Kayıt Ol

Bağımsız Sistemler Konfederasyonu Rehberi

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Bağımsız Sistemler Konfederasyonu Rehberi
« : 14 Şubat 2010, 15:50:18 »
Bu çalışma Star Wars fanlarından Nom Anor tarafından önceden yapılmış ve farklı sitelerde yayımlanmış bir çalışmadır. Burada verilen bilgiler filmleri izleyenlerin ayrılıkçı sistemler olarak tanılanan sistemler olarak bilmektedirler. Burada isteyenler için daha ayrıntılı bilgiler bulabilir. Nom Anor'a engin bilgisinden dolayı saygımı sunuyorum. Bu çalışma yildizsavaslari.com'dan alıntıdır.
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bağımsız Sistemler Konfederasyonu Rehberi
« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2010, 15:50:39 »
''Like a fire across the galaxy, the Clone Wars spread.''-- Master Yoda

Yeni Klon Savaşları projemize hoş geldiniz

Bildiğiniz gibi Galaktik Cumhuriyet'e karşı ayaklanan gezegenler, bölgeler ve topluluklar Bağımsız Sistemler Konfederasyonu adlı oldukça serbest bir oluşumun bayrağı altında toplanmış durumdalar. Ellerindeki gezegenler ve bölgeler Cumhuriyet'ten çok daha az, ama gerçekten hatırı sayılır bir güce ve stratejik pozisyonlara sahipler.

Savaş boyunca pek çok gezegen el değiştirdi, bazen bir kereden çok. Bu olayları zaten Klon Savaşları başlığında özetleyip yazıyorum. Ama Klon Savaşları'na bir başka açıdan daha bakmak istedim. Ayrılıkçılar'ı ve Cumhuriyet'i daha iyi anlayabilmek için, alfabetik bir gezegen rehberinden daha iyisi olamaz bence.

Ve Cumhuriyet gezegenleri sayılmaya değmeyecek kadar çok olduğu ve savaşların çoğu da Konfederasyon kontrolündeki bölgelerde geçtiği için(ayrıca ben Ayrılıkçıları daha çok sevdiğim için) bu rehberde Konfederasyon'a ait ya da Konfederasyon'un saldırısına ve işgaline uğramış gezegenler hakkında bilinenleri yazacağım(savaşı ilgilendiren meseleler)

Buradaki bilgilerin büyük kısmı Klon Savaşları dosyasında zaten mevcut, diğerleri de başka kaynaklardan geliyor. Yukarıdaki uzuuun kronolojik öyküden yorulup kafası karışanlar için bu rehber işleri biraz daha kolaylaştırabilir sanırım :))

Ve sayılacak gezegenler ve olaylar hakkındaki bilgileri okurken, bu sitedeki galaksi haritasını incelemenizi şiddetle tavsiye ederim: http://www.nav-computer.com/navbottomgal.html

İlk başta aradığınızı bulmak zor olacaktır haritada, ama her gezegenin, sektörün, bölgenin ve rotanın yerini elimden geldiğince ayrıntılı tarif ederek bulmanıza yardımcı olmaya çalışacağım (eğer ilgilenen olursa ). Emin olun haritayı incelemek olayları kavramada büyük kolaylık sağladığı gibi, çok daha zevkli kılıyor tüm bu işi.

Başlamadan önce son olarak, bu başlık altında cevap yazmak SERBEST. Ben sadece ilk 26 mesajı(alfabedeki her harf için) şimdiden atıp bu boşlukları kendime ayıracağım; ondan sonra bu konuyla ilgili yorumlarınızı, sorularınızı yazabilirsiniz.

İyi eğlenceler!

''Jedi...Their Order is a fading light in the dark. Corrupt...Arrogant! They must be punished.''
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bağımsız Sistemler Konfederasyonu Rehberi
« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2010, 15:50:56 »
A:


Spoiler: Göster
AARGONAR

Aargonar Outer Rim'de tam yeri henüz belirtilmemiş bir çöl gezegeniydi. Bu gezegen muhtemelen önceden de Cumhuriyet üyesi değildi ve Geonosis Savaşı'ndan bir süre sonra Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'na katılarak savaşta taraf almış oldu. Yerli ırk, Aargonarian'lar Cumhuriyet'e karşı oldukça düşmanca bir tavır içindeydiler.

Normalde önemsiz olan gezegen, savaşın ilerleyen aylarında sürekli değişen Konfederasyon-Cumhuriyet hatları arasında stratejik bir nokta haline gelince, Cumhuriyet burayı ele geçirme ihtiyacı duydu. Geonosis'ten 16.5 ay kadar sonra Cumhuriyet ordusu Aargonar'a saldırdı. Konfederasyon tarafından kendilerine gönderilmiş droid birlikleri ve araçlarının da yardımıyla Aargonarian'lar derhal karşı saldırıya geçtiler. Savaş kısa fakat şiddetli oldu ve Cumhuriyet zaferiyle sonuçlandı, Konfederasyon Aargonar'ı kaybetti. Kısa bir süre içinde gezegenin bulunduğu sektörden de çekildiler.

Tam da Jabiim ve Parcelus Minor gibi iki büyük yenilginin alınmış olduğu bu dönemde Cumhuriyet propagandası Aargonar zaferini olduğundan daha önemli göstermek için elinden geleni yaptı.


--------------
ABRION SEKTÖRÜ

Mid Rim'deki Bothan Space adlı bölgenin güneyinde bulunan ve 200'den fazla tarımsal gezegene sahip bu sektör(en önemli gezegenleri Abrion Major ve Ukio) Geonosis Savaşı'ndan dört hafta kadar önce Cumhuriyet'ten ayrıldı. Sektör, Coruscant ve diğer Cumhuriyet'e bağlı Core Worlds gezegenlerinin yiyecek ihtiyacının bir kısmını karşılıyordu ve bu bakımdan ayrılması çok ciddi olmasa da yiyecek sorunlarına sebep oldu.


--------------
AGAMAR VE LAHARA SEKTÖRÜ'NÜN TAMAMI

Outer Rim'de, Hydian Way hiperuzay rotasının biraz kuzeyinde bulunan Lahara Sektörü çoğu yiyecek üretimiyle uğraşan 245 yerleşilmiş gezegenden oluşuyordu ve merkezi de Mirgoshir Sistemi'ndeki Agamar gezegeniydi. Sektör Geonosis Savaşı'ndan yaklaşık 6 hafta önce bütünüyle Cumhuriyet'ten ayrıldı. Komşu Oricho Sektörü ise Cumhuriyet'e sadık kalmaya devam etti.

Mirgoshir Sistemi ve yakınlarında Cumhuriyet güçleri ile çatışmalar Geonosis Savaşı'ndan bir-birbuçuk ay kadar sonra başladı. Daha sonra Dooku buraya takviye güçler gönderdi. Geonosis'ten beş ay sonrası itibariyle sektördeki savaş halen devam ediyordu. Nasıl sonuçlandığı henüz bilinmiyor.



--------------
ALARIS PRIME

Alaris Prime, Mid Rim'deki Kashyyyk Sistemi'ne yakın bir sistemde bulunan bir gaz devinin yaşama uygun uydusuydu. Bu ay bir Wookiee kolonisiydi ve Klon Savaşları başladığında buradaki Wookiee teknisyenler, Decimator denilen çok güçlü yeni bir savaş aracını geliştirmekle uğraşıyorlardı. Konfederasyon Decimator'ların peşindeydi. Geonosis Savaşı'nın üzerinden bir ay geçmeden Sev'rance Tann ordusuyla Alaris Prime'a saldırdı, Wookiee ve Cumhuriyet güçlerini yenilgiye uğrattı ve Wookiee teknisyenlerden Decimator'ların sırrını öğrendi.

Tann burada amacına ulaşmıştı, ama yine de Alaris Prime Konfederasyon işgali altında kaldı. Ancak bu çok kısa sürdü. Tann'ın saldırısından iki hafta kadar sonra Anakin Skywalker'ın da içinde esir olarak bulunduğu Dooku'nun gemisi Alaris Prime'a geldi. Dooku Force Harvester silahını burada da test etti ve bir hayli yıkıma sebep oldu. Fakat Anakin bu arada kaçmayı başardı ve Cumhuriyet'ten yardım çağırdı. Hemen gelen Cumhuriyet takviyeleri Konfederasyon işgal birliklerini çabucak yok etti ve ayı geri aldı. Fakat Dooku bu arada Force Harvester'la birlikte kaçmayı başarmıştı.



--------------
ALASHAN

Inner Rim'de bir gezegen, hakkında tek bildiğim Konfederasyon üyesi olduğu. Kendi isteğiyle mi, istila sonucu mu, bilmiyorum.



--------------
ANDO

Mid Rim'de, Tatooine'in epey kuzeyi ve Rodia'nın biraz güneydoğusunda bulunan; Corellian Run hiperuzay rotasının da doğusuna düşen Ando, büyük kısmı okyanuslarla kaplı bir gezegendi ve Aqualish ırkının anavatanıydı. Ando Geonosis Savaşı'ndan 11 hafta önce Cumhuriyet'ten ayrıldığını ilan etti ve Senatör Po Nudo da gezegenine döndü. Ama Senatör Gorothin Vagger'in temsil ettiği 15 gezegenden oluşan Ando Serbest Kolonileri Cumhuriyet'e bağlı kalmayı tercih etti.

Ando büyük bir hızla silahlanmaya başladı, çok sayıda droid yıldızsavaşçısı elde etti ve daha Klon Savaşları başlamadan önce Ando'lu Aqualish'ler gezegenlerine fazla yaklaşan Cumhuriyet gemilerine ateş açıp kovalamaya başladılar.

Geonosis Savaşı'nı takip eden aylarda, Ando ile Ando Serbest Kolonileri arasındaki gerilim giderek arttı, Geonosis'ten sekiz ay sonra aralarında savaş patlamak üzereydi. Bu arada Techno Union Ando'yu silahlandırmayı sürdürdü, ama Geonosis'ten 9 ay kadar sonra Hardcell-sınıfı yedi Techno Union kargo gemisi Ando üzerinde Cumhuriyet gemileri tarafından yok edildi.

Bu arada Cumhuriyet tarafından takviye edilen Ando Serbest Kolonileri gemileri de Ando'ya karşı vurkaç saldırıları düzenlemeye başladı. Bu akınlar Geonosis'ten 10.5 ay sonra hala devam ediyordu. Bunun üzerine Ando, düşmanlarını silahlandıran başlıca Cumhuriyet gezegeni olduğuna inandığı komşu Rodia'ya saldırı planları yapmaya başladı.

Ando ile Rodia arasındaki savaş ilerleyen aylarda kaçınılmaz olarak başladı ve Ando-Rodia cephesi Mid Rim'deki başlıca savaş alanlarından birine dönüştü. Geonosis Savaşı'ndan 22 ay sonrasında bölgede savaş hala sürüyordu ve Cumhuriyet bu günlerde yeni Venator-sınıfı Yıldız Destroyerlerinden üçünü Rodia'nın yardımına göndermişti.


--------------
ANTAR IV

Inner Rim'de, Corellia ve Duro sektörlerinin biraz güneydoğusunda bulunan bu ay, Gotal ırkının anavatanıydı. Geonosis Savaşı'ndan bir yıl kadar önce Antar IV'te oldukça yıkıcı bir iç savaş meydana geldi. Cumhuriyet ve Jedi'lar bu savaşı durdurmada tamamen yetersiz kaldılar ve pek çok Gotal'ın gözünde prestijleri iyice düştü. Geonosis Savaşı'ndan dört hafta öncesi itibariyle Antar IV hala bir Cumhuriyet üyesiydi, ama çok kısa bir süre sonra o da Ayrılıkçılar kervanına katıldı.

Savaş başladıktan sonra Kont Dooku merkez karargahlarından birini Antar IV'te kurdu ve burayı sık sık kullandı. Geonosis'ten 7.5 ay sonrasında bu üs hala Dooku tarafından sıklıkla ziyaret ediliyordu.



-------------
ATRAKEN

Galaksideki yeri hiç bir kaynak tarafından belirtilmemiş(ama büyük ihtimalle Core'dan çok uzak) bu gezegen zengin maden yataklarına sahipti ve Geonosis Savaşı'ndan önce Cumhuriyet'ten ayrılmıştı.

Geonosis Savaşı'ndan kısa bir süre sonra, ana hedeflerinden biri Konfederasyon'un maden kaynaklarını yok etmek olan Cumhurtiyet bu gezegene saldırdı. Fakat Ayrılıkçı güçler burayı inatla savundular ve gezegendeki çatışmalar tam bir çıkmaza girdi. İki taraf da uzun süre üstünlük sağlayamadı ve Atraken Savaşı bir yıla yakın sürerek Klon Savaşları'ndaki en uzun süren cephe harekatlarından biri oldu. Ana hiperuzay rotalarından uzaklığı ve Konfederasyon'un gezegenin etrafındaki uzayı mayın tarlalarıyla doldurması yüzünden Cumhuriyet buradaki birliklerini ikmal etmede oldukça zorlandı.

Fakat Geonosis Savaşı'ndan 10.5 ay kadar sonra Cumhuriyet yeni bir saldırı daha başlattı ve bu sefer droid ordularını kesin bir yenilgiye uğratmayı başardı. Gezegendeki Konfederasyon komutanları derin madenlerde çok sıkı tahkimatlar kurmuşlardı ve savaşı kaybetmek üzere olduklarını anlayınca son bir çare olarak kimyasal silah kullanımına başvurdular. Cumhuriyet klon birlikleri fazla zarar görmedi, ama olan Atraken'e oldu. Binlerce sivil öldü ve gezegenin tüm ekosistemi de harap oldu.

Sonuçta Cumhuriyet Atraken'i ele geçirip Konfederasyon'un bu maden kaynağını kesti, ama Atraken artık yaşama ugun olmayan bir harabeden ibaretti.



------------
ATRAKUS

Nerede ve hangi taraftan yana olduğu bilinmeyen bu gezegende tam olarak ne olduğu da bilinmiyor. Tek bildiğimiz Klon Savaşları'nın ilk 16 ayı içinde Jedi'ların burada birşeylere müdahele ettiği ve her ne yaptılarsa oldukça antipati topladıkları. Bu olay sonucunda Atrakus büyük ihtimalle Cumhuriyet'in eline geçti(zaten belki önceden de öyleydi.)



----------
AXION

Bu da galaksideki pozisyonu belirtilmemiş gezegenlerden. Axion iki tarafında ele geçirmeye çalıştığı bir kale gezegeniydi. Axion savaşı, Geonosis'ten 4 ay kadar sonra gezegendeki Cumhuriyet birliklerinin neredeyse tamamen yok edilmesiyle sona erdi. Ancak Cumhuriyet güçlerinin komutanı gezegenden kaçmadan önce Konfederasyon kalesiyle ilgili çok önemli bilgiler edinmeyi başardı.


B:


Spoiler: Göster
BAKURA

Outer Rim'de, galaksinin en uzak sınırlarında bulunan bu koloni gezegeni Endor'un içinde bulunduğu Moddell Sektörü'ne de yakındı. Klon Savaşları'ndan önceki yıllarda gezegenin nüfusu oldukça seyrekti.

Klon Savaşları başladıktan sonra Kont Dooku ana komuta merkezlerinden birini bu uzak gezegende kurdu. Geonosis Savaşı'ndan 17 ay sonrasında da bu üssü hala kullanmaktaydı.


-----------------------
BALAMAK

Mid Rim'deki Taldot Sektörü'nde önemli bir yiyecek üreticisi olan bu gezegen Cumhuriyet'e bağlıydı, ama Geonosis Savaşı'ndan sekiz ay kadar sonra gezegene bir Konfederasyon filosu geldi. Filodaki gemilerden birisi, çok güçlü bir prototip sinyal bozma sistemiyle donatılmış bir Ticaret Federasyonu droid kontrol gemisiydi. Ayrılıkçılar bu sistemi burada test ettiler ve dört gün boyunca Taldot Sektörü'ndeki Cumhuriyet Holonet haberleşme kanalllarını felce uğrattılar. Sonunda bir Cumhuriyet yıldızsavaşçısı grubu bu filoya saldırdı ve TF droid kontrol gemisini yok etmeyi başardı. Bunun üzerine kalan Konfederasyon gemileri sistemi terketti ve Balamak tekrar Cumhuriyet kontrolüne geçti. Ancak Konfederasyon Balamak'taki testlerin sonuçlarını başarılı ve umut vaad edici buldu.




---------------
BALMORRA

Colonies bölgesinde yer alan çok önemli bir fabrika gezegeni. Tam da Kuat ile Neimoidia arasındaki bölgede. Gezegendeki fabrikaların pek çoğu bir Techno Union üyesi olan Baktoid Armor Workshop'a aitti. Baktoid buradaki savaş droidi fabrikalarını gelirin artık giderleri karşılamadığı gerekçesiyle Geonosis Savaşı'ndan 8-10 hafta kadar önce kapattı. Ama gerçekte, üretim hatları ve hammadde stokları gizlice Outer Rim'deki Geonosis'e kaydırılmıştı.

Geonosis Savaşı'yla birlikte Balmorra da Konfederasyon tarafında savaşa katılmış oldu- Cumhuriyet yanlısı Kuat buradaki fabrikalarını terketmek zorunda kaldı. Balmorra fabrikaları Konfederasyon'un savaş ihtiyaçlarını karşılamak için yine açıldı ve tam kapasitede çalışmaya başladı.

Klon Savaşları'nın ilerleyen aylarında Kuat ile Neimoidia arasındaki gerilim artıyor, iki önemli gezegen birbirlerine karşı hızla silahlanıyordu. Neimoidia Kuat'tan gelebilecek olası bir saldırıya karşı aradaki Balmorra'yı tampon bölge olarak kullanmaya karar verdi. Geonosis Savaşı'ndan 15 kadar sonra Balmorra çevresinde çok sayıda Ticaret Federasyonu savaş gemisi konuşlandırılmış durumdaydı.




------------
BASSADRO

Outer Rim'de zengin maden yataklarına sahip bir gezegen. Burası Techno Union ve Commerce Guild tarafından yönetiliyordu ve Konfederasyon droid orduları ve diğer savaş makineleri için önemli bir hammadde kaynağıydı.

Cumhuriyet güçleri Geonosis Savaşı'ndan yaklaşık 8 ay sonra gezegene saldırdı ve 12 günlük bir savaştan sonra Skakoan(Wat Tambor'un ırkı) Binbaşı Domb Treetor'un elindeki droid birliklerini ağır bir yenilgiye uğratıp gezegeni ve madenlerini ele geçirdi. Ama savaş sırasında çok sayıda Bassadroan maden işçisi Cumhuriyet ateşi altında kalıp öldürüldü.



-------------
BELDERONE

Kulthis gezegeniyle aynı yıldız sistemini paylaşan Belderone Perlemian Trade Route üzerindeydi ve galaksi düzleminin doğusunda, Ossus ile Meridian Sektörü arasındaydı. Gezegen Konfederasyon kontrolündeydi, ama Klon Savaşları'nın son ayında Generaller Skywalker ve Kenobi komutasındaki Cumhuriyet güçleri burada General Grievous komutasındaki kuvvetlere karşı bir zafer kazandılar. Gezegen muhtemelen Cumhuriyet'in eline geçti.



-------------
BERCHEST

Core Worlds bölgesinde, turizm ve ticaret merkezi olan bir gezegen. Burada olanlarla ilgili tek bildiğimiz, Cumhuriyet yanlısı ama bağımsız Freedom's Sons örgütünün Geonosisten 13.5 ay kadar sonra gezegeni Konfederasyon'dan geri almış olduğu. Anlaşılan Ayrılıkçılar Geonosis'ten bilinmeyen bir süre sonra gezegeni işgal etmiş. Bu savaşta Berchest'in turizm ve ticaret endüstrisi büyük zarar gördü ve gezegen çok uzun yıllar boyunca eski günlerine geri dönemedi...




-----------
BESPIN

Outer Rim'de, Corellian Trade Spine rotasına paralel giden Ison Koridoru üzerinde ve Anoat Sektörü sınırları içinde bulunan gaz devi Bespin, Geonosis Savaşı'ndan yaklaşık 1.5 ay sonra Konfederasyon tarafından işgal edildi ve zengin Tibanna gazı kaynakları Ayrılıkçılar'ın eline geçti. Gezegenin ne kadar süre Konfederasyon tarafından tutulabildiği bilinmiyor.


------------
BESTINE

Inner Rim'de Colonies Bölgesi sınırına yakın olarak bulunan ve Corellian Trade Spine rotasının da hemen kuzeyinde olan Bestine, ağır yerçekimine sahip bir koloni gezegeniydi. Tam olarak ne zaman Cumhuriyet'ten ayrıldığı bilinmiyor. Ama bu olay General Grievous'un Geonosis'ten 21 ay sonra başlattığı büyük Duro-Corellian Trade Spine saldırısı sırasında gerçekleşmiş olabilir.



------------
BRENTAAL IV

Core Worlds bölgesindeki Bormea Sektörü'ünde, tam da Hydian Way ile Perlamian Trade Route yollarının kesişim noktası üzerinde yer alan Brentaal IV 65 milyarlık nüfusu, Coruscant'a ve diğer merkezi Cumhuriyet gezegenlerine yakınlığı ve çok önemli yolların üzerinde bulunmasıyla stratejik ve ekonomik bakımdan paha biçilmez bir gezegendi. Böyle bir gezegenin Ayrılıkçılar'ın eline geçmesi hem Cumhuriyet'in ikmal yollarını keser, hem de galaktik hükümetin kalbini tehdit ederdi.

Gezegenin Konfederasyon tarafından işgal edilmesine gerek kalmadı, çünkü Brentaal halkı Geonosis'ten 5 ay kadar sonra Cumhuriyet'e karşı isyan ederek Konfederasyon'a katıldılar. Böylece Brentaal şimdiye dek Coruscant'a en yakın olan Ayrılıkçı gezegen haline geldi. Böylesine köklü ve zengin bir Cumhuriyet üyesinin bile isyan etmesi aynı zamanda Coruscant için bir utanç kaynağı oldu.

Cumhuriyet tüm bunlara izin veremezdi, Brentaal halkı ne isterse istesin, gezegen geri alınacaktı. Cumhuriyet güçleri hemen şiddetli bir karşı saldırı başlattılar. Kısa fakat çok şiddetli geçen savaş Cumhuriyet için ağır kayıplarla sonuçlandı, pek çok gemi, araç ve asker kaybedildi. Ama Brentaal'li Ayrılıkçılar ve onlara yardım olarak gönderilen droid orduları yenildi ve Brentaal tekrar Cumhuriyet'in eline geçti.

Cumhuriyet derhal Brentaal'de bir temizlik programı başlattı ve zengin ticari aileler ve kuruluşlardaki Ayrılıkçı etkenleri elimine etmeye başladı, gezegendeki Ticaret Federasyonu ve Corporate Alliance depo ve tesislerine el konuldu. Geonosis'ten 16 ay kadar sonra Cumhuriyet Brentaal'deki bu faaliyetleri koordine etmesi için gezegene bir vali atadı- bu adam birkaç yıl sonra İmparatorluk ilan edildiğinde Moff olarak Brentaal'i yönetmeye devam edecekti...


C:


Spoiler: Göster
CADINTH

Outer Rim'deki(galaksinin doğusuna doğru) Lianna'ya çok yakın olan bu gezegendeki Ayrılıkçı eğilimleri Geonosis Savaşı'ndan on gün kadar önce iyice şiddetlendi. Geonosis Savaşı'ndan sonra başlayan karmaşa içinde de gezegenin Cumhuriyet'ten ayrılmış olması çok yüksek bir ihtimal; iç savaş çıkmış da olabilir Cumhuriyet ve Konfederasyon yanlıları arasında.



----------------
CARTAO

Muhtemelen Outer Rim-Mid Rim civarında bir bölgede bulunan Prackla Sektörü'nün başkenti ve bir Cumhuriyet gezegeni. Gezegen önemli bir üretim merkeziydi ve en çok da galakside bir eşi bulunmayan Spaarti Creations adlı fabrikasıyla meşhurdu. Geonosis Savaşı'ndan 12 ay sonra Cumhuriyet askerleri ve teknisyenlerinden oluşan 2000 kişilik bir ekip gelip Spaarti'ye el koydu ve burada yeni klon geliştirme tüpleri yapmaya başladı. Ancak sadece bir iki gün sonra da bir Ticaret Federasyonu ordusu kendi planları için Cartao'ya inip hem fabrikayı, hem de civar bölgeleri işgal etti. Cumhuriyet takviye gönderdi, ve birkaç gün süren bir savaştan sonra tüm Konfederasyon ordusu ve droid kontrol gemisi yok edildi. Ama bu boş bir zafer oldu, çünkü çatışmalarda Spaarti Creations da bir daha yenilenemeyecek şekilde tahrip oldu. Gezegendeki yerleşim merkezleri ve sivil nüfus da bir hayli kayıp verdi.



----------
CASTELL

Colonies bölgesinde yer alan ve Core Worlds sınırına yakın olan bir gezegen. Gossam'ların (Shu Mai'nin ırkı) anavatanı ve Commerce Guild şirketinin merkez gezegeni. Bu yüzden Geonosis Savaşı'ndan hemen önce Shu Mai'nin de katıldığı gizli toplantıyla birlikte Castell Konfederasyon'a katılmış oldu. Castell, Cumhuriyet'in Naboo Savaşı'nı takiben ticaret rotalarına koyduğu ağır vergilerden çok çekmişti ve bu yüzden seve seve galaktik hükümetten ayrıldı.

Castell Klon Savaşları boyunca Konfederasyon savaş çabası için üretim yaptığı gibi, Gossam askerleri ve pilotları da ön hatlarda aktif olarak savaştılar.

Savaşın sonlarına doğru Castell Cumhuriyet tarafından işgal edildi ve böylelikle Commerce Guild'e ağır bir darbe indirilmiş oldu.




-----------
CATO NEIMOIDIA

Bir Neimoidian koloni gezegeni, Neimoidia'ya yakın(dolayısıyla Colonies bölgesinde olsa gerek). Geonosis Savaşı'yla birlikte gezegen Konfederasyon'a katıldı ve savaşın 16. ayında halen Neimoidianlıların elindeydi.



------------
CENTARES

Mid Rim'de The Wheel uzay istasyonu ve Nam Chorios Sistemi'ne çok yakın olan bu gezegen tarihi ve çok büyük Galaktik Cumhuriyet Müzesi'yle meşhurdu. Çok büyük ihtimalle Cumhuriyet'e sadık kalan bu gezegende olanların ayrıntıları bilinmiyor, ama Klon Savaşları'nın ilk 9 ayı içinde bir ara Cumhuriyet güçleri burada Ayrılıkçılar'a karşı bir zafer kazandı.



------------
CEREA

Cerean'ların(Ki-Adi-Mundi'nin ırkı) anavatanı ve Cumhuriyet'e sadık olan bu gezegen Outer Rim'de(galaksinin batısına düşüyor) ve Spar Sektörü'nün biraz doğusundaydı. Burada olan savaş hakkında da detaylı bilgimiz yok, ama Ayrılıkçılar gezegene saldırmış olmalı. Geonosis'ten 16 ay sonraki haberlere göre Cerea Savaşı 4. haftasına girmiş bulunuyordu.

Savaşın nasıl sonuçlandığı ve kimin kazandığı bilinmiyor, ama Cerean halkı çok kötü etkilendi ve büyük kayıplar verdi, kayıplar arasında Ki-Adi-Mundi'nin tüm ailesi de vardı. Doğal güzellikleriyle ünlü gezegen de çok zarar gördü ve kirlendi.



--------------
CHARROS IV

Galaksideki konumu belirtilmemiş bu gezegen böceğimsi Haor Chall ırkının anavatanı ve Haor Chall Engineering Katedral-Fabrikaları'nın merkeziydi. Bu şirket ve fabrikalar, karmaşık araç ve gemi üretimi ile yüksek teknoloji mühendisliğini bir din olarak kabul eden fanatik Xi Char Düzeni'ne aitti. Droid Yıldızsavaşçıları ve Hailfire Droidler burada dizayn edilip üretilen en önemli savaş araçları arasındaydı. C-9979 tipi çıkarma gemilerini de Haor Chall Engineering üretiyordu. Bu yüzden, başlıca müşterilerine hizmet etmeyi sürdürebilmek için Charros IV gezegeni Geonosis Savaşı'yla birlikte Konfederasyon'a katıldı. Haor Chall Engineering Klon Savaşları'nın giderek ağırlaşan taleplerini karşılayabilmek için harıl harıl üretime devam etti.

Ancak savaşın ilerleyen safhalarında(tam tarihi bilinmiyor) Cumhuriyet ordusu ve Jedi'lar Charros IV'e saldırıp gezegeni işgal ettiler ve Haor Chall Engineering fabrikalarını da yerlebir ettiler. Bu kayıp Konfederasyon savaş çabasını oldukça kötü etkilemiş olsa gerek.




---------------
CLAK'DOR VII; VE MAYAGIL SEKTÖRÜ'NÜN BÜYÜK KISMI

Bith ırkının anavatanı ve Mayagil Sektörü'nün merkezi olan Clak'Dor VII(3.4 milyar nüfus), Outer Rim'de Rimma Trade Route yolu üzerindeydi ve Seswenna Sektörü ile Sluis Sektörü arasındaydı. Gezegen ve Mayagil'in büyük kısmı Sluis Sektörü'nden kısa bir süre sonra Cumhuriyet'ten ayrıldılar; Rimma'nın Outer Rim kesimi bu sayede tam bir Ayrılıkçı yuvasına dönüştü. (Büyük dahilerin ve mühendislerin çıktığı Bith ırkının Ayrılıkçılar'a katılması Cumhuriyet için kötü bir kayıp oldu.)

Bu bölgelerin ortasında kalan Seswenna Sektörü sıkı bir Cumhuriyet sadığıydı ve Klon Savaşları boyunca inatla her tarafını kuşatan Konfederasyon gezegenleriyle savaştı. Bu yüzden Mayagil Sektörü sürekli uzay ve kara savaşlarının yaşandığı bir bölge oldu.



-------------
COLLA IV

Tam Colonies ve Inner Rim bölgelerini ayıran sınırın üzerinde yer alan ve Kuat, Balmorra ve Neimoidia'nın doğusuna düşen bu gezegen, çok gelişmiş buna rağmen hala çok saldırgan ve öldürücü bir ırk olan Colicoid'lerin anavatanıydı. Colicoid'ler Droideka olarak bilinen savaş droidlerini geliştirip üreten ırktı, ve bu droidi kendi bedenlerini andıracak şekilde dizayn etmişlerdi. Klon Savaşları'nın başlamasından yıllar önce Ticaret Federasyonu gibilerine yüksek teknolojili droid ve silahlar satmaya başlayan Colla IV savaş başlayınca da buna devam etmekte bir sakınca görmedi, gönül rahatlığıyla Cumhuriyet'ten ayrılıp Konfederasyon'a katıldı.



-------------
CORPORATE SECTOR(ŞİRKETLER SEKTÖRÜ)'ÜN BİR KISMI

Galaksinin doğu ucundaki Tingel Kolu'nda yer alan ve serbest şirketler tarafından kontrol edilen bu stratejik sektörde 30.000'den çok yerleşilmiş gezegen bulunuyordu. Sektör ayrılıkçı krizi sırasında Cumhuriyet'e sadık kaldı, ama Klon Savaşları patlak verdikten sonra pek çok Corporate Sector gezegeni(muhtemelen Ticaret Federasyonu, Techno Union ve Commerce Guild'le bağlantıları olanlar) taraf değiştirerek Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'na katıldı. Sektör'ün kalan kısmı ise Cumhuriyet için yoğun bir şekilde savaş üretimi yaptı.

Sektör'ün ayrılıkçı gezegenleri Klon Savaşları sırasında yenilgiye uğratıldı ve yeni doğmuş olan İmparatorluğun gemileri ve birlikleri bu sistemleri ''pasifize'' etmeye gönderildi.



-------------
CORUSCANT

Evet, Coruscant! Geonosis Savaşı'ndan 10 ay kadar sonra Konfederasyon'un bilinmeyen yöntemlerle gezegene sızdırmayı başardığı bir droid ordusu şehir-gezegenin alt seviyelerine saldırdı. Droidlerden bazıları ışın kılıçlarına dayanıklı cortosis cevheriyle kaplı yeni prototip savaş droidleriydi. Sonuç olarak ciddi bir tehdit oluşturması mümkün değildi bu droid ordusunun, sadece şehrin altlarında epey kargaşa ve panik çıkmasına sebep oldular. Sonunda hepsi Jedi'lar, klon askerler ve Coruscant güvenlik güçleri tarafından yok edildi.

Ama bu droid saldırısının sadece dikkat dağıtma amaçlı olduğu sonra anlaşıldı; Kont Dooku da bir şekilde Coruscant'a gelmiş, karmaşa sırasında Jedi Tapınağı'na sızmış ve orada korunan bir Sith Holocron'unu çalıp kayıplara karışmıştı...



------------
CYPHAR

Mid Rim'de Cumhuriyet'e bağlı stratejik öneme sahip bir gezegen. Konfederasyon bu gezegeni zorla kendilerine katmak ya da mecbur kalınırsa doğrudan işgal etmek için gizli bir plan yaptı ve Geonosis Savaşı'ndan 4 ay sonra harekete geçti. Ancak Cumhuriyet saldırıdan önce Ayrılıkçılar'ın bu planlarını ve amaçlarını öğrenince Konfederasyon sürpriz avantajını kaybetti.

Ancak anlaşılan Cumhuriyet bu uyarıya rağmen gerekli tepkiyi göstermeyi başaramamış olacak, çünkü Cyphar bir süre sonra Konfederasyon kontrolüne geçti.


D:


Spoiler: Göster
DAGRO

Outer Rim'de önemsiz, sessiz bir gezegen. Çeşitli çiftlikler ve insan yerleşimleri var. Geonosis Savaşı'ndan iki yıl kadar sonra Konfederasyon güçleri bu gezegene gelip gizli bir araştırma üssü kurdular. Cumhuriyet bunu haber aldı ve gezegene Obi-Wan Kenobi ve Anakin Skywalker liderliğinde bir keşif gücü gönderdi. Jedilar kısa sürede Konfederasyon üssünü devre dışı bırakıp burada geliştirilen yeni bir tür silahla da ilgili bol miktarda bilgi edindiler. Dagro'daki Konfederasyon varlığı da sona erdi.



-------------------
DAGU

Outer Rim'deki bu gezegende bir Rybet kolonisi vardı ve gezegen Konfederasyon kontrolündeydi. Burada olanlar açıklanmadı, ancak Jedi Ustası Shaak Ti'nin Geonosis Savaşı'ndan 8-9 ay kadar sonra burada bir başarı kazandığı biliniyor.



----------
DANJAR VE TÜM DANJAR SEKTÖRÜ

Outer Rim'de ve galaksinin güneyinde Rimma Ticaret Rotası üzerinde yer alan ve hem Elrood hem de Sluis Sektörleri'yle(onlar da Ayrılıkçı) komşu olan bu bölgenin tamamı Geonosis Savaşı'ndan en az 7 hafta önce Cumhuriyet'ten ayrıldı.



----------
DANTOOINE

Outer Rim'de galaksinin kuzeyine düşen Raioballo Sektörü'nde bulunan ve Muunilinst'e de çok yakın olan bu önemsiz gezegende Cumhuriyet ve Ayrılıkçı orduları arasındaki savaş Geonosis Savaşı'ndan hemen hemen 4 ay kadar sonra başladı. Konfederasyon burada bir üs kurup, yakındaki Muunilinst'i güvence altına almak istiyordu. Ayrıca Cumhuriyet'in de benzer düşüncelerle hareket edip Dantooine'de kendi üssünü kurmasını engellemek niyetindeydiler. Cumhuriyet buradan Muunilinst'e çok ciddi bir tehdir oluşturabilirdi. Dantooine'e önce Ayrılıkçı orduları indi, ama bekledikleri gibi bir Cumhuriyet ordusu da gelmekte gecikmedi.

General Mace Windu ve askerleri, kendileri de epey kayıp vermelerine rağmen, çok sayıda droidden ve bir de yeni, devasa boyutlarda Sismik Tank'tan oluşan Konfederasyon ordusunu tamamen yok etmeyi başardı. Dantooine Cumhuriyet'in eline geçti. Ama bunun pek bir önemi kalmadı, çünkü aynı sıralarda Muunilinst de zaten Cumhuriyet tarafından işgal edildi.


-----------
DEKO NEIMOIDIA

Bir diğer Neimoidian koloni gezegeni, Neimoidia'ya yakın(dolayısıyla Colonies bölgesinde olsa gerek). Geonosis Savaşı'yla birlikte gezegen Konfederasyon'a katıldı ve savaşın 16. ayında halen Neimoidianlılar'ın elindeydi.



--------------
DEVARON

Devaronian ırkının anavatanı. Colonies bölgesinin güney kısmında, Corellian Trade Spine yolunun hemen doğusunda stratejik bir noktada bulunuyor. Gezegen aslında Cumhuriyet'e sadıktı, ama bazı iki yüzlü Devaronian politikacıların pazarlıkları sayesinde Ayrılıkçılar gezegendeki dağların arasında gizli bir üs kurdu. Ve buradan hareket eden Konfederasyon akıncıları, Corellia Trade Spine'ı takip ederek Inner Rim bölgesine ikmal ve takviye götüren 5 Cumhuriyet konvoyuna peş peşe tuzak kurarak yağmaladılar ve gemileri de imha ettiler.

Cumhuriyet bir süre bu akıncıların kaynağını aradı, ve Geonosis'ten 6 ay 3 hafta sonra onların Devaron'da üslenmiş olduklarını keşfetti. Bunun ardından üssü yok edip Devaron'daki Ayrılıkçı tehdidini ortadan kaldırmak zor olmadı.



------------
DRONGAR

Outer Rim'de, önemli rotalardan çok uzakta bulunan bu küçük, bataklıklarla kaplı gezegende Cumhuriyet ile Konfederasyon arasındaki savaşlar Klon Savaşları'nın ilk aylarında başladı ve çok uzun bir süre devam etti. Gezegende yetişen bota denilen bitki türü tıpta ve başka pek çok alanda kullanıldığı için oldukça değerliydi ve iki taraf da bunun kontrolünü ele geçirmek istiyordu. Aylarca bir türlü üstünlük sağlayamamalarına rağmen iki taraf da pes etmedi ve savaşı sürdürdü.

Geonosis Savaşı'ndan 7.5 ay sonra Drongar'a takviye götürmekte olan Acclamator-sınıfı bir Cumhuriyet gemisi Konfederasyon uzay güçleri tarafından ele geçirildi. Geonosis Savaşı'ndan 24 ay sonrasında da Drongar'daki genelde şiddetli olmayan ama uzun vadede yıpratıcı çatışmalar hala kesin bir netice alınamadan sürüp gitmekteydi.

Geonosis'ten 25 ay kadar sonra önemli bir keşif yapıldı: Bota kısa sürede mutasyona uğrayacak ve değersiz bir bitki haline dönecekti. Bu yüzden Konfederasyon güçleri son bir saldırıyla mümkün olduğunca çok bota ele geçirmek için harekete geçtiler. Cumhuriyet de gezegene takviye göndererek hem kendisi için son bota stoklarını topladı, hem de kuvvetlerini tahliye etti. Böylelikle Drongar Savaşı iki tarafın da çekip gitmesiyle sona erdi.


--------------
DRUCKENWELL

Endüstriyel tesisler ve fabrikalarla kaplı bu gezegen Mid Rim'de Doldur Sektörü sınırları içindeydi ve Corellian Run rotası üzerindeydi. Gezegen sadık bir Ticaret Federasyonu üyesiydi ve böylece Klon Savaşları'na Konfederasyon saflarında katıldı. Geonosis Savaşı'ndan 30 ay sonrasında halen Konfederasyon kontrolünde bulunuyordu.



--------------
DURO

Core Worlds bölgesindeki Duro Sektörü'nün merkezi olan ve Corellian Trade Spine rotasının üzerindeki stratejik Duro, Duros ırkının anavatanı ve Galaktik Cumhuriyet'in kurucularından biriydi. Kirli gezegenin 2 milyara yakın nüfusunun büyük kısmı, yörüngedeki 20 büyük uzay şehrinde yaşıyordu. Duro Sistemi önemli tersaneler ve endüstriyel tesislere sahipti.

Corellian Trade Spine üzerinden yukarıya doğru çıkan General Grievous komutasındaki Konfederasyon filoları, Geonosis Savaşı'ndan 21 ay sonra cesur bir hamleyle Cumhuriyet'in kalbindeki Duro'ya saldırdılar. Sistemdeki uzay çatışmaları yaklaşık bir hafta sürdü, ama kısa sürede uzay üstünlüğünü elde eden Ayrılıkçıların savaşı kazanacağı baştan belliydi, özellikle Cumhuriyet tepki vermekte geç kalınca ve takviye gönderemeyince sonuç kesinleşti. Cumhuriyet sistemi Golan savaş istasyonları, 1 Victory-sınıfı Yıldız Destroyeri, 3 Dreadnaught-sınıfı ağır kruvazör ve en az 7 Acclamator-sınıfı gemiyle ve Jedi'ların da dahil olduğu yıldızsavaşçılarıyla savunmaya çalıştı. Acclamator'lardan 6'sı ve Dreadnaught'lardan 2'si ile pek çok hafif ünite kaybedildikten sonra Cumhuriyet filosu geri çekildi. Uzay desteğini kaybeden Duro'daki güçler de çabucak savaş dışı kaldı ve gezegen düştü.

Duro gibi stratejik bir Merkez gezegenini böyle kolayca kaybetmek Cumhuriyet'i şoka uğrattı. Bu yenilgi ayrıca Corellia, Coruscant, Nubia, Alderaan, Caamas ve Kuat gibi pek çok önemli Merkez sistemini de doğrudan risk altında bıraktı.


E:


Spoiler: Göster
ELROOD SEKTÖRÜ

Rimma Ticaret Rotası üzerindeki ve Sluis Sektörü'nün güneyindeki Elrood Sektörü'nün tamamı Geonosis Savaşı'ndan en az 7 hafta önce Cumhuriyet'ten ayrıldı. Bu nispeten önemsiz sektördeki başlıca sistemler Elrood, Halbara, Kidron, Dega, Osirrag, Bodrin, Coyn, Kuras, Lanthrym, Korad, Merisee, Almaran, Torina, Derilyn, Tifnyl ve Berea'ydı.



-------------
EMBERLENE

Mistryl halkının anavatanı olan bu zengin ve güçlü gezegen Klon Savaşları başladıktan sonra Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'na katıldı ve bulunduğu sektördeki sistemlere saldırmaya başladı. Değerli kaynaklara sahip bir düzine kadar gezegeni işgal edip Konfederasyon'a katılmaya zorladı, o kadar önemli bulunmayan başka gezegenleri ise sadece şiddetli saldırılarla yakıp yıkmakla yetindi.

Klon Savaşları biter bitmez Emberlene'in ayakta kalmış olan komşu gezegenleri kaynaklarını birleştirerek bir paralı savaş filosu kiraladılar. Bu filo Emberlene uygarlığını yerlebir etti.


---------------
EREDENN

Galaksinin doğusundaki Tion Hegemony'de bulunan ve Erediss Sistemi'nin dördüncü gezegeni olan, büyük kısmı karlarla kaplı Eredenn Cumhuriyet'in Decimator adlı süper savaş araçlarının üretim merkeziydi. Konfederasyon komutanı Sev'rance Tann komutasındaki droid ordusu Geonosis Savaşı'ndan birkaç hafta sonra buraya indi ve Cumhuriyet garnizonunu yok edip Decimator üretim merkezini ele geçirdi. Tann üretilmiş tüm Decimator'ları aldıktan sonra birlikleriyle birlikte Eredenn'i terketti.



------------
ESSELES

Core Worlds bölgesindeki Darpa Sektörü'nde, Perlemian Ticaret Rotası üzerinde ve Brentaal'in hemen doğusunda bulunan bu önemli Cumhuriyet gezegeni, Geonosis'i takip eden aylarda kısa bir süreliğine galaktik hükümetten kopup Ayrılıkçılar'a katıldı, tıpkı Brentaal gibi. Fakat Brentaal'in aksine buradaki halkın büyük kısmı Cumhuriyet taraftarıydı ve bir dizi ayaklanma sonucu gezegendeki Konfederasyon varlığını yok ettiler. Cumhuriyet de Geonosis'ten 15 ay kadar sonra işleri sıkı denetim altına almak için Esseles'e bir vali atadı.



-----------
EXCARGA

Outer Rim'de Rothana ve Geonosis arasında ve Corellian Run rotasının da biraz batısında bulunan Excarga çok zengin maden yataklarına sahip bir gezegendi, gezegeni çevreleyen uzaydaki aylar ve astroid kuşakları da değerli maden kaynaklarıydı. Geonosis Savaşı'ndan hemen sonra Konfederasyon güçleri Excarga'yı kolayca işgal ettiler ve madenleri kendileri için işletmeye başladılar.

Ama istila birkaç haftadan kısa sürdü. Her fırsatta Konfederasyon'un maden kaynaklarını kesmeyi amaçlayan Cumhuriyet güçleri gezegene indi ve kısa bir çatışmadan sonra Excarga'yı geri aldılar. Ama bu kısa istila ve ufak çaplı savaş bile sivil Excarga halkının epey kayıp vermesine yetti.


F:


Spoiler: Göster
FAKIR SEKTÖRÜ

Core Worlds bölgesinin hemen dışında bulunan ve birkaç yüz gezegenden oluşan bu sektörün en azından bir kısmı Corporate Alliance'a aitti. Corporate Alliance Geonosis'le birlikte Cumhuriyet'e karşı savaşa girişince bu bölge de Cumhuriyet'ten ayrıldı.


-------------
FALLEEN

Falleen ırkının(Prens Xizor'un türü) aynı isimli anavatanı olan bu gezegen Mid Rim bölgesindeydi ve Corellian Run yolunun hemen doğusunda, Ando ile Druckenwell arasında yer alıyordu. Gezegenin Cumhuriyet senatörü savaşın ilk aylarında ikili oynamayı denedi, ama Kont Dooku savaşın yedinci ayında onu bunun kötü bir fikir olduğu konusunda ''ikna etti''. Gezegen bundan kısa bir süre sonra Cumhuriyet'ten resmen ayrılıp Konfederasyon'a katıldı. Bu Cumhuriyet'e sadık Rodia sistemi ve buradaki cephe için kötü bir gelişme olmalı, çünkü Rodia şimdi kuzeyde Falleen, güneyde Ando olmak üzere iki taraftan Ayrılıkçı sistemlerin arasında kalmış oldu.



-------------
FELUCIA

Bu gezegen Commerce Guild Başkanı Shu Mai'nin kişisel mülklerinin olduğu yerdi. Cumhuriyet, Klon Savaşları'nın son aylarında Felucia'ya şiddetli bir saldırı yaptı ve gezegenin savunmasını bir hayli zayıflattı. Gezegenin Cumhuriyet'in eline geçmesinin an meselesi olduğu düşünülüyordu. Bu dönemde bir Ayrılıkçı toplantısına gitmekte olan Shu Mai gezegene uğradı ve Cumhuriyet'e birşey bırakmamak için buradaki mallarını toplattı.

Konfederasyon'un Coruscant'a saldırıp Başkan Palpatine'i kaçırdığı gün, Cumhuriyet Shu Mai'yi yakalamak için Felucia'ya bir saldırı daha düzenledi.


-------------
FOEROST

Galaksideki konumu bilinmeyen, yaşamdan yoksun bir gezegen. Burayı önemli yapan, gezegenin yörüngesindeki devasa tersaneler, üretim ve gemi bakım/onarım tesisleri. Techno Union'a ait olan bu tersaneler şirketin en önemli üretim merkezlerindendi. Geonosis Savaşı'ndan 3 hafta önce, sabotaj tehlikesi olduğu öne sürülerek buradaki güvenlik maksimuma çıkarıldı.

Geonosis'le birlikte Foerost da Konfederasyon'a katılmış oldu ve Ayrılıkçılar'ın gemi inşasının önemli bir kısmını üstlendi. Klon Savaşları sırasında gezegen çoğunlukla Cumhuriyet kontrolündeki bölgelerden uzakta kaldığı için rahatça faaliyetlerine devam etti. Geonosis Savaşı'ndan 13.5 ay sonrası itibariyle Konfederasyon için savaş gemisi yapımını sürdürmeye devam etmekteydi.



----------------
FONDOR

Colonies bölgesindeki Tapani Sektörü sınırları içinde yer alan ve Rimma Trade Route'a da çok yakın olan bu gezegen, galaksideki en büyük gemi inşa merkezlerinden biriydi. Cumhuriyet'in son yıllarında bu tersaneler de Techno Union üyesiydi, bu yüzden Fondor da Klon Savaşları başlayınca Konfederasyon saflarındaki yerini aldı.


-----------------
FORSCAN VI

Outer Rim'de, Cron Drift bölgesinin sınırında tarafsız bir koloni gezegeni olan Forscan VI'da Konfederasyon bir özel operasyonlar eğitim kampı kurmuştu. Gezegende yaşayan koloniciler bu üssün varlığından memnun değildi. Geonosis Savaşı'ndan bir yıl kadar sonra Obi-Wan Kenobi ve Anakin Skywalker Konfederasyon'u kovalamak için Forscan VI'ya gönderildiler. İki Jedi gezegende haftalarca kaldılar ve ''durumu kontrol altına aldılar'' (ayrıntılar bilinmiyor). Fakat görevlerini tam olarak bitiremeden Coruscant'a geri çağrıldılar.



-----------------
FOUNDRY

Inner Rim'de stratejik bir Baktoid Armor Workshop(o da Techno Union üyesi) fabrika gezegeni. Tıpkı Ord Cestus, Balmorra, Telti ve Ord Lithone'da olduğu gibi buradaki fabrikalar da karsızlık bahanesiyle Geonosis Savaşı'ndan 9-10 hafta önce kapatıldı; ama gerçekte üretim hatları ve kaynaklar çok daha az dikkat çeken Geonosis'e kaydırılmıştı.

Geonosis Savaşı'yla birlikte Foundry doğal olarak Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'na katıldı ve savaş droidi üretimine tekrar başlayarak Konfederasyon savaş makinesini beslemede önemli rol oynadı. Geonosis Savaşı'ndan 10.5 ay sonra Cumhuriyet'ten kurtarılan Techno Union başkanı Wat Tambor, dinlenip iyileşmek için hala bir Konfederasyon kalesi olan Foundry'deki malikanesine gitti.


G:


Spoiler: Göster
GEONOSIS

Outer Rim'de Tatooine'in biraz güneyinde ve Corellian Run rotasının da hemen doğusunda bulunan Geonosis bir diğer Baktoid fabrika gezegeniydi. 100 milyarlık kalabalık nüfusunun 99 milyarını yerli Geonosianlar, kalan azınlığı da çeşitli başka ırklar oluşturuyordu. Burası ayrıca Ticaret Federasyonu ve benzeri grupların da gemilerini ve teknolojilerini nispeten ucuza onarıp modernize edebilecekleri ya da ikmalini sağlayabilecekleri önemli bir üstü.

Bu gezegen hem Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'nun resmen kurulmasına, hem de iki yıldır süren Ayrılıkçı krizinin kaçınılmaz sonucu olan Klon Savaşları'nın başlamasına sahne oldu. Klon Savaşları, yeni Cumhuriyet ordusunun Geonosis'e yıkıcı bir baskın yapmasıyla başladı. Bu açılış muharebesi genç Konfederasyon için ağır bir yenilgi oldu; çok sayıda droid, araç, gemi ve personel kaybettiler. Ayrıca gezegendeki fabrika ve onarım tesislerini de kaybettiler, ki bu da tek başına büyük bir kayıptı. Ancak Geonosis Jedi Düzeni'nin tarihindeki en büyük kayıplarından birini verdiği gezegen de oldu.

Buna ek olarak, işgal edilmesine rağmen Geonosis tamamen Klon Savaşları'nın dışında kalmadı. Çok sayıda Geonosisli, Geonosian korvetleri, kruvazörleri ve yıldızsavaşçıları savaş sırasında gezegen dışındaydı. Hatta muhtemelen Geonosislilerin başka gezegenlerde kolonileri ve fabrikaları da vardı. Bunlar sayesinde Geonosis Klon Savaşları boyunca Cumhuriyet'e karşı savaşmaya devam etti.

Dahası, Poggle'a sadık olan ve Geonosis'te kalan milyonlarca Geonosian savaşçısı karmakarışık, derin ve karanlık yeraltı tünelleri ve şehirlerine çekilip direnişi sürdürdüler işgalci Cumhuriyet birliklerine karşı. Klon Savaşları boyunca Cumhuriyet bu direnişçilere karşı sürekli arama ve yoketme operasyonları düzenlemek zorunda kaldı ve sık sık klon komandolar bu görevler için Geonosis'in derinliklerine gönderildi. Geonosianlar tünellere tuzak üstüne tuzak kurdular, Cumhuriyet teknisyenleri de bunları temizlemekle uğraşıp durdular. Geonosisli direnişçilerin elinde fabrikalarda Cumhuriyet hücumundan önce üretilmiş olan çok sayıda savaş droidi ve Cüce Örümcek Droid de vardı. Hatta zaman zaman Geonosian askerleri yer altının derinliklerinden çıkıp droid fabrikalarını geri almayı bile denediler, bu çatışmaların sonucunda fabrikalar epey hasar gördü. Geonosian yeraltı direnişçilerinin elindeki droidler kaçınılmaz olarak yavaş yavaş azaldı(çatışmalarda imha edildiler, onarılamayan hasarlar ve yedek parça yokluğu yüzünden bozulup kaldılar...), ama Geonosianların kendileri bitip tükenmek bilmedi.

Poggle düşmanı bazı Geonosian toplulukları ise Cumhuriyet'e katıldı ve bu çatışmalarda Cumhuriyet birliklerine yardım ve rehberlik ettiler.


-------------
GEVARNO

Mid Rim'de Gevarno Loop isimli kısa bir hiperuzay rotasının üzerinde bulunan ve Geonosis Savaşı'ndan önce Cumhuriyet'ten ayrılmış bir gezegen. Haruun Kal'a da oldukça yakın.



--------------
GRUMANI SEKTÖRÜ

Galaksinin bu bölgesinde en azından birkaç Konfederasyon gezegeni ve/veya üssü olmalı; çünkü buradaki Ayrılıkçı askeri faaliyetleri Geonosis Savaşı'ndan 18-19 ay kadar sonra artmaya başlamış durumdaydı. Ayrıntılar henüz bilinmiyor.


H:

Spoiler: Göster
HARUUN KAL

Mid Rim'de Gevarno Kümesi denilen bölgede bulunan bu gezegen Geonosis Savaşı'ndan kısa bir süre sonra Konfederasyon'un kontrolüne geçti. Gezegen çeşitli Ayrılıkçı sistemleri birbirine bağlayan Gevarno Loop rotasının üzerinde bulunduğu için belli bir öneme sahipti. Bu yüzden Cumhuriyet, Geonosis'ten iki ay sonra, gezegende şehirlerde yaşayan Ayrılıkçılar'a karşı ormanlarda yaşayan gerillaları gizlice organize etmeye başladı. Bu operasyonun komutası da Jedi Konseyi üyesi Depa Billaba'ay verildi. Ancak bu istenen sonucu vermedi ve Geonosis'ten 6 ay sonra Mace Windu ve bir Cumhuriyet birliği Haruun Kal krizine doğrudan müdahele etti. Kısa bir savaştan sonra Haruun Kal Cumhuriyet'in eline geçti.



----------------
HYPORI

Outer Rim'de Geonosis'e oldukça yakın bir gezegen. Cumhuriyet'e herhangi bir bağı olmayan, mineral kaynakları bakımından zengin ve yerli ırkı da olmayan dolayısıyla kullanıma ve faydalanılmaya hazır bir gezegendi. Naboo Savaşı ile Geonosis Savaşı arasındaki yıllarda Techno Union'un droid üretim bölümü olan Baktoid Armor Workshop'un çabalarıyla koca bir Geonosian kolonisi Hypori'ye getirildi. Geonosian işçileri gezegeni kısa sürede fabrikalarla doldurdular ve burada da Cumhuriyet'tin haberi bile olmadan büyük droid orduları ve silahlar üretilmeye başlandı.

Klon Savaşları başladıktan birkaç ay sonra, Jedi Ustası Daakman Barrek ve padawan'ı Sha'a Gi, bir keşif ve bilgi toplama görevi sırasında gezegendeki fabrikaları keşfettiler ve alarm verdiler. Cumhuriyet hemen bu tehdidi ortadan kaldırmak için bir görev gücü hazırladı; asker ve savaş aracı dolu üç Acclamator-sınıfı hücum gemisi Geonosis'ten 4 ay sonra Hypori'ye gönderdildi, ikisi Jedi Konseyi üyesi olan 5 Jedi Şövalyesi de bu göreve katıldı.

Ama Hypori'de Cumhuriyet'i bir felaket ve yeni bir düşman bekliyordu. Konfederasyon ordularının yeni komutanı olan General Grievous buradaydı, ve taktik dehasını kanıtladı. Acclamator'lar Hypori yörüngesinde ustaca gizlenmiş bir mayın tarlasına düştüler ve ağır hasar görüp gezegene çakıldılar ya da mecburi iniş yaptılar. Taşıdıkları ordunun büyük kısmı bu sırada yok oldu. Geriye kalanlar da fabrikalardan çıkan ve General Grievous tarafından ustaca yönetilen savaş droidleri tarafından yok edildi. Cumhuriyet gücünden geriye bir tek 7 Jedi kaldı. General Grievous onlarla da bizzat ilgilendi; hepsini öldürdü, ağır yaraladı ya da yenilgiye uğrattı tamamen.

Ki-Adi-Mundi, K'Kruhk, Shaak Ti ve Aayla Secura'nın buradan nasıl kurtuldukları bilinmiyor.


I:

Spoiler: Göster
IKTOTCH

Iktotchi'lerin(Saesee Tiin'in ırkı) anavatanı olan bu ay Expansion Region bölgesi sınırları içindeydi ve Brak Sektörü ve Aridus'un kuzeyinde, Corellian Run rotasının biraz doğusunda yer alıyordu. Geonosis Savaşı'ndan beş ay sonra burada bir Konfederasyon droid ordusuyla Mace Windu ve Saesee Tiin komutasındaki klon birlikleri arasında Cumhuriyet zaferiyle sonuçlanan bir savaş meydana geldi. Detaylar bilinmiyor, ama muhtemelen saldırgan taraf Konfederasyon'du.



----------------
ILUM

Outer Rim'de, Coruscant'ın çok kuzeyinde ve Ord Mantell'in kuzeybatısında bulunan karlı dağlarla kaplı ıssız bir gezegen. Jedi Düzeni'nin ışın kılıcı yapımında kullandığı kristaller buradaki mağaralardan birinde oluşuyordu ve son yüzyıllarda Jedi'ların başlıca kristal kaynağıydı. Bu yüzden burası hem kutsaldı, hem de varlığı Jedi Düzeni tarafından bir sır olarak saklanıyordu.

Eski bir Jedi olan Kont Dooku burayı elbette biliyordu, ama Jedi'lar herhangi bir savunma önlemi almadılar Klon Savaşları başlayınca. Geonosis Savaşı'ndan 4 ay kadar sonra Dooku, yeni geliştirilmiş Bukalemun Droidler'den oluşan bir birliği kristallerin oluştuğu doğal tapınağı yok etmeleri için Ilum'a gönderdi.

Neyse ki tam bu sırada Jedi Ustası Luminara Unduli ve Barriss Offee de yeni ışın kılıcı yapımı için Ilum'da bulunuyorlardı, ama ne onlar, ne de daha sonra onların yardımına gelen Usta Yoda ve Senatör Amidala tapınağın büyük ölçüde yok edilmesini önleyemediler. Hatta Dooku neredeyse iki Jedi'ın ölümüne sebep olarak bir de bonus zafer kazanıyordu.

Jedi'lar tapınağı kurtaramadılar, ama Ilum'a inen Bukalemun Droidlerin hepsini yoketmeyi başardılar.


J:


Spoiler: Göster
JABIIM

Outer Rim'de zengin maden kaynaklarına sahip ve Ayrılıkçı hareketin giderek güçlendiği bu gezegen, Kont Dooku'nun ilgisini Geonosis Savaşı'ndan 7 ay kadar sonra çekmeye başladı. Gezegen bir süre sonra açıkça Cumhuriyet'ten ayrılıp Konfederasyon'a katıldı ve buna sert tepki gösteren Cumhuriyet'e karşı kendisini savunmak için Konfederasyon'dan silah yardımı almaya başladı. Cumhuriyet'in Jabiim'deki kaynakları Ayrılıkçılar'ın eline bırakmaya hiç niyeti yoktu ve diplomatik görüşmeler sürerken bir yandan da askeri bir sefer için gerekli hazırlıkları yaptı.

Geonosis'ten 13.5 ay kadar sonra sefer için ayrılan Cumhuriyet ordusu hazırlıklarını tamamlamıştı ve Jabiim'de savaşın kaçınılmaz olduğu kanısına varılmıştı.

Cumhuriyet gezegene Geonosis Savaşı'ndan tam 15 ay sonra indi ve savaş başladı. Jabiim Savaşı tam 43 gün sürdü. İki taraf da gezegenin aşırı atmosferik koşulları yüzünden takviye getirmekte çok zorlandı. Ama Jabiim halkının kararlı direnişi Konfederasyon'a bir avantaj sağladı. Jabiim Cumhuriyet'in Klon Savaşları'ndaki en ağır yenilgilerinden biri oldu. 10.000'den fazla klon asker; 26 Jedi; yüzlerce AT-AT, AT-TE ve AT-XT walker, büyük miktarda çeşitli malzeme, teknik personel ve ikmal gemisi kaybeden Cumhuriyet sonunda pes etmek zorunda kaldı ve Geonosis'ten 16.5 ay kadar sonra geriye kalan birkaç yüz askerini tahliye ederek Jabiim'i terketti. Gezegen ve madenleri tekrar Konfederasyon'un eline geçti. Yenilgi Cumhuriyet yetkilileri tarafından mümkün olduğunca önemsizmiş gibi halka sunulmaya çalışıldı ve bir ölçüde örtbas edildi.

Öte yandan, Jabiim Savaşı Konfederasyon için de ucuza malolmadı. Özellikle Jabiim yerlileri çok acı çektiler ve büyük kayıplar verdiler. Ayrıca Dooku'nun gezegene gönderdiği droid ordusunun büyük kısmı da yok edildi.




-------------
JUTRAND

Mid Rim'de Gevarno Loop denilen kısa hiperuzay rotasının üzerinde olan bu gezegen Geonosis'ten bir süre önce Cumhuriyet'ten ayrıldı. Klon Savaşları'nın altıncı ayı itibariyle hala Konfederasyon kontrolündeydi.


K:

Spoiler: Göster
KIFFU/KIFFEX

Galaksinin bulundukları bölgesinde önemli bir güvenlik ve polis gücü olarak görev yapan Kiffar Muhafızlar'ın evi olan bu ikiz gezegenler, Inner Rim'deydi ve Thyferra'nın biraz kuzeybatısında bulunuyordu. Kont Dooku Cumhuriyet'le nispeten dostça ilişkiler içinde bulunan ama bağımsızlığına düşkün, savaşta tarafsız kalmaya çalışan bu yıldız sisteminde bir üs kurmayı planlıyordu. Diplomasi ve nezaket işe yaramayınca, Dooku zora başvurdu ve Geonosis Savaşı'ndan 7.5 ay sonra amacına ulaştı; ikiz gezegenler Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'na katılarak bağımsızlığını kaybetti(!)

Bu olaydan sonra iki gezegende tam bir anarşi durumu hakim oldu, bu durum Geonosis'ten 17 ay sonrasında devam etmekteydi. Ancak ayrıntıları bilmiyoruz.



-------------
KILLISU

Mid Rim'deki Gevarno Loop adlı kısa hiperuzay rotasının üzerinde olan bu gezegen de tıpkı bu zincirdeki diğer halkaların çoğu gibi Geonosis'ten bir süre önce Cumhuriyet'ten ayrıldı. Klon Savaşları'nın altıncı ayı itibariyle hala Konfederasyon kontrolündeydi.



--------------
KOORIVA

Inner Rim'de bir gezegen; Passel Argente'nin de bir üyesi olduğu Koorivar ırkının anavatanı. Bu yüzden gezegen önemli bir Corporate Alliance merkeziydi ve Geonosis Savaşı'yla birlikte Konfederasyon saflarına katılarak Cumhuriyet'e karşı cephe aldı.



----------------
KORU NEIMOIDIA

Bir başka Neimoidian koloni gezegeni, Neimoidia'ya yakın(dolayısıyla Colonies bölgesinde olsa gerek). Geonosis Savaşı'yla birlikte gezegen Konfederasyon'a katıldı ve savaşın 16. ayında halen Neimoidianlar'ın elindeydi.



----------------
KRANT

Mid Rim'de, Bothan Space'teki Bothawui'ye yakın olan Both Sistemi'nde yeni kolonileşmiş bir gezegen. Konfederasyon komutanı ve Dark Jedi Sev'rance Tann, Klon Savaşları'nın başlamasından kısa bir süre sonra planlarını ve prototiplerini Cumhuriyet'ten ele geçirmiş olduğu Decimator isimli süper savaş araçlarının Ayrılıkçılar için seri üretimine başlamak üzere bu gezegene geldi. Krant'ın iki ayından biri olan Aereen'de de Ticaret Federasyonu'na ait depolar ve madenler vardı.

Cumhuriyet kuvvetleri Geonosis Savaşı'ndan 1 ay 3-4 hafta kadar sonra saldırıya geçerek önce Aereen'deki tesisleri yok etti, hemen ardından da Krant'a inerek Konfederasyon ordularına ve üslerine saldırdı. Konfederasyon hezimete uğradı, planları suya düştü ve Klon Savaşları'nın ilk iki ayı içinde Cumhuriyet'e çok çektirmiş olan Sev'rance Tann da öldürüldü. Krant bir Cumhuriyet gezegeni oldu.


L:


Spoiler: Göster
LIANNA

Outer Rim'deki Tion Hegemony'de ve Perlemian Ticaret Rotası'nın da biraz güneyinde olan bu endüstriyel gezegen Cumhuriyet'e sadıktı ve bir sanayi devi olan Santhe/Sienar Technologies'in de karargahıydı. Burada ne olup bittiğini detaylı olarak bilmiyoruz, ama Konfederasyon savaşın ilk aylarında gezegeni istila etmeye ya da en azından endüstriyel kapasitesini sakatlamaya çalıştı. Ancak yenildi, Geonosis Savaşı'ndan 3 ay sonrasında Lianna'daki çatışmalar yeni sona ermiş durumdaydı. Cumhuriyet gezegene hakim, ama Ayrılıkçılar ne kadar zarar verebildi, bilinmiyor.



----------------
LOPOSI

Mid Rim'deki Gevarno Loop adlı kısa hiperuzay rotasının üzerinde olan bu gezegen de tıpkı bu zincirdeki diğer halkaların çoğu gibi Geonosis'ten bir süre önce Cumhuriyet'ten ayrıldı. Klon Savaşları'nın altıncı ayı itibariyle hala Konfederasyon kontrolündeydi.

Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bağımsız Sistemler Konfederasyonu Rehberi
« Yanıtla #3 : 14 Şubat 2010, 15:54:20 »
M:

Spoiler: Göster
MAKEM TE

Swokes Swokes ırkının anavatanı olan Makem Te; Outer Rim'de Perlemian Ticaret Rotası üzerindeydi(yani galaksinin doğu kesiminde). Gezegende zengin spice ve maden cevheri kaynakları vardı. 2 milyarlık nüfusunun %94'ünü Swokes Swokes'ler, kalan azınlığı da çok çeşitli ırklardan kişiler oluşturuyordu.

Swokes Swokes'lerin dini ve idari yönetici oluşumu olan Halifeler Kongresi, Cumhuriyet'e bağlı şirketlerin gezegendeki zengin yataklarda madenler kurmasına izin vermişti. Cumhuriyet'in getirdiği teknoloji ve çeşitli kültürler karışımı geleneklerine çok bağlı olan pek çok Swokes Swokes'i huzursuz ettiyse de, bu madencilik faaliyetleri uzun süre ciddi bir sorun olmadan devam etti. Ancak zamanla giderek daha aç gözlüleşen şirketler gezegene zarar vermeye ve Swokes Swokes halkının yaşamını da güçleştirmeye başladılar. Bu gidişata bir son vermek isteyen farklı dini gruplar ortaya çıktı peşpeşe. Bunlardan en güçlüsü, fanatik ve saldırgan ''Mesut Jilet Tapınağı'' mezhebiydi. 11 Yüksek Mistik tarafından yönetilen Mesut Jilet Tövbekarları kısa sürede çok sayıda takipçi toplayıp Makem Te'nin resmi hükümeti olan Halifeler Kongresi için tehdit oluşturmaya başladılar.

Bir darbeden korkan Halifeler Kongresi sonunda Cumhuriyet Adalet Departmanı'ndan korunma talebinde bulundu. Naboo Savaşı'ndan önceki yıllarda gezegene inen silahlı Cumhuriyet güvenlik görevlileri ayaklanmaları bastırdılar. Ama bu sadece Cumhuriyet'e karşı olan genel öfkeyi arttırmaya ve Mesut Jilet mezhebini daha da güçlendirmeye yaradı.

Klon Savaşları başladıktan sonra, cesaretini tekrar toplayan Mesut Jilet kanlı bir saldırı başlattı ve Cumhuriyet barış koruma güçlerini yok etti. Cumhuriyet Makem Te'ye daha fazla destek kuvvetleri gönderecek durumda değildi, bu yüzden gezegenden vazgeçip çekilmek zorunda kaldı. İyice korkan Halifeler Kongresi kendilerini Mesut Jilet'ten koruması için bu sefer de Kont Dooku'yla anlaştı ve Makem Te resmen Cumhuriyet'ten ayrılıp Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'na katıldı. Klon Savaşları boyunca Makem Te Perlemian üzerinde stratejik bir Ayrılıkçı üssü olarak kaldı, gezegen yiyecek ve çeşitli silahlar getirip spice ve maden cevheri götüren Techno Union gemileriyle dolup taştı...



----------------------
MANDALORE

Klon Savaşları sırasında 212 askerden oluşan Mandalorian Muhafızları, Mandalore hükümetine başkent Kedalbe'deki MandalMotors(önemli bir gemi üretici firma) fabrikalarını ele geçirmesinde yardım ettiler. Bundan sonra MandalMotors Konfederasyon için üretim yapmaya başladı. Ve gezegen de Mandalorian savaşçılarının Cumhuriyet hedeflerine karşı başlattığı sınırlı vurkaç saldırılarının merkezi oldu.

Klon Savaşları'nın son aylarında 1000 özel yapım Battle Legionnaire(BL) droidiyle de desteklenen Mandalorian komandoları Cumhuriyet gezegenlerine karşı çok daha şiddetli bir yıldırım savaşı başlattılar.



----------------------
MECHIS III

Kutuptan kutuba droid fabrikalarıyla kaplı bu gezegende neredeyse herşey otomatikti, organik üretim görevlisi sayısı inanılmayacak derecede azdı. Klon Savaşları öncesinde pek çok şirketin burada fabrikaları vardı, Techno Union dahil. Klon Savaşları başlayınca Techno Union gezegene el koyarak Cumhuriyet'e sadık kalan şirketlerin buradaki üretim tesislerini kaybetmelerine yol açtı. Mechis III sadece Konfederasyon için üretim yapmaya başladı.



--------------
MERSON

Bir asteroid kuşağıyla çevrili bu önemsiz gezegen Konfederasyon kontrolündeydi. Gezegen, Cumhuriyet'i de rahatsız eden korsan aktivitelerinin artmakta olduğu geniş bir uzay alanının ortasındaydı. Cumhuriyet hem bu gezegeni Ayrılıkçılardan temizlemek, hem de korsanlara karşı bir üs kurmak için Merson'u almaya karar verdi ve Geonosis Savaşı'ndan 17 ay sonra harekete geçti.

Jedi Şövalyesi Ronhar Kim ve Kaptan Pellaeon komutasındaki Cumhuriyet gücü, Merson'da oldukça zayıf bir Konfederasyon askeri varlığı olduğunu haber almışlardı, bu yüzden büyük bir droid ordusu ve uzay gücü onları karşılayınca şaşırdılar. Çeşitli sebeplerden dolayı Ronhar Kim'in ölmesini isteyen Darth Sidious, Dooku aracılığıyla bu kuvvetleri Merson'a göndertmişti. Sonuçta karaya inen Cumhuriyet ordusunun tamamı yok edildi, uzayda Pellaon'un gemileri de kaçmak zorunda kaldılar. Merson yine Ayrılıkçıların elinde kaldı.



--------------------
METALORN

Outer Rim'de bulunan Metalorn hem önemli bir fabrika gezegeniydi, hem de Techno Union'un başlıca karargahıydı. Dolayısıyla gezegen Geonosis Savaşı'yla birlikte Konfederasyon'a katılmış oldu.

Geonosis Savaşı'ndan 10 ay kadar sonra, Cumhuriyet istihbaratının eline Metalorn'la ilgili çok ilginç bilgiler geçti: Wat Tambor burada gövdeleri cortosis kaplı, yani ışın kılıçlarına dayanıklı yeni bir tür savaş droidi geliştirmeye başlamıştı. Anakin Skywalker bu droidin üretildiği fabrikayı yok edip hala orada olduğu öğrenilen Wat Tambor'u da yakalaması için tek başına Metalorn'a gönderildi. Genç Jedi fabrikayı yok edip cortosis savaş droidi tehdidini ortadan kaldırmayı ve gezegeneden kaçarken Wat Tambor'u da esir alıp yanında götürmeyi başardı.

Metalorn bu fiyaskoya rağmen hala Ayrılıkçılar'ın elindeydi, ama Cumhuriyet'in bu önemli merkezle henüz işi bitmemişti. Geonosis Savaşı'ndan 15 ay kadar sonra Cumhuriyet ordusu Metalorn'a saldırdı ve birkaç hafta içinde de gezegeni tamamen ele geçirdi. Techno Union böylece başlıca karargahını ve en önemli üretim-geliştirme merkezlerinden bazılarını kaybetti.



--------------------
MIRIAL

Mirial insana çok yakın bir tür olan Mirialanlar'ın(Luminara Unduli ve Barriss Offee'nin ırkı) vatanı olan soğuk, çöllerle kaplı bir gezegendi. Outer Rim'deydi ve aşağı yukarı Yavin ile Almania sistemleri arasında, Hydian Way rotasının biraz güneyinde yer alıyordu. Gezegenin ne zaman Konfederasyon'a katıldığı bilinmiyor.




--------------------
MON CALAMARI

Outer Rim'de ve galaksinin doğusunda bulunan bu gelişmiş, okyanuslarla kaplı gezegen Mon Calamari ve Quarren ırklarının ortak anavatanıydı. Gezegende yaşayan yaklaşık 27.5 milyar kişinin %49'u Quarren, %46'sı Mon Calamari, %4'ü de insandı; kalan %1'i ise çeşitli ırklardan bireyler oluşturuyordu.

Gezegeni Cumhuriyet adına temsil eden Quarren Senatör Tikkes'in adı büyük bir kölecilik skandalına karıştı ve senatör Coruscant'ta ev hapsine alındı. Ama Geonosis Savaşından 5 hafta kadar önce kaçmayı başardı ve ortadan kayboldu. Tikkes'in yerine Senatör Tundra Dowmeia atandı.

Tikkes Geonosis'te Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'nun resmen kurulduğu görüşmede bulundu. Pek çok Quarren lider gibi Tikkes de Commerce Guild için çalışıyordu; Klon Savaşları başlar başlamaz o ve taraftarları Quarren Isolation League(Quarren İzolasyon Ligi) adlı yeni bir oluşum altında örgütlenip Mon Calamari'yi Cumhuriyet'ten tamamen koparmaya çalıştılar. Gezegende Cumhuriyet yanlıları ile Konfederasyon taraftarları arasında aylar sürecek olan bir iç savaş başladı. Bu sırada Kont Dooku, 'Dark Reaper Projesi' kapsamında Force Harvester süpersilahını gezegenin Cumhuriyet taraftarı bir kesiminde test etti ve silah milyonlarca kişinin ölmesine, meşhur Mon Calamari tersanelerinin de ağır hasar görmesine sebep oldu. Ayrıca korkudan daha çok sayıda Quarren ve Mon Calamari'nin de Ayrılıkçılar'a katılmasını sağladı bu 'test atışı'.
Gezegendeki gönüllü Ayrılıkçıların çoğu Quarren'di, ama büyük saygı duyulan Mon Calamari komutanı Merai ve yandaşları gibi bazı istisnalar da vardı. Hatta Merai ve kuvvetleri Geonosis'ten 2 ay sonra Kamino'ya karşı yapılan büyük saldırıya öncülük ettiler. Tikkes'in Dooku'yla yaptığı anlaşma sayesinde de Quarren Isolation League, Ticaret Federasyonu ve Techno Union'dan büyük miktarda droid ve gelişmiş silah yardımı aldı.

Bu durum gezegendeki Ayrılıkçılara büyük bir avantaj sağlayınca, Cumhuriyet de doğrudan müdahele etme gereğini duydu. Geonosis'ten 4 ay sonra bir Cumhuriyet görev gücü Mon Calamari'ye geldi ve Acclamator-sınıfı bir geminin kaybedilmesine rağmen kısa bir savaştan sonra Quarren Isolation League'i yenilgiye uğrattı. Ama gezegendeki gerginlikler daha uzun bir süre devam etti. Çok sayıda Quarren asker gezegen dışında Dooku için savaşmaya devam etti. Eski senatör Tikkes'e ise ne olduğu bilinmiyor.

Geonosis'ten 19 ay kadar sonra Techno Union hesabına çalışan bir grup bilgisayar korsanı, Mon Calamari tersane bilgisayarlarına girmeyi başardı ve çok önemli ve gizli gemi planlarını ele geçirdi. Konfederasyon'un bu bilgilerden nasıl faydalandığı da henüz bilinmiyor.

Bu olaydan sadece 3 hafta sonra ise, Quarren ve Mon Calamari ırkları arasında imzalanan anlaşmayla iç savaş resmen sona erdi ve gezegen bütünüyle Cumhuriyet'e geri döndü. Ama karşıt fikirli gruplar hala mevcuttu.



--------------
MOORJA

Moorja Inner Rim'de, Yag'Dhul'un hemen güneyinde ve Corellian Trade Spine rotası üzerinde bulunan küçük bir madencilik ve tarım gezegeniydi. Gezegen Klon Savaşları'nda Konfederasyon kontrolündeydi. Savaşın ilerleyen aylarında Moorja Konfederasyon'un Corellian Trade Spine boyunca uzanan yeni fetihleri için stratejik bir arka kapı haline gelince gezegenin olası Cumhuriyet karşı saldırılarına karşı güçlü bir şekilde savunulmasına karar verildi. Çok sayıda Neimoidian, Gossam(Shu Mai'nin ırkı) ve Koorivar(Passel Argente'nin ırkı) asker, Geonosis Savaşı'ndan 22 ay sonra bu görev için Moorja'ya gönderildi.



------------------
MUUNILINST

Outer Rim'de Dantooine'e oldukça yakın olan bu gezegen Muun ırkının)eviydi ve galaksinin en büyük bankacılık kuruluşlarından olan InterGalactic Banking Clan'ın da finansal merkeziydi(Daha ileriki yıllarda İmparatorluk görevlileri buraya para ülkesi anlamına gelen ''Moneyland'' adını takacaklardı). 5 Milyarlık nüfusunun %99'u Muun, kalanlar da çeşitli türlerdi.

Ama burada dönen sadece para değildi. Klon Savaşları'nın başlamasından birkaç ay sonra Cumhuriyet, tarafsız olduğunu iddia etmeyi sürdüren Bankacılar Klanı'nın Konfederasyon'a Muunilinst'te büyük droid orduları ve savaş gemileri inşa etmeye başlama izni verdiğini haber aldı. Onlar hazır olmadan, Muunilinst'e saldırılmasına karar verildi. General Kenobi komutasındaki kuvvet, Geonosis Savaşı'ndan 4 ay sonra harekete geçerek Muunilinst'e geldi, taarruz başladı.

Bankacılar Klanı yaklaşan saldırıdan ne kadar haberdardı bilinmiyor, ama iyi bir direniş gösterdi. Özellikle paralı asker Durge ve özel droid birliği Cumhuriyet'e epey zor anlar yaşattılar. Şiddetli bir uzay ve kara savaşından sonra San Hill ve kurmaylarının ele geçirilmesi sayesinde Muunilinst'teki Ayrılıkçı orduları teslim oldu.

Ama anlaşılan, Dooku'ya bakılacak olursa, Konfederasyon gezegeni geri almak ya da en azından intikam almak için bir girişimde bulunmuş. Kont'a göre bir Ayrılıkçı gücü Geonosis'ten beş ay sonra burada savaşmaktaydı. Ama her ne ise, bu girişim de başarısız oldu ve Muunilinst kesin olarak Cumhuriyet'in elinde kaldı.


N:


Spoiler: Göster
NADIEM

Cumhuriyet'e sadık bir gezegen. Geonosis Savaşı'ndan 5 ay kadar sonra bir Konfederasyon işgal ordusu buraya saldırdı. Orduya General Grievous bizzat komuta ediyordu, bu da gezegenin bir ölçüde stratejik öneme sahip olduğunun göstergesiydi. Grievous gezegende köprü başı oluşturup bir üs kurmayı başardı. Ama gezegenin geri kalanını ele geçirmek için gönderdiği droid ordusu Cumhuriyet güçleri tarafından durdurulup yok edildi. Bunun ardından Grievous'un Nadiem'den çekilip çekilmediği bilinmiyor. Takviye almış ve çatışmalar devam etmiş olabilir.



---------------
NEIMOIDIA

Neimoidian ırkının anavatanı. Hem Ticaret Federasyonu'nun merkezi, hem de önemli yörünge tersanelerine sahip; bu sebeplerden dolayı Konfederasyon'un en önemli gezegenlerinden biriydi. Gezegen Colonies bölgesinde, Kuat'ın biraz güneyinde bulunuyordu. Cumhuriyet'e sadık güçlü ve önemli sistemlerin yoğun olduğu bir bölgede olduğu için oldukça iyi korunuyordu. Geonosis Savaşı'yla birlikte Neimoidia Cumhuriyet'ten ayrıldı ve Konfederasyon'a katıldı.

Geonosis Savaşı'ndan 13 ay kadar sonra birbirlerini en büyük ve yakın tehdit olarak gören Neimoidia ile Cumhuriyet yanlısı Kuat karşılıklı silahlanma faliyetlerini hızlandırmaya başladılar. Neimoidia'yı kuşatan tersanelerdeki güvenlik önlemleri maksimuma çıkarıldı ve büyük bir gizlilik içinde üretim devam etti. Kuat'ın Neimoidia tersanelerine casus droidler sızdırma girişimlerinin hepsi başarısızlıkla sonuçlandı. Coruscant ve diğer Core Worlds gezegenlerine yapılacak olası bir saldırıda Konfederasyon ilk susturulması gereken hedeflerden birinin Kuat olacağını düşünüyordu, böyle bir seferde Neimoidia kaçınılmaz olarak büyük rol oynayacaktı.

Geonosis'ten 16 ay sonra General Grievous'un ofisinden gelen emirlerle Neimoidianlar askere alma oranını iki katına çıkardılar ve gerekirse kendi ırklarından canlı askerleri de savaşta kullanmaya hazır olduklarını gösterdiler. Ayrıca Neimoidia yakınlarına sızmaya çalışan Cumhuriyet casus ve keşif gemilerine karşı da önlemler aldılar. Böylece Klon Savaşları sürdükçe, Neimoidia çok güçlü bir kale halini almaya başladı...


--------------------
NEW BORNALEX

Bu Cumhuriyet gezegeni, Klon Savaşları'nın son aylarında meydana gelen Mandalorian Yıldırım Savaşı'nın hedeflerinden biri oldu. Gezegendeki Cumhuriyet hedefleri yerlebir edildi.



--------------------
NEW HOLSTICE

Mid Rim'deki bu gezegen hem önemli bir Cumhuriyet üssü, hem de tarihi bir Jedi merkeziydi. Klon Savaşları'nda bir asker toplama noktası, harekat üssü ve tıbbi merkez olarak büyük rol oynadı. Geonosis Savaşı'ndan 17 ay kadar sonra Konfederasyon'la işbirliği yapan bir Mandalorian grubu gezegene saldırdı. Fakat gezegendeki savaş onlar için iyi gitmedi ve bir süre sonra geri çekilmeye başladılar.


--------------------
NIVEK

Konfederasyon'a sadık ve daimi karanlıklarla kaplı olan bu gezegen Gölgeadamlar denen ırkın eviydi. Geonosis'ten beş ay kadar sonra Jedi Konseyi burada bir Konfederasyon silah deposu bulunduğunu haber aldı ve Obi-Wan Kenobi ile Anakin Skywalker'ı bu tesisi yoketmeye gönderdi. İki Jedi bu görevi başarıyla tamamladılar.


--------------------
NORVAL II

Klon Savaşları'nın sonlarına doğru Darth Sidious Mandalorian ordusunu bu gezegende Senatör Padmé Amidala'yı yakalamaya gönderdi. Sonra da Cumhuriyet birliklerinin Mandalorianlar'a tuzak kurmasını sağladı. Meydana gelen savaşta üç kişi hariç tüm Mandalorianlar öldürüldü, özel BL savaş droidleri de yok edildi. Mandalorian Yıldırım Savaşı olarak bilinen çatışmalar da böylelikle sona erdi.




--------------------
NULL

Mid Rim'deki bu nispeten önemsiz ve sessiz, dağlık gezegen Geonosis Savaşı'ndan 2 yıl önce Dooku propagandasını yaymaya başladığında Cumhuriyet'ten ilk ayrılanlardan biri oldu. Dooku'nun Null'da bir villası bulunuyordu ve gezegenin büyük kısmı da onun özel mülküydü.

Geonosis Savaşı'ndan 6 ay sonra Dooku Junction-5, Delaluna, Bezim ve Vicondor gezegenlerinin liderlerini Null'a davet etti ve onları Cumhuriyet'ten ayrılmaya ikna etmeye çalıştı. Girişim başarısız oldu.

Geonosis'ten 17 ay sonrasında ise Null bir savaş alanına dönüşmüş durumdaydı(Cumhuriyet gezegene doğrudan saldırmış olmalı). Ancak harekat Cumhuriyet'in aleyhine gelişti ve Konfederasyon birlikleri düşmanı geri püskürtmeye başladılar.


O:

Spoiler: Göster
OHMA-D'UN

Naboo gezegeninin aylarından biri. Burada bir Gungan kolonisi ve spice madenleri vardı. Klon Savaşları'nın başlamasından 2.5 ay sonra Konfederasyon burayı yeni geliştirilen bir kimyasal silahı test etmek için hedef olarak seçti. Komutan Asajj Ventress ve Durge tarafından yönetilen operasyonda Gungan kolonisi tamamen yok edildi ve ikinci aşamaya geçildi: Kimyasal silahı Naboo'ya da salmak. Ama Ohma-D'un'a inen küçük bir Jedi-klon asker ekibi Durge ve Ventress'in planlarını bozdular ve onları kaçmak zorunda bıraktılar.



----------------------
OMWAT

Omwati ırkının vatanı olan bu dağlar ve savanlarla kaplı endüstriyel gezegen Outer Rim'de Seswenna Sektörü'nin doğusunda, Sullust'un güneydoğusundaydı. Klon Savaşları döneminde gezegen henüz galaksiye açılmamıştı ve Cumhuriyet tarafından da bilinmiyordu. Buna rağmen Klon Savaşları sürerken Ayrılıkçılar gezegenle temas kurdular ve görünüşe göre Omwat'ı kendi taraflarına çektiler. Ya da sadece bu gezegende bir üs kurmakla yetinmiş de olabilirler. Detaylar bilinmiyor.

Geonosis Savaşı'ndan 30 ay sonrasında ise Omwat Cumhuriyet ve Konfederasyon güçlerinin karşılıklı mücadele ettiği bir savaş alanına dönüşmüş durumdaydı. Kimin galip geldiği henüz belli değil.


----------------------
OPARI

Mid Rim'de Gevarno Kümesi yakınlarında başlıca bir Konfederasyon gezegeni. Haruun Kal'deki ana Konfederasyon güçleri ve personeli gezegeni terkettiğinde Opari ve Gevarno'ya çekildiler.



----------------------
ORD CANFRE

Galaksideki yeri belirtilmemiş bu gezegende her ne olduysa, Cumhuriyet için kötü sonuçlandı. Geonosis Savaşı'ndan 8-8.5 ay kadar sonra Ord Canfre'deki Cumhuriyet güçleri teslim oldu ve gezegen Konfederasyon'un eline geçti.


----------------------
ORD CANTRELL

Galaksideki yeri belirtilmemiş bu nispeten önemli gezegen Klon Savaşları'nda Konfederasyon'a katılmış ve Cumhuriyet'e karşı cephe almıştı.



-----------------------
ORD CESTUS

Inner Rim'de önemli bir Baktoid Armor Workshop(Techno Union) fabrika gezegeni ve böceğimsi X'Ting ırkının anavatanı. Tıpkı Foundry, Balmorra, Telti ve Ord Lithone'da olduğu gibi buradaki fabrikalar da karsızlık bahanesiyle Geonosis Savaşı'ndan 9-10 hafta önce kapatıldı; ama gerçekte üretim hatları ve kaynaklar çok daha az dikkat çeken Geonosis'e kaydırılmıştı.

Ord Cestus ekonomik kayıplarını karşılamak için Güç'e duyarlı yeni bir üstün güvenlik droidi modeli geliştirdi ve Konfederasyon bir Jedi'la bile başedebilen bu droidlere talip oldu. Geonosis Savaşı'ndan 12 ay kadar sonra Cumhuriyet bu satışı önlemek için harekete geçti ve diplomasi, tehditler ve hatta gerilla savaşına başvurarak gezegeni caydırıp Konfederasyon'a katılmasını da önledi. Oysa ki Dooku Ord Cestus'un ikna olmamasını ve sonuç olarak Cumhuriyet'in gezegeni bombalamasını istiyordu. Böylece öfke ve korku içinde yüzlerce gezegen daha Konfederasyon'dan yana taraf tutacaktı. Aslında droidler Dooku için bir amaç değil araçtı...




--------------------
ORD JANON

Galaksideki konumu belirtilmemiş bu gezegen Ayrılıkçıydı ve burada Konfederasyon'un bir üssü vardı. Burada da ne olduğu henüz bilinmiyor; ama savaşın ilk aylarında, Geonosis'ten en fazla 7-8 ay sonra Cumhuriyet bu gezegene saldırdı. Ayrılıkçılar gezegeni tahliye edip kaçmak zorunda kaldılar, Ord Janon Cumhuriyet kontrolüne geçti.



-----------------
ORD LITHONE

Colonies bölgesinde önemli bir diğer Baktoid Armor Workshop(Techno Union) fabrika gezegeni. Tıpkı Ord Cestus, Balmorra, Telti ve Foundry'de olduğu gibi buradaki fabrikalar da karsızlık bahanesiyle Geonosis Savaşı'ndan 9-10 hafta önce kapatıldı; ama gerçekte üretim hatları ve kaynaklar çok daha az dikkat çeken Geonosis'e kaydırılmıştı.

Klon Savaşları patlak verince Ord Lithone da doğal olarak Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'na katıldı ve savaş droidi ve araçları üretimine tekrar başladı.


P:

Spoiler: Göster
PARCELUS MINOR

Muhtemelen Outer Rim'de bulunan bu gezegen Cumhuriyet'ten ayrılmıştı, ama savaş başladıktan sonra bir aşamada fikrini değiştirdi ve tekrar Cumhuriyet'in parçası olmak istedi. Ama Konfederasyon liderleri gezegenin bu kararından hoşlanmadı. Bu yüzden Parcelus Minor yardım istedi. Geonosis Savaşı'ndan yaklaşık 16 ay sonra Cumhuriyet Acclamator-sınıfı bir birlik gemisini gezegendeki Konfederasyon askeri varlığını ortadan kaldırmaya yardım etmesi için Parcelus Minor'a gönderdi.

Gemi gezegene ulaşıp birliklerini indirdikten hemen sonra, bir Konfederasyon takviye gücü de hiperuzaydan çıktı ve Cumhuriyet'i gafil avladı. Üç Konfederasyon kruvazörü yörüngedeki Acclamator'ı imha ettiler ve sonra da, aşağıdaki kendi droid birliklerini de gözden çıkararak gezegeni uzaydan bombaladılar. Cumhuriyet ordusunun %90'ı yok oldu, hayatta kalan birimler güçlükle kaçabildi. Parcelus Minor oldukça zarar görmüş bir halde tekrar Konfederasyon'un eline geçti, Cumhuriyet ağır bir yenilgi aldı.



---------------------
PENGALAN IV

Outer Rim'de Ayrılıkçı bir gezegen. Konfederasyon'un buradaki bir fabrikada çok tehlikeli ve etkili silahlar olan diamond boron güdümlü füzeleri üretmekte olduğunu öğrenen Cumhuriyet, hem bu operasyonu durdurmak, hem de gezegeni ele geçirmek için Geonosis Savaşı'ndan 3 ay sonra saldırıya geçti. Ve tam bir tuzağın içine düştü.

Ayrılıkçılar Cumhuriyet'i aldatmak için sahte bir fabrika hazırlamışlardı ve vadilerde gizlenen çok sayıda droid yıldızsavaşçısı ve iki Geonosian korveti aniden ortaya çıkarak Cumhuriyet güçlerine ciddi kayıplar verdirdi. Cumhuriyet gezegenden kaçmak zorunda kaldı, ama geride kalan küçük bir ARC ekibi gerçek fabrikayı bulup tamamen yok etmeyi başardı.


---------------------
PHINDAR

Phindian ırkının anavatanı ve Cumhuriyet'e sadık. Gezegen Outer Rim'de, Hydian Way'in biraz aşağısında ve Wayland yakınlarındaydı. Geonosis Savaşı'ndan 30 ay kadar sonra Ticaret Federasyonu'na bağlı güçler gezegendeki başlıca uzaylimanına bir saldırı düzenlediler. Bundan iki gün sonra da Asajj Ventress komutasındaki bir grup elit savaş droidinin kısa ziyaretine uğradı gezegenin uzay yolcu transfer istasyonu.




----------------------
PRAESITLYN

Outer Rim'deki Ayrılıkçı Sluis Sektörü sınırları içinde bulunan ve Dagobah'a da oldukça yakın olan bu gezegen çok önemli bir HoloNet haberleşme merkeziydi ve büyük bir ağın da kalbiydi. Gezegen Sluis sektörü'ndeki büyük Ayrılıkçı yoğunluğuna rağmen Cumhuriyet'in elinde kalmayı başardı uzun bir süre.

Geonosis Savaşı'ndan 15 ay sonra Sluis ve Seswenna Sektörleri arasında uzun süredir devam eden savaşta uzlaşmaya varıp geçici de olsa ateşkes sağlamayı planlayan Cumhuriyet ve Konfederasyon diplomatları Praesitlyn'e yakın tarafsız bir uzay istasyonunda toplanarak görüşmelere başladılar. Ama diplomatlara eşlik etmeye gelmiş olan ve gergin bir şekilde birbirlerini izleyen Cumhuriyet ve Konfederasyon gemileri bazı yanlış anlamalar sonucu aniden birbirlerine ateş açtılar. Çatışma kontolden çıktı ve diplomatların bulunduğu uzay istasyonu da iki ateş arasında kalarak içindeki herkesle birlikte havaya uçtu. İki taraf da bu fiyaskodan diğerini sorumlu tuttu ve bölgede barışa doğru adım atmak şöyle dursun, işler eskisinden daha da beter hale geldi.

Geonosis Savaşı'ndan 30 ay sonra Konfederasyon yüzlerce gemiden oluşan bir donanma ve bir milyondan fazla droidden oluşan bir orduyla Praesitlyn'i işgal etti, bunun Cumhuriyet için ağır bir darbe olacağını umuyorlardı. Ama Cumhuriyet derhal yardım gönderdi ve birkaç gün süren şiddetli bir savaştan sonra Konfederasyon kuvvetlerine çok ağır kayıplar verdirerek gezegeni ve Haberleşme Merkezi'ni geri almayı başardı.


Q:

Spoiler: Göster
QIILURA

Mid Rim'de, Ord Mantell'in sadece 40 ışık yılı ötesinde bulunan tarımsal alanlara ve madenlere sahip bu gezegen sıkı bir şekilde Ticaret Federasyonu kontrolündeydi. Ayrılıkçılar burada gizli bir biyolojik silah geliştirme tesisi kurdular, ama burası ve yürütülen proje Geonosis Savaşı'ndan üç ay sonra Cumhuriyet klon komandoları tarafından yok edildi.

------------
QUEYTA

Volkanik aktivitenin çok yoğun olduğu, ıssız, çorak ve kimsenin yerleşmek istemeyeceği türden bir gezegen. Muhtemelen de Outer Rim'de. Bu yüzden gezegen gizli bir silah fabrikası kurmak için mükemmel bir yerdi. Techno Union'ın burada kurduğu bu tesisten, Ohma-D'un'da denenen ve çok sayıda ölüme sebep olan gaz geliştirilip üretiliyordu.

Jedi'lar buranın varlığını öğrendi ve Obi-Wan Kenobi dahil 5 Jedi, Geonosis Savaşı'ndan yaklaşık 3.5 ay sonra fabrikaya saldırdılar. Ama Durge ve Asajj Ventress'in kendilerine kurduğu tuzakla karşılaştılar, fabrika da zaten ortadan kaldırılacaktı. Sonuçta çıkan çatışmada 4 Jedi Ustası öldü, ama gaz için gerekli panzehiri de ele geçirmeyi başardılar Cumhuriyet için.

Bu olaydan sonra Queyta herkes tarafından terkedildi, en azından şimdilik.


R:

Spoiler: Göster
RATTATAK

Wild Space'le Unknown Regions'un kıyısında, Endor ile Bakura'ya nispeten yakın(yani galaksinin batısında) bu vahşi ve kanunsuz gezegen, bir Cumhuriyet üyesi değildi. Gezegenin tarihi sürekli savaşlarla ve kanla yazılmıştı.

Geonosis Savaşı'ndan birkaç hafta sonra buraya gelen Kont Dooku, Asajj Ventress'i keşfetti ve bu yetenekli, Force-sensistive savaşçıyı Konfederasyon saflarına kattı. Ventress kısa bir süre sonra Rattatak'a geri döndü ve gezegenin yönetimini ele geçirip buranın mutlak hakimi oldu, kendi kişisel ordusunu da Ayrılıkçılar'ın hizmetine sundu. Dooku'nun savaşın başlamasından önce Geonosis'te özel olarak yaptırmış olduğu 6 Ginivex-sınıfı yelpaze-yelkenli yıldızsavaşçısı da Rattatak'ta üslendi.

Jabiim Savaşı'nın başlarında esir düşen General Kenobi Ventress tarafından gizlice Rattatak'a getirildi, ama bir aya yakın bir süre hapis tutulduktan ve işkence çektikten sonra, Geonosis Savaşı'ndan 16.5 ay kadar sonra kaçmayı başardı. Rattatak ise bir Konfederasyon üssü olmaya devam etti.


---------------------
RAXUS PRIME

Outer Rim'de, galaksinin ve Tion Hegemony'nin doğusuna düşen ve Quermia'ya da yakın olan Raxus Sistemi'inde bulunan bu gezegeni tek bir kelimeyle tanımlamak gerekirse, o da herhalde ''çöplük'' olur.

Raxus Prime galaksinin çok sayıdaki hurdalık ve atık gezegenlerinden biriydi, yüz yıllardır büyük firmalar tarafından gezegene boşaltılan her tür atık maddeyle ekolojisi sonsuza dek bozulmuştu. Tüm gezegen hurda ve çöplerden oluşmuş dağlar, tepeler, vadiler ve kanyonlar ile içine kimbilir başka neler karışmış olan asitli sularla kaplıydı.

Çok ilginçtir ki, Cumhuriyet'i bölmekle tehdit eden Ayrılıkçı hareketin ilk kıvılcımının çakıldğı yer, Raxus Prime oldu. Jedi'ları terkettikten sonra uzun süreler ortalıkta görünmeyen Kont Dooku Geonosis Savaşından 2 yıl önce ansızın bu gezegende ortaya çıktı ve o meşhur anti-Cumhuriyet konuşmasını yapıp tüm galaksiye yayınladı. Çok kısa bir süre içinde 200 sistem Cumhuriyet'ten ayrılmıştı bile. Takip eden iki yıl boyunca onları binlercesi izledi...

Klon Savaşları'nın başlamasından kısa bir süre sonra Dooku Raxus Prime'daki üssüne çekildi ve enkaz dağları arasında büyük bir kazı çalışmasına girişti. Emri altında çok sayıda Neimoidian asistan, Geonosisli işçi ve teknisyenler ve droidler vardı. Cumhuriyet de Raxus Prime'da bir Konfederasyon üssü olduğunu Geonosis'ten 1 ay sonra öğrendi. Hem Dooku'nun neyin peşinde olduğunu bulmak, hem de üssü yok etmek için Jedi'larla desteklenmiş bir Cumhuriyet ordusu derhal saldırıya geçti.

Raxus Prime Savaşı kısa ve şiddetli geçti, fakat Konfederasyon'un şansı yoktu. Savunmaları kısa sürede çöktü ve savaşı kaybettiler. Ama Dooku gezegenden kaçmayı başardı; üstelik kazıda aradığı şeyi de bulmuştu; Force Harvester adlı kayıp, efsanevi Sith silahı. Ve bir de esiri vardı Raxus Prime'dan kaçarken: Anakin Skywalker.


-----------------
RENDILI

Galaksi çapında ve köklü bir gemi inşa firması olan Rendili StarDrive'ın karargahı olan bu gezegen Geonosis Savaşı'ndan 30 ay sonra Cumhuriyet'i terkedip Ayrılıkçılar'a katılma kararı aldı. Gezegenin Dreadnaught-sınıfı ağır kruvazörlerden oluşan hatırı sayılır bir savunma filosu vardı ve bu filonun Konfederasyon'un eline geçmesi Cumhuriyet için epey kötü olacaktı.

Fakat bir uzay savaşının ardından bölgeye gelen Konfederasyon gemileri yok edildi ve Rendili Dreadnaught'ları da Cumhuriyet'in tarafına geçti. Bunun ardından gezegenin hala Ayrılıkçı olarak kalıp kalmadığı bilinmiyor.


-----------------
RHEN VAR

Outer Rim'de Perlemian Ticaret Rotası'nın ve Tion Hegemony'nin hemen kuzeyinde yer alan karlarla kaplı Rhen Var gezegeni birkaç küçük koloni dışında ıssız ve önemsiz bir yerdi. Geonosis Savaşı'ndan sadece birkaç hafta sonra bir Ticaret Federasyonu filosu gezegeni istila etti(Konfederasyon muhtemelen burada bir üs kurup, Perlemian Ticaret Rotası üzerindeki Cumhuriyet trafiğini baltalamayı planlıyordu). Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi ve küçük bir klon birliği de gezegen halkını tahliye edebilmek için Ticaret Federasyonu güçleriyle çatışmaya girdiler. Tahliye başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra gezegenden ayrıldılar ve Rhen Var'ı Ayrılıkçıların elinde bıraktılar.

Ama işgal kısa sürdü. Geonosis Savaşı'ndan bir buçuk ay kadar sonra Cumhuriyet güçleri Dark Reaper'ın gücüne karşı nasıl direnebileceklerini Ulic Qel-Droma'nın mezarından öğrenebilmek umuduyla Rhen Var'a geri döndüler ve gezegeni de bu arada geri aldılar.


----------------
RUUL

Hutt Space'teki Sriluur gezegeninin aylarından biri. Ruul Jedi Ustası Sora Bulq'un ailesinin özel mülküydü ve Sora Bulq Geonosis Savaşı'ndan 3 ay sonra Dooku'ya katılmış olduğunu açığa vurunca burası da Konfederasyon'a katılmış oldu. Bulq'un burada Asajj Ventress'le birlikte Mace Windu'ya kurduğu tuzak, iki başka Jedi'ın ölümüne sebep oldu.


S:

Spoiler: Göster
SARAPIN

Mid Rim'deki bu volkanik gezegen Cumhuriyet'e sadıktı ve Merkez Sistemleri'nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere enerji üretiyordu. Cumhuriyet'in burada hatırı sayılır bir askeri varlığı bulunuyordu. Geonosis Savaşı'ndan bir ay ve 1-2 hafta kadar sonra Konfederasyon komutanı ve Dark Jedi Sev'rance Tann, droid ordusu ve yeni Decimator savaş araçlarıyla Sarapin'e geldi. Başlıca amacı Cumhuriyet'ten çalınmış olan Decimator'ların savaş alanındaki gücünü test etmekti. Önce gezegenin astroid kuşağındaki kalkan jeneratörü tesisi ve bunu koruyan garnizonu yok etti. Ardından Sarapin'e indi, Decimator'larla gezegendeki Cumhuriyet birliklerini darmadağın edip Jedi Şövalyesi Jor Drakas'ı da bizzat öldürerek Sarapin'i tamamen ele geçirdi.

Buradaki işini tamamlayan Tann esas güçleriyle birlikte gezegeni terketti, ama Sarapin bir Ticaret Federasyonu birliğinin işgali altında bırakıldı. Fakat daha bir hafta bile geçmeden Echuu Shen-Jon komutasındaki bir klon ordusu Sarapin'e geldi ve Ticaret Federasyonu garnizonunu yok edip Sarapin'i tekrar Cumhuriyet'e kazandırdı.



----------------------
SISKEEN

Outer Rim'de Tatooine ve Geonosis yakınında bulunan bu sistemdeki bir gaz devinin yörüngesinde Kaer Yörünge Platformu adlı gizli bir Konfederasyon üssü vardı. İki kilometreden geniş bir uzay istasyonu olan bu üs, Klon Savaşları'nın başlamasından uzun süre önce Bankacılar Klanı tarafından inşa edilmişti. Konfederasyon için gizli bir ikmal ve bakım istasyonu olarak hizmet veren bu tesiste ham madde depoları ve servis hangarları vardı.

Geonosis Savaşı'nı takip eden günlerde Konfederasyon komutanı ve Dark Jedi Sev'Rance Tann Geonosisli işçilerle buraya geldi ve kısa sürede ordusunu gerekli malzemelerle teçhiz etti. Bu çalışma sırasında Jedi'lar istasyonun varlığını keşfetti ve Cumhuriyet küçük bir birlik gönderdi, ama Tann onları yenilgiye uğrattı. Tann buradaki işini tamamladıktan sonra Tatooine'e doğru yola çıktı.



----------------------
SKAKO

Core Worlds bölgesindeki kalabalık şehirlerle ve endüstriyel merkezlerle dolu olan Skako, Wat Tambor'un da dahil olduğu Skakoan ırkının anavatan gezegeniydi. Gezegenin atmosferi aşırı derecede yüksek basınçlı olduğu için, başka ırklardan ziyaretçiler bu gezegende ancak özel kostümlerle dışarı çıkabilirlerdi, eğer kağıt gibi ezilmek istemiyorlarsa. Önemli bir Techno Union merkezi de olan Skako, Geonosis Savaşı'yla birlikte Konfederasyon'a katıldı.

Skako Core Worlds gibi çok önemli bir bölgede olmasına rağmen Klon Savaşları boyunca hiç bir ciddi Cumhuriyet saldırısına ya da istilasına uğramadı. Belki de bunu yüksek basınçlı atmosferinin başka ırkların askerleri için ölümcül olmasına borçluydu.



----------------
SKOR II

Squib ırkının anavatanı olan bu önemsiz gezegen Outer Rim'deydi ve Cumhuriyet'e sadıktı. Klon Savaşları'nın ilerleyen aylarında Konfederasyon savunmasız gezegene birlik indirdi ve uzay limanlarını işgal etti. Amaç, dış Rimma Ticaret Rotası boyunca pek çok noktayı uzay mayınlarıyla doldurmak ve zaten Cumhuriyet'e iyice kapanmış olan bu rotayı daha da geçilmez hale getirmekti. Skor II bu mayınlama operasyonunun merkez üssü olarak kullanılacaktı.

Ama Ayrılıkçılar planlarını uygulayamadılar. Geonosis'ten 15 ay sonra Mace Windu komutasındaki bir klon birliği karşı saldırıya geçip Skor II'deki droid piyade gücünü yenilgiye uğrattı. Skor II böylece tekrar Cumhuriyet'e döndü.


---------------
SKYE

Outer Rim'deki Marat Sistemi'nde yer alan Skye, kanatlı S'kytri ırkının anavatanıydı. S'kytri'ler sıkı bir şekilde Cumhuriyet'e bağlıydılar ve Jedi'lara olan saygıları da büyüktü.

Klon Savaşları'nın ilk 19 ayı içinde(kesin tarih bilinmiyor henüz, ama muhtemelen Jabiim Savaşı'ndan kısa bir süre önce) Konfederasyon gezegeni işgal etti ve yerel halk şiddetle direnince gezegen çok büyük zarar gördü, S'kytri uygarlığı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Fakat Obi-Wan Kenobi ve Anakin Skywalker liderliğindeki Cumhuriyet güçleri yardıma gelip çok geç olmadan Skye'daki Konfederasyon varlığını yok etmeyi başardılar.



-------------------------------
SLUIS VAN VE SLUIS SEKTÖRÜ'NÜN BÜYÜK KISMI:

Outer Rim'deki Sluis Sektörü Mayagil Sektörü'nün hemen güneyindeki ve Elrood Sektörü'nün biraz kuzeyindeki; Rimma Ticaret Rotası üerindeki bir bölgeyi içeriyordu. Sektördeki başlıca gezegenler Sluis Van, Bpfashh ve Praesitlyn'di(Not: Dagobah da bu sektörde.). Sektörün merkezi olan Sluis Van, galaksideki en iyi gemi bakım ve onarım tesislerineden bazılarına sahipti.

Bu stratejik sektör Geonosis Savaşı'ndan yaklaşık 7 hafta önce hemen hemen bütünüyle Cumhuriyet'ten ayrıldı. Geonosis'ten iki hafta önce, Cumhuriyet Adalet Departmanı'na bağlı Scarlet Thranta adlı Corellia korveti Cumhuriyet otoriteleriyle teması kesip tek başına Sluis Sektörü'ndeki Ayrılıkçılara savaş açtı. Klon Savaşları henüz başlamamıştı ve Cumhuriyet diplomatik bir krizin iyice büyümemesi için Scarlet Thranta'nın kendileriyle hiç bir bağı olmadığını, geminin yapacaklarından Cumhuriyet'in sorumlu olmayacağını ilan etti.

Klon Savaşları başladıktan sonra Sluis Sektörü sürekli çatışmaların yaşandığı bir bölge haline geldi. Özellikle de Cumhuriyet ve Jedi taraftarı bağımsız Freedom's Sons örgütü kendi başına buradaki Konfederasyon hedeflerine akın üstüne akın düzenledi. Bu saldırılar savaşın sekizinci ayında hala devam etmekteydi.

Geonosis Savaşı'ndan 2.5 yıl sonrasına gelindiğinde ise Sluis Van ve tersaneleri tekrar Cumhuriyet'e dönmüş durumdaydı ve tam olarak Cumhuriyet'i destekler görünümdeydi. Bu da kendi isteğiyle taraf değiştirdiği izlenimini doğuruyor. Fakat sektördeki Ayrılıkçı faliyetleri azalarak da olsa devam etti, Konfederasyon bu sektördeki Praesitlyn'i işgal etmekten çekinmedi.


-----------------------
SULLUST

Outer Rim'de ve Rimma Ticaret Rotası üzerinde bulunan bu gelişmiş gezegen Sullustan ırkının anavatanı ve bir mega-şirket olan SoroSuub'un merkeziydi. 18.5 milyar kişilik nüfusunun %96'sı Sullustan, %2'si insan, %1'i Bith ve %1'i başka ırkların karışımından oluşuyordu ve bu halkın 200 milyon kadarı Sullust'un yaşama uygun koloni ayı Sulon'da yaşıyordu.

Sullust'un Seswenna Sektörü'nün de kuzeyinde olması, onun stratejik önemini iyice arttırıyordu. Gezegenin hükümeti olarak da işlev gören SoroSuub bir Commerce Guild üyesiydi ve Geonosis Savaşı'yla birlikte gezegenin Konfederasyon saflarında savaşa girmesini sağladı. Fakat diğer Ayrılıkçı mega-şirketlerin aksine, SoroSuub bunu çıkar derdinden çok gezegenin ve halkın iyiliği için yaptı.

Sullust'un da Ayrılıkçılar'a katılmasıyla, Tarkin ailesi sayesinde sıkı bir şekilde Cumhuriyet'e ve Palpatine'e sadık olan Seswenna Sektörü iyice Konfederasyon tarafından kuşatılmış oldu ve ana Cumhuriyet bölgelerinden uzak bir cep olarak kaldı.

Sullust savaş 21. ayına girdiğinde de halen önemli ve faal bir Konfederasyon gezegeniydi.
Geonosis Savaşı'ndan 30 ay sonrasında ise Cumhuriyet ordusu gezegende savaşmaktaydı. Savaş ne zaman, nasıl başladı bilinmiyor.



----------------
SY MYRTH

Mid Rim'de bulunan, Stennes Node olarak bilinen bölgeye yakın bu zengin, kendi kendine yeterli gezegen Sy Myrthian ırkının(Senatör Toonbuck Toora'nın ırkı) anavatanıydı. Sy Myrth Geonosis Savaşı'ndan 11 hafta önce Cumhuriyet'ten ayrıldığını ilan etti ve savaş başlayınca da Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'na katıldı.


T:

Spoiler: Göster
TANTRA VE TÜM TANTRA SEKTÖRÜ

Outer Rim'de ve galaksinin güneyinde, Rimma Ticaret Rotası üzerinde bulunan ve Sluis, Elrood ve Danjar Sektörleri'yle de komşu olan bu bölgenin gezegenleri Geonosis Savaşı'ndan 7-8 hafta kadar önce Cumhuriyet'ten kopup Ayrılıkçılar'a katıldılar.


------------------
TARHASSAN

Galaksideki yeri belirtilmemiş bu gezegen, Geonosis Savaşı'ndan yaklaşık 3 ay sonra hiç beklenmedik bir şekilde aniden Cumhuriyet'ten ayrıldı ve Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'na katıldı. Bunun hemen ardından Tarhassan hükümeti ve halkı hummalı bir savaş hazırlığına giriştiler.


-------------------
TATOOINE

Outer Rim'deki Arkanis Sektörü'nde bulunan önemsiz çöl gezegeni Tatooine bile Klon Savaşları'ndan bir ölçüde etkilendi. Geonosis Savaşı'ndan birkaç hafta sonra Konfederasyon komutanı Sev'rance Tann küçük bir droid ordusuyla Tatooine'e geldi ve önce istediği bazı gizli bilgileri kendisine vermesi için Boorka the Hutt'a saldırıp onun muhafızlarını yenilgiye uğrattı. İstediğini elde ettikten sonra da Boorka'nın ricasıyla Cumhuriyet'in Tatooine'de kurmuş olduğu küçük uzay limanını yok etti.

Ayrılıkçılar Tatooine'de kendi ufak ikmal istasyonlarını kurdular ve bazı girişimciler de Jabba the Hutt'ın müşterilerine ait silahları çalıp Ayrılıkçılar'a satmaya başladı. Ama Geonosis'ten 1.5 ay kadar sonra küçük bir Cumhuriyet ekibi Tatooine'e gelip bu istasyonu devre dışı bıraktı.



-------------------
TELTI

Telti Inner Rim'de; Hapes Kümesi'nin biraz batısında ve Kuat'ın oldukça doğusunda bulunan Sistooine Sistemi'nde atmosferi olmayan küçük bir aydı. Ayın yüzeyinin büyük kısmını kaplayan droid fabrikalarının çoğu Techno Union üyesi Baktoid Armor Workshop'a aitti. Ve tıpkı Ord Cestus, Balmorra, Ord Lithone ve Foundry'de olduğu gibi buradaki fabrikalar da karsızlık bahanesiyle Geonosis Savaşı'ndan 9-10 hafta önce kapatıldı; ama gerçekte üretim hatları ve kaynaklar çok daha az dikkat çeken Geonosis'e kaydırılmıştı.

Klon Savaşları patlak verince Telti de doğal olarak Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'na katıldı ve savaş droidi üretimine tekrar başladı.


-------------------
TERRA SOOL

Geonosis Savaşı'ndan 5 ay kadar sonra bu Cumhuriyet gezegeni bir Konfederasyon hava filosunun saldırısına uğradı. Fakat Obi-Wan Kenobi ve Anakin Skywalker tarafından yönetilen yerel savunma hava kuvvetleri bir gün içinde düşmanı ağır bir yenilgiye uğratıp püskürttüler ve gezegeni kurtardılar.



-------------------
TEYR

Colonies bölgesinde, Tapani Sektörü ile Corellian Trade Spine rotası arasında yer alan, Devaron'a da yakın bir gezegen olan Teyr, önemli bir turizm merkeziydi. Burada tam olarak ne oldu bilmiyoruz; belki tüm gezegen Ayrılıkçılar'a katıldı, ya da bir kısmı. Tek bilinen Teyr'de Geonosis Savaşı'ndan en fazla 2-3 ay sonra Konfederasyon droid ordularıyla yapılan savaşın Cumhuriyet için iyi gitmediği, Cumhuriyet klon birliğinin epey kayıp verdiği ve başlarındaki Jedi generali K'Kruhk'la da temasın kesildiği ve öldüğünün sanıldığı.

Yani büyük ihtimalle Ayrılıkçılar gezegende üstünlüğü ele geçirdi.
Öyle olduysa bile bu kısa sürdü; Teyr Geonosis'ten 6 ay 3 hafta sonrası itibariyle Cumhuriyet'in elinde olmalı: Çünkü o günlerde Devaron'a yakın tüm gezegenlerin Cumhuriyet kontrolünde olduğu söylendi. Bunlara Teyr de dahil olabilir.

Teyr'in savaşın ilerki aşamalarındaki kaderi de belirsiz, çünkü General Grievous'un Geonosis Savaşı'ndan 21 ay kadar sonra Corellian Trade Spine üzerinden başlattığı yıldırım saldırı seferi geçerken Teyr'i de vurmuş olabilir(tabii o sırada Teyr çoktan Konfederasyon kontrolünde değilse!)


--------------------
THAERE PRIVO

Thaere Privo, Thaere Sistemi'nde orta çaplı bir ticaret merkeziydi. Gezegen Expansion Region ve Mid Rim sınırı üzerinde ve Brak Sektörü'nün hemen güneyindeydi, Corellian Run rotasının da biraz doğusuna düşüyordu.

Nüfusunun büyük çoğunluğunu insanlar, Bothan'lar ve Sullustan'ların oluşturduğu Thaere Privo'nun gereğinden büyük ve etkili bir savunma ordusu ve filosu vardı. Klon Savaşları başlamadan önceki dönemde bu kuvvet komşu Cularin Sistemi'yle savaş halindeydi. Ayrıca Thaere Privo silahlı güçlerinin InterGalactic Banking Clan(Bankacılar Klanı)'la da bağları vardı ve bu yüzden Klon Savaşları başlayınca gezegen Cumhuriyet'le bağlarını kesip Konfederasyon saflarındaki yerini aldı.


-----------
THULE

Thule hiç bir zaman bir Cumhuriyet üyesi değildi. Hatta Quelii ve Lahara Sektörleri'nin epey doğusunda, Hydian Yolu'nun da güneyinde bulunan bu gezegenin varlığından Klon Savaşları'na dek haberleri bile yoktu. Çünkü Thule, binlerce yıl boyunca karanlık taraf tarafından çok iyi gizlenmiş tarihi bir Sith gezegeniydi.

Karanlık tarafa bulanmış olan bu gezegende Sith'ler olsun olmasın, halk Sith geleneklerine göre yaşıyordu ve Sith dilini konuşuyorlardı. Son dönemlerde gezegenin nüfusu iyice azalmıştı, ama Klon Savaşları'nın başlamasından kısa bir süre önce Kont Dooku'nun yönlendirdiği çok sayıda Cumhuriyet düşmanı Ayrılıkçı grup Thule'a akmaya başladı. Thule için bu memnuniyet verici bir gelişmeydi, nüfus ve faaliyet iyice arttı ve 790 milyonu aşkın kişi ve sayısız droid, çok miktarda gemi, silah, araç ve malzeme gezegende toplandı. Gezegen bir enerji kalkanıyla koruma altına alındı. Klon Savaşları başladı ve Thule savaşa hazırlandı.

Cumhuriyet, Geonosis Savaşı'ndan yaklaşık 1.5 ay sonra hem Force Harvester'ın, hem de Dark Reaper'ın burada olduğunu haber aldı. Bu iki silahın mutlaka yok edilmesi gerekiyordu ve Mace Windu, Obi-Wan Kenobi ve Anakin Skywalker komutasındaki Cumhuriyet güçleri hemen harekete geçip gezegene saldırdılar. Kalkanları aştıktan sonra Windu ve Kenobi zorlu bir savaşın ardından merkezi Sith şehri Hurom'u ele geçirmeyi başardı, Skywalker da hem Force Harvester'ı, hem de Dark Reaper'ı yok edebildi.

Cumhuriyet görevini başardıktan sonra gezegenden çekildi ve Thule bu yenilgiye rağmen Klon Savaşları boyunca çeşitli Konfederasyon orduları için bir toplanma ve hazırlık merkezi olmaya devam etti. Gezegen giderek daha çok dev bir askeri kampa dönüşürken, yerli Thule kuvvetleri galaksi boyunca Cumhuriyet hedeflerine karşı akınlar düzenlemeye başladılar.



--------------------
THUSTRA

Sephi'lerin anavatanı olan bu gezegen Geonosis Savaşı'ndan yaklaşık 17 ay sonra Cumhuriyet'ten ayrılacağını açıklayınca Cumhuriyet bunu engellemek için müdahale etmeye karar verdi. Thustra ayrılırsa civardaki tüm sistemlerin de onu takip etmesinden korkuluyordu. Güç gösterisi için gönderilen Cumhuriyet birliği Sephi'lerin saldırısına uğrayıp ciddi kayıplar verince iş ciddileşti ve Usta Yoda bizzat Thustra'ya geldi. Ama görüşmeler başarısız oldu, meydana gelen savaşın ve gezegen yöneticisinin ölümünün ardından komşu gezegenler Thustra'ya desteklerini verdiler ve Cumhuriyet geri adım atmak zorunda kaldı. Hem Thustra, hem de komşuları ayrılıp Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'na katıldılar.



--------------------
THYFERRA

Thyferra galaksinin bacta merkezi olarak ün yapmıştı. Galaksinin bacta ihtiyacının büyük kısmını Thyferra üretiyordu. Bu yüzden Inner Rim'de, Rimma Ticaret Rotası üzerinde bulunan gezegenin stratejik önemi büyüktü. Konfederasyon bu gezegeni ne zaman ele geçirdi ya da kendisine kattı bilinmiyor, ama Geonosis'ten 21 ay sonrası itibariyle Thyferra onların kontrolündeydi ve Duro ile Merkez Gezegenler'e yapılan saldırıda bir üs olarak kullanılıyordu.



------------------
TIBRIN

Ishi Tib ırkının anavatanı olan Tibrin galaksinin Mid Rim bölgesine dahildi. Halkın çoğu artık istemediği halde yerel diktatörün zoruyla Cumhuriyet'e bağlı tutuluyordu, Cumhuriyet de gezegenin sorunlarına yardımcı olmuyordu. Geonosis Savaşı'ndan 7.5 ay sonra Tibrin'e gelen Kont Dooku buna bir son verdi, hükümeti ortadan kaldırdı ve halkın sevinç gösterileri arasında Tibrin Cumhuriyet'ten ayrılıp Bağımsız Sistemler Konfederasyonu'na katıldı.


----------------
TROXAR

Troxan ırkının anavatanı ve bir Konfederasyon üyesi olan bu gezegen, Geonosis Savaşı'ndan 30 ay sonra işgalci Cumhuriyet birliklerine karşı savaş vermekteydi, zor durumdaydı ve teslim olmayı düşünüyordu. Troxar savaşlarda epey zarar görmüştü. Coruscant'la diplomatik görüşmelere başlamıştı. Ancak Darth Sidious'un emriyle Kont Dooku Troxan'ları savaşmaya devam etmeye ikna etti. Onlara takviyelerin yolda olduğu yalanını söyledi.



----------------
TYED KANT

Outer Rim(ya da Mid Rim?)'deki Kantel Sistemi'nde bulunan bu gezegen bir gaz devi olduğu için yüzeyi sabit değildi, ama tıpkı Bespin gibi atmosferi yaşama uygundu. Tyed Kant ve buradan yönetilen yiyecek üretim gezegenleri topluluğu Geonosis'ten birkaç hafta önce Cumhuriyet'ten ayrıldı. Çok kısa bir süre sonra da Commerce Guild bu bölgeye el koydu. Böylelikle Geonosis Savaşı'yla birlikte gezegen Konfederasyon saflarında savaşa karışmış buldu kendisini.



------------------
TYNNA

Bu gezegen Tynnan ırkının anavatanıydı. Expansion Region'da, Corellian Run rotasının biraz doğusundaydı. Cumhuriyet'e karşı hoşnutsuzluğu giderek artan gezegenlerden biri olan Tynna'nın sabrı, sonunda Klon Savaşları'nın başlamasından 3 hafta kadar önce, bazı esrarengiz sabotajlar yüzünden taştı ve gezegen hemen Cumhuriyet'ten ayrıldı.


------------------
TYTHE

Cumhuriyet'e sadık bu gezegende önemli bir askeri üs vardı. Savaşın son ayında Konfederasyon kuvvetleri buraya saldırdılar ve üssü yenilgiye uğratıp gezegenin kontrolünü ele geçirdiler.


U:

Spoiler: Göster
UTAPAU

Outer Rim'deki bu gezegende İdareci Tion Medon ve halkı yaşıyordu. Geonosis Savaşı'ndan 36 ay sonra General Grievous buraya gelip gezegenin artık Bağımsız Sistemler Konfederasyonu koruması altında olduğunu ilan etti ve aralarında Vali Nute Gunray, San Hill, Shu Mai, Passel Argente, Poggle the Lesser ve Po Nudo'nun da bulunduğu Ayrılıkçı liderlerini gezegene yerleştirdi.


V:


Spoiler: Göster
VIRUJANSI

Cumhuriyet'e sadık olan bu gezegen, Klon Savaşları'nın ilerleyen aylarında Commerce Guild liderliğindeki Konfederasyon güçleri tarafından istila edildi. İşgal ne kadar sürdü bilinmiyor, ama Cumhuriyet tepki gösterdi ve Geonosis Savaşı'ndan 19 ay kadar sonra karşı saldırıya geçti. Yerli Virujansi uzay ve kara kuvvetleriyle işbirliği yapan Cumhuriyet ordusu birkaç gün içinde droidlerden ve Gossam(Shu Mai'nin ırkı) komandolardan oluşan Konfederasyon işgal ordusunu yenilgiye uğratıp gezegeni geri aldı.


---------------
VJUN

Outer Rim'de, Hydian Way yakınlarında bulunan bu kasvetli gezegende Güç'ün karanlık tarafı hakimiyet sürüyordu. Gezegen Konfederasyon'un gizli bir üssüne ev sahipliği yapıyordu ve Kont Dooku Geonosis Savaşı'ndan 30 ay sonra burayı karargah olarak kullanıyordu. Fakat Usta Yoda'yla görüşmesinin ve bir çatışmanın ardından burayı da terketti.


X:

Spoiler: Göster
XAGOBAH

Xamster'lerin(Neva Kee'nin ırkı) anavatanı olan bu gezegen Outer Rim'deki Mayagil Sektörü'ndeydi ve hem Rimma Ticaret Rotası, hem de Hydian Yolu'na yakındı. Merkezi Clak'Dor VII olan Mayagil Sektörü'nün büyük kısmının ayrılmasına rağmen, Xagobah bir Cumhuriyet gezegeni olarak kaldı. Geonosis Savaşı'ndan 16 ay kadar sonra Konfederasyon güçleri gezegene saldırıp kısa sürede kontrolü ele geçirdiler. Techno Union başkanı Wat Tambor burada Konfederasyon askeri operasyonları için büyük bir kale inşa ettirdi.

Geonosis Savaşı'ndan 30 ay kadar sonra, yani Klon Savaşları'nın sonlarına doğru Wat Tambor bu kaleye geldi ve tam bu sırada da Cumhuriyet de bir Acclamator-sınıfı gemi ve taşıdığı orduyla Xagobah'a karşı saldırıya geçti. Cumhuriyet birlikleri kaleyi kuşattılar, ama gezegende çok güçlü bir droid ordusu da vardı ve bölgede şiddetli çatışmalar başladı. Cumhuriyet zorla yerli Xamster'ları da Konfederasyon birliklerine karşı savaşa sürdü, ama onlara iyi para da verdi bu zorunlu hizmet karşılığı. Hem Xagobah, hem de yerli nüfus bu çatışmalarda oldukça zarar gördü ve büyük kayıplar verdi.

Boba Fett Geonosis'ten 31 ay sonra gezegene geldiğinde Xagobah'taki savaş haftalardır sürmekteydi. Wat Tambor'un patlayıcı dolu robot bir intihar gemisiyle alçak yörüngedeki Cumhuriyet Acclamator'ını yok etme planı önlendi, ama Cumhuriyet ordusu kötü bir sürprizle daha karşılaşmak üzereydi: Korkunç General Grievous Xagobah'a gelmişti.

Ama o da Konfederasyon'un gezegeni terketmesine yardım etmekten başka birşey yapamadı. Savaş kaybedilmiş, Xagobah Cumhuriyet kontrolüne geçmişti. Ama Wat Tambor yine kaçmayı başardı.
Xagobah'ın kaybı Clak'Dor VII'yi epey tedirgin etmiş olmalı.


Y:

Spoiler: Göster

YAG'DHUL

Givin ırkının evi, üretim kapasitesi çok yüksek olmayan ama mükemmel gemiler üreten tersanelere sahip ve Inner Rim'de, tam da Corellian Trade Spine ve Rimma Ticaret Rotası'nın kesişim noktasındaki stratejik pozisyonuyla çok önemli olan bu gezegen ve kontrol ettiği uzay alanı Geonosis Savaşı'ndan yaklaşık 2 hafta kadar önce Cumhuriyet'ten ayrıldığını ilan etti. Doğuştan matematik dahileri olan ve tüm yaşamları denklemler, formüller ve rakamlar üzerine kurulu olan Givin'ler Cumhuriyet'in sonunun kötü olacağını ''hesaplamışlar'' ve Givinler için en iyi olasılığın ayrılmak olduğuna karar vermişlerdi.

Böylelikle Yag'Dhul başlayan Klon Savaşları'nda yerini aldı ve tüm savaş boyunca önemli bir Konfederasyon üyesi olarak kaldı. Önemli yollara hakim oluşu, Cumhuriyet'e galaksinin daha güney ve güneybatı kısımlarında büyük sorunlar yarattı.

Savaşın ilerleyen aylarında Givin matematikçiler ve teorisyenler kendilerini Konfederasyon gemileri için daha hızlı, kesin, ekonomik ve güvenli hiperuzay rotaları hesaplamaya adadılar. Bu çalışmalar Geonosis Savaşı'ndan 21 ay sonra Konfederasyon aniden bir dizi saldırıyla Duro'ya kadar ulaşınca meyvesini vermiş oldu. Ayrıca Yag'Dhul bu seferlere katılan Ayrılıkçı filoları için bir toplanma ve harekete geçme noktası olarak da hizmet verdi.


Z:


Spoiler: Göster
ZADDJA

Outer Rim'deki Trilon Sektörü'nde önemsiz bir gezegen olan Zaddja'da Klon Savaşları başladıktan sonra Geonosisliler yeni bir üs ve droid fabrikası kurdular. Cumhuriyet bunu öğrendi ve Obi-Wan Kenobi komutasında bir sefer kuvveti burayı yok etmek için Geonosis Savaşı'ndan 18 ay sonra Zaddja'ya gönderildi. Cumhuriyet bu çatışmada sadece bir Jedi kaybetti ve hem tesisi, hem de burayı savunan droid ordusunu yok etmeyi başardı.


----------------
ZOLAN

Bu az bilinen ve nispeten önemsiz gezegen Clawdite'lerin(Zam Wesell'in ırkı) anavatanıydı. Gezegen Mid Rim'deydi; Naboo'nun bulunduğu Chommel Sektörü'nün doğusunda, Doldur Sektörü'nün güneyinde ve Corellian Run rotasının biraz batısında yer alıyordu. Clawdite'ler Geonosis Savaşı'ndan kısa bir süre önce Ayrılıkçılar'a katıldılar ve savaş başlayınca da hizmetlerini Kont Dooku'ya sundular.
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!