Kayıt Ol

Cebit Bilişim Eurasia 7 Ekim'de açılıyor

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Cebit Bilişim Eurasia 7 Ekim'de açılıyor
« : 01 Ekim 2009, 14:07:58 »
CeBIT Bilişim Eurasia Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı, 7-11 Ekim 2009 tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl ''İş Dünyası'', ''Dijital Yaşam'' ve ''Tüketici Elektroniği'' olmak üzere 3 ana bölümde toplanacak.

Fuarda ''İş ve Kariyer'', ''Yazılım'', ''TÜTED Alanı'', ''eSağlık'', ''TeknoKent'', ''Kamu Sektörü'', ''HD World'', ''Netbook'', ''TÜBİDER'', ''Webciety'', ''Özel Alan'' ve ''Sosyal Sorumluluk'' tematik bölümleri ile ''Uzaktan Öğrenme'', ''Telekom'', ''eSağlık'', ''İş ve Kariyer'', ''Webciety'', ''Kamu Sektörü'', ''Yazılım'', ''CRM'' ve ''ERP'' forum alanları yer alacak.

Kriz nedeniyle bazı firmalar fuara katılmamak yerine daha küçük standları tercih ederken, CeBIT Bilişim Eurasia giriş ücreti de 2008'de olduğu gibi 20 lira olarak belirlendi.

Fuar Direktörü Dr. Orkunt Yozgat, 21'i yurt dışından olmak üzere geçen yıl 971 firmanın katıldığı fuarı yaklaşık 160 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, ''Bu yıl kriz olmasına rağmen bin firmanın katılımını ve 2008'in ziyaretçi sayısını aşmayı bekliyoruz'' dedi.

Yozgat, CeBIT Bilişim Eurasia'ya Rusya, Hindistan, Romanya, İngiltere, Belçika ve ABD'nin de aralarında bulunduğu ülkelerden ilginin büyük olduğunu ifade ederek, ''Bu yıl 2008'in rakamını (21 ülke) ya yakalayacağız ya geçeceğiz. Bazı ülkelerin firmaları da pavyon şeklinde katılıyor. Bu yıl pavyon olarak katılmayı teyit eden ülkeler Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Çin, Kore ve Bulgaristan...'' diye konuştu.

Fuarın 10 salondan oluştuğunu, ilk 3 salonu ''İş Dünyası'' bölümüne ayırdıklarını, çok önemsedikleri bu bölümün her geçen yıl daha da büyüyeceğini düşündüklerini kaydeden Yozgat, bu yıl ilk defa Anadolu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini, ''Anadolu VIP Projesi'' kapsamında Adana, Bursa, Denizli, Konya, Kayseri, Antalya, Eskişehir, İzmir, Gaziantep, İzmit ve Tekirdağ/Çorlu'dan 220 üst düzey yöneticinin konaklama ve ulaşımı karşılayarak fuarda ağırlayacaklarını bildirdi.

Yozgat, ''Bu VIP heyetlerine özel rehberler eşliğinde fuarı gezdireceğiz. Anadolu'da gerçekten teknolojiden korkuluyor. Krizden dolayı bu yıl biz de elimizin taşın altına koyuyoruz. Yine bu kentlerden yaklaşık 440 firma yöneticisi ve çalışanını da fuara getirip onları bilgilendireceğiz'' dedi.

Fuarın tanıtımını bazı ülkelerde de yaptıklarını anlatan Yozgat, CeBIT Bilişim Eurasia'nın açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımının beklendiğini kaydetti.

Orkunt Yozgat, e-devlet ve e-belediye hizmetlerinin artmasıyla beraber fuarın ''Kamu Sektörü'' bölümüne büyük ilgi olduğunu ifade ederek, Başbakanlık başta olmak üzere birçok bakanlık ve belediyenin bu bölümde hazır bulunacağını, bu kurumların fuarda farklı uygulamalarını tanıtacağını anlattı.

Fuarda ayrı giriş ve çıkışı bulunan bir ''Bilişim Market'' olacağını, birçok firmanın ürünlerini burada satabileceğini, firmaların bu ürünlerini satarken çeşitli indirim ve kampanyalar düzenleyeceğini bildiren Yozgat, Hannover-Messe International İstanbul tarafından organize edilen uydu iletişimi, yayıncılık ve TV sektörü fuarı Broadcast, Cable & Satellite Eurasia 2009'un da CeBIT Bilişim Eurasia ile eş zamanlı ve aynı mekanda gerçekleştirileceğini kaydetti.

SEKTÖRDE BU YIL KÜÇÜLME BEKLENİYOR
Fuar Direktörü Dr. Yozgat, fuarların krize karşı bir fırsat ve çok önemli bir iş platformu olduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Kriz nedeniyle bazı firmalar fuara katılmamak yerine daha küçük standları tercih ederek, 70 metrekare yerine 40 metrekare gibi, mutlaka burada olmak istiyor. Çünkü bu fuarın getirdiği tanıtım, reklam ve PR imkanlarını başka hiçbir yerde sağlayamadıklarını ifade ediyorlar. Fuarda geçen yıl yaklaşık 2 milyar dolarlık iş bağlantısı yapıldı. Bu yıl bu rakamı ya yakalarız ya da geçeriz.''

CeBIT Bilişim Eurasia ile sadece bilişim ve telekomu değil, tüm sektörleri hedeflediklerini vurgulayan Yozgat, Avrupa iş dünyasında bilgi teknolojileri kullanımının yüzde 80'ler mertebesinde bulunduğunu, bu oranın Türkiye'de ise yüzde 20 olduğunu bildirdi.

''Bu yüzden yabancılar Türkiye pazarını çok ciddi hedefliyorlar. Çünkü büyük bir pazar ve hala gidilmesi gereken çok yol var'' diyen Yozgat, bilişim sektöründe bu yıl küçülme beklendiğini, tüketici tarafında yüzde 40 civarında daralma olduğunu, sektörün 2010'da büyüyeceğini kaydetti.

BİLİŞİM ZİRVESİ'09: YENİ DÜNYA YENİ YAŞAM
Fuar ile aynı anda ve mekanda, Interpromedya tarafından ''Bilişim Zirvesi'09'' düzenlenecek. 7-10 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek zirvenin bu yılki ana teması ''Yeni Dünya Yeni Yaşam'' olacak. Bilişim Zirvesi'09'da telekom, e-sağlık/tele sağlık, e-devlet, savunma ve yeni medya konferansları ile iş dünyasına yönelik iş çözümleri ve teknoloji oturumları yer alacak. Zirvede 6 konferans ve 27 farklı oturum yapılacak.

Interpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir de, bilişim dünyasının profesyonelleri ile iş dünyasının profesyonellerini bir araya getirerek bilişimin sunduğu çözümlerden herkesin maksimum oranda fayda görmesini sağladıklarını ifade etti.

Taşdemir, zirvede bu yıl kısaca ''bilgi koordinasyonu'' olarak adlandırabilecekleri yakınsama kavramının teknolojideki önemini ve hayatımızda neleri değiştirdiğini anlatacaklarını belirtti.

Kaynak: ntvmsnbc.com
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "