Kayıt Ol

Gantz

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Gantz
« : 11 Ekim 2009, 23:26:54 »

Bölüm sayısı: 26
Yayım Tarihi: 12/4/2004 ile 18/11/2004 arası
Firma/Stüdyo: Gonzo
Tür: Gerilim, Seinen, ecchi, vahşet, macera, aksyon, psikolojik, sci-fi ve nicesi (!)
Yönetmen: Ichiro ITANO
Senaryo: Seishi TOGAWA, Masashi SOGO
Müzik: Natsuki TOGAWA
Dizayn: Naoyuki ONDA
Orjinal Eser: Hiroya OKU (mangaka)

Bölüm Listesi:

Spoiler: Göster
1 A new morning has dawned
2 They are not human
3 Kei-chan is Amazing
4 Now then, time to present the scores
5 Then that means, at that time...
6 Yeeeeeah!
7 Aimed for it
8 This is bad...
9 Kill it there!
10 Yuuzou-kun?
11 I can`t shoot him
12 Please stay here, Katou-kun
13 Go die, please
14 Goodbye
15 Go fast!
16 I`ll do it!
17 Just have to defeat these guys, right?
18 Welcome Back
19 What the Hell is That?
20 Shoot Me!
21 Brother?
22 Don`t Say that Again!
23 Kurono Alien!
24 There`s no Maze I can`t get out of!
25 We`ll Go Back Alive
26 Live!


Kei Korono kendi başına yaşayan 16 yaşında bir öğrencidir. Hayata bakışı genel olarak bardağı yarı boş gören cinsten olması bir yana pek iyi bir ruh halinde olduğu söylenemez. Açıkçası diğer insanları sefir, acınası ve çekilmez bulmaktadır. Kendisi dışında kimseye önem vermeyen sıradan bir insandır.

Bir gün metro istasyonunda beklerken raylara gözü önünde sarhoş kimsesiz biri düşer. İstasyon kalabalıktır ve herkes bir ötekinin onu kurtarması için söylenir ama kimse bir şey yapmaz. Adam rayda başına geleceklerden habersiz debelenirken Korono'nun yanında Kato Masaku adlı eski bir çocukluk arkadaşı durur. Kato onu tanımamıştır çünki kimsesiz ve ölmek üzere olan adam ile ilgili içi içini yemektedir. Tam Korono Kato'nun da kendisi ve diğerleri gibi umursamaz ve korkak biri olduğuna karar vermişken genç öğrenci raylara kimsesizi kurtarmak için atlar ve bu sırada Korono'yu sonunda farkederek yardımına çağırır. İnsanların yargılayan bakışları altında Korono söylenerek ve küfrederek yardıma gider. Adamı kurtarırlar kurtarmasına ama raylarda kalırlar ve artık çok geçtir, metro treni gelmiş ve onları parçalara ayırmıştır.


Gantz işte bu aşamada devreye girer. Tokyo'nun dört bir yanında ölen insanlar öldükleri anda Tokyo Kule'sini gören bir apartman dairesinde siyah metalik bir küre ile kendilerini kapalı bulurlar. Aralarında Korono ve Kato'da vardır. Kimse ne olduğunu tam anlamaz ama her türden kötü ve iyi insanın aynı odaya kapatılması kısa süre sonra pek hoş olmayan sonuçlarını doğurmaya başlar.


Olay basitçe şudur: Gantz artık onların hayatlarına sahiptir ve onlar ile belli günlerde birkaç saat için oynamaktadır. Bu oyuncular ölebilir yada öldürebilir. Her zaman birden fazla hedef vardır. Hedef hiç bir zaman Gantz adlı küre tarafından tam olarak izah edilmez ve her zaman daha büyük bir düşman baş gösterir. Gantz alaycıdır ve rehin aldığı bu insanlara silahlar ile ekipman verir, tek yapmaları gereken belli zaman aralığında en sefil halde bile olsa hayatta kalmış ve düşmanı yok etmiş olmaktır. Kolunuz mu koptu? Gantz sizi göreviniz bittikten sonra geri getirdiğinde tekrar bir bütün olacaksınız! Kısa süre sonra kahramanlarımız belli şeylerin idrakına varırlar. Aslında ilk öldüklerinde gerçekten ölmüşlerdir ve Gantz onların birer kopyalarını yapmıştır. Birer organik kopyadan ibaret olduklarını ve aralarından birinin aslında ölmediğini ve gerçeğinin evinde başarısız intihar girişiminin arından yaşadığını öğrendiğinde Korono'nun evinde kalmaya başlar. Gantz vurdum duymazdır.


Önemli olan tek şey... eve geri dönebilmektir. Öldürdükleri düşmanlardan puan toplarlar. 100puan'a ulaşan özgür kalacaktır, yada en azından Gantz'ın söylediği budur. Her görevden sonra sadece birkaçı hayatta kalır, Gantz her zaman yerine yenilerini bulur.


Bu anime yoğun miktarda cinsellik ve vahşet içerir ve 18 yaşından küçüklerin psikolojik eğilimlerinde tuaf sonuçlar doğurabilir ki sakıncalıdır. Kişisel yorumum ise: Tüm 26 bölüm boyunca insanların aslında ne kadar kötü varlıklar oldukları vurgulanır. Ana karakterimiz bile sapık ve içten pazarlıklı rezil bir insandır. Ara sıra karakterlerin inanılmaz gerizekalı olmaları sinir bozucu hal alabilir (elinde silah ve karşında seni öldürmek üzere olan bir "şey" var ne yaparsınız? Onlar bilmiyor işte!) Ancak bir şekilde hikayeyi çok gerçekçi kılan bir unsur haline geliyor bu insanların "kalın kafalılığı". Birincil gerginlik bundan oluşuyor. Kendinizi hikayede birkaç karaktere bağlı hissederken bulabilirsiniz ve bundan sakının... Ölebiliyorlar ^^. Hayatımda 26 bölümde bu kadar çok karakterin öldüğü başka bir şey izlemedim. Mümkünse sansürsüz bir versionunu bulun çünki diğer türlü kanı bile karıncalandırdıkları sahnelere denk gelebilirsiniz. Pek çok sahnesi gerçekten aksyon dolu ve sizi ekrana kilitliyor, ne olacağını her bölümde merak ederken buluyorsunuz kendinizi. Sürükleyici ve bir şekilde eğlenceli (mideniz kaldırabilirse) Her kesime uygun değil ama izleyebilenler kesinlikle keyif alacaktır. Sevdiğim animeler arasına girdi bitirdikten sonra... Mangasını okuyacağım en kısa zamanda çünki mangası henüz sonlanmadı (anime tam olarak sonlanmıyor zaten ama bitmediği de söylenemez, bir tuaf sonu.) Okuduğunuz için teşekkürler.

Not: orijinal screenshotlar koyamadığım bir anime tanıtımı oldu bu çünki doğası gereği uygun sahne bulamıyorum  :ohmy
Not2: sonuna kafayı takmayın, Claymore gibi düşünerek mangasından devam edin... genel fikir mangasının kıyasla çok daha iyi olduğu yönünde.

Çevrimdışı Canina

  • ****
  • 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
Ynt: Gantz
« Yanıtla #1 : 11 Ekim 2009, 23:48:10 »
Yuno olsa doldururdu bu başlığı :D

Gantz'ın mangasını okumuştum çoğunlukla gereksiz aksiyon ve ecchi içeriyor diye pek sevmedim. Yani Soğan Kafalı adamı gördükten sonra okumayı bırakmıştım zaten.