Kayıt Ol

Final Fantasy Serisi

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Final Fantasy Serisi
« : 07 Temmuz 2010, 03:29:17 »

Final Fantasy Nedir:
Alıntı
» Geniş dünyalara sahip, hepsi birbirinden farklı konsol oyunu (Türü RPG).
   (Her Final Fantasy oyununun geçtiği dünya, karakterleri ve hikayesi farklıdır)
» Kendine has görsellik, müzik, animasyon ve hikaye gibi derin sanatlar bulundurur.
» Tüm dünyada en çok satılan, en fazla hayran kitlesine sahip oyunların başında gelir.
» Yıllarca kat kat artan başarısıyla defalarca "Gelmiş geçmiş en iyi oyun" seçildi.
» 1987 yılında ilk oyunu çıktı, günümüze kadar yüzlerce müzik albümü ve beş tane de animasyon film serisi yapıldı.
» Final Fantasy hayranı olmak için, belirli bir oyunu oynayarak başlamaya gerek yok, istediğiniz oyunu ile başlayabilirsiniz (İlk verdiğimiz madde sebebiyle).
» Oyunlarında gerçek fanteziyi yaşayarak hayal gücünün ötesinde bambaşka bir dünyada bulunulur, dost edinilir, kötülüklerle mücadele edilir ve muhteşem anlar yaşayarak mutlu sona ulaşmaya çalışılır.
finalfantasytr'den alıntıdır.

Final Fantasy; başına oturduğunuzda sizi içine çeker. Karakterlerle kendinizi özdeşleştirir, dünyanın içine girersiniz adeta. Kötü adamdan nefret eder, iyi adama saygı duyarsınız. Oynarken şok üstüne şok geçirir, asla ama asla sıkılmazsınız. Sıradan bir RPG serisi değildir, birçok oyunsevere göre oyun tarihinin en iyi oyun serisidir. Yapımcısı SquareEnix'tir.

20yi aşkın oyununun her biri başlı başına bir sanat eseri olarak kabul görür. Müzikleri, hikayeleri, karakterleri ve daha birçok özelliğiyle her FF oyunu tamamen kendisine ait bir evrende geçer. Birçok oyunu vardır insanların kalbinde özel bir yer edinmiş olan. Fakat en çok beğenilen oyunları; 7. 8. ve 10. oyunlarıdır. Ayrıca Final Fantasy'nin 20. yılına özel olarak geliştirilen bir PSP oyunu da vardır ki, serinin ilk 10 oyunundaki tüm iyi karakterler ile kötü karakterler aynı evrende toplanmış birbirleriyle dövüşmektedirler. Bu oyunda zaten tadından yenmezler arasındaki yerini almış durumda.

Final Fantasy I

1987 yılında, Japonyadaki küçük bir oyun firması olan Square şirketi iflasın eşiğindedir. Son bir umutla, son bir oyun çıkartmak isterler oyun dünyasındaki sayfalarını kapatmadan önce. Son oyunları olacağını düşündükleri için, ismini Final Fantasy koydular. Bugün FF nin yalnızca ana serisinin bile 13. oyunu piyasada. Ne kadar ironik değil mi?


""Dünya karanlığa gömülmüştü. Rüzgar durur, denizde fırtınalar kopar ve yeryüzü çürümeye başlar. İnsanlar tek umutları olan kehaneti bekler.... 'Dünya karanlığa gömüldüğünde Dört Savaşçı gelecek....' Uzun bir seyahatten sonra, dört genç savaşçı ellerine birer KÜRE alarak yetişir."

"İki bin yıl önce küreler bir ışıkla parladı. Şimdi ise, karanlık içindeler. Siz, dünyanın tek umudu olan Aydınlık Savaşçısı'larısınız. Bunun için büyük adalarda, bulutlarda, dağlarda, denizin derinliklerinde, karanlık mağaralarda seyahat edeceksiniz... Dünyayı amansız bir tükenişten kurtarmak için...""


Oyunun konusu kısaca bu. Zamanının grafiklerine göre gayet iyi bir durumdaki görselliği, ilgi çekici hikayesi, yan görevleri, müziği ve diğer özellikleriyle oldukça dikkat çeken bir yapım oldu kısa sürede. Oynayabileceğiniz birkaç karakter var. Bunlar; Fighter, Black Belt, Thief, Red Mage, White Mage ve Black Mage. 1987 de olduğumuzu düşünürseniz bu kadar seçenek oldukça iyi sanırım?


Oyunun müzikleri serinin diğer oyunlarınında müziklerini besteleyecek olan Nobuo Uematsu tarafından bestelenmiş. Dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Final Fantasy I Opening Theme



Final Fantasy II


''Güç tutkusuyla yanan Palamecia imparatoru, başa çıkılamaz büyüleriyle dünyayı tehdit etmektedir. Karşısına çıkanların üzerine kara şövalyelerini salan İmparator’un gücü o kadar muazzamdır ki kasabaları ve şehirleri aleve boğması için yerinden kıpırdamasına bile gerek yoktur.

Kahramanlarımız Firio, Maria, Gus ve Leon da İmparator’un hedeflerinden biri olan Fynn’de yaşamaktadır. Günün birinde İmparator onların şehirlerine de saldırdığında kaçmaktan başka çareleri kalmaz. Ve sonunda İmparator’a karşı savaşıp barışı dünyaya geri getirmek için yola çıkmaya karar verirler.''


FF I'in beklenmeyen başarısından sonra, 1988 yılında FF2 piyasaya sürüldü. Bu oyunda karakterlerimizin isimleri olması güzel bir artıydı tabi. Grafikler NES'in gücünden dolayı pek parlak olmasa da FF 1 e göre az miktarda gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Güzel bir devam oyunu olarak kabul gördü, serinin kolay kolay bitmeyeceğinin mesajlarını verdi.

Final Fantasy II Main Theme



Final Fantasy III


''Büyük bir depremin ardından kendilerini bir mağaraya düşmüş bulan dört kardeş, ufak bir araştırma sonucunda mağarada uzun yıllar boyunca bulunmuş olan Rüzgâr Kristali’ne rastlarlar. Parıltısını kaybetmek üzere olan Su Kristali onları dünyanın başına gelecekler konusunda uyarır ve diğer kristalleri de uyandırıp dünyayı kurtarmaları gerektiğini söyler. Böylece Işığın Savaşçıları olarak kristaller tarafından seçilen kardeşler yola çıkarlar. ''

NES platformuna çıkan son FF oyunudur. Yani 8 bitlik grafiklere son. Bu kez oyuna başlarken karakterimizin ismini kendimiz koyuyoruz. Fakat 20. yıla özel yapılan FF oyununda (Dissidia FF) bu oyundaki ana karakterin adı 'Onion Knight' olarak geçmekte. Gülüp geçmeyiniz, birçok kişi oyunu onunla bitiriyor..

Final Fantasy III Opening Theme



Final Fantasy IV


''Oyunumuzun “asıl kötü”sü Zemus adında kendini dünyayı yok etmeye adamış bir arkadaş. Kahramanımız Cecil de, dünyanın sonunu engellemek adına atıldığı macerada yok oluşu sağlayacak tek gücün; “8 Kristal”in peşine düşecek. Ve her Final Fantasy’de olduğu gibi bir yandan dünyayı kurtarırken bir yandan da aşık olacak, dostlar edinecek, yaratıklarla takışacak, binbir çeşit köy kasabayı dolaşacak, girmedik kale, gezinilmedik dağ bırakmayacak…''

Oyun Super Nintendo yani SNES platformunda çıktığı için grafikleri diğer oyunlara göre çok daha iyi. 8 bitten 16 bite geçilmiş olması oldukça yaramış oyuna. Oyunun her zamanki gibi harika olan müziklerinin yanında, oldukça sağlam birde hikayesi bulunuyor. Ana karakterimizin ismi ise Cecil. Gene oldukça kısa tutuyorum yazımı, bunları yeniden yapımları dışında bulup oynama şansımız oldukça düşük olduğu için.

Final Fantasy IV Main Theme



Final Fantasy V


''Konu olarak "kristal" ve "dünyaya yayılan kötülüklerle mücadele" işleniyor. Senaryonun başına göre, oyunun ana karakterlerinden Reina'nın babası, şatosundayken kristalle ilgili bir huzursuzluğa kapılır. Kristalin bulunduğu yere gider ve kristal gözleri önünde paramparça olur. Parçalanan kristalin yaydığı dehşet, esas kız ve esas oğlan Reina ve Bartz'ın buluşmasına sebep verir. Düşen dev meteorun önünde karşılaşırlar. Oynadığınız ilk on beş dakika sizi gerçekten çok etkileyecek, senaryo o kadar keyifle işlenmiş ki, oyunu bırakamayacaksınız.''

FF V oldukça neşeli bir oyun. Grafikleri oldukça gelişmiş, elbette 2d olduğundan dolayı şu an gözümüze öyle gelmeyebilir fakat zamanının en iyi grafiklerinden birine sahip oyun. Ayrıca bu sefer gözümüze çarpan bir özellik geniş meslek seçenekleri. Oyun oldukça eğlenceli, iç açıcı ve gene müzikleriyle, hikayesiyle, karakterleriyle FF adına yakışır bir yapım. Ana karakterimiz Bartz Klauser adında oldukça maceracı bir genç. Ben bu adam pek ısınamadığımı söyleyebilirim sanırım.

Final Fantasy V Main Theme



İlk 5 Oyunun Yeniden Yapımları

Final Fantasy I
-1989 MSX
-2000 Final Fantasy Origins adı ile Wonderswan konsoluna çıktı.
-2002de Final Fantasy Origins Playstation'a uyarlandı.
-2004te FOMA 900i cep telefonuna uyarlandı.
-2004te GBA ya Final Fantasy I-II Advance çıkarıldı.
-2007 yılında PSP için çıkarıldı.

Final Fantasy II
-2001de Wonderswan konsoluna çıktı.
-2002de Playstation'a uyarlandı.
-2004te Gameboy Advance için çıkarıldı.
-2005te FOMA cep telefonları için uyarlandı.

Final Fantasy III
-2006 DS

Final Fantasy IV
-2007 DS

Final Fantasy V
-2002 Playstation
-2006 Gameboy Advance
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2010, 03:32:13 »
Final Fantasy VI


''Hikaye bu oyunda ''Esper'' denen büyülü yaratıkların etrafında gelişiyor. İmparator Gesthal, farklı boyutta yaşayan bu Esperlerin yaşam enerjilerini emerek büyü yapabilen bir tür zırh olan ''Magi-tek''lerine enerji sağlıyor. İmparatorun emrindeki Terra, kendilerine ''Returners'' diyen bir grup tarafından baygın bir halde bulunuyor, beyninin imparator tarafından yıkandığını öğreniyor.''

Final Fantasy VI, iki boyutlu son FF dir. Bu zamana kadar çıkmış FFlerin içindeki en duygu yüklü ve hüzünlü oyundur aynı zamanda. Her karakterin kendi hikayeleri olması oyuna oldukça zengin bir içerik sunuyor. Ayrıca bu oyunun bazı FF hayranları için özel bir yeri var. Belki hikayesinden dolayı, belki son 2 boyutlu FF olmasından..

Baş karakterimiz Terra Branford. Kendisi yarı insan-yarı esper, oldukça güçlü yani. Oldukça ilginç ve gizemli bir geçmişe sahip. Baş kötümüz ise Kefka adındaki imparatorluk büyücüsüdür. Kefkanın oldukça orjinal bir karakter olduğunu söylemeliyim.

Final Fantasy 6 Opening Theme




Final Fantasy VII


Final Fantasy VII; hikayesiyle milyonları büyülemiş, karakterleriyle çığır açmış, oyun tarihinin en kötü karakteri olduğu konusunda oldukça sağlam iddalar ortaya atılan bir kötü karakteri bizlere tanıtmış, müzikleriyle oynayanları büyülemiş, 3-4 tane yan oyunu, bir animesi, iki adet filmi çıkmış, hala da konuşulan ve remakei en çok istenen oyun olmayı başarmış bir 'şey'dir. Artık buna oyun denir mi bilmiyorum, yoruldum yazarken.

Final Fantasy VII ilk 3 boyutlu FF dir. Playstation'a çıktığında şu an chibi olarak adlandırdığımız grafikleri devrimdi. Ara videoları oyun tarihinde çığır açmıştı diyebiliriz, zamanının en sağlam grafiklerine sahipti bu oyun. Baş karakterimiz olan Cloud'un saç yapısı zaten anında dikkat çeken bir yapıya sahip. Milyonlar için gelmiş geçmiş en mükemmel oyun kabul edilir.

''Gezegen lifestream denen yaşam akıntısıyla kaplıdır. Tüm canlılara yaşam veren bu akıntıdır ve her canlı öldüğünde buraya geri dönmektedir. ShinRa elektrik şirketi lifestream'i kullanarak enerji üretmenin bir yolunu bulmuştur. Mako reaktörleri denen lifestream madenlerini kullanarak enerji üreten ShinRa şirketine karşı duranlar çok olmuştur. AVALANCE denen bir grup isyancı ShinRa nın gezegenin yaşamını çaldığını düşünerek bu şirkete karşı savaş başlatmıştır. ShinRa kendisini tehlikelere karşı koruması için SOLDIER adında askerlere sahiptir. Bu SOLDIERlar mako gücüne sahiptir ve oldukça güçlülerdir. Hikayemize eski bir SOLDIER olan ama şu an AVALANCE grubunda yer alan Cloudla başlıyoruz.''

SOLDIER denince akla gelen kişi tabi ki baş kötü karakterimiz oluyor. Sephiroth..

Resime bakarken şu müziği açmayı ihmal etmeyiniz; Final Fantasy VII One Winged Angel

Oyun içerisinde büyük şoklar, eski hatıralar, bir aşk üçgeni, muazzam bir kötü karakter, harika müzikler, zamanının en iyi grafikleri gibi unsurlar içermekte olduğundan çarpabilir baştan uyaralım. Ayrıca içinde hüzün, aşk, dostluk, ihanet, şok vb. bir sürü duygu bulunuyor. Bunları da doğrudan hissediyorsunuz. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama oynamadan bilemezsiniz, edinin ve oynayın!


Yan Oyunları

Final Fantasy VII: Crisis Core (PSP)

Final Fantasy VII'de yer alan ve kilit bir rol üstlenen Zack isimli eski SOLDIER'ı kontrol ediyoruz bu oyunda. FF VII den önceki zamanı konu alıyor. Zack Cloud'un aksine oldukça neşeli bir karakter, oyuna da bu neşesini yansıtıyor. FF VII evrenine doyamamış olanlar için kesinlikle alınıp oynanması gereken bir oyun. Ayrıca PSP deki en iyi grafiklere sahip ilk 5 oyun arasına rahatça girebilecek bir özellik taşıyor. Müzikleri ve karakterleri de cabası. Sonunun nasıl bittiğini oyuna başladığınızdan beri biliyor olsanızda, duygulanmadan edemiyorsunuz. Ah Zack aaaah!

Oyunu oynayanlar için bu sıradan müzik inanılmaz şekilde duygusal olabiliyor.
FF VII: Crisis Core Theme



Final Fantasy VII: Dirge Of Cerberus

Final Fantasy VII den 3 yıl sonrasını konu alıyor. Bu kez baş karakterimiz gene FF VII den tanıdığımız gizemli Vincent. Oldukça karanlık bir geçmişe sahip olan Vincent ile ortalığı kırıp döküyoruz bu oyunda. RPG den ziyade action tarzı bir oyun olmuş DoC. Playstation 2 platformunda oynadığımız oyunu grafikleri gayet iyi, oynayış olarak FF adına pek yakışmadığını söylemeliyim.




Final Fantasy VII Diğerleri


-2005 Final Fantasy VII: Advent Children (Film)
-Final Fantasy VII: Last Order (Anime) [İzlemek için tıklayınız.]
-Final Fantasy VII: Advent Children Complete (Filmin görüntü kalitesi mükemmelleştirilmiş ve yeni sahneler eklenmiş hali)



Final Fantasy VIII


''Oyunun baş karakteri, Squall Leonhart isminde askeri okulda okumakta olan genç bir öğrenci. Squall tüm hayatını, SeeD grubuna girmeye adamıştır. Seed üyeleri okulunun gururu olan başarılı öğrenciler arasından seçilmekte ve dünyayı ele geçirmeye çalışan bir büyücüyü durdurabilmek için eğitilmektedirler.''


Serinin bana göre en güzel oyunudur. Japonya'da çıktığı hafta en çok satılan oyun rekorunu hala elinde bulundurmaktadır. Grafikleri zamanında çığır açmıştır, ara videoları bugün bile izlendiğinde mükemmel denecek kalitededir. Oyunda 17 yaşındaki Squall'ı ve arkadaşlarını yönetiyoruz. Oldukça kapsamlı ve geçmişle bağlantılı bir hikayeye sahip oyunun müzikleride her zamanki gibi şahane. Oyun, aşk temasıyla biraz daha öne çıkıyor diğerlerine göre. (bkz: Esas oğlan-esas kız) Ayrıca eğitim görmüş oldukları okul, yani Balamb Garden, oynayan bir çok insanın 'aah ah bu okulda okumak vardı' demesine sebep olmaktadır.




Oyun FF 7 kadar büyük ve kapsamlı bir evreni kaplamadığından dolayı yeniden yapım veya ekstra bir içeriği bulunmuyor. Fakat serinin en iyi 3 oyunundan biri olduğu neredeyse herkes tarafından kabul edilimiş bulunuyor.

Final Fantasy VIII Maybe I'm A Lion




Final Fantasy IX


''FF9’da baş karakterimiz Zidane Tribal adında genç bir hırsız. Genç Zidane ve tıpkı onun gibi hırsız olan arkadaşları, tiyatro gösterisi yaptıkları bahanesiyle devasa uçan gemilerinin içinde “Alexandria” adındaki ülkeye gelirler. Fakat asıl amaçları, Alexandria’nın genç ve güzel fakat bir o kadar da mutsuz prensini, yani Garnet’i kaçırmaktır.''

Final Fantasy IX'da bir fanteziye dönüş söz konusu. Öyle ki baş karakterimiz dahi insan değil. Playstation için çıkan son FF oyunu ayrıca. FF 7 ve 8 kadar başarılı olup konuşulmasa da, grafikleri gene döneminin en iyilerinden oldu ve hikayesiyle, oynayışıyla gene çok beğenildi. Final Fantasy IX, önceki iki oyunun karamsar karakterlerinin aksine oldukça neşeli bir karakter üzerinden geçiyor. Dolayısıyla oyunun havası bayağı neşeli ve aydınlık. Açık konuşmak gerekirse benim pek beğenmediğim bir oyundur, çok fazla bilgim olduğu da söylenemez, o yüzden daha fazla ayrıntı veremiyorum kusura bakmayınız. PC versiyonuda bulunmakta, alıp oynanılması gereken bir oyun. (Söyleyene bak  :P)


Final Fantasy IX Main Theme




Final Fantasy X


Söylemek istediğim ilk şey; eğer bu oyunu oynamak istiyorsanız hayattan kopmaya hazır olun. Kendinizi süprizlere hazırlayın, taş kalpli biri olduğunuzu düşünüyorsanız karizmanızın bozulmaması açısından hiç başlamayın. Çünkü bu oyun 'sonunda en çok ağlatan oyun' olma özelliği taşımakta. Ve ciddi söylüyorum, sonunda ağlamamak için sinirlerinizin oldukça sağlam olması gerek. (Evet, ben ağlamadım  :P)

Final Fantasy X daki baş karakterimiz Tidus adında bir Blitzzball yıldızı. Blitzball ise ff X evrenindeki topla oynan bir spor. Hentbol futbol ve su topu karışımı birşey, oldukça zevkli olduğunuda söylemeliyim. (Evet, oyunda bolca oynuyoruz) Tidus Zanarkand adlı büyük şehirde bir blitzzball yıldızı olarak mutlu mesut yaşarken, 'Sin' denilen bir yaratığın şehre saldırmasıyla hayatı değişir. Saldırı sonrasında neresi olduğunu bilmediği bir yerde uyanır ve bir dizi olaydan sonra öğrenir ki tam 1000 yıl geleceğe gitmiştir. Çok şey değişmiştir, çok şey kaybolmuştur.

Bu oyun Tidus'un hikayesi şeklinde geçiyor. Ama sizi daha fazla etkileyecek olan karakter esas kızımız olan Yuna. Bu oyunu bitiripte bu kıza saygı duymayan varsa kendini en yakın uçurumdan aşşağıya bıraksın rica ediyorum.


Müzikler serinin en iyileri bana göre. Tavan yapmış. Aşağıda vereceğim parça her dinleyişte insanı hüzünlendiren bir özelliğe sahip, özellikle ardındaki hikayeyi biliyorsanız.
Final Fantasy X To Zanarkand

Karakter tasarımları, hikayesi, mükemmel graifkleri, PS2 nin gücünü sonuna kadar kullanışı ve harika oyun sistemiyle bu oyun gerçek bir başyapıt. Oynamadıysanız, RPG sevmiyorsanız bile oynamalısınız. Başından kalkamayacağınıza garanti veririm.




Final Fantasy X-2


Final Fantasy X'un hüzünlü bitmesi ve gösterdiği inanılmaz başarı SquareEnix'i bir devam oyunu yapmaya teşvik etmiş. Maalesef FF'nin en zayıf halkası olarak gösterilen bir oyuna imza atmışlar bu kez. Grafikleri FF X ile aynı, bazı yerlerinde daha güzel. Buna rağmen oynayış, hikaye ve oyunun pembeliği oldukça sinir bozucu. FF X gibi bir baş yapıta yakışmamış bir devam olduğunu söyleyebiliriz. Oyunun temel hikayesi ise Yuna ve arkadaşlarının küre avcılığı yapması. Sebep malum tabi, FF X u oynamanız için bir sebep daha.

Bu kez baş karakterimiz Yuna. Ama önceki oyundaki ağırbaşlı, görevini bilen, sakin ve saf Yunadan eser yok. Şöyle bir resimle gösterebilirm sanırım değişimi.


Evet. Olmamış...


Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2010, 03:32:42 »
Final Fantasy XI (Online)


Final Fantasy XI SquareEnix'in ilk online oyun denemesi. Oyunu oynamadım, fazla bilgim olduğunu söyleyemem. Bu yüzden yalnızca alıntı yapabileceğim.

''Final Fantasy serisinin ilk "tamamen Online (Internet üzerinden oynanan) oyun" denemesi. Çıktığı günden itibarenDünyanın en fazla oynanan MMORPG'leri" listelerinden asla çekilmedi ve beş yıl gibi bir süredir de gelişmeye devam ediyor.
Oyunumuz turn-base (sıra tabanlı) sistemi benzeri bir yapıya sahip, şu anda piyasada olan Final Fantasy XII’ye çok benziyor. Etrafta dolaşan yaratıklara saldırı yaparak savaş moduna geçiyoruz; yani artık yolda yürürken bir anda ekran kırılıp savaşa girmiyoruz. Biraz daha stratejik düşünme, yenemeyeceğiniz düşmanlara gözükmeden kaçma gibi taktikler üretme imkanı veriyor.''


Final Fantasy XI Ronfaure Theme

Oyunun hayattan kopmayı gerektirecek kadar ağır bir level atlama sistemi olduğunu duydum. Türkiyede çok fazla oynanmıyor fakat japonların en sevdiği online oyunlar arasında yer alıyormuş.



Final Fantasy XII


''Bir haftada iki milyondan fazla satan, Japonya'nın en önemli oyun medyası Famitsu'dan 40 üzerinden 40 puan alan, 2006 yılında Japonya'da en çok satan Playstation 2 oyunu olan, yani başarısı her yönden kanıtlanmış, efsane Final Fantasy oyunları arasına giren bir klasik!''

Bunun yanı sıra bazı fanatik FF ciler bunun serinin en kötü oyunlarından olduğunu savunuyor. Ben savaş sistemini beğenmediğim için uzun süreli oynama imkanı bulamamıştım fakat karakterleri, müzikleri ve hikayesiyle de diğer oyunların biraz gerisinde kaldığını söyleyebilirm. Ne var ki bu oyunlar FF yi tanıyanlar içinde en iyi FF oyunu olma özelliğine sahip. İşte böyle ilginç bir oyun FF XII.

Savaş sistemi en büyük değişiklik serinin diğer oyunlarına göre. Sıra tabanlı savaş sisteminden  Active Dimensional Battle adı verilen yeni bir sisteme geçildi. Bu da oyuna biraz daha aksiyon katarken, eskilerden birşeyler götürdü. Oyunun yapımcılarından müzik bestecisi Nobuo Uematsu değil bu kez. Karakter tasarımcısı da farklı olduğundan diğer oyunlardaki havayı yakalayamamnız mümkün. Ne var ki tüm bunlara rağmen başında saatler geçirilebilecek bir yapım olduğuda tartışılmaz bir gerçek.

Karışık FF XII Soundtrackleri





Final Fantasy XIII Serisi

Final Fantasy XIII duyurulduğunda tek bir oyun olarak duyurulmadı. Tam 6 oyun birden duyuruldu! Daha doğrusu 6 yapım. Hepsinin oyun olmama ihtimali de bulunuyor. Şu ana kadar yalnızca 3 tanesi açıklandı bu yapımların. Final Fantasy XIII, Finaş Fantasy Versus XIII ve Final Fantasy Agito XIII. Bu yapımlardan da yalnızca Final Fantasy XIII çıktı henüz. Buyrun bir göz atalım.

Final Fantasy XIII


PS 3 ve XBox 360 için çıkan bu mazzam oyunu konsolum bulunmadığından dolayı oynayamadım maalesef. Fakat bununla ilgili devasa bir inceleme yazısı var, bunun linkini vermekle yetinmek zorunda kalıyorum.


Final Fantasy XIII savaş sisteminin oldukça değişik olması, bir çok kült FF ögesinden vazgeçilmiş olması, Nobuo ustanın müziklerine el değdirmemesi gibi bazı olumsuzluklara sahip. Bayağı eleştirilen bir oyun olmasına rağmen bazıları için mükemmel sayılıyor. Grafik kalitesi akımından PS 3 ün en iyi grafiklerine sahip olduğu söyleniyor. Ayrıca karakterlerin işlenişininde muazzam olduğu herkes tarafından vurgulanan bir gerçek. Eksikleri ve fazlalıklarıyla, yeni bir oyun sonuçta. Oynamadan beğenip beğenmeyeceğimizi bilemeyiz sanırım?

Dikkat- Devasa çözünürlük!
Spoiler: Göster




Duyurulan diğer Final Fantasy XIII oyunları ile ilgili çok fazla bilgi yok. Versus 13 ün trailerını koymak istiyorum. Merak edenler bu trailerı izleyip FF hastası olabilirler.



Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #3 : 07 Temmuz 2010, 14:48:55 »
Fazlasıyla merak ettiğim bir seriyi müzikleri ve resimleriyle tanıttığın için çok teşekkür ediyorum. Genelde böyle durumlarda özel mesaj atmak ya da romlamakla yetinirim ama bu bir de mesajı hakediyor.

Gerçekten ibretlik bir konu olmuş, bu ve bu tarz başlıklara örnek olacak bir şey olmuş. Çok güzel olmuş yahu.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı Canina

  • ****
  • 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #4 : 07 Temmuz 2010, 15:17:34 »
12'yi onlarca saat oynamama rağmen bitirememiştim hiç unutmuyorum. Elli saat falandı en son oynayış sürem ama daha hikaye bitmeye başlamamıştı bile. Dünyası o kadar geniş, o kadar ayrıntılıydı ki hikayenin devam etmesini sağlayan ana görevleri yapmaya gidene kadar sürekli takılıyordum bir yerlere. Yolda bir adam veya ilginç bir yer görüp koşturuyordum oralardan.

Avlanma olayı vardı bir çok zevkliydi. Bir yaratığın başına ödül koyuluyordu gidip öldürüp cesedini getirip para alıyorduk. Neyse kısacası çok güzel bir seridir FF. Her oyunu tadından yenmiyor bence. 13'ü de indirdim bilgisayarımda duruyor ama dvd'ye çekip xbox'a takamadım bir türlü. Çift katmanlı teknolojisine lanet olsun ^^

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #5 : 08 Temmuz 2010, 00:03:19 »
Göz korkutucu olmuş olmasının dışında parmaklarıma ve boynuma yaptığım işkenceye değmiş gibi görünüyor. Eğer hala FF ile tanışmamış birisi varsa acilen bir oyununu bulup oynamalı. RPG sevmiyor olsanız bile bilgisayar oyunlarına bakışınızı değiştirebilir. PC için 7.,8.,9. oyunları uygun olmakla birlikte, PS 2 si olanlar için 10. ve 12. oyunlar müsaittir. PS3 veya XBox 360 a sahipseniz en son oyununu edinip yalnızca grafikleri yüzünden bile oynayabilirsiniz.

FF bilmeyen kalmasın!
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı Canina

  • ****
  • 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #6 : 08 Temmuz 2010, 00:57:14 »
Ne kadar doğru bilmiyorum ama söylentiye göre FF14 bilgisayara yakın zamanda çıkacakmış ve online olacakmış. FF11'de böyleydi oynamadım gerçi ama çok iyi olduğunu söylemiyordu oynayanlar.

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #7 : 08 Temmuz 2010, 02:11:00 »
Ne kadar doğru bilmiyorum ama söylentiye göre FF14 bilgisayara yakın zamanda çıkacakmış ve online olacakmış. FF11'de böyleydi oynamadım gerçi ama çok iyi olduğunu söylemiyordu oynayanlar.

Doğru. FF 14ün online olacağı açıklandı ve çıkış tarihi verildi. PC için 30 Eylül denmişti sanırsam. Ayrıca oyunda sıradan MMORPG lerdeki gibi exp sisteminin olmayacağı söylenmişti. Farklı bir yöntemle level atlanacakmış. Grafikleri inanılmaz güzel gördüğüm screenshotlarda, ama Square'in online oyunları ne kadar başarılı olur bilemem. Ben pek ümitli değilim açıkçası.
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı alper

  • **
  • 143
  • Rom: 10
  • don't let'em tie you to the stake :P
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #8 : 22 Ağustos 2010, 18:50:51 »
Hakkını vererek oynadığım sadece FF8 vardı seriden. Aslında bu bile yetti bana FF dünyası için. Acı çektiğim tek bir şey var o da kendimle ilgili. FF8'i bitiremedim daha doğrusu bitirmedim.

Arkadaşım, oyunun sonunda gidilen yere (tam hatırlamıyorum mağaraydı sanırım) tam donanımlı gitmem gerektiğini sıkı sıkı tembihlemişti, girdiğin zaman geri dönüşü yok diyordu. Annemin tembihleri kadar ciddiye almış olmalıyım ki bir türlü o mağaraya girmeye cesaret edememiştim, doğru zamanın gelip gelmediğini bir türlü anlayamadım.. Şu an hatırlıyorum ne kadar uğraştığımı sanırım oyunu rahatça bitirebilirdim.

Oyuna tekrar başlamak istememe rağmen sonunda yaşadığım bu anıya, sonunu çok merak etmemle birlikte kendime işkenceye devam etmek istiyor, saygısızlık etmek istemiyorum...

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #9 : 22 Ağustos 2010, 19:16:44 »
Final Fantasy'e gidip de XII ile başlamış olmam hoş olmamış sanırım. Gördüğüm kadarıyla daha bir Diablovari olmuş bu oyun. Ha saatlerce başından kalkamadım o ayrı fakat birşeyler eksik geldi.

Eğer bu oyun, müzik anlamında, hikaye anlamında ve karakterler anlamında en kısıtlı oyun olarak görülüyorsa; FF X ya da FF VII'yi oynadığımda neler olur, düşünmek bile istemiyorum.

Bir de Suikoden vardı, ne oldu ona?
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #10 : 22 Ağustos 2010, 20:57:24 »
Hakkını vererek oynadığım sadece FF8 vardı seriden. Aslında bu bile yetti bana FF dünyası için. Acı çektiğim tek bir şey var o da kendimle ilgili. FF8'i bitiremedim daha doğrusu bitirmedim.

Arkadaşım, oyunun sonunda gidilen yere (tam hatırlamıyorum mağaraydı sanırım) tam donanımlı gitmem gerektiğini sıkı sıkı tembihlemişti, girdiğin zaman geri dönüşü yok diyordu. Annemin tembihleri kadar ciddiye almış olmalıyım ki bir türlü o mağaraya girmeye cesaret edememiştim, doğru zamanın gelip gelmediğini bir türlü anlayamadım.. Şu an hatırlıyorum ne kadar uğraştığımı sanırım oyunu rahatça bitirebilirdim.

Oyuna tekrar başlamak istememe rağmen sonunda yaşadığım bu anıya, sonunu çok merak etmemle birlikte kendime işkenceye devam etmek istiyor, saygısızlık etmek istemiyorum...

Oyunun sonunda gidilen yer baş kötü karakterin şatosu olmakla birlikte, geri dönüşü kısıtlı da olsa vardı aslında. :)
Zaten FF8'in diğer oyunlarda bulunmayan özelliği karşınıza çıkan her düşmanın karakterlerin seviyesine göre orantılı bir güce sahip olması. O yüzden keşke son cdnin o muhteşem atmoferini de görebilseymişsiniz. :)(Sanırım ben geçenlerde 18 veya 19. kez tekrar bitirmeye niyetlenmiştim o oyunu :P)
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #11 : 31 Ağustos 2010, 13:04:48 »
Final Fantasy XIV PC sahipleri için 30 Eylül'de çıkıyor!
PS3 için ise 2011 Mart ayına kadar bekletecekler.

Son trailer. Ağzımın suyu aktı.  :-X

Tıklayınız
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı Marius

  • ****
  • 1109
  • Rom: 31
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #12 : 25 Mayıs 2011, 16:46:25 »
Çok kötü olduğunu söyleseler de sınavdan sonra denemek istediğim bir online oyuna sahip seri. Haftaya almayı düşünüyorum, Aral'da 1 alana 1 bedava kampanyası var. Denemek isteyen olursa fiyatı bölüşebiliriz, gayet uygun oluyor. Buradan bakabilirsiniz.
After I count down, three rounds, in hell I'll be in good company.

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #13 : 25 Mayıs 2011, 17:08:25 »
Kesinlikle alma derim.

Oyunun ağız sulandırıcı grafikleri var, doğru. Fakat okuduğum, izlediğim ve gördüğüm incelemelerden ve oyuncu yorumlarından gördüğüm kadarıyla oyun şu haliyle oynanamaz durumda. Özellikle de eğer Final Fantasy oyunlarına yabancıysanız, zaten adam gibi guide'a sahip olmadığı söylenen oyunda bir anda kaybolup gidebilirsiniz.

Grafikleri gerçekten olağanüstü olsa da oynanabilirliğin felaket olduğunu söylüyorlar. Örneğin en büyük problemlerden bir tanesi; oyunda çok fazla şey var ve açıklamalar yetersiz. Neyin ne olduğunu anlamak için bayağı uğraşman gerekiyormuş. Bir diğer kötü yanı ise teleport olayının ya çok pahalı ya da çok uzak olması, dolayısı ile sürekli boş arazilerde oradan oraya koşturman gerektiği imiş. Ayrıca oyunda bol miktarda bug bulunduğu ve savaş sisteminin insanı deli ettiği de söyleniyor.

Final Fantasy'nin hatırı bile oyunu kurtarmıyor ve Gametrailersta 4.2 puan alıyorsa, ı-ıh. Parana yazık derim.

Nasıl içim acıyor şu mesajı yazarken, aaah ah. :(

Edit: MMO falan yalan abi. Para biriktirip PS3 alın, şöyle bir şey geliyor yahu; Final Fantasy Versus XIII
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı Marius

  • ****
  • 1109
  • Rom: 31
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #14 : 25 Mayıs 2011, 17:43:01 »
Abi senin yorumundan sonra bir daha videosunu bile izlemem heralde. O kadar kötü mü yahu? :) Neyse artık, Eve Online'da deliririm yazın.

Final Fantasy, konsol aldıracak bir seri ama ben oynanışına bir türlü ısınamadım. Oradan buradan spoiler yiyerek ilk oyunların hikayesini öğrenip VII. oyununu oynamıştım. Bir onu sevdim sanırım. Diğerlerine 10-15 dk katlanamadım oynanışı yüzünden. Halbuki çok güzel oyunlardı. MMO'su böyle değildir diye umut ediyordum ve değildi de zaten ama kötü olması...  :)
After I count down, three rounds, in hell I'll be in good company.