Kayıt Ol

Şölen Açılışı

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Şölen Açılışı
« : 06 Ocak 2010, 20:52:31 »

Kayıp Rıhtım 2 seneyi daha çalkantılı denizlerin azgın dalgaları ve meraklı yolcuların bakışları altında devirmiş bulunmakta. Ne gariptir ki sitemizin sadece adı “kayıp” kaldı; zira 1000 üyeyi gördüğümüz (ve geçtiğimiz) bu sene kayıplıktan çıktık!

Herkesin bildiği üzere, yalnız bir yolcunun bir ıslık tutturup da bu saklı hazineyi bulduğu ve aslında kurduğu vakitler çooook geride kaldı. Ona eklenen isimler ve kişilerle birlikte saklı hazineleri büyüdü, güçlendi ve adını duyurdu. magicalbronze’dan bahsedelim biraz. Bazıları için Yüce Eru (ya da diğer adıyla Hakanu), bazıları için sitenin ter döken admini ya da bizler için bir dost, desteğini hiç çekmeyen sıcak bir el…

Bu sene neler yaptık, ne maceralar yaşadık?

Haydi gelin bir geçen senenin dedikodusunu yapalım sizlerle ;D!

Öncelikle bendeniz teşrif ettim buraya. Hakan’ın uzun yalvarmaları, sitede loca ve her girişimde kırmızı halı teklifleri üzerine artık daha fazla naz yapmayayım diye kabul ettim :dl. Şaka bir yana, beni buraya çağırdığında hiç de gelesim yoktu. Hatta, aman kendisi söylemeden ben diyeyim (siz bilmiyorsunuz herkese aynı hikayeyi anlatıp beni rezil ediyor!  :D), ben Hakan’ı bir de güzel haşlamıştım bu konuda! :D Efendim sonra bir girdim foruma şöyle göz gezdirdim, hatta ilk mesaj attığım konuda Diablo 3’tü sanırım, bir baktım her gün sitedeyim! Sonra Genel Editörlük ve ardından da Yöneticilik makamlarına yükseltildim tabi orası ayrı.

Ama yook benim maceralarım bu kadar değil. ;D Değineceğim onlara da konu içerisinde.

Bu sene yoğun bir çalışma temposuyla geçti. Şöyle bir baktığımda, fantastik açısından da hayli verimli bir yıl geçirdiğimizi de fark ettim.

Öncelikle herkese inat, “siz yapamazsınız, o kadın sizi takmaz heheyt!” diyenlere güzel bir cevap olan Margaret Weis röportajımız var. Bunun haberini ilk aldığımda küçük dilimi yutum ve birkaç gün konuşamadım. Bu nedenle sitenin yönetim kadrosu ve üyeleri o birkaç gün çok huzurlu yaşadılar.

Daha sonra Zaman Çarkı, Ölüm Kapısı, Diskdünya gibi devlerin çevirmeni olan Niran Elçi’nin kapısını çaldık ve o da bizi kırmadı. O da yetmedi, röportajlar da hız kesmeyelim dedik ve çizimleriyle Wizards the Cost’un da dikkatini çeken ve onlar için de çizimler yapan Kerem Beyit’in yanına gidip röportaj teklifimizi sunduk. Eh, sitede gördüğünüz gibi ondan da olumsuz yanıt gelmedi.

Ama bitmedi! Bu şölen itibariyle siz bir de Yerdeniz, Yüzüklerin Efendisi gibi şaheserlerin çevirmeni olan Çiğdem Erkal İpek’in röportajını okuyacaksınız!

Neyse röportajlardan başka neler yaptık? Dediğim gibi fantastik açısından gümbür gümbür bir yıl geçirmenin meyvelerini toplayaraktan, Zaman Çarkı’nın son kitabını yazacak olan Brandon Sanderson’ın peşine düştük ve kendi sitesinde yayınladığı, bir nevi günah çıkarma tadındaki yazısını hooop diye ışık hızıyla çevirip siz sevgili ve en değerli varlığımız olan üyelerimizin önüne sunduk. Jason Denzel’dan da (Zaman Çarkı yazarı Robert Jordan’ın bir dostu) bilgileri kopardık ve yine sitesinde yayınlana görüşlerini aynı hızla sizlere ulaştırdık.

Unutulmuş Diyarlar hayranlarının merakla beklediği, Jarlaxle Baenre ve Artemis Entreri’nin maceralarını anlatan Kiralık Kılıçlar kitabının yenisi, Cadı-Kral’ın Yemini’nin ön okumasıyla karşınıza geldik. Bunun yanında yine bu evrenden Ork Kral'ın ön okuması ile de sizlerle birlikte olduk.

Percy Jackson ve Olimposlular serisinin merakla beklenen dördüncü kitabını, okuyucuların kitap bekleyişlerindeki sabırsızlığı bir nebze olsun gidermek için ön okuma olarak paylaştık.

Son olarak ön okumalardan, serinin orijinal çevirmeni Niran Elçi’nin editörlüğü altında Zaman Çarkı’nın üçe bölünen son kitabından ilkinin (The Gathering Storm-Fırtına Toplanıyor) ön okumasını yoğun bir çalışma sonucu bitirdik ve üzerimizden büyük bir yük kalktı. Sonra da elimize kadehlerimizi alıp çalışmalarımızın sonuçlarını izledik.

Her çalışmamızın karşılığını okuyucularımızın övgüleriyle kat kat geri aldık. Bu bizim gururumuzu okşarken aynı zamanda verdiğimiz emeklerin bu eserlerin takipçilerine ulaşmasının mutluluğunu yaşadık.

Ayrıca, kitlelerin kalbinden taht kuran Kara Kule için özel bir bölüm açtık ki böylece daha çok takdirinizi topladık. Ve ön okuma olmasa da, King'in son kitabı olan Under the Dome (Kubbenin Altında) kitabı içinde özel bir dosya hazırladık.

Dedikodulara dönelim!

Siyasetten dini konulara kadar yine bir çok olay yaşadık forum bünyemizde. Fakat sizlerin rahatsız olmasını en aza indirgemeye çalıştık. Bizler buranın fantastik edebiyat ve benzer türleri için açılmış bir platform olduğunu defalarca vurguladık. Yine de bu konuda direnen arkadaşlarımız oldu. Onlara durumu özel olarak izah etmeye çalıştık. Aykırı kişiler de geldi geçti bu forumdan. Site olarak tamamen bizlik duygusuna bağlı olduğumuzdan ve her üyemizi birbirinden ayırmadan, elimizden gelenin en üst seviyesinde korumaya, kollamaya, öğütler vermeye çalıştıksa da anlamayanlar oldu. Ayrıca diğer üyeleri rahatsız etmeye başlamaları ile artık ipin ucunun koptuğunu görüp derhal müdahalelerde bulunduk. Her türlü şikayeti, her türlü öneriyi dinleyip yardımcı olmaya çalıştık. Olaylar dahilinde itirazlarımızda oldu elbette. Sonra bu itirazlar üzerine yöneticilere bir de güzel konular açıldı, yakıştırmalar yapıldı. Evet bende onlardan biriyim. Dalgakıran’a bakıyorsunuz şu an!  Çok sevdim bu ismi ne yalan söyleyeyim. Bu ismi benim gibi sevip espiri maksatlı kullananlar oldu, hala daha esprisi devam etmektedir.

Her neyse, bu yıl yeni gelen üyelerimizin hepsi dopdoluydu! Bunun yanı sıra bu sene açtığımız FRP bölümümüzün gittikçe büyümesini, bunların sizin isteğiniz sonucunda oluşmasını ve daha da ileriye gitmesini keyifle karşıladık.

Yine forum bünyemizde, küçük gözüken büyük değişiklikler oldu. Kategori isimleri, Kayıp Rıhtım'a yakışır bir şekilde tekrar düzenlendi. Titizlikle yaptığımız çalışmalar sonucunda çıkan sonuçlardan, sizlerin de olumlu tepkilerinizi görünce boşuna uğraşmadığımızı anladık. Daha da sevindik ve mutlu olduk...

Portalımız ise inanılmaz derecede gelişim gösterdi geçtiğimiz yıl içerisinde. Türkiye'de ki en geniş kapsamlı fantastik bilgileri, en detaylı şekilde kitap tanıtım ve künye bilgilerini sunduk sizlere. Çıkan her kitabın hemen haberini yaptık. Fantastik dünya da önemli olan haberleri en hızlı biçimde ulaştırdık sizlere. Okuma rehberinden, incelemelere, yayınevlerinden makalelere ve hiç bir yerde bulamayacağınız ekstra bilgilere kadar ne varsa sunduk sizlere.

Özellikle bu yıl Rıhtım için devrim niteliğinde olan Aylık Öykü Seçkisi ve Türkiye’deki ilk Fantastik Sözlük’ü de açarak sitemizin adını daha üst sıralara yazdırdık. Bu piyasada uzun zamandır olan sitelere bir selam çakıp, kayıplıktan çıkan Kayıp Rıhtım’ın sahiplerinin ve yolcularının seslerini duyurmak da kararlı olduklarını haykırdık göklere.

Aylık Öykü Seçkisi her geçen gün daha da büyüdü. Bir çok yazar, bu platformda kendi hikayelerini verilen temalar dahilinde sunma imkanı buldular. Gelen yorumlar ile hem kendilerini geliştirmeye hem de diğer öykülerin sahiplerine öneriler sunmaya devam ederek, sıcak bir aile ortamı yarattılar. Sekizinci ayına giren öykü seçkimizde bugüne dek 63 adet öykü yayınlandı. Seçkimizin bugünlere kadar gelmesini sağlayan herkese bir kez daha teşekkürlerimizi iletelim buradan.

Sözlükten de es geçmek olmaz değil mi? Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek fantastik sözlük ile çıktık siz değerli okuyucuların karşısına. Sözlüğümüz bir çok aşama geçirdi, her geçen gün daha da iyiye gitmeye daha da büyümeye devam etti. Ve işte bunu sağlayan da yine siz değerli üyelerimiz oldu.

Son olarak da, oyun dünyasına el atıp oyun gurularımızın incelemelerini ilk defa bu yıl yayınlamaya başladık. Yine bir çıtlatayım size, şölene özel de bir oyun incelemesi geliyor sizlere ;D.

İşte böyle sevgili arkadaşlar. Bol çalışmalı, bol şamatalı gırgırlı, bir de üstüne az da olsa kavgalı bir yıl geçirdik.  Ama en önemlisi sizinle olmak elbette. Siz Kayıp Rıhtım'da bir şeyler yazmaya devam ettikçe, sizler Kayıp Rıhtım'a güvenmeye devam ettikçe Kayıp Rıhtım burada olmaya devam edecek.

Nice yıllara Kayıp Rıhtım.

Sizlerle daha nice seneler geçirmeyi diliyoruz, canı gönülden!

Çevrimdışı Elerki

  • ***
  • 441
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şölen Açılışı
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2010, 21:23:54 »
Nice yıllara efendim! İkinci yılın son ayında size katılmaktan ve sizden biri olmaktan mutluluk duydum!

:)
Let the Dragon ride again on the winds of time.

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şölen Açılışı
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2010, 21:26:56 »
Bu sene Rıhtım açısından çok iyi bir sene oldu. Özellikle Öykü Seçkisi ve Sözlük çok iyi projeler. Nice yıllara Kayıp Rıhtım!
try again fail again fail better

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şölen Açılışı
« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2010, 21:42:01 »
Şöyle bir daha baktımda, hem forumda hem portalda çok maceralı bir yıl geçirmişiz.

O olaylar da olmasa olmaz ama. Tuzu biberi :D

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şölen Açılışı
« Yanıtla #4 : 06 Ocak 2010, 23:55:14 »
try again fail again fail better

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Şölen Açılışı
« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2010, 11:25:19 »
Çok güzel ve geniş kapsamlı bir çalışma olmuş gerçekten de. Emeği geçen geçmeyen, kısacası Rıhtım'ı Rıhtım yapan herkese, tüm üyelere sonsuz teşekkürler. Nice yıllara Kayıp Rıhtım!
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Deadman107

  • **
  • 347
  • Rom: 3
  • ---AmOrTeNtİa---
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şölen Açılışı
« Yanıtla #6 : 07 Ocak 2010, 13:19:03 »
Nice yıllara kayıp rıhtım.Şölen için emek harcayan herkese buradan teşekkürlerimi sunuyorum. :)
Güneş doğacak, açacak çiçek...

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Şölen Açılışı
« Yanıtla #7 : 07 Ocak 2010, 14:40:23 »
Kesinlikle dolu dolu bir yıl oldu bizim için. Sade sade haberler sunup forumda klasik geyikler yapmak yerine, böylesine üretken olabilmek gerçekten çok heyecan verici. Birçok fantastik kurgu sitesinden farkımız da bu sanırım.

Umarım her yılımız böyle dolu ve fantastik geçer. :)

Şenlikleri de gerçekten heyecanla takip ediyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkürler. :D

Çevrimdışı JeepeRs

  • *
  • 37
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
    • Ben, Düşünürken!
Ynt: Şölen Açılışı
« Yanıtla #8 : 07 Ocak 2010, 17:19:13 »
Nice yıllara Kayıp Rıhtım.
Dovie'andi se tovya sagain.

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şölen Açılışı
« Yanıtla #9 : 07 Ocak 2010, 17:38:58 »
Fırtınakıran her şeyi çok güzel özetlemiş. Daha iyi anlatılamazdı. :)

Kayıp Rıhtım'a gönül vermiş, emek vermiş ve sevgisini eksik etmeden bugünlere kadar getirmiş herkese bir kez daha sonsuz teşekkürler!
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı deanna

  • **
  • 324
  • Rom: 9
  • ***
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şölen Açılışı
« Yanıtla #10 : 07 Ocak 2010, 18:30:42 »
Nice başka şenliklere :)

.


Çevrimdışı

  • ****
  • 1512
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şölen Açılışı
« Yanıtla #11 : 28 Ocak 2010, 21:35:51 »
Geciktim biliyorum ama ..

Nice yıllara Kayıp Rıhtım!!