Kayıt Ol

Troll Efsaneleri(Warcraft Evreni)

Çevrimdışı Zuljin

  • *
  • 28
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Troll Efsaneleri(Warcraft Evreni)
« : 06 Ocak 2010, 02:51:01 »
Trol Efsaneleri 1
Vadinin Üstündeki Ay:
Ay vadiyi aydınlattı
Tüm ışığı ormana döküldü
Gururlu savaşçılar çağrıya kulak verdi.
Ulusumuzu ve kutsal topraklarımızı savunmak için

Ay vadiyi aydınlattı
Muharebenin çığlıkları uzak gökte.
Kanımız nereye aktı
Düşmanın ve Dostun.

Ve bizim kardeşlerimiz geçtiği zaman
Bilinen diyarın ötesinde
Ruhlar sertleşir
Vadinin derinlerinde

Ve bizim kardeşlerimiz geçtiği zaman
Dağın içindeki Tapınakta.
Onların ölümsüz ruhlarını korumalıyız
Kutsal mavi kristalin içinde

Ve kardeşlerimiz geçtiği zaman
Ay vadiyi aydınlatır.

Troll Efsaneleri 2
Göçebe Gri’lek’in Hikayesi

Tabletin başlangıç bölümü bozulmuştu silikti.Ama okunaklıydı.
Gri’lek’in adı tüm ormana damgalanmıştı.Onun gözleri yanıyor,onun göğsü gürledi
Çok öfkeli olduğu için.
Öfkesini gökyüzüne haykırdı ve kolunu kaldırdı.Sol kolunu kaldırdı,güçlendi ve eşi(kolunun) olmadan avlandı.
Gri’lek’in sağ kolu yoktu ve geri gelmiyecekti
Ve avare gibi dolaştı araştırdı.Kaybettiği kolu için yürürken haykırdı ve lanetler okudu.
Ama uzun zaman önce Gri’lek’i ruhlar dinlemeyi bırakmıştı.Ruhlar öfkeliydi.Gri’lek’in lanetlerini dinlemediler.

Mahkum Gri’lek,Avare dolaşmaya mahkum,kolsuz…..

Trol Efsaneleri 3:
Grubashi’nin Düşüşü
Okyonustan yüksel,suyun kulesi Neptulon.Büyük Kraken’e mesaj yolla I’hlali mahkum edildi.
Senin büyük formun,ormanın uzuvlarındaki yosunların.Leviathan(Tevratta geçen büyük su canavarı) vucudun boyunca yüzdü.
En büyük Kraken(Norveç mitolojisindeki deniz canavarı) kollarını gökyüzüne kaldırdı.Ve denizi parçaladı.Onun hakkında dalgalar yolladı.Onlar I’hlali(Kadim bir Trol şehridir.) kulesine öfkelendi.

Kraken haykırdı,sesi yüzlerce okyanus fırtınası gibi gürledi:
‘’GELİYORUZ’’
Minloth sakinliğini korudu.Ve büyüsünü açığa çıkardı.Dalgalar I’hlali’ye her iki yonden çarptr ve parçaladı.Ve ormana sel bastı.Min’loth daha sonra ilahi bağlayıcı büyüsüyle emretti,Ve bir gürültü yankılandı.Bu düzinelerce Troll sesinin yankılanışıydı.

Ve bir ses tüm seslere baskın çıktı.Min’loth bağırdı ve onun ve hizmetkarlarının gücüyle toplanmış büyüsünü, yaklaşan Kraken’e fırlattı.

Deniz ayrıldı ve Min’loth’un büyüsü hızlıca Neptulonun hizmetçilerini doğru gitti.Gokyüzü yırtılde ve büyü onları vurdu.Yüzlerce yıldırım düştü.;sular kaynadı ve yıldırımlar yanan çukurlar açtı.

Min’loth zaferi kazanmasına rağmen ağladı,çünkü büyüsü hayvanların üzerinde düşmüştü.

Ama Kraken yaşlıydı,çok yaşlıydı.Onlar karanın denizden doğduğu ilk zamanı hatırlardı.

Onlar Eski-Olanların(Eski-Tanrılar) yönettiği zamanı ve Gezginlerin(Titanlar) geldiği zamanı hatırlardı.Büyünün yeni olduğu zamanlarıda hatırlardı.

Onlar yaşlıydı bir çok kadim sır saklıyorlardı.Min’loth’un büyücü güçlü olmasına rağmen o sadece bir Trol bir ölümlüydü.

Sonuç olarak kaybettiler.

Krakeni durdurmada başarısız oldu,Ama kadim zamanlardan bu yana ilk kez bir ölümlü onlara zarar vermişti,hemde acı dolu bir büyüyle.

Bundan dolayı Min’loth’un bağlama büyüsü aktardılar,ama haykırarak ve öfkeyle.

Dalgalar derin bir gürleme gibi kayaların derinine ırkların dünyasına vurdu.Onlar Ih’lali’ye ulaştı zaman şehir gölgelere büründü.

Ama onlar onu yok etmeden önce Kraken’i durdurdular.Troll Büyücüdoktor ürperdi ve onların efendilerine haykırdı.

Min’loth kıyıdaki dağlardan dikkatlice baktı,kaderine mahkum edilmiş bir şekilde meydan okudu.O ustalarına döndü ve fısıldadı.Son sözleri bir taşa kazındı.Min’loth karartılar içindeki Krakenle yüzleşti.

Yüzünü buruşturdu ve sopasını savurdu.Bu onun son yaptığı kahramanca hareketti.Kraken Min’loth’un üstüne öfkesini kustu.Ve okyonus Ih’lali’ye saldırdı.

Bundan Sonrası yok.

Ve sonra Sular tüm ormanı süpürdü.Troller ve hayvanlar boğulurken ve sular tarafından ezilirken sonsuz bir öfkeyle haykırdılar.

Bir çok grubashi ölmeden önce okyonusun onları neden yuttuğunu merak etti.Ama hiçbir şey öğrenemedn öldüler

Nihayet sular dağlara ulaştığı zaman durdular.Sular sakinleşti ve sahile doğru çekilmeye başladı.Ama sular ölümün izlerini bırakmıştı.

Ih’lali’nin etrafındaki sular çekilmemişti.Ih’lali okyanus tarafından sonsuza dek mühürlenmişti.

Şef Vargazul,Dağların arkasındaki Zul’grupta güvendeydi.Ormana geri döndüğünde.Halkının ve Orman hayvanlarının boğularak yok olduğunu anladı.

Ve o umudunu kesti,Zafer rüyaları için.

Ve asla Min’loth bulunamadı.

Trol Efsaneleri 4
İmparatorun Düşüşü

Ay ve Ateş tarafından
Et ve Kemik tarafından
İçindeki Kanı hakket
Taştaki oyuk

Bu yeri terk et
Bu yerden ayrıl.
Ya da alınyazınla tanış
Ölüm gardını almış beklyor.
İmparatorun kabrinin üzerinde

Yalnızca tek efsanenin hangi Troll Kabilesine ait olduğu biliyoruz.Diğer üç eser Anonim.Bu eserler tablet ya da parşomen şeklinde.Dünyada Elf ve İnsan yağmacılığından kurtulmuş okunaklı sadece bu dört eser kaldı.Theka’nın Tabletlerinin sırrı hala bilinmezliğini koruyor…
Biz asla unutmayız! Biz asla pes etmeyiz! Biz asla ölmeyiz çünkü düşüncelere kılıç işlemez!
ZULJIN'İN İNTİKAMI İÇİN!!!!!

Çevrimdışı Khazidhea

  • ***
  • 515
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Troll Efsaneleri(Warcraft Evreni)
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2010, 13:53:31 »
troll ler gerçekten ilginç yaratıklar böyle efsaneleri olduğunu bilmiyordum warcraft evreninin tarihini baştan sona okumuş olsamda.
Bildiğim kadarıyla trollerin kendini yenileme güçleri vardır ve öldürülmeleri gerçekten çok zordur.
ancak yakılarak ölebiliyorlardı.hatta blood elf ve human ırkları trolleri kendi topraklarından atmak için warcraft evreninde işbirliği yapmışlardı.humanlar büyüyü blood elflerden bu birlik sayesinde öğrenmişlerdi.
bunlar benim bildiklerim başka şeyler bilen varsa eklesin lütfen...
You can win thousand fights, but you can only lose one!

Çevrimdışı Zuljin

  • *
  • 28
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Troll Efsaneleri(Warcraft Evreni)
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2010, 16:13:36 »
İnsan kabilelerinin genellikle işgal ve yayılma planları hep kuzey yönlü olmuştur.Güneylerinde ıslak topraklar dediğimiz bataklık bir bölge var burası tarım ve hayvancılığa el verişli değil.Tek seçenek kuzey kalıyor ama kuzeydede Troller var.Nezaman kuzeye yayılmaya çalışsalar önlerinde hep troll engeli var.Kabile yaşam şekillerindeykende çatışmalar var kısacası daha fazla yiyecek ve berektli topraklar için troll bölgelerini ele geçirmek istiyorlardı sınırdaki insan kabileleri.Elflerin İttifak teklifide çok cazip gelmiş olacak.Yüzyıllardı hayallerini kurdukları kuzey topraklarını ele geçirmeleri için harika bir fırsat buldular.Zaten Elfler yardım istemese bile Trollerle İnsanlar arasındaki küçük çatışmalar büyük savaşlara dönecekti.Alterec dağı savaşından sonra Troll ordusu tamamen yok edilince kuzeye doğru büyük insan göçleri başladı.İnsan ve Elfler troll topraklarını işgal ettiler.Sivil troller tabiî ki bu iki büyük güce karşı direnemedi.Bu işgal ettiği toprakların bir an önce boşaltılması lazımdı.DoğuKrallıklarında büyük bir etnik kıyım başladı Uzun kulaklı uzun dişli olan kadın,çocuk yaşlı yüzbinlerce trollü öldürdüler.İnsanlar bu boşaltıkları topraklar üzerinde yeni şehirler kurmaya başladılar.Bu dönemde 6 şehir kuruldu.Bu 6 şehir sonradan Strom ile birlikte 7 krallık olarak anılacaktı.



Haritadaki kırmızı yuvarlaklı bölge insan kabilelerin yaşadağı muhtemel yerler.Kırmızı oklar ise insan kabilelerin sürekli yayılmaya çalıştığı bölgeleri gösteriyor.Dikkat ettiyseniz güneye doğru insan kabilelerinin hiç bir hareketi yok.Çünkü güneyindeki bölge büyük bir bataklık.Haritada mavi bölge ise Tahmini Amani İmparatorluğunun Elf İşgali Olan Quel'thas dışındaki sınırı.1200 yıl boyunca Elf ve Troll savaşları sırasında insan kabileleri hep kuzey yönüne doğru gitme gibi bir eğlimleri var.Ama sınırdaki Troll kabileleri hep bu insan yayılmasını önlemişler.Aslında asıl amaç Elflere yardım etmek değil o toprakları ne pahasına olursa olsun ele geçirmek.Bölgede o topraklar trollerin değil Elflerin elinde bulunsaydı insanlar onlarada saldırırdı.


Kısacası İnsan ve Elfler işgalci Trollerde vatan savunması yapan bir halk.Zaten Azeroth üzerindeki Troller kültür ve yaşayış,yapı şekilleri,kullandıkları alfabeler olsun Aztec,Maya,Inca gibi toplumlara benziyorlar http://www.kayiprihtim.org/forum/troll-sava351lari-warcraft-evreni-t6609.0.html burdan Amani savaşçılarının resmine bakabilirsin ve neden benzettiğimi anlarsın.İnsan ve Elfler sömürgeci Avrupalılara Trollerde onlara karşı duran kızılderililere benzetirim.

Not:Şunuda ekleyim Troll Savaşlarından sonra bazı kaşifler Güneydeki Bataklığı geçip bugünkü Stormwind ve çevresini keşfetmiş.
Biz asla unutmayız! Biz asla pes etmeyiz! Biz asla ölmeyiz çünkü düşüncelere kılıç işlemez!
ZULJIN'İN İNTİKAMI İÇİN!!!!!