severek izledim izlemenizi tavsiye ederim.
feed your head

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1332 : 05 Temmuz 2016, 14:21:19 »
Amadeus (1984)

Milos Forman'ın şimdiye kadar izlediğim filmlerinde, mevcut düzen alışkanlıklarıyla uyumsuz, otorite karşıtı hareket eden asiler merkezdeydi. Amadeus'un merkezindeyse, gelenek ve otoriteye sadık biri mevcut. Uhrevi ve dünyevi dünyasının bütününü korumak için onu tehdit eden düzensizlik üreticisine (Mozart) karşı çelişkili fikir ve hisleri; kutsal davasına ulaşabilmek adına insanın nasıl korkunçlaşabileceği...

Salieri'nin arzu ve nefretini üstüne toplandığı asi Mozart ile olan ilişkisinde: Otorite ve bürokrasi sahibinin tutku dolu fenalığı, olağanca haliyle resmedilmiş. Salieri'nin samimi itirafında onu anlayıp empati kurmak bir başka deneyimdi.

Mozart'ın yetenek ve dahiliğinin gerçeküstü sınırlarda seyretmesini biraz garipsedim. Bestelerini vahiy inmiş gibi kağıda döken birinin, masa başında canı çıkana dek durmadan yazmak zorunda olması çelişkiliydi. Mozart'ın tek seferde eserlerini yazdığı söylentisine göre bir deha portresi çizilirken tutarsızlaşma yaşanmış. Mozart'ın Zamanının asi rock yıldızı olarak sunulması, dönemin müzikal kültürünü anlama açısından işlevselken, filmdeki iyi-kötü ayrımını daha da belirginleşiyor.

Çevrimdışı estelturin

  • **
  • 143
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1333 : 05 Temmuz 2016, 21:40:47 »
Büyük Vurgun

2008 krizini anlatan güzel bir film.Ekonominin karışık girdi ve çıktılarını anlaşılır bir dille anlatıyor.
İnsan için önüne çıkan bütün yollar yürünebilir yollar ise, o insan artık kaybolmuştur.

Çevrimdışı Lethzion

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« Yanıtla #1334 : 20 Temmuz 2016, 19:47:02 »
En son bu üçünü izlemişim.

Being John Malkovich
Paradise Trip
OXV:Manual Frequency
''Art is our only salvation from the horror of existence.''

Nevermore.