Kayıt Ol

Arthur'un Serüvenleri

Çevrimdışı brisingr

  • ***
  • 655
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Arthur'un Serüvenleri
« : 23 Nisan 2010, 15:58:53 »
   1) ARTHUR İLE MİNİMOYLAR:
 
   

   Arka Kapak:

   Dünyaca ünlü Fransız film yönetmeni Luc Besson, serüvenlerini filme de aktardığı yepyeni bir kahramanla, on yaşındaki melek yüzlü, fırça saçlı, çilli suratlı Arthur'le tanıştırıyor bizi. Dört kitaptan oluşan bu dizinini ilk kitabında, anneannesinin yanında kalan Arthur'ün sıkıntısı büyük. Çünkü evleriyle bahçelerini ele geçirmek isteyenler var. Dedesiyse dört yıldır kayıp. Küçük kahramanımız, ne yapacağını kara kara düşünürken, dedesinin evin değişik yerlerine bıraktığı ipuçlarını izleyerek Minimoylar Ülkesi'ne geçiyor. Prenses Selenya'yla ve minimoylarla tanışıyor. Üç gün içinde gizli hazineyi bulmak, sineklere binmiş savaşçılarla ve kötü kalpli bir büyücüyle mücadele etmek zorunda kalıyor.Üstelik de bir minimoy kadar ufacıkken. Arthur ve Minimoylar, sizi olağanüstü bir serüvene, fantastik bir ülkeye, gizemli minicik yaratıkların masalsı yaşantılarına götürecek.

   Sayfa sayısı: 240
   Yayınevi: Can Yayınları
   Yazar: Luc Besson

   2) ARTHUR VE YASAK KENT

 

  Arka Kapak:

  Arthur, yıllar önce kaybolan dedesini ve gizlediği hazineyi ararken, boyları iki milimetre olan Minimoyların ülkesine düşmüş, üstelik kendisi de bir minik Minimoy oluvermişti. Minimoy Prensesi Selenya ile küçük kardeşi Prens Betameş'le birlikte, Minimoylar Ülkesinin en büyük düşmanı olan Lanetli Maltazar'la savaşmak, o arada kayıp dedeyi de, kayıp hazineyi de bulmak için Yasak Kenfo doğru yola çıkarlar. Bu hem bir savaş yolculuğu, hem de Prenses Selenya ile bizim utangaç Arthur'ümüz arasında doğacak büyük bir aşkın da başlangıcı olacaktır. Bakalım Arthur ile arkadaşları, Maltazar'm oyunlarını bozabilecekler mi? Utangaç Arthur, kibirli Prenses Selenya'nın kalbini kazanabilecek mi? Yasak Kent'te ne gibi olaylarla, ne gibi yaratıklarla karşılaşacaklar? Yolculuğun sonunda onları büyük bir kapışma bekliyor.

   Sayfa sayısı: 216
   Yayınevi: Can Yayınları
   Yazar: Luc Besson

    3) ARTHUR MALTAZAR'IN İNTİKAMI
 
   

    Arka Kapak:

    Arthur ile Minimoylar ve Arthur ve Yasak Kent’de tanıştığınız Arthur aslında bu kez serüvene atılmaya niyetli değildir ilk başta. Dedesinin evinde tatilin tadını çıkarmakta, bu arada Bogo-Matassalai savaşçılarının yardımıyla doğayla bütünleşmeyi öğrenmektedir. Kimseye belli etmez ama, bir yandan da sabırsızlıkla birkaç saatliğine Mini moyların dünyasına geçip Prenses Selenya’ya kavuşacağı anı beklemektedir. Önceki kitaplardan bildiğiniz gibi, bu ancak dolunaylı gecelerde yapılan özel bir törenle olabi liyor. Sonunda Arthur’ün beklediği gün gelip çatar. Ne var ki son anda Minimoylar ülkesine geçme işi tehlikeye düşer; çünkü babası tatili erken bitirmeye, Arthur’ü ve annesini de alıp eve dönmeye karar vermiştir. Fakat tam çantasını toplarken bir örümceğin getirdiği bir mesaj, Arthur’ün yüreğini hoplatır: İmdat! diye yazmaktadır mesajda. Bunu ona Minimoylardan başka kim göndermiş olabilir? Arthur ne yapıp edip onların yanına koşmak zorundadır. Orada nasıl bir manzarayla karşılaşacaktır acaba? Yanıtı elinizdeki kitabın içinde...

   Sayfa sayısı: 208
   Yayınevi: Can Yayınları
   Yazar: Luc Besson

   4) ARTHUR İKİ DÜNYANIN SAVAŞI

   

    Arka Kapak:

    Arthur’ün serüvenlerinin üçüncüsünü (Maltazar’ın İntikamı) okumuş olanlar, kitabın en heyecanlı yerinde bittiğini hatırlayacaklardır. Arthur iki milimetrelik boyuyla Minimoylar dünyasında kalırken, lanetli M. insanların dünyasına geçmeyi başarmıştı. Evet sevgili okurlar, felaket kapıda: Lanetli M. aramızda, üstelik boyu iki metre kırk santim! Üstelik dünyamızı ele geçirmeye kararlı! Fedailerini de yanında getirmeyi ihmal etmemiş hem de! Arthur, Selenya ve Betameş’in bizi ondan kurtarmak için harekete geçecekleri kesin; fakat iki milimetrecik boylarıyla o dev gibi M.’ye kafa tutmaları hiç kolay değil. Önce büyümenin bir yolunu bulmaları gerek. Ne var ki Arthur’ün “büyümüş” haliyle bile on yaşında bir çocuk olduğunu düşünürsek, M.’ nin ve dev gibi fedailerinin karşısına çıkmak gene de büyük cesaret işi. Bakalım Arthur, arkadaşları ve dedesi Archibald işin içinden nasıl çıkacaklar? Laf aramızda, İki Dünyanın Savaşı, beklediğimize değmiş!

   Sayfa sayısı: 248
   Yayınevi: Can Yayınları
   Yazar: Luc Besson


   

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arthur ile Minimoylar
« Yanıtla #1 : 23 Nisan 2010, 16:01:10 »
Arthur ile Minimoylar'ın filmini izlemiştim. Gayet güzeldi. Kitabı olduğunu bilmiyordum. Merak ettim. Okumak isterim :)