Romanın 6:45 çevirisi, okuması daha zor bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.
Öncelikle özenle hazırladığınız sunum için teşekkür ediyorum , sonrasında bir sorum var :AlıntıRomanın 6:45 çevirisi, okuması daha zor bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.Siz metisi mi yoksa 6:45'i mi öneriyorsunuz ? 6:45 artık mimlendiği için çeviri vs problemleri şimdiden kabulleniyorum fakat kitabın metis versiyonundan daha geniş olduğu için gönlüm yine de 6:45 ' e kayıyor .
Alıntı yapılan: Ugur - 26 Ekim 2016, 17:04:35Öncelikle özenle hazırladığınız sunum için teşekkür ediyorum , sonrasında bir sorum var :AlıntıRomanın 6:45 çevirisi, okuması daha zor bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.Siz metisi mi yoksa 6:45'i mi öneriyorsunuz ? 6:45 artık mimlendiği için çeviri vs problemleri şimdiden kabulleniyorum fakat kitabın metis versiyonundan daha geniş olduğu için gönlüm yine de 6:45 ' e kayıyor .Bu hususa değinmeyi ihmal etmişim, ilk mesajı düzelterek sonradan konuyu göreceklere de yardımcı olacağım.Ben maalesef Metis yayınlarından almadım, eğer bulabilirsem edineceğim. Sahafları da önümüzdeki ay gezmeyi planlıyorum zira 6:45 yayınlarının çevirisi gerçekten kötü. İngilizce PDF alıp okurken göz kanseri olmak, beyin tümöründen daha hafif kalır. 6:45'in avantajı, Philip K. Dick'in Nazizm eleştirilerine verdiği cevabı ve tamamlanmayan roman taslaklarını da içermesi. İngilizcesini edinemiyorsanız, 6:45 ile idare edebilirsiniz. Hani hiç okunmayacak kadar kötü değil, ama en alt standartın bir tık aşağısında.
İşte o standarta biz 6:45 standartı diyoruz . Yine şaşırtmamış anlaşılan .
Evet ondan haberim var , kitabın varlığından haberdardım ama diziyi duymamla ilgim yöneldi bu tarafa . Yine de kitabı okumadan diziyi izleyemem çok farklı da olsa . Sonra beklentim değişiyor kitaptan .
Geçen hafta okul için kitap ararken sahaflarda görmüştüm. Metis yayınıydı sanırım. Bursa-Heykel civarında oturuyorsanız bulabilirsiniz. Edit: Sönmez İş Sarayı civarındaydı.
Yüksek Şatodaki Adam'ın Metis Yayınlarından çıkan kitabını bulmak çok zordur ve fiyatı biraz pahalıdır sahaflardan bulunabilir ama.6.45 yayınından çıkan kitabını okumadım fakat 6.45 olunca insan bir ürküyor açıkçası.