Kayıt Ol

Troll Savaşları (Warcraft Evreni)

Çevrimdışı Zuljin

  • *
  • 28
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Troll Savaşları (Warcraft Evreni)
« : 03 Ocak 2010, 16:36:10 »
BAŞLANGIÇ VE SAVAŞIN ÖNCESİ:

Kadimler Savaşından sonra geceelfleri, ormanlarında büyü kullanmayı yasakladı.Ve bu yasağa uymayanları cezalandırdılar.Yine de birçok büyücü bunu kabul etmedi, ve büyü kullanmak istediler. Dath'Remar Sunstrider önderliğindeki geceelfleri sakin ormanlar üzerinde büyü yapmayı kararlaştırdılar.Arch Druid Malfurion büyü kullananları idam etmek istemedi bunun yerine onları anavatandan sürdü. Dath'Remar Sunstrider, insanlarıyla doğuya doğru yelken açtı.Göçleri sırasında mor ve koyu tenlerinin rengi açıldı,yapılı vucutları sıskalaştı ve bugün Yüksek Elf dediğimiz ırk ortaya çıktı.Yüksek elfler yıllarca dolaştılar, sonunda Lorderon olarak bilinen bölgeye vardılar.Ozaman insan kabileleri henüz gelişmemişti.Ama bölgede Amani İmparatorluğu adıyla bilinen bir troll devleti vardı.Elfler Troll bölgelerini işgal etmeye çalıştılar.Troller bundan hiç hoşlanmadı Yüksek Elflerin ve Orman Trollerinin kan davası böyle başladı.Yerleştikleri bölgede sorunlar vardı Elfler delirmeye başlamıştı.Hemen o bölgeyi terk ettiler.Sonunda Quel’Thasa’a diye bilinen kuzey ormanlarına işgal ettiler.Ama elflerin bilmediği bir şey vardı burası Orman Trolleri’nin kadim topraklarıydı.Orman Trollerinin ulakları bölgenin işgal edildiğini bildirdi.Böylece Amani İmparatorluğu trolleriyle Yüksek elfler arasında gerçek anlamda bir savaş çıktı.Bu olay 4bin yıl önce meydana geldi.Savaş 1200 yıl boyunca devam etti.

STROM'UN KURULUŞU:



İnsan kabileleri yeni yeni gelişmeye başlamıştı.Kabile dönemlerinde daha çok toprak ve yiyecek için bugünkü adıyla Arathi Highlands, Hillsbrad Foothills’e yayılmaya çalışıyorlardı.Bu yüzden trollerle aralarında sürekli çatışmalar yaşanıyordu.İnsan birliği Arathi’nin şefi Throdin tarafından kuruldu.En güvendiği adam general Ignaeus’tu. Bu birliği kurmak için çok kurnazca bir taktik gelirştirdi.Yakındaki insan kabilelerine saldırıp sonrada eşitlik ve barış önerdi.Bu taktikle kabileleri birleştirip ilk insan krallığı olan Arathor’u kurdu.Krallık Hillsbard dağı eteklerini Arathi Highlands’ın bir bölümünü kapsıyordu.Krallğın başkenti Stromgrade olarak anılacaktı.İnsan krallığı büyüyüp gelişmek istiyordu.Bu yüzden troll ülkelerine saldırdılar.Trollerle ilişkileri hep sınır çatışmaları şeklinde olmuştur.Ama insanlar troller’den pek büyük bir toprak parçası koparamamışlardı.Elflerin trollerle süren 1200 yıllık savaşın sonunda troller zafere ulaşmak üzereydi.Çaresizlik içinde Arathor insanlarından yardım istediler.Arathor insanları için bu mukkemmel bir fırsattı.Hem sınırları genişleyecek hem gelecekte yaşanması muhtemel bir savaşı önliyeceklerdi. Dath 'Remarın torunu olan Elf kralı Anasterian Sunstrider,insanlardan yarım istemek için elçilerini yolladı.İnsanlar bu ittifak teklifini hemen kabul etti.İnsan orduları harekete geçerken insaların içinden 100 kişiye büyü öğreteceklerdi.

ALTERAC DAĞI SAVAŞI:


Trol orduları zor durumdaydı.İki cephedede savaşmak zorundaydılar.İnsanlar Trollere karşı hiç bir toprak kaybetmeden ilerlediler.Yollardaki tüm yerleşim birimlerini yakıp yaşayanları kılıçtan geçirdiler.Trollerin her hangi bir noktadan yardım almasını istemiyorlardı.Sonunda İnsan ve Elf orduları Trolleri Alterec dağında sıkıştırmayı başardı.Kaçacak hiç bir yer yoktu ve troller umutsuzca savaşmaya devam etti.Savaş günler boyunca sürdü.Sonun Elf ve İnsanlar son darbeyi vurmak için ateş büyülerini kullandılar.Gök yüzünden ateş topları yağıyordu.Troll hatları bir bir çözüldü. Elf ve İnsan orduları hepsini kılıçtan geçirdi.

Bir Amani Savaşçısı


Alterec Dağı savaşında bir Troll Mızrakçı

Bu savaşta Troll nufusunun büyük bir bölümü katledildi.Troller bir daha birlik kuramadılar.Amani imparatorluğu dünyadan silinmişti.Dünya böyle bir katliam’ı Scourge’un Silvermoon’a saldırmasına kadar görmiyecekti.


Büyü yapan bir elf savaşçı.





  SAVAŞIN SONUCU:

-Bu savaştan sonra troller bir daha asla toparlanamadı.Grubashi Troller’i Grubashiler ve Atal’ai Hakkar arasında yaşanan iç savaş sonucunda parçalanmıştı.Şimdide Troller Amani İmparatorluğu yıkıldı. Hayatta kalanlar asla bir yerleşim birimi kuramadılar görüldükleri yerde avlanıyorlardı.Çoğu troll ormanın derinliklerinde yaşamaya başladı.

 -Orman Trolleri Zul’jin gelene kadar bir birlik oluştıramıyacaktı.

-Elfler insanlara karşı büyük bir minnetarlık duydular.Gartihios olayına kader sadık müttefikleri oldular

-Savaşın sonunda insan krallığının sınırları genişledi.Trollerde aldıklara topraklar üzereinde bir çok şehir yükseldi.İlk olarak  Dalaran adında bir şehir kuruldu ve buna bir çok şehir daha eklendi.

- Thoradin insanlarının ilk baş büyü kullanmasını istememişti.Ama yıllarca savaştıkları Trolleri büyü kullanarak yendikleri için buna mecbur kaldı.İnsanlar büyü kullanarak çok gelişti.Zaman içinde kıta’nın en büyük ve en korkulan gücü haline geldiler.

-Thoradin’in ölümünden sonra insan krallığı parçalandı.Her şehir ayrı bir krallık oldu.Artık birleşik insan krallığı yoktu.Thoradin’in mirası yok olmuştu.Ama Throdin’in mirasını bir kişi hatırlatacaktı Anduin Lothar.Anduin Lothar bir kez daha insan birliğinin kurulmasını sağladı.

- Meryl Winterstorm savaşta ağır yaralanmıştı.Savaştan sonra Tirfisal konseyin kurucularından biri oldu.Medivh’in ihanitinden sonra bile birlikten ayrılmadı.
Biz asla unutmayız! Biz asla pes etmeyiz! Biz asla ölmeyiz çünkü düşüncelere kılıç işlemez!
ZULJIN'İN İNTİKAMI İÇİN!!!!!