Kayıt Ol

Sadık Yemni

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Sadık Yemni
« : 19 Nisan 2010, 14:15:09 »

Türk Fantastik ve Bilim Kurgu edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan yazar Sadık Yemni'den sevindirici haberler geldi!


Zaman Tozları 2 Geliyor!

İlk kitabı ile büyük beğeni toplayan Sadık Yemni, Zaman Tozları romanının ikincisi için hazırlıklara başladığını bildirdi. Şu anda yapımda olan kitabın gelişiyle, Vakiteri, Belga, Çiğdem ve Metin tekrar arz-ı endam edecekler.

Zaman Tozları’nın can alıcı bir yerde bittiğini belirten Yemni, ikinci bölümü yazmamasının kendisi için imkansız olduğunu belirtti. Hatta, şu anda kesin olmamakla birlikte 3. öykünün bile olabilmesi ihtimaller arasında…


Yeni Kitaplar Yolda!

Sadık Yemni hız kesmeden yeni kitaplar yazmaya devam ediyor. Akisfer adlı eser Mayıs ayında piyasaya sürülecek ve Ekim ayında da Ağrıyan kitabı okurlarla beraber olacak. Ayrıca kitaplar Astera Yayınları'ndan çıkacak. Ahir@ kitabının ise şu anda ne zaman çıkacağı tam olarak belli değil. İki kitap arasında çıkması muhtemel olmakla birlikte en geç Ekim sonrasında elimizde olacak…

Bunun dışında “Sokaklar Benim Yeniden” adlı öyküsünü genişletip roman yapma planları da olduğunu söyleyen Sadık Yemni, bu konuda ki taleplerin olduğunu da belirtiyor. Umuyoruz ki bu kısa öykü de genişletilip roman olarak kitaplığımız arasında yerini bulacaktır…

Ayrıca bu kadar işin arasında, internet dünyasında da boş durmuyor Sadık Yemni. Gölge E-Dergisi için kaleme aldığı öyküler devam ederken, “Kısa metinleri kompaktlaştırmak beynim için güzel bir egzersiz oluyor.” cümlesiyle bizlere bu işi ne kadar sevdiğini bir kez daha göstermiş oluyor. Mayıs ayında çıkacak olan öyküsünün adı da: Düşen Uçak Memuresi.

İnternet üzerinden yayın yapan Buzul Dünya ile Kadınca Bilimkurgu Öyküleri - 2 seçkisi için hazırlandığını da not olarak geçelim.


Muska, “The Amulet” başlığıyla ABD’de!

Yine yazarın önemli ve ilgi çeken kitaplarından Muska, yakın zamanda İngilizce çevirisiyle Amerika’da yayınlanmaya hazırlanıyor. En geç iki hafta içinde satışa sunulması planlanan kitap umuyoruz hakettiği değeri fazlasıyla görecektir!

Ve yine Muska ile alakalı olarak, şu anda film senaryosuyla meşgul olan Yemni, senaryoyu yaz öncesi bitirebileceğini söyledi. Film için geri sayım yapmaya başladık bile!

Ayrıca kitabın en heyecanlı sahnelerinden birini, İngilizce olarak aşağıya yazalım. Bununla birlikte çeviyi özenle yapmış olan Dr. Mert Akcanbaş'a da sonsuz teşekkürlerimizi sunalım!

Alıntı
   Suddenly, Tahir was sorry he had hidden in the basement. It wasn’t fun at all sitting in a half-lit room, waiting for something to appear in the rectangular monitor of a tiny window. He felt like a rat in a trap, full of fear which just grew stronger as each second passed and nothing happened. His grandmother’s voice had sent him here.
    She never made mistakes. Now, he was sure the evil creature had imitated his grandmother’s voice to trap him. His mind was literally paralyzed with fear, and he couldn’t think of a way out.
    “Tahir, Tahir, put on your flip flops. Tahir, Tahir, come out play hopscotch.”
    It was finally coming. Tahir pushed himself back and leaned against the wall. Spider webs surrounded his head and face and he didn’t care. It was coming and he was waiting for it helplessly. Tahir’s numb body came to life as he saw a silhouette at the door. He tried 240–Sadik Yemni to push himself even further back and closer to the wall, but that didn’t do anything but hurt his head and back. He started to cry.
    “Tahir, my son, you know who I am. Why are you scared? Why would anyone be scared of his own father?”
    “You’re not my f-f-f-father,” he said crying.
    “Come and look at me carefully, then you’ll see. Come on, I’m waiting.
    Don’t be afraid, I won’t hurt you.”
    All of a sudden Tahir felt a glimmer of hope. For some reason, Satan was hesitant to come in. So his grandmother was right.
    “Why don’t you come in?” asked Tahir.
    But he immediately regretted saying it. Perhaps Satan was torturing him by making him wait and was going to walk in at anytime and . . .
    “I don’t like this basement, son. Do you know why?”
    The evil thing at the door kept talking, while Tahir didn’t say a word. Its appearance began to alter. It didn’t look like a person looking into the basement anymore, but more like a reptile with a human head.
    “When I was three years old, I did something, Tahir. I don’t remember what it was now, but my father locked me in here for hours. It was cold and dark.”
    The devious changes in the creature’s manner messed with Tahir’s mind. He wondered what he should do if it started to move in.
    “I was so scared and cried with fear. You see, Tahir; there are some really bad fathers. Did I ever mistreat you in this way? Why are you hiding here? What do you mean by this?”
    Tahir knew this was exactly the way his father talked. His father had a way of rounding some of the letters in his words, just like this creature was doing now.
    “Aren’t you scared, Tahir? Just like I was during the car wreck. Did I ever tell you that I woke up after the accident and found myself surrounded by dead people? They were all squirming with pain. I almost lost my mind.”
    His grandmother had told Tahir the details of the car accident after his father’s death. Tahir started to pity his father. He understoodthings better now.

Kendisine, bu güzel haberleri bizlerle paylaştığı için bir kez daha sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz…
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Sadık Yemni'den Sevindirici Haberler!
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2010, 12:10:37 »
Sadık Yemni şimdiye kadar tanıdığım en aktif yazarlardan biri. Çok zengin bir hayal gücü, akıcı bir üslubu ve güçlü bir kalemi var. Hem uzun hem de kısa soluklu hikayelerini elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Umarım kitabı da filmi de çoktan hakkettiği ilgi ve saygıyı görür.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sadık Yemni’den Sevindirici Haberler!
« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2010, 12:55:33 »
Arkadaşlar, Muska kitabının çevirisini yapmış olan Dr. Mert Akcanbaş'a da teşekkürlerimizi sunalım. Türkçe'den İngilizceye yapmış olduğu bu özverili tercüme ile umut ediyoruz ki gerekli ilgiyi en iyi şekilde görecektir.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "


Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sadık Yemni - Malta Köşkü Sohbeti
« Yanıtla #4 : 24 Haziran 2010, 17:49:19 »
Röportajı daha önceden izlemiştim. Sadık Yemni ciddi anlamda, kalemini kullandığı kadar dilini de çok hoş kullanıyor. Masal gibi anlatıyordu hayatını. Bir kez daha hayran kaldım...
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "