Kayıt Ol

Blood+ / Blood: The Last Vampire

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Blood+ / Blood: The Last Vampire
« : 25 Temmuz 2009, 04:25:12 »

Bölüm Sayısı: 50
Yayım Tarihi: 8/10/2005 ile 26/9/2006 arası
Lisans: Sony Pictures Television International
Firma/Stüdyo: Aniplex, Production I.G., MBS, Angle, TBS, ACTAS Inc.
Yönetmen: Jun'ichi FUJISAKU
Senaryo: Reiko YOSHIDA, Shigeru MORITA, Shotaro SUGA, Kurasumi SUNAYAMA, Jun'ichi FUJISAKU, Michiko YOKOTE, Yoshiki SAKURAI, Midori GOTOU
Animasyon: Akiharu ISHII, Haruko IIZUKA
Müzik: Mark MANCINA
Dizayn: Akiharu ISHII, Kenji TERAOKA, Chizu HASHII
Tür: Aksyon, Vampir, Fantazi, Gerilim, Seinen*, Kılıç dövüşü


Saya Otonashi, Japonya'da ailesi ile huzurlu bir şekilde yaşayan liseli bir kızdır. Saya'nın sorunu 1 sene öncesine kadar yaşadığı tüm hayatını unutmuş olmasıdır. Zaten yanında kaldığı aile de onun gerçek ailesi değil onu kızının ölümünden sonra evlatlık almış eski bir Vietnam gazisi amerikalı George'tur. Saya çok geçmeden George'un ve onu son zamanlarda sık sık ziyarete gelen David adlı arkadaşının kendisi ile ilgili konuştuklarını farkeder. Bu sırada okulundan geriye dönerken ilk kez gördüğü yakışıklı bir çello müzisyeni ile karşılaşır ve onun müziği Saya'ya eski bir takım görüntüleri anımsatır. Bu adam geçmişin sadece bir gölgesi midir? Yoksa geçmişinin ta kendisi midir bunu yakın zamanda öğrenmek üzere maceralar baş gösterir.

Hagi ve Saya

Saya hemen ilk bölümden 1 senelik barış dolu hayatını geride bırakır. Çellocu Hagi'nin okulunda ona bir Chiropteran'ı Saya'nın kanına bulanmış bir katana (japon kılıcı) ile kestirmesi ve Saya'ı gerçek formuna "uyandırmaya" çalışması ile hikaye tam anlamıyla başlar. Chiropteranlar en az evrimlerşmiş vampirlere benziyor. Hantal, kaba, güçlü ve büyük. Sokakta gördüğünüzde "işte bu bir vampire benziyor" diyebileceğiniz bariz yaratıklar. Yine ilk bölümlerde öğrenileceği üzere Saya'nın üvey babasını ziyarete gelen David aslında Saya'nın hafıza kaybı yaşamadan önce birlikte çalıştığı anti-vampir örgütü "Red Shield" in üyesidir ve onu kanatları altına almaya hazırdır. Yine de Saya henüz kimliğinden tam olarak haberdar değilken hikaye yavaş ilerliyor. Onun Çellocu Hagi ve geçmişi ile olan bağlantıları hikayeye tad veren birincil unsur. Kılıç sahneleri akıcı ve göze hitab ediyor, oduna savurulan balta nizamı gütmeden keskin ve ölümcül kombolar görmeniz mümkün.


Serideki vampir düzeni ile ilgili merak güdenler için eklemek gerekirse: Bir süre sonra öğrenileceği üzere vampirler sadece Chiropteranlardan değil onlardan daha üstün Chevaliers ve son olarakta Queens'ten oluşmakta. Queen (kraliçe)ler gerçek vampir kökenlerini oluşturuyorlar, asil ve saflar. Her jenerasyonda en fazla 2 Queen var, ikiz dişiler. Saya bu iki Queen den biri olduğunu öğrendiğinde ve Diva adındaki diğer Queen'in varlığından haberdar olduğunda anime doruk noktasına çıkıyor. Bol bol kan ve orijinal bir vampir serisi görmek istiyorsanız diğer herşeyden sıyrılın ve Blood+'yı izleyin. (not: vampirlerin insan formu ve kendi formları ile 2 hali mevcut bu kurulumda, insan formundayken tüm güçlerini kullanamıyorlar ve nispeten zayıf oluyorlar -queenler dışında- kendi formlarını güneş altında aktif tutamıyorlar ve güçleri oldukça zayıflıyor ancak güneş onlar için ölümcül değil uzun süre maruz kalmadıkları sürece)

Diva

Bölüm Listesi:

Spoiler: Göster

01. First Kiss
02. Magic Words
03. Where It Began
04. Dangerous Boy
05. Beyond the Dark Forest
06. Father's Hand
07. If I Don't Do It
08. Phantom of the School
09. Every Rainbow
10. I Want To See You
11. After the Dance
12. Drawn by the White Fog
13. Jungle Paradise
14. The Last Sunday
15. I Want to Follow!
16. Siberian Express
17. Do You Remember The Promise?
18. The Moon In Yekaterinburg
19. Broken Heart
20. Chevalier
21. Sour Grapes
22. Zoo
23. The Two Chevalier
24. Lightly Singing
25. Red Shield
26. Those Who Follow Saya
27. Paris, Je t'aime
28. The Limited Ones
29. The Cursed Blood
30. Joe's Diary
31. The Broken Shield
32. Boy Meets Girl
33. Faith in the Heart
34. The World We Are Living
35. A Tomorrow Without Hope
36. Passing Thoughts
37. Maddening Force
38. Showdown Island
39. Magic Words Once More
40. Dreams of the Chevalier
41. The Place Where I Belong
42. Echoes, Singing Voices
43. Confused Mind
44. Into the Light
45. When The Sun Shines Through Our Palms
46. May the Weather be Fine Tomorrow
47. Beyond All Blood
48. Skyscraper Opera
49. The Two Queens
50. Nankurunaisa

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--- Blood: The Last Vampire----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Yayım Tarihi: 18/11/2000
Firma/Stüdyo: Production I.G.
Lisans: Manga Entertainment
Yönetmen: Hiroyuki KITAKUBO, Kazuya KISE, Shinji TAKAGI
Senaryo: Kenji KAMIYAMA, Hiroyuki KITAKUBO, Mamoru OSHII
Animasyon: Akiharu ISHII, Hiroyuki OKIURA, Ikuo KUWANA, Kazuchika KISE
Müzik: Yoshihiro IKE
Dizayn: Katsuya TERADA, Atsushi MATSUMOTO
Orjinal Eser: Mamoru OSHII


Kısaca hikayenin başlangıcını özetlemek gerekirse; Saya, gizli bir devlet kuruluşun da görev alan bir vampir avcısıdır. Son görevi, Yokotada bulunan ABD'ye ait bir hava alanı yakınlarındaki Yokota lisesinde meydana gelen esrarengiz ölüm olayının faili olan vampirleri yok etmektir. Görevi zorda olsa kabul eden Saya ekip amiri olarak görev yapan David tarafından okula sıradan bir öğrenci gibi yerleştirilir. Böylelikle göreve başlamış olan Saya kısa sürede vampirleri bulur ve aralarında büyük bir mücadele başlar.


Blood+ Vietnam savaşından 1 yıl sonrasını anlatırken bu film vietnam savaşından 3 ay öncesini anlatmaktadır. Yine seride olduğu gibi Saya chiropterans adlı yarasa DNAsı taşıyan yaratıkları sadece kendi kanında bulunan antioksidanlar ile öldürmekte. Filmdeki Saya ile Blood+'daki bildiğimiz çıtı pıtı şirin Saya arasında dağlar kadar fark var karakter dizaynı aşamasında bunu belirtmem gerek. Film görsel açıdan daha tatmin edici pek çok dövüş sahnesinde, buna rağmen serilerdeki müziklerin insanı geren havası daha hafif tutulmuş.


Hikaye Blood+'dan hiyerarşik olarak öncesini anlatıyor olsa da 50 bölümlük seriyi izledikten sonra izlenmesi amaçlanmış film hazırlanırken ve bende size bunu öneririm, gerçekten daha verimli olacağına inanıyorum. Tabi "50 bölümü ben şimdi neeeeereden bulacağım da izleyeceğim yapma eyleme izliim kurtulayım filmi" derseniz de makul bir şey olur zira sadece tek bu anime filmini konu alan bir Live action filmi çıktı bu yıl. Film bana göre iyi değil, Saya'yı oynayan kız güzek oynuyor- cast güzel - genel oyunculuk güzel - müzik güzel ancak senaryo uyarlaması zayıf, yönetmene sanki yeterinden az para verilmiş oda mızıkçılık yapıp hantal çekmiş - bütçesi düşük bir film olmuş; önermiyorum (2009: tık) Vampir animeleri arasında en iddialısı diyebileceğim güzel bir seri Blood+ ve Bloodtlv bütünlemesi. Manga olarak hikaye 50 bölümlük seriden sonrasını anlatmaya devam ediyor ve büyük olasılıkla yapımcısına kalitesi ile çok sattırmış bu serinin devam sezonları önümüzdeki yıllarda karşımıza çıkacak.


Ayrıca 4 farklı Soundtrack albumu mevcut şu ana kadar çıkan tüm Blood serisinin. Son derleme albumunu japon müziği  ve klasik müzik seven insanlara öneririm.



*Seinen: İçerdiği şiddet yüzünden 18+ erkekleri hedef kitle olarak seçmiş (burada pornografi algılanmasın lütfen) anime anlamına gelir.

Ayrıca, animeye ait birkaç screenshot:

Spoiler: Göster








Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blood+ / Blood: The Last Vampire
« Yanıtla #1 : 25 Temmuz 2009, 08:59:39 »
Yazın için teşekkürler Nihbrin. Şimdi benim anlamadığım şu "The Last Vampire" adlında ki filmi çıktı mı yoksa çıkacak mı?

Şu anda animenin ilk 10 bölümü bende mevcut olmasına rağmen bir türlü başlama hevesim gelmedi. İlk bölümü altı-yedi kez, izleme amaçlı açıp bir süre sonra bıraktığımı biliyorum. İlk bölüme kare kare baktığım zaman da, pek fazla çekici bulamıyorum. Ama şu film konusunu duyduktan sonra da, merak etmedim değil hani.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Ynt: Blood+ / Blood: The Last Vampire
« Yanıtla #2 : 25 Temmuz 2009, 09:12:28 »
once blood the last vampire anime filmini izleyin daha sonra blood+ anime tv serisini izleyin. tam tersini yaparsaniz cok soversiniz.
ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'lyeh wagh'nagl fhtagn

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Blood+ / Blood: The Last Vampire
« Yanıtla #3 : 25 Temmuz 2009, 12:45:48 »
The Last Vampire anime filmi 2000 yılında çıktı izlendi sevildi Magical... Liveaction filmi ise bu sene gösterildi ve gösterildiği ilk hafta sonu 110.000 USD hasılat yaptı (ezik bir film) Sigara içen kişiliğinde dile getirdiği üzere filmi normalde önce izlemek lazım ( sıra şu: The last vampire - vietnam savaşı - Blood+ ) ama bana kalırsa çok farketmez, tahmin edilebilir bir senaryosu var rahatsız etmedi beni filmi sonradan izlemek.

O değilde ne zaman cigaratte smoking man'in yorum yaptığını görsem aklıma x-files geliyor  :P

Çevrimdışı Lola Black

  • *
  • 39
  • Rom: 3
  • Walter Bishop...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blood+ / Blood: The Last Vampire
« Yanıtla #4 : 25 Temmuz 2009, 12:57:18 »
Aman tanrım... Hayatımın animesi....
Bu yaşıma kadar bir dünya anime izlememe rağmen nedendir bilinmez, hiçbir anime benim için Blood+'nın yerini tutamaz...
Her ne kadar anime filmini de sevsem de, anime dizisi benim için bambaşkadır.. Belki Hagi gibi efsanevi bir karakteri içinde barındırdığı için, belki de Diva ve şövalyeleri gibi bir kötüler takımına sahip olduğu içindir. Bilinmez...
Sonuç olarak harikadır, efsanedir, tadından yenmez...
Sinema filmini de henüz izleyememekle birlikte en kısa zamanda markaja alacağım.
Bir de o nasıl bir soundtracktir ya.... Blood+'nın jenerik müziğinde çalan Aozora No Namida kesinlikle efsane bir şarkı... Dinlemeyenler kesinlikle dinlemeli... Tavsiye ederim...
İnsan her şeyi elinde tutamaz hiç bir zaman
Ne gücünü, ne güçsüzlüğünü, ne de yüreğini
Ve açtım derken kollarını bir haç olur gölgesi
Ve sarıldım derken mutluluğuna parçalar o şeyi
Hayatı garip ve acı dolu bir ayrılıktır her an
Mutlu aşk yoktur...

Ynt: Blood+ / Blood: The Last Vampire
« Yanıtla #5 : 25 Temmuz 2009, 13:36:47 »
http://www.youtube.com/watch?v=2x-t7tJZZHU

ayrica bu ending parcasi ile en guzel anime parcalari arasina girmistir (benim nazarimda)

nihbrin
tabi benim adimi gordugunde aklina the x files dizisi gelicek. benimde uzerinde "trust no one" yazan bir cakmagim var.
ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'lyeh wagh'nagl fhtagn

Çevrimdışı Lola Black

  • *
  • 39
  • Rom: 3
  • Walter Bishop...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blood+ / Blood: The Last Vampire
« Yanıtla #6 : 01 Ağustos 2009, 23:26:28 »
http://www.youtube.com/watch?v=2x-t7tJZZHU

ayrica bu ending parcasi ile en guzel anime parcalari arasina girmistir (benim nazarimda)

Bu konuda sana hak vermemek elde değil. Bahsettiğin parça yani Hajime Chitose'nun Kataritsugu Koto'su gerçekten de çok sağlam bir parça ve playlist'imin aslarından biridir.

Bu arada en kısa zamanda kendi sitem için kapsamlı bir Blood: The Last Vampire - Movie incelemesi yapacağım ve yaptığımda burada da paylaşmayı düşünüyorum.
İnsan her şeyi elinde tutamaz hiç bir zaman
Ne gücünü, ne güçsüzlüğünü, ne de yüreğini
Ve açtım derken kollarını bir haç olur gölgesi
Ve sarıldım derken mutluluğuna parçalar o şeyi
Hayatı garip ve acı dolu bir ayrılıktır her an
Mutlu aşk yoktur...

Çevrimdışı ...Allen C.P...

  • **
  • 137
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blood+ / Blood: The Last Vampire
« Yanıtla #7 : 18 Ağustos 2009, 19:17:55 »
Bende Allah nasip ederse yakın zaman da başlamayı düşünüorum....Fakat ben bi arkadaşımın imzasında görmüştüm Blood'u orda bi'de Solomon wardı ..O kim oluo?
...İmza ve avatarlarım bana aittir!(Kesinlikle almayınız!)