Kayıt Ol

Sigur Rós

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Sigur Rós
« : 22 Ocak 2010, 12:54:32 »
1994'te kurulan, İzlandalı Post-Rock grubu.



Jón Þór (Jónsi) Birgisson, Georg Hólm ve Ágúst Ævar Gunnarsson tarafından Reykjavik'de kurulan grubun ismi Jónsi'nin grubun kurulduğu günde doğan kız kardeşi Sigurrós'tan gelmektedir.

1997'de, Von'u (Umut), 1998'de de albümdeki parçaların remixlerini barındıran Von brigði(Umut Değişimi) çıkardılar.1999'da Kjartan Sveinsson gruba katıldı ve Ágætis byrjun (Fena Olmayan Bir Başlangıç) albümünü çıkardılar. Bu albümle uluslararası tanınmaya başladılar. Radiohead gibi ünlü gruplarla çalmaya başladılar. Ayrıca birçok dizi ve filmde müzikleri kullanılmaya başladı. Çoğu Sigur Rós hayranının favori albümleri olan Ágætis byrjun albümünden Svefn-g-englar özellikle çok sevilmekte.

Davulcu Ágúst, Ágætis byrjun'un kayıtları bittikten sonra grubu terk etti ve onun yerini Orri Páll Dýrason aldı. 2002'de, oldukça ilgi gören albümleri ( ) yayımlandı. Albüm ilk çıktığında, şarkıların hepsi isimsizdi; ancak daha sonra isimleri, grubun internet sitesinde yayınlandı. Albümdeki tüm şarkılar, volenska (bazen Hopelandic olarak da anılmakta) adı verilen İzlandaca'ya benzeyen seslerden oluşan anlamsız vokalizasyonların varolduğu bir dilde söylenmiştir. Bunun bir yapılma amacının da dinleyicinin, dinlediklerinden kendi anlamlarını çıkarıp, albüm kitapçığındaki boş sayfalara yazması olduğu söylenmiştir. Böylece albümün hem isimleri hem de sözleri dinleyicilere bırakılmış oluyor. Bu albüm Sigur Rós'un en sevdiğim albümüdür.

2005'te piyasaya çıkan son albümleri, Takk... (Teşekkürler...), ikinci albümlerindeki tarzlarını, daha rock-vari ve planlanmış bir müziğe dönüştürdü.

Grubun 7. resmi olarak yayınlanan stüdyo albümü Meğ suğ í eyrum viğ spilum endalaust (Kulağımızdaki Bir Mırıltıyla Durmadan Çalıyoruz) 23 Haziran 2008 tarihinde piyasaya çıktı.Her zamanki gibi Icelandic ve Hopelandic dilleri ile birbirinden güzel şarkı sözlerinin yazıldığı albümde Sigur Rós tarihinde bir ilk olarak bir adette ingilizce şarkı(Allright) bulunmaktadır.

Diskografi

Von, 1997
Von brigði, 1998
Ágætis byrjun, 1999
( ), 2002
Takk..., 2005
Hvarf-Heim, 2007
Með suð í eyrum við spilum endalaust,2008


Grubun bu farklı havası ilgi çekmiş olacak ki birçok yerde kullanıldı. Bunlara örnek vermek gerekirsek; Vanilla Sky, 24 , CSI: Miami, The Life Aquatic with Steve Zissou, The Girl in the Café, Mysterious Skin, Skins, V, Planet Earth, Ben X ...

Şahsi kanaatim 1999 ve 2002 yıllarında çıkan albümleri gerçekten çok güzel. Post-Rock yapıyor olsalar da tam olarak Post-Rock denemez, o yüzden Post-Rock dinlemek istiyorum diyenlere ilk önereceğim gruplardan değildir. Ama farklı, melodik birşeyler dinlemek isteyenler hiç durmasınlar.

Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı Dúrgonath

  • ***
  • 680
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sigur Rós
« Yanıtla #1 : 03 Eylül 2010, 23:09:51 »
Tek dinleyen ben degilmisim en azindan.

Tju...

Çevrimdışı andien

  • *
  • 29
  • Rom: 1
  • Meditating Frog
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sigur Rós
« Yanıtla #2 : 20 Nisan 2011, 03:36:46 »
Yalnızken denizi seyretmek gibi gelir bana bu grubu dinlemek. Yani sadece kafam yerindeyken dinleyebilirim. Çünkü karşısında bir şey olmayan bu manzara beni düşünmeye iter ve bu düşünceler sadece kafam yerindeyken beni iyi bir yerlere götürür.

Eserlerinin bir yerlerinin ucunu açık bırakan bu grubu mutsuzken dinlemeye kalkarsam eğer bana depresyon hırkasını büyük bir mutlulukla giydirecektir.

Çevrimdışı Dúrgonath

  • ***
  • 680
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
Sigur Rós - Inni (yeni bir DVD ve canlı kayıt albümü)
« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2011, 21:13:21 »


"Inni" (İçeri), grubun 2007'de yayımladığı "Heima" (Evde)'den sonraki ikinci DVD'si ve ilk canlı kayıt albümü. 2008 Kasım'ında gerçekleştirdikleri son konserlerinin Vincent Morisset tarafından kayda alınmış 75 dakikalık görüntülerinden oluşan bir DVD ve toplamda 105 dakikalık iki CD'lik bir albüm halinde sunuluyor.

Film Heima'nın canlı, İzlanda'nın geniş doğa manzaralarıyla bezeli ve neredeyse belgesel tadındaki anlatımına taban tabana zıt bir biçimde, Sigur Rós'u sahnede izlemenin nasıl bir şey olduğunu deneyimletmek amacı güdülerek hazırlanmış. Post prodüksiyon aşamasında tamamen analog yöntemlerle film şeridinin üzerinde çeşitli şekillerde oynanarak[*]Karl Lemieux yardımda bulunmuş, kendisi Godspeed You! Black Emperor'un görsellerini sağlayan kişidir[/*] klostrofobik (daha doğrusu birebir) ve dışavurumcu bir üsluba ulaşılmış. Filmde kullanılan şarkılar (Popplagið dışında) Heima'da yer almıyor. Ayrıca 2000'lerin başından beri birlikte çalıştıkları yaylı çalgı dörtlüsü amiina da bu konserlerine ve bu "deneyim"e katılmamış. Bu şekilde sadece Sigur Rós'a yoğunlaşılmış.

Albümdeyse grubun yayınladığı beş albümden de şarkılar var, ve bunlar konserlerin "setlist"leriyle aynı sırada verilmiş. Ayrıca daha önceden yayınlanmamış "Lúppulagið" adlı bir parça da DVD ve albüme ekstra olarak eklenmiş.

Şu anda grubun resmi sitesinde ön siparişe çıkarılmış bulunuyor. Özel versiyonu ağız sulandırıcı olsa da normal CD/DVD versiyonunda kaldım ben.