Kayıt Ol

Bakugan Battle Brawlers

Çevrimdışı HighLord

  • **
  • 244
  • Rom: 5
  • Dragonborn
    • Profili Görüntüle
    • Kotalılar Vakfı
Bakugan Battle Brawlers
« : 28 Haziran 2010, 09:29:45 »

Bakugan Battle Brawlers kısaca Bakugan (Japonca: 爆丸バトルブローラーズ, - Bakugan Batoru Burōrāzu) Japon Aksiyon, Macera içerikli anime televizyon serisidir. Yapımcısı TMS Entertainment ve Japan Vistec, yönetmeni Mitsuo Hashimoto'dur. Hikayenin merkezi Bakugan adında canlı yaratıklar ve onlara sahip olan savaşçılardır. 52 bölümden oluşan Bakugan, 2007 yılında Japonya'nın Tv Tokyo kanalında gösterilmiştir. Nelvana Limited ise İngilizce versiyon olarak son bölümü üretmiş ve seri tamamlanınca prömiyeri aynı yıl içinde Teletoon adında bir Kanada kanalında yayınlanmıştır. İngilizce seri bir süre sonra Japonca versiyonundan ayrılmıştır. 51 Japonca bölüm ile 1 İngilizce bölüm birleştirerek 52 bölümlük bir dizi oluşturulmuştur. Bu seri ABD'de Cartoon Network 'te Şubat 2008'deki yayında başlatılmıştır. Anime serisi, Sega Toys ve Spin Master ile anlaşılarak Bakugan adında stratejik bir oyun piyasaya sürülmüş, metal kartlar ve manyetik estetik yüklü minyatür figürler (toplar) kullanılmıştır. Bakugan yeni çizgi dizisi vardır. Dan 15 yaşındadır. Adı Bakugan Savaşçılarıdır. Sonraki çizgi filmi ise Bakugan New Vestoria'dır.


Tanıtım:

Bir gün gökyüzünden kartlar yağmaya başlar ve bu kartları alan çocuklar Bakugan adlı bir oyun yaratırlar. Fakat bu sadece bir oyun değildir: Bakuganların yaşadığı Vestroia evreninin kaderi Bakugan’a bağlıdır.

Vestroia’yı kurtarmak için Sonsuzluk Çekirdeği’nin bulunması ve bu sayede Vestroia’daki dengenin sağlanması gerekmektedir ancak kendilerine Bakugan Savaşçıları diyen ve çekirdeği bulmaya çalışan altı arkadaşın karşısında üç engel vardır: Naga, Hal-G ve Masquerade.

Yeni Vestroia

Mart 2009'da, TMS ve Nelvana  Entertainment şirketleri, 26 bölümlük üretilen Bakugan: Yeni Vestroia adında devam serisi olduğunu bildirdi.[1] Seri 12 Nisan 2009'da Kanada'da Teletoon kanalında başladı ve Cartoon Network'e 9 Mayıs 2009 tarihinde geldi. Kanada'da iki reyting oldu, Teletoon ek 26 bölümle serinin genişletileceği hakkında sordu. Çünkü bölümler hala yapılmaya başlanmıştı, Teletoon son dört bölümünü tekrar yayınladı, ama Cartoon Network diğer 26 bölümü alabildi ve prömiyeri Teletoon'dan bir gün önce oldu. Cartoon Network 14 Mart 2010 tarihinde Teletoon'dan öndeydi.

Yeni Vestroia serisi Japonya'da, Bakugan Battle Brawlers: New Vestroia (Japonca: 爆丸バトルブローラーズ ニューヴェストロイア, - Bakugan Batoru Burōrāzu Nyū Vesutoroia) olarak 2 Mart 2010 tarihinde TV Tokyo kanalında sabah 07:00'de yayınlanmaya başladı. Açılış şarkısı birkez daha Psychic Lover tarafından yapıldı ismi "Cho! Saikyo! Warriors", kapanış şarkısı "Bang! Bang! Bakugan!", Yoshifumi Ushima tarafından yapıldı.

Karakterler

Dan Kuso: On iki yaşındadır. Kendine çok güvenir.Runo'ya çok ama çok aşıktır.. Bakugan'ı Pyrus Dragonoid'dir.Ateş elementinde görev alır. 27. bölümde Pyrus Delta Dragonoid ile kader boyutuna gider ve herkes üzülür. Bakugan'ı evrim geçirmiştir (22. bölümde). (37. bölümde) Dan, Shun ile maç yaptıktan sonra sonunda Drago dönüşür ve üstün Bakugan'a bir adım daha yaklaşır adı Üstün Dragonoid olur. 51. bölümde sonsuzluk çekirdeği içine girer ve gücü 1000G olur ve adı Neo (Sonsuz)Dragonoid olur.

Runo Misaki: İyi yürekli, sevimli bir kızdır. On iki yaşındadır. Bebekliğinden beri dane aşıktır bir ara bunu kanıtlamıştır. Bakugan'ı Haos Tigerra'yı çok sever.Tigrera 32. bölümde evrim geçirerek blade Tigrera'ya dönüşmüştür.Işık elementi bir bakugandır.En yakın arkadaşı Alice'dir.

Marucho Marukura: zeki bir çocuktur. En küçük odur, daha on bir yaşındadır. Ailesi çok zengindir. Bakuganı Aquos Preyas'tır. Su elementinde görev alır. Preyas özellik değiştirebilir. İki bakuganı vardır, biri Preyas; diğeri Angelo/Diablo'dur (30. bölümde Preyas, Angelo/Diablo'yu yumurtlamıştır; Angelo Haos, Diablo Pyrus özelliklerini taşır ve ikisi de oynanabilir).Jenny ve Juss'a aşırı hayrandır.Dan için her şeyi yapar.Harika bir dosttur.

Julie Makimoto: Hep mutludur, on iki yaşındadır. Billy'den hoşlanır. Toprak elementinde görev alır. Bakugan'ı 29. bölümde evrim geçirmiş ve Gorem iken Hammer Gorem olmuştur.

Shun Kazami : Çok deneyimli bir Bakugan oyuncusudur. Büyükbabası bir Samurai olmasını ister, ama o bakugan oynar. Gösteriş yapmayı sever. Dan'in çocukluk arkadaşıdır. On üç yaşındadır. Bakugan'ı Ventus Skyress'tir.Bakuganı dönüşünce adı Storm Skyress olmuştur. Çok çekicidir. Rüzgâr elementi bir Bakugan'dır.Alice aşıktır. Alice'den hoşlanmaktadır.

Alice Gehabich: 39. bölüme kadar Masqurade kimliğini taşır, Bakugan'ı Alpha Hydranoid'dir. 39. bölüme kadar Bakugan oynamaz, 39. bölümde Dan ile maç yaptıktan sonra maskesini düşürür ve kimliği ortaya çıkar. On üç yaşındadır. Büyük babası Michael, Vestoria'ya bir boyut açmış ve kendini farklı bir dünyada bulmuştur. Takımın yanında olmayınca Masqurade oluyor. Negatif enerji çıkınca büyükbabasıyla değişti.Masquerade yok olduktan sonra Alpha Hydranoid, Alice'in olur.Shun'dan hoşlanıyordur.En yakın arkadaşı Runo'dur.Belki Alice'de Klaus'dan hoşlanıyordur.

Masqurade: Gerçek kimliği Alice'tir, fakat negatif enerji nedeni ile kişilik değiştirir. Başkalarıyla Bakugan oynar ve onların Bakugan'ını kader boyutuna gönderir. Bakugan'ı Darkus Hydranoid'dir. Karanlık elementini kötüye kullanır. Çok kötü biridir. 38. bölümde Dan ile maç yaparken Dan, Masqurade'i yener ve gerçek kimliğini ortaya çıkarır. Masqurade'in Bakugan'ı üç kez evrim geçirmiştir ve şu anki Bakugan'ı Alpha Hydranoid'dir. 44. bölümde yok olur.

Hal-G: Naga'yla birlikte çalışır. Çok kötüdür. Alice'in büyükbabasıdır. Asıl adı Michael'dır. Bakugan'ı Naga'dır. Naga sessizlik çekirdeğinin sahibidir.

Joe Brown: Bakugan oynamayı sever ve Bakuganı Wavern'dır. Wavern 34. bölümde Joe'ya gelmiştir. Wavern efsanevi beyaz Bakugan'dır. Wavern, sonsuzluk çekirdeğini içinde bulundurur. Kardeşi Naga'dır. Kendisi Bakugan sitesinin ağ yöneticisidir ve Chan Lee'den hoşlanır.

Klaus Von Hertzon: 17.bölümde ortaya çıkar.Bakuganı Sydronoid'tir.Aquos elementidir.Yakışıklıdır.Alice'ye aşıktır.Shun'unda Alice'ye aşık olduğunu bildiği için onunla çok fazla konuşmamaktadır.

Billy: 10.bölümde ortaya çıkar.Bakuganının özelliği Subterra(Toprak Elementi)dır.Bakuganı Subterra Cycloid'dir.Julie'ye aşıktır.

Bakugan Türleri

Darkus Reaper: Reaper'lar intikam duygusuyla hareket ederler. Savunmasız rakiplerine karşı bile acımasızca davranır, bundan gurur duyarlar. Büyük öfke ve yıkım ile sürekli plan yapar diğer Bakugan’ları yok etmeyi planlarlar. Planları doğrultusunda uygun zaman geldiğinde ard arda saldırarak rakiplerini yok ederler.kendisi ölüdür

Juggernoid: Juggernoid çok büyük bir tahrip gücüne sahip Bakugandır. Sahip olduğu ağır zırha hasar vermek için çok büyük güç gerekmektedir. Savaş sırasında zırhının en zayıf noktasına saldırmayı denemek bile çok saçmadır çünkü zırhını geçmek imkansızdır. Rakiplerine güç dalgaları gönderir ve onları safdışı ederler.

Fear Reaper: Sessiz ve karanlık bir şekilde hareket eden Fear Ripperler dev kılıçları ile çabuk ve ölümcüldürler. Diğer türlere dönüşebilen tam bir bukalemundurlar. Kendi gerçek kimliğini asla ortaya çıkarmayan karmaşık bir Bakugan olan Fear reaper türü, tuhaf bir şekilde çekingen ama cezbedicidirler. Bir Fear Ripper herkesin aklını karıştırabilir ve istediğini yaptırabilir. Gizemli güçleri onları karşı konulmaz yapar.

Falconeer: Falconeer yükseklerden avını hedef alır. Rakibinin onu farketmesine izin vermeden onu takip eder. Bu Bakugan son derece etkili olan gözle görülmeyen şeyleri görme yeteneği ile uzaklığı ve kapsamı ne olursa olsun nesneler ötesini görebilir. Bu sayede rakiplerinin planlarını öğrenebilir, şaşırtan saldırılar tasarlayabilir. En önemlisi, bu özel Bakugan kendini yeniden canlandırabilir. Bir Falconer ile karşılaşmak çok tehlikelidir. Yeniden canlanma özelliği, Falconeer ile birden fazla kez karşılaşmanız anlamına gelir. Ancak çok güçlü Bakugan’lar bunun üstesinden gelebilirler…Ve her elementte bir Falconeer vardır.

Pyrus Dragonoid: Dragonoidler aramak ve yok etmek için tasarlanmışlardır. Bu yüzden çok gelişmiş arama yetenekleri ve duyularına sahiplerdir. Üst düzey istihbarat özellikleri vardır. Savaş sırasında hareket kabiliyetleri kısıtlıdır ama güçlü vuruşları ve ağır darbeleri ile bu özelliklerini kapatırlar. Dragonoid tarafından takip edilen birinin kaçmak için neredeyse hiç şansı yoktur.Dragonoidler kader kartı etkinken ölmemek için özel bir güç çıkartır. Dan, Masqurade ile savaşırken yetenek kartı parçalanmış, Drago'nun gücü 999 G'ye çıkmıştır. Bu güç maç sahasını yok edebildiği için dragonoidler vestroia efendisi olarak sayılabilir. "Drago's On Fire" bölümünde 900 G'ye kadar çıkıp evrim geçirmiştir.Ayrıca son bölümlerde Drago tekrar değişir içine sonsuzluk çekirdeği girer.Bu sayede Drago 1000G olur.Ve Drago Wavern'ı Vestroya ya gönderdiği için (Wavern sonzuluk çekirdeğini Naga'dan koruyamadığı için çekirdeği Dragoya vermiştir ve bunun için Drago'nun onu Vestroya göndermesi gerekiyordu.)Büyük bir hırsla Naga ile kapışır Drago galibiyeti alır ve sessizlik çekirdeği de Drago'nun olur.

Robotalian: Robotallianlar müttefiklerine yardım eder ve onları korurlar. Robotallion’un dostu olan herkes ona sonsuz güven besler. Çok güçlü ve hızlıdır. Vahşi pençeleri ve her maddeyi dilimleyerek doğrayabilecek güçteki dev kılıçları vucütlarının içinde bulunur. Yüksek hızda hareket ederler ve bu hareketlerini insan gözüyle izlemek son derece zordur. Ancak çok güçlü Bakuganlar Robotallion ile baş edebilirler. Onları yenmek oldukça güçtür. Robotallianlar görevleri ve koruma duygusuna büyük önem verirler ve bu sorumluluklarını yerine getirirken yollarına hiç bir şeyin çıkmasına izin vermezler.Yeteneklerinden biri Robotalian güçlendirmedir.Ve her elementte bir Robotalian vardır.

Wavern:Sonsuzluk çekirdeğinin sahibidir. Naga ile iyi anlaşamazlar. Joe'nun bakuganıdır. İlk karşılaşma (Bakugan 23.bölüm Say İt Ain't Or Joe ve 34.Bölüm Evden Çok Uzakta) Bir bölümde Naga dünyaya gelir ve Wavern güçsüz düşer.Drago'ya bana ateş etmesini söyler ve Drago ateş eder. Sonsuzluk çekirdeği Drago'ya gelir.

Naga:Kötü Bir Bakugan'dır. Wavern'ın ikiz kardeşidir. Sonsuzluk çekirdeğini almaya çalışır ama başaramaz.6 bakuganla savaşınca yok olmuştur.

Gorem: İyi bir bakugandır.Subterra(toptak) elementindedir ve metrelerce kocamandır!Bakugan Savaşçıları'ndan Julie'nin bakuganıdır.

Preyas:Havalı ve hareketli bir bakugandır.Elementi Aquos (su) dur. Bakugan Savaşçıları'ndan Marucho'nun bakuganıdır.En güçlü 6 bakugandan Aquos özellikli bakuganı yendikten sonra Diablo/Angeloyu yumurtlar.

Diablo:Pyrus özellikli bir bakugandır. Angelo adlı bakuganın tam tersidir.30. bölümde onları Preyas yumurtlar.Aslında Preyas'a çok benzer fakat kanatları vardır ve Pyrus özelliklidir.

Angelo:Haos özellikli bir bakugandır. Diablo adlı bakuganın tam tersidir.30. bölümde onları Preyas yumurtlar.Aslında Preyas'a çok benzer fakat kanatları vardır ve Haos özelliklidir.

Skyress:Wentus özellikli bir bakugandır.Kuşa benzer yeşil tüyleri vardır.Dönüşünce Storm Skyress olur.Shun'un bakuganıdır.

Tigrerra:Haos özellikli bir bakugandır.Altı Bakugan Savaşçısı'ndan Runo'nun bakuganıdır.Beyza kaplana benzervs dört ayak üstünde durur.Dönüştüğünde Blade Tigrerra olur ve iki ayak üstünde durur.

Hydronoid:İlk önceleri kötü Masqurade'nin bakuganıydı ve çok bakuganı Kader Boyutuna yolladı.İlk hali tek başlıydı sonra 2 başlı oldu ve en sonunda da 3 başlı oldu.Masquread'nin Alice olduğu anlaşılınca iyilerin tarafına geçti.

.Serpenoid:Serpenoidler çok uzun boylu yılanlardır.Hamleleri genellikle rakibini boğmaktır.Bakugan 2. bölümde Dan Kuso'nun Serpenoid'i Darkus Reaper tarafından kader boyutuna gönderilmiştir.Bu arada her elementte (darkus,wentus,haos vb.) bir Serpenoid vardır.herşeyi yenerler

Saurus:Bakugan 1. bölümde görmüşsünüzdür hatta 2. bölümde kader boyutuna Darkus Reaper tarafından gönderilir.Sauruslar her elementte bulunur ve çok çeviktirler aslında Saurus denme sebebi dinozora benzemesidir.Kafasında boynuzlar bulunduğu için Stracosaurus adlı dinozora benzer fark etdiyseniz dinozorun isminin sonunda "saurus" vardı.

Kaynak: Wikipedi








Çevrimdışı edi

  • **
  • 51
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bakugan Battle Brawlers
« Yanıtla #1 : 28 Haziran 2010, 15:17:15 »
Bakugan ın anlamı ise patlayan top demektir.
Sadece susmak ıstıyorum;
Yalan ınsanları kaale almadan..
Haklıyken haksız gözuksem bıle kendımı savunmadan..
HUZUR bulmak ıstıyorum,gözlerımı kapayıp,kımseyı anmadan...
Sessızlığı dınlemek ıstıyorum,herseyı yasamıs gıbı yaparak...
[/size][/i]

Çevrimdışı boromir

  • **
  • 374
  • Rom: -4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bakugan Battle Brawlers
« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2010, 18:24:50 »
benim ANİMELER arasında en sevdiklerim Yugioh be Beyblade'dir.

Çevrimdışı diana

  • ***
  • 513
  • Rom: 16
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bakugan Battle Brawlers
« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2010, 19:52:13 »
Erkek kardeşim sayesinde tüm bölümlerini ezberlediğim anime.
Ama yinede izlerken eğlenerim.TVde rastladıkça bakarım.

Çevrimdışı Alorka Greenleaf

  • ***
  • 603
  • Rom: 6
  • End of the Ergenism
    • Profili Görüntüle
    • f
Ynt: Bakugan Battle Brawlers
« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2010, 21:10:46 »
Pokemon' un tulum giymiş hali. Ama çok heyecanlı değil bence.

Çevrimdışı Akuma_Blade

  • **
  • 97
  • Rom: 5
  • "All Worms are my prey!"
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bakugan Battle Brawlers
« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2010, 21:47:58 »
Pokemon'dan ziyade Kamen Rider Ryuki'den intihaller olduğunu düşünüyorum ben.



Çevrimdışı StJoan

  • *
  • 10
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bakugan Battle Brawlers
« Yanıtla #6 : 14 Ekim 2010, 10:24:16 »
Yu-gi-oh'a da beziyor ama.

Çevrimdışı HighLord

  • **
  • 244
  • Rom: 5
  • Dragonborn
    • Profili Görüntüle
    • Kotalılar Vakfı
Ynt: Bakugan Battle Brawlers
« Yanıtla #7 : 13 Temmuz 2011, 14:17:12 »
Yu-gi-oh'a da beziyor ama.

Kart sistemi Yu-gi-oh'tan ç(alıntı).

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Bakugan Battle Brawlers
« Yanıtla #8 : 13 Temmuz 2011, 14:50:36 »

Çevrimdışı Narr

  • **
  • 115
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bakugan Battle Brawlers
« Yanıtla #9 : 13 Temmuz 2011, 17:44:27 »
Hiiçbir şey anlamadım bu animeden. Sanırım kuşak farkından dolayı.