Kayıt Ol

The Who

Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
The Who
« : 10 Ocak 2010, 19:51:03 »
bu da yök galiba.
(The Who 1960 ve 1970’lerin en önemli İngiliz Rockbandlerinden biridir. İlk başlarda onlara ’’Radau-Combo’’ denilirdi. Müziklerinde ve sahneye çıkışlarında bu İngiliz dörtlüsü Beatles, McFly ve Rolling Stones’a benzetilirdi.)

(1964 yılında kuruldu. İngiliz Rock muziğinde ve sahne şovlarında 60’lı yıllarda patlama gerçekleştiren bir grup olmuştur. İlk sahnede gitar kıran gitarist The Who’nun gitar-vokali Pete Townshend’dir. Rock müzikte ilk bas gitar solosunu içeren şarkı bir The Who bestesidir (my generation 1964)Rock müzikte ilk kez çift kros kullanan grup The Who’dur. Tommy(1969) dünyanin ilk rock operasıdır. 1976 senesinde Guinness rekorlar kitabına en gürültülü grup olarak girmişlerdir (126 desibel).




Daha sonraları Tommy ve Quadrophenia albümleri ile dünyaca ün yapmışlar ve herkes tarafından bilinir olmuşlardır. Grup Keith Moon (1978) ve John Entwistle'in (2002) ölümünden sonra bile gitarist Pete Townshend ve solist Roger Daltrey ile, tur ve müzik yapımlarıyla günümüzde hala aktifdir.
1959 yılında Roger Daltrey (eskiden leadgitarcısıydı,sanırım gruptan daha farklı birşeyler yaratma çabası yüzünden ayrıldı =P) kuzey batı Londrada "The Detours" adlı okul grubunu kurmuştur. 1961-1962 yılları arasında, sırasıyla, bascı John Entwistle ve gitarcı Pete Townshend gruba katılmıştır. Üçü de sonraki yıllarda aynı okullara devam etmişlerdir. Şubat 1964’de aynı ismi taşıyan bir grubun var olması sebebiyle, grup isimlerini "The Who" yaptılar. Bir süre sonra davulcu Keith Moon, gruba katılmıştır. Bu gruptan çok etkilenen PR-Menejer Peter Meaden, grubun ismini "The High Numbers" olarak yenilmeişti ve 1964'de ilk şarkıları "I'm The Face/Zoot Suit" bestelenmişti. Ancak grup, Kit Lambert ve Chris Stamp, menejerliklerini üstlenene kadar başarısız kalmıştı.

İlk ilgiyi çıktıkları televizyon programında enstrümanlarını parçalamaları ile görmüşlerdi. I Can't Explain adlı şarkıları, 1965 yılında, Britanya Single-Charts listesinde 8. sırada ve sonrasındaki parçaları Anyway, Anyhow, Anywhere 10. sıradaydı.

İlk albümleri My Generation aynı yılın Aralık ayında, The Who adı altında piyasa sürülmüştü. Parçalar, İngiliz gençlerinde pozitif rezonanslar sağlamıştı. Kulüplerde, parçaları My Generation çalınmaya başlanmıştı ve İngiliz gençlerinin birçoğu onları idolleri olarak görmüşlerdi.

Bir dizi parçalarından sonra ("My Generation", "Substitute", "I'm A Boy", "The Kids Are Alright", "Happy Jack"), The Who grubu Sgt. Pepper's, Beatles, Their Satanic Majesties Request, Rolling Stones ile eşdeğerde görülmeye başlamışlardı ve yeni albümleri The Who Sell Out’u çıkarttılar. Grubun bu başarısı ile birlikte bir de sahneye çıkışlarında parçaladıkları enstrumanları yüzünden bir finansal çöküntüye uğramışlardı. Kasım 1966 yılında Almanya'nın Köln şehrinde Lords grubu ile çıktıkları konserde, 5 parçadan sonra sahneyi parçalamışlardı.

Aynı zamanlarda Moon ve Entwistle’nin Jimmy Page bir grup kurmak istedikleri dedikodusu çıkmıştı. Bir kaç provadan sonra böyle birşeyin olamayacağını düşünmüşler ve Page grubunun ismini Moon’un reddinden sonra başka müzisyenler ile kullanmak zorunda kalmıştı. Moon’a göre Page ile bir grup kurmak, uçan bir geminin düşmesi gibi olurdu ("The Band Will Go Over Like a Lead Zeppelin"). kaynak:herşeyin kaynağı doğa.asdasfşkh.

ilk ntv'de müzik belgesellerinde görmüştüm galiba bayağı oldu artık çok nadir yayınlıyolar öyle şeyler,bi barda yine her konser sonrasında olduğu gibi entrümanlarını parçalamaya başlamışlardı,barın sahipleri falan sahneye dalıp enstrümanları kurtarmaya çalışmışlar falan,çok komikti bence ehemehe.bence güzel bişi,her konser sonrası baterileri falan böyle,üfüf.ama para bol muydu,umurlarında değil,neyse seviyoruz onları, :P

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Who
« Yanıtla #1 : 10 Ocak 2010, 20:20:12 »
Muhteşem.

pleasant^^, açtığın başlıklar gözlerimi doldurdu.

Dur ben bir Baba O'Riley açayım, iyi oldu hatırlattığın.

Muhteşem.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.