Kayıt Ol

Cinderella

Çevrimdışı eleanor rigby

  • *
  • 48
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Cinderella
« : 13 Şubat 2010, 17:28:25 »


Kabarık saçlar, deri montlar, dar pantolonlar, beyaz spor ayakkabılar, topuklu çizmeler, dipten gelen davul sesleri, ciyak ciyak ağlatılan gitarlar, "oha!" dedirten kirli vokaller, 80'ler... Long Cold Winter, Nobody's Fool, Shake Me ve daha bir ton şaheserin yaratıcısı efsane grup Cinderella...

1984 yılında Tom Keifer ve Eric Brittingham tarafından Philadelphia'da kurulan glam rock topluluğuna davulcu Tony Destra ve gitarist Michael Smerick'in katılmasıyla grup tamamlanır. 1985 yılında davulcunun ve gitaristin gruptan ayrılması üzerine Jeff Labar(gitarist) ve Jim Drnec(davulcu) kadroya dahil edilir. İlk albümleri " Night Songs" (1986) yoldadır. 1986 yılının Ağustos'unda yayınlanan albümün ardından Jim Drnec gruptan çıkar ve yerine London grubunun davulcusu Fred Coury alınır. Jon Bon Jovi'nin gruba destek çıkması üzerine Cinderella, Night Songs turnesinde Bon Jovi ile aynı sahneyi paylaşır.

80'ler hard rock grubu, 1988 yılında ikinci albümleri olan Long Cold Winter'ın kaydının tamamlanmasından sonra on dört ay süren bir tura çıkar ve "Moscow Music Peace" festivalinde kardeş gruplar Skid Row, Motley Crüe, Scorpions, Bon Jovi, Ozzy Osbourne ile aynı sahneyi paylaşır. Albüme adını veren parça Long Cold Winter'da blues esintisini iliklerimize kadar hissetmemizin ardından 1990 yılında vokalist Tom Keifer'ın blues aşkının daha da baskın hissedildiği albüm; "Heartbreak Station" kaydedilir. 1994 yılında da "Still Climbing" raflardaki yerini alır.

Fredy Coury'nin grubu bırakarak başka bir projede yer alması ve Keifer'ın ses tellerinde nodüller oluşması nedeniyle grup köşesine çekilir. Üç yıl aradan sonra topluluk tekrar bir araya gelir 1998 yılında Amerika turnesine çıkar. "Once Upon A.." (1997) albüm kaydını "Live At The Key Club" (1999) takip eder.

Yıl 2005... Cinderella, "VH1 Classic Rock Never Stops" turnesinde ana grup olarak baş gösterir. Aynı yıl Mercury firması "Rocked, Wired & Bluesed: The Greatest Hits" adlı toplama albümü hem cd hem de dvd olarak yayınlar. 2006 yılında ise aynı firma tarafından içinde konser kayıtlarının da bulunduğu "Gold" isimli iki diskten oluşan cd yayınlanır.

alıntıdır.