Kayıt Ol

İkiyüzlülük

Çevrimdışı Canina

  • ****
  • 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
İkiyüzlülük
« : 19 Haziran 2010, 19:47:50 »
Kötü bir olay yaşadığınızda size değer veren insanların kim olduğunu anlamak için etrafınıza bakmanız yeterlidir. Eğer etraftakilerin yüzünde sizi anladıklarını gösteren bir ifade, gözlerinde bir anlayış yoksa sadece gösteriş için yanınızdadırlar. Yanınızda olmayanları ise unutun gitsin.

Kendi sevinçlerine odaklanır insanlar. Sevinçleri bırakın, o günü normal bir şekilde geçirmeye odaklanırlar. Sizin durumunuza üzülmüş gibi görünürler daha sonra gözleri başka bir şeye takılır konudan uzaklaşırlar. Birkaç dakika sonra başka bir tanıdıklarının yanına gidip başlarından geçen eğlenceli bir olayı anlatmaya başlarlar. Bu sizi daha çok üzer belki. Özellikle duygusal biriyseniz.

Ama sizde yapıyorsunuz bunu. Bende yapıyorum. Ben belki az yapıyorum. Ama yapıyorum. Özellikle az tanıdığım biri olduğunda umurumda bile olmuyor. Ama eğer hiç tanımadığım biriyse en çok onların durumuna üzülüyorum. Çünkü en çok tanımadığım insanları seviyorum şu hayatta. O daha nefret etmeme neden olmamış insanlar mutlu ediyor beni.

 İnsanlığa olan umudumu kaybetmiş olabilirim ama son günlerde hayata daha farklı bakıyorum. Kazandığım ve kaybettiğim insanların çok etkisi oldu bunda. Ama hepsi birbirini dengeledi sanırım. Eskisi gibi düşünmüyorum şimdi. Hepsi cehennemi boylasın demiyorum artık. Sempati gösteriyorum herkese ve her şeye. İnsanlarda bunu göremediğimde ise üzülüyorum tabi. Ama ne yapacaksın diyorum kendi kendime. Herkes istediğin gibi olamaz. İnsanlık bireyleri bu hale getirdi. Birbirinden uzak ve sahte duygularla dolu insanlar.

Karısını Kadıköy’ün orta yerinde döven bir adam rastladım. Yorgunluktan bir banka oturmuş cebimdeki son parayı verdiğim sigaralarımdan birini içiyordum. Adam kadını saçlarından tutup sürüklüyor, tokat atıyor, kadın yere düştüğünde ise tekmeliyordu. Ve kimse karışmıyordu olaya. Herkes bir kere bakıp geçiyordu yanlarından. Bir kere bakıyorlardı. Bu çok önemlidir. Farklı bir şey gördüğünüzde bir kere bakmazsınız. Kafanızı çevirip tekrar tekrar bakarsınız. Ama onlar bir kere bakıyordu. Normal bir şey haline gelmişti onlar için. Bense donup kalmıştım. Bende bir şey yapamıyordum. Karışsam bile yardım alamayacağımı adamın beni de döveceğini düşünüyordum. Ama biri bende ki korkuyu yenip olaya karıştı en sonunda. Kadıköy’ün evsizlerinden bavullu teyze. Hayatımda duymadığım küfürler yağdırarak çantalarından biriyle adama vurmaya başladı ve ayırdı ikisini.

İkiyüzlüdür herkes. Ben, sen, o. Sadece daha az ikiyüzlü, bencil, nefret dolu insanlar var aramızda. Onlarda yitip gidecek zamanla biliyorum. Bu yüzden umudumu kaybettim insanlığa karşı. Artık umursamıyorum sadece. Yakınıma bakıyorum. Yetiyor da sanki…

Çevrimdışı frei_falsch

  • *
  • 9
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: İkiyüzlülük
« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2010, 21:05:36 »
Duygularını çok güzel yansıtmışsın.İnsanlara bakış açın gerçekten hoşuma gitti.Anlattıkların da hayatımdaki birçok olayın ve kişinin gözümden bir şerit gibi geçmesine neden oldu..

Çevrimdışı Canina

  • ****
  • 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
Ynt: İkiyüzlülük
« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2010, 11:22:25 »
Duygularını çok güzel yansıtmışsın.İnsanlara bakış açın gerçekten hoşuma gitti.Anlattıkların da hayatımdaki birçok olayın ve kişinin gözümden bir şerit gibi geçmesine neden oldu..

Teşekkür ederim ^^

Ynt: İkiyüzlülük
« Yanıtla #3 : 21 Haziran 2010, 12:52:23 »
Anlatmak istediklerini çok güzel anlatmış, duyguları çok iyi ifade etmişsin. Bakış açın çoğu insana göre daha farklı, gayet güzel. İnsan okurken kendi düşüncelerini de bulabiliyor yazında. Başarılı bir yazı. Duygularına, düşüncelerine ve ellerine sağlık. :)


Haykırmak mı istiyorsun karanlığa?
Öyleyse seni tutan ne?
Avazın çıktığı kadar bağır karanlığa,
O, herkesten çok daha iyi anlar seni aslında...