Kayıt Ol

Metal Fırtına - Orkun Uçar ve Burak Turna

Çevrimdışı HighLord

  • **
  • 244
  • Rom: 5
  • Dragonborn
    • Profili Görüntüle
    • Kotalılar Vakfı
Metal Fırtına - Orkun Uçar ve Burak Turna
« : 28 Haziran 2010, 09:51:59 »
METAL FIRTINA

Tarih, 23 Mayıs 2007… Yer, Kerkük'ün kuzeydoğusu… Kuzey Irak'taki kargaşa devam ederken, bölgede bulunan Türk birlikleri ani bir Amerikan saldırısına uğrar. Türk birlikleri "müttefik"lerinden hiç de beklemedikleri bir darbe almıştır. CNN International hemen haber geçmeye başlar: "Kuzey Irak'ta çatışma… 13 ABD askeri öldü, 30 yaralı var. Ordu yetkilileri, Amerikan güçlerine saldıran 35 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı." Amerikalıların niyeti Türkiye'deki zengin bor minerallerini ele geçirmektir. Bunun için her şeyi göze almışlardır. İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere tüm Türkiye'yi savaş alanına çevirmeyi bile…. Ve Metal Fırtına Operasyonu başlar…

Bu kitaptan sonra her iki yazar da seriye kendileri devam etmiştir.

BURAK TURNA'NIN METAL FIRTINA KİTAPLARI

METAL FIRTINA 2-KURTULUŞ


Metal Fırtına 2 Kurtuluş, ilk kitaptan bu yana merak edilen soruların cevaplarını heyecanlı ve sürükleyici yepyeni bir olay örgüsüyle sunuyor. Abdullah Gül ve ekibi, kimlerin elinde? ABD'nin Türkiye'yi işgal girişimi üzerine diplomatik müzakerelerde bulunma amacıyla Washington�a hareket eden Abdullah Gül ve ekibi enterne edilmişti. Ekibin başına neler geldi, Dışişleri Heyeti ile ilgili planlar neydi? Planların arkasında kim vardı ve bağlantıları nerelere kadar uzanıyordu? Washington'da patlayan bomba neleri değiştirdi? Washington'da patlayan atom bombasının sistemi zora sokması ve Türkiye işgalinin çıkmaza girmesi sonucu Başkan Bush görevden çekilmek zorunda kalmıştı. Yeni ABD hükümeti kimlerden oluşuyor, neyi hedefliyor? Türkiye hızla toparlanırken ateş bu sefer nerelere sıçrıyor? Amerikan yönetimine el koyan gizli bir grup, kimsenin beklemediği bir anda tekrar harekete geçerken yeni hedef neresi? Türk, Amerikan ve Rus politikacılar zamana karşı yarışıyor. Gri Takım'ın içinde köstebek mi var?

METAL FIRTINA 3-KARŞI SALDIRI


"Gelecek öngörülebilir mi? Metal Fırtına 3 Karşı Saldırı'yı okuyun ve buna siz karar verin." Yazdığı Metal Fırtına kitabıyla olası bir Amerika -Türkiye savaşını öngörüp Beyaz Saray'ı bile ürküten ve dünyayı sallayan, Üçüncü Dünya Savaşı'yla Avrupa'daki göçmenlerin eylemlerini tahmin eden Burak Turna bu sefer de okuyucuyu dünyanın en sıcak çatışma bölgelerine götürerek, heyecanlı bir aksiyon kurgusunun içine sokuyor. Kötülük baronu, bütün operasyonlarda kendisini engellediğini düşündüğü Gri Takım'dan kurtulmak için bir plan geliştirir. Afrika'nın Atlas Okyanusu'na açılan Gambiya isimli küçük ülkesinde pek az kişinin bildiği bir Türk eğitim birliği vardır. Kötülük baronu, bu birliğin subaylarını kaçırttırır ve Türk Özel kuvvetlerinin onları kurtarması için girişim başlatmasını sağlar. İlk amacı bu özel birliği pusuya düşürmektir. Ancak esas amacı bu komployu Gri Takım'ın öğrenip engellemeye çalışmasını sağlamak ve Gri Takım'ı, savaş alanına geldiğinde yok etmektir. Peki Gri Takım, bu büyük tuzaktan kurtulup karşı saldırıya geçebilecek mi? Kurt, bu ölümcül mücadeleden sağ kurtulabilecek mi? Mert ve Gökhan'ın ilişkileri nasıl bir şekil alacak? Metal Fırtına 3'ü okumaya başladığınızda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak ve bir sonraki sayfayı heyecanla bekleyeceksiniz.

METAL FIRTINA 4-GİZLİ GÜÇ


Son kitapta tuzağa düşürülen Gri Takım’ın hangi üyeleri kurtuldu?
Dünyayı diz çöktürmeye yeminli Elan Rahu Gri Takım’ı ortadan kaldırabilecek mi?
Gizli Silahlar kınlarından çıkıyor mu?
Türkiye’nin Gizli Gücü harekete geçecek mi?
“Metal Fırtına” kahramanları Gökhan ve Mert ne yapacak?
Tüm bu soruların ve daha pek çoklarının sevapları kitabın içinde…
Okuyucuların ellerinden bırakamayacakları yepyeni bir macera sizleri bekliyor.

METAL FIRTINA 5-KARANLIK SAVAŞ


“Metal Fırtına” serisinin beşinci kitabı, okuyuculara unutamayacakları bir serüven yaşatmaya hazır…
Gri Takım, dünyanın çeşitli yerlerinden ajanlarını bir araya getiriyor ve kötülüğün kalesine doğru yola çıkıyor…
Süper Güçlerin casusluk örgütleri ve özel kuvvet birimleri, onların bu yolculuğuna engel ya da yardımcı olmak için, kıyasıya bir mücadelenin içine giriyorlar…
Tarihin karanlık dehlizlerinden çıkan, ruhani güçlerin birbirleri ile savaşı, Gri Takım’ı dönülmez noktaya sürüklüyor…
Bu kitaptan sonra, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak…
Metal Fırtına serisi, KARANLIK SAVAŞ ile birlikte dönüm noktasına geliyor

ORKUN UÇAR'IN METAL FIRTINA KİTAPLARI

METAL FIRTINA 2-KAYIP NAAŞ


Kayıp Naaş Metal Fırtına 1'i okuyanların merak ettiği sorulardan biri de ortadan kaybolan naaş'a ne olduğuydu. Okurlar bu sorunun cevabını ikinci romanda bulacaklar. ABD, 27 Mayıs 2007'de Anıtkabir'i bombalar. Yıkıntılar arasında dolaşan Genelkurmay Başkanı Hikmet Pars, Atatürk'ün naaşının bulunması gereken odaya girdiğinde onun yerinde olmadığını görür. Naaş kayıptır. Türk - İsrail Gizli Savaşı Metal Fırtına 1'de, İsrail ile ilişkiler konusuna tek bir cümleyle değiniliyordu. Metal Fırtına 2 - Kayıp Naaş ise ilk kitabın bittiği noktadan başlıyor. Roman, sadece kurgu boyutuyla değil, arka plandaki Türk-İsrail ilişkilerine ait bilgilerle de dikkati çekiyor. 'Bu Bir Gökhan Birdağ Macerasıdır' İlk kitabın en çok dikkat çeken karakteri, devlete bağlı gizli bir teşkilatta çalı-şan (Gri Takım) Türk ajanı Gökhan Birdağ'dı. Gökhan Birdağ ülkesini korumak adına bir ölüm makinesi gibi yetiştirilmiştir. İlk kitapta Gökhan, ABD'nin saldıracağını üç ay önce öğrenir, ama devlet içine sızan ajanlar, bilgilerin öncelikli hale gelmesini engeller. Gökhan bunun üzerine, onu yetiştiren Kurt adlı komutanının yardımıyla gizlice ABD'ye girer ve savaşın başlamasını bekler. Savaş başlayınca ABD birliklerinin geri çekilmesi için uyarıda bulunur, ciddiye alınmayınca bombalardan biriyle Washington'u yok eder. İkinci bombayla New York'ta yakalanacakken yaralı kurtulmayı başarır. Alman ajanları onun saklanmasına yardım ederler. İlk kitabın sonunda Gökhan, Türkiye'ye savaş planının arkasındaki işadamı Adrian Lyman'ı kaçırıp intikam alır. Metal Fırtına 2'de Gökhan, ABD'dedir, ama kısa sürede yeni görevi gereği Avrupa'ya dönecektir. Yeni görevi ise Atatürk'ün kayıp naaşını bulmaktır.

METAL FIRTINA 3-KIZIL KURT


Bu kez düşman Rus Mafyası…Orta Asya için ölümcül güç mücadelesiGökhan merdivende uzaklaşan koşar adım sesleri duydu. Adam-lardan biri yukarı çıkıyordu. Artık zaman kaybedemezdi. Belindeki el bombasını hızla çıkarıp pimini çekti. Biraz bekledikten sonra bom-bayı içeri yuvarladı ve duvara neredeyse yapışık halde odanın diğer ucuna doğru koştu. Bomba hemen patlamış, Gökhan da sarsıntıdan kurtulmak için yere yatmıştı. Yattığı yerden göz açıp kapayıncaya ka-dar kalktı ve geri, kapıya koştu. Kapıdan çıktığında göz gözü görmü-yordu. Dumanlar arasında ancak siluetler şeklinde gördüğü bedenlere neredeyse rastgele ateş etmeye başladı. Birkaç saniye sonra, yerde ilk cesetle beraber üç tanesinin daha yattığını gördü, hiçbiri tanınacak halde değildi.

METAL FIRTINA 4-TURAN


“Ekip lideri kolunu diğerlerine uzatıp parmaklarını açtı. Yumruk yaptığı anda ateş başlayacaktı. Diğerleri onu gözlüyordu ama birdenbire liderlerinin kafasının boynundan kayıp yere düştüğünü gördüler, ardından bedeni yana devrildi. Tam önündeki toprak sanki canlanmış ve onun canını almıştı. “Kızıl Şaman Koray çıplak vücudu kurbanlarının kanıyla boyanmış halde ayakta duruyordu. Elindeki kısa kılıçtan hâlâ kan damlıyor-du. Çekik gözlü cansız suratlara baktı. Çin gizli istihbarat servisi GRI’ya bağlı ölüm timiydi bu. Bekliyordu bu saldırıyı. Ama kurdun inine böyle girilemezdi.” Binlerce insan geride iz bırakmayan bir katil tarafından yok ediliyor. Dünya korku içinde. Tek umut Gökhan Birdağ liderliğindeki Türk timinde! Kızıl Şaman Koray ne saklıyor? Şaman kehanetlerindeki kıyamet “Kalgançı Çak” geldi mi?!

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Metal Fırtına - Orkun uçar&Burak Turna
« Yanıtla #1 : 28 Haziran 2010, 11:26:11 »
Zamanında ilk kitabını okumuştum, o zamanlar gayet güzel gelmişti. Ama şimdi dönüp bakıyorum da ikinci kez okuma isteği uyandırmıyor bende. Devam kitaplarından Orkun Uçar'ın Kayıp Naaş'ını da aldım fakat sarmadı beni pek. Yarıda bıraktım, toz dolu çekmecemde sakince uyumakta.

İlk kitabı okumayanlara tavsiye ederim. Güzel bir anlatımla, ayrıntılarla ve savaşın tasviriyle okunası bir kitap, en azından bir kereliğine. Devam kitapları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama. Yazarların birlikte çalışmayı bıraktıktan sonra birbirlerinin kitaplarını tatsız şekilde eleştirmeleri de hiç hoş olmamıştı.
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Metal Fırtına - Orkun uçar&Burak Turna
« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2010, 11:35:00 »
İlk kitabı okumuştum ben de. O zamanlar çevreden pek hoş olmayan eleştiriler aldığım için hoşuma gitmişti. Ama şimdi ben de dönüp bakıyorum ve epey zayıf bir kitap görüyorum. Dönemin, uzun zamandır söylenegelen piyasa sözlerinden biraz ticari kaygı içinde yazılmış gibi duruyor. Yoksa bu ülkede o kadar konuşulamazdı zaten :)
try again fail again fail better

Çevrimdışı HighLord

  • **
  • 244
  • Rom: 5
  • Dragonborn
    • Profili Görüntüle
    • Kotalılar Vakfı
Ynt: Metal Fırtına - Orkun uçar&Burak Turna
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2010, 12:44:24 »
İlk kitabı okumuştum ben de. O zamanlar çevreden pek hoş olmayan eleştiriler aldığım için hoşuma gitmişti. Ama şimdi ben de dönüp bakıyorum ve epey zayıf bir kitap görüyorum. Dönemin, uzun zamandır söylenegelen piyasa sözlerinden biraz ticari kaygı içinde yazılmış gibi duruyor. Yoksa bu ülkede o kadar konuşulamazdı zaten :)

Evet diğer kitaplar biraz daha zayıf ilkine göre. Ama yine de okunulası bir seri bana göre. ( bu ne biçim bir yazı oldu böyle :P )