Kayıt Ol

Gönlümüzün Şampiyonları

Çevrimdışı Canina

  • ****
  • 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
Ynt: Türkiye'den Sekizde Sekiz, Bekle Bizi Amerika!
« Yanıtla #75 : 13 Eylül 2010, 02:08:15 »
"Müfettiş Gadget gibi uzuyor kolları."

Amerika'da pek çok kişinin olmadığını da hesaba katmak gerekir aslında.

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Türkiye'den Sekizde Sekiz, Bekle Bizi Amerika!
« Yanıtla #76 : 13 Eylül 2010, 09:23:59 »
Helal olsun çocuklar! Sizinle gurur duyuyoruz! Gerisi boş...
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Deadman107

  • **
  • 347
  • Rom: 3
  • ---AmOrTeNtİa---
    • Profili Görüntüle
Ynt: Türkiye'den Sekizde Sekiz, Bekle Bizi Amerika!
« Yanıtla #77 : 13 Eylül 2010, 09:26:53 »
Hidayet: Bu çocuklar maddi-manevi her türlü desteği hakediyor.

Teşekkürler Türkiye !
Güneş doğacak, açacak çiçek...

Çevrimdışı

  • **
  • 89
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Türkiye'den Sekizde Sekiz, Bekle Bizi Amerika!
« Yanıtla #78 : 13 Eylül 2010, 11:12:10 »
Maçın sonucu zaten başında belli oldu. Söyleyecek pek bir şey yok.
Spoiler: Göster
ntv refirandum özel yayınını seyreden oldu mu?
Murat Murathanoğlunu tebrik ediyoruz burdan.
+ +

Çevrimdışı Black Helen

  • ***
  • 782
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Ynt: Türkiye'den Sekizde Sekiz, Bekle Bizi Amerika!
« Yanıtla #79 : 13 Eylül 2010, 12:47:04 »
Gönlümüzün Şampiyonları


2010 FIBA Dünya Şampiyonası final mücadelesinde 12 Dev Adam, Sinan Erdem Spor Salonu’nda ABD’ye 81-64’lük skorla oldu. Ay Yıldızlılarımız bu sonuçla 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nı gümüş madalya ile tamamladı.

Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve yaklaşık 16.000 basketbolsever izledi.

Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova ve Ömer Aşık beşi ile mücadeleye başlayan A Milli Takımımız, ilk hücumda topu pota altına indirmesine karşın skor bulamadı. Derrick Rose ile maçtaki ilk sayılarını kaydeden ABD’ye Ömer Onan karşılık verdi ve ilk dakika 2-2 eşitlikle geçildi. Kevin Durant ile hücumları iyi değerlendiren ABD, Andre Iguodala’nın da pota altı tipiyle 3.dakika geride kalırken skoru 5-9 yaptı. Alan savunmasına dönen Ay Yıldızlılarımız, Durant’ı durdurmakta zorlanmasına karşın, Hidayet Türkoğlu’nun serbest atışlarıyla skor üretimini sürdürdü. ABD’nin alan savunmasına dönmesiyle topu iyi çeviren Millilerimiz, Hidayet’in üç sayı çizgisinden bulduğu sayılarla 15-14 öne geçti. Bu bölümde savunmasını sertleştiren Ay Yıldızlılarımız, buna karşın Durant ile Stephen Curry’nin üçer sayılık basketlerine engel olamadı. Son dakika içinde mola alan A Milli Takım, Russel Westbrook’un serbest atışlarıyla ilk periyotu 17-22 geride tamamladı.



İkinci periyotun ilk hücumunda alan savunmasına karşı Russel Westbrook ile basket faulden üç sayı birden bulan ABD, farkı da 8 sayıya çıkarttı (17-25). Ersan İlyasova’nın pota altından kaydettiği basketle hücumdaki suskunluğunu bozan Millilerimiz, periyotta üç dakika geride kalırken skoru da 21-27’ye getirdi. ABD molasının ardından baskılı savunmasını sürdüren Ay Yıldızlılarımız, rakibinin de alan savunmasına dönmesiyle topu pota altına indirmeye çalıştı. İki takımında hücumda skor bulmakta büyük sıkıntı yaşadığı bu bölümde ABD, sadece Kevin Durant ile bir isabet bulabildi. Hidayet Türkoğlu’nun üç sayılık basketi ve Semih Erden’in de pota altında oyuna ağırlığını koymasıyla Ay Yıldızlılarımız farkı 8 sayıya indirdi (28-36). Son dakikaya Rudy Gay’in pota altı basketiyle 31-40 üstün ABD, devre sonunda da soyunma odasına önde giden taraf oldu.

Üçüncü periyota savunmada dirençli başlayan A Milli Takım, ilk dakika içerisinde rakibine sayı şansı vermemesine karşın skor bulamadı. Kevin Durant’ın üçüncü periyota iyi başlamasıyla üç sayı çizgisinin gerisinden iki isabet bulan ABD, farkı da 16 sayıya çıkarttı (32-48). Mola alan Ay Yıldızlılarımız, Ender Arslan’ın üç sayılık basketiyle rakibinin 8-0’lık serisine son verdi. Alan savunmasına dönen ABD, Lamar Odom’un boyalı alanda oyuna ağırlığını koymasıyla etkinliğini sürdürdü. Bu bölümde özellikle Ender Arslan’ın hücumlarda ön plana çıkmasıyla skor kaydeden Millilerimiz, farkı da 26.dakikada 11 sayıya indirdi (41-52). Mola alan rakibi karşısında ön alanda baskılı savunmaya geçen Ay Yıldızlılarımız, hücumda ise skor kaydetmekte zorlandı. Lamar Odom’un smaç basketiyle son dakikaya girilirken skor üstünlüğünü koruyan ABD, periyotu da 13 sayı farkla 48-61 önde tamamladı.



Mücadelenin final periyotuna Derrick Rose’un sayılarıyla yakaladığı 4-0’lık seriyle giren ABD, farkı da 17 sayıya çıkarttı (48-65). Semih Erden’in boyalı alandaki etkili oyunuyla hücum eden Millilerimiz, savunmada ise Lamar Odom ile Derrick Rose’u durdurmakta zorlandı. Hidayet Türkoğlu’nun orta mesafeden bulduğu isabet ve Kerem Tunçeri ile Kerem Gönlüm’ün de sayılarıyla Ay Yıldızlılarımız durumu 57-74’e getirdi. Ancak Lamar Odom’u durdurmakta zorlanan A Milli Takım, Hidayet Türkoğlu ile sayılar bulmasına karşın farkı eritmekte zorlandı. ABD, Ay Yıldızlılarımız karşısında salondan 64-81 galibiyetle ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu.


Ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nı ikincilikle tamamlayarak tarihi bir başarıya imza atan A Milli Takımımız, gümüş madalyalarını aldı. Final maçının ardından düzenlenen törenle şampiyonada ilk üç sırayı alan takımlara madalyaları verildi.

Dünya İkincisi olan 12 Dev Adam, gümüş madalyalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin ve FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann’ın elinden aldı. Şampiyonadaki mücadelesiyle adeta destan yazan Ay-Yıldızlı kadromuz dakikalarca ayakta alkışlandı.



Dünya Şampiyonluğu’nu kazanan ABD Milli Takımı’na madalyalarını cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve FIBA Eski Başkanı Bob Elphinston takdim etti. Elphinston ayrıca Şampiyonluk Kupası’nı ABD’nin kaptanları Chauncey Billups ve Lamar Odom’a verdi. Tribünlerdeki Ay-yıldızlı taraftarlar da Dünya Şampiyonu’nu centilmence alkışlayarak kutladılar.



Önemli bir başarı yakalayarak Dünya Üçüncülüğü’nü kazanan Litvanya Milli Takımı’na ise bronz madalyalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve FIBA Başkanı Yvan Mainini verdi.



Törende 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın ‘En İyi Beş’i ve ‘En Değerli Oyuncu’su da açıklandı. A Milli Takımımızın kaptanı Hidayet Türkoğlu’nun da yer aldığı ‘En İyi Beş’e Milos Teodosic (Sırbistan), Kevin Durant (ABD), Linas Kleiza (Litvanya) ve Luis Scola (Arjantin) seçildi. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nın ‘En Değerli Oyuncu’su ise ABD’nin süper yıldızı Kevin Durant oldu. Oyuncular ödüllerini Spordan Sornumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'tan aldılar.

http://www.tbf.org.tr

*Dev adamlar büyük bir başarı yakaladılar. Tarihi bir olaya imza attılar. Amerika'yı yenmek pek umut dahilinde değildi zaten. Yine de o İspanyol hakemin ilk iki periyotta yaptığı haksızlıklar herkesi ayağa kaldırdı. Neyse gümüş madalyayı hakkımızla aldık. Dev adamlar gönüllerin şampiyonu.
Spoiler: Göster

Ynt: Türkiye'den Sekizde Sekiz, Bekle Bizi Amerika!
« Yanıtla #80 : 13 Eylül 2010, 12:50:14 »
Öncelikle Kevin Durant adam resmen ayaklı basket makinası gibi bir şey.Bir ara attığı toplar güdümlü mü diye düşünmeye başladım.Ya adamın attığı her top mu basket olur? Gerçekten çok hızlıydılar.Semih'in üstünden uçtular çocuk eğildi de kurtuldu.Yani biz onların hızına yetişemedik.Hakemlere gelirsek yenilmemizin bahanesi olarak onları göstermek istemiyorum.Ama ispanyol hakeme diyecek hiçbir şey yok.Resmen yenmeyelim diye ilk yarıda çok uğraştı.İkinci yarıda zaten yeniliyorlar ben amacıma ulaştım diye bizimle uğraşmayı bıraktı.Sonuç olarak Dünya 2.si olduk.Bunu hayal etmek bile zordu.Bütün basketbolcuları ve Bogdan Tanjevic'i çabalarından dolayı alkışlıyorum.Türkiye'nin istediği zaman yapabileceklerini herkese gösterdiler.

Çevrimdışı alper

  • **
  • 143
  • Rom: 10
  • don't let'em tie you to the stake :P
    • Profili Görüntüle
Ynt: Gönlümüzün Şampiyonları
« Yanıtla #81 : 13 Eylül 2010, 12:57:50 »
Bütün basketbolcuları ve Bogdan Tanjevic'i çabalarından dolayı alkışlıyorum.Türkiye'nin istediği zaman yapabileceklerini herkese gösterdiler.

Bu büyük zaferi bize tattıran Bogdan Tanjevic'e şifalar diliyorum, umarım iyileşir. Bizim için yaptığı fedakarlık onun hayatı için gerçekten çok büyük bir fedakarlık. Dile getirmek istemiyorum ama bir şey olursa dünya basketbolu ve Türkiye çok fazla şey kaybedecek. Umarım iyileşir...

Çevrimdışı LegalMc

  • ****
  • 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Gönlümüzün Şampiyonları
« Yanıtla #82 : 13 Eylül 2010, 17:51:24 »
Böyle olacağı belliydi. :) Hiç şaşırmadım. Ama olsun 2.lik de bize göre iyi. Aza kanaat etmeye çoğu hiç bulamazmış :) Seneye Liderliğe oynarız.

Seneye derken tekrar 4 yıl sonra Dünya Şampiyonası var. Karıştırdın sanırım :)
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

Çevrimdışı Shinigami

  • **
  • 166
  • Rom: 2
  • There is nothing about me
    • Profili Görüntüle
Ynt: Gönlümüzün Şampiyonları
« Yanıtla #83 : 13 Eylül 2010, 18:12:42 »
Seneye Dünya değil de Avrupa Şampiyonası var. O zaman birinciliği alırız umarım. :)

Sırbistan maçında daha çok heyecanlanmıştım, harikaydı. Sırbistan maçındaki performansımız çok iyiydi. Ara fark değişimi ömrümü bitirdi, büyük rekabet vardı, bir farkla yenebilmemiz bile bu rekabet çerçevesinde muhteşemdi. O 0.5 saniyeyi söylemiyorum bile. :D

Ayrıca Abd maçında Sırbistan maçında aldığım hazı alamadım. Hakemlerin anlaşamaması maçın keyfini kaçırdı zaten bir nebze. Hidayetin maçın ortalarına yaklaştığımızda sakatlanması kötü oldu, ara fark daha da açıldı. Sağlam oyuncularımızdan biri de tam ihtiyacımız olduğu zaman sakatlandı zaten. 20 oldu ara fark sonra, iyice kötüleşti. Sonra farkı 11-13'e filan indirgediler. Ama heyecan verici bir maç olmadı yine de. Hele ki Semih 2 faul atacağı zaman, adam o 2 seferde de atamadı topu, sinirlendim yahu. :P

Ancak Amerikanlar da çok iyilerdi, adamlar çok sağlam paslaşıyorlardı.

Her neyse yine de dünya çapında başarımızı ilan ettik, 2.cilik de hiç hafife alınacak türden bir başarı sayılmaz. Gönülden tebrik ediyorum oyuncularımızı. :)

Çevrimdışı hanne

  • **
  • 326
  • Rom: 4
  • maybe one day...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Gönlümüzün Şampiyonları
« Yanıtla #84 : 14 Eylül 2010, 10:13:51 »
bence de bu da büyük bir başarı tebrikler.........
....Sanki bir erik ağacına çıkmıştım da orada üzüm yiyordum  ama bahçe sahibi gelince cevizleri neden yediğimi sormuştu....

Çevrimdışı Alorka Greenleaf

  • ***
  • 603
  • Rom: 6
  • End of the Ergenism
    • Profili Görüntüle
    • f
Ynt: Gönlümüzün Şampiyonları
« Yanıtla #85 : 15 Eylül 2010, 12:42:24 »
Başarı büyük. Ama 12 DEV Adam da çok kolay şampiyon olabilirdi. Maçın en başından "kaybedeceğiz" psikolojisiyle oynuyorlardı. Bence hiç çaba göstermediler.

Çevrimdışı Alorka Greenleaf

  • ***
  • 603
  • Rom: 6
  • End of the Ergenism
    • Profili Görüntüle
    • f
Ynt: Gönlümüzün Şampiyonları
« Yanıtla #86 : 15 Eylül 2010, 15:00:53 »
Aslında kızdığım şey yenilmemiz değil. 12 DEV Adamın oynamaması. Hani biraz çaba göstererek yenilseydik 2. likle övünebilecektik. Mesela maç boyunca Onlar sayı atmaya çalışınca bazen top geri dönüyordu. Bizimkiler hemen savunmayı kesiyordu fakat adamlar hiç pes etmiyordu. Bunun gibi bir çok örnek vardı. Çok yorgun gözüküyordu bizimkiler. Ayrıca Tanjevic maçta gider sandıydım. Adam çıldıracaktı.

Çevrimdışı Shinigami

  • **
  • 166
  • Rom: 2
  • There is nothing about me
    • Profili Görüntüle
Ynt: Gönlümüzün Şampiyonları
« Yanıtla #87 : 15 Eylül 2010, 15:23:39 »
Son maçta Sırbistan maçına nazaran daha bitkin düşmüşlerdi gibi, Amerikanlar çok daha atikti.
Bizimkilerin son gün performansı baya düşmüştü, ben de öyle düşünüyorum. Savunma konusunda kötüydük. Maç başlangıçta fena değildi de, Hidayet sakatlandıktan sonra ara fark bayağı açıldı. O zamandan bizim basketçiler de yeneceklerine dair umutlarını yitirmiş gibiydiler. Maçın 2. yarısından anlaşılmıştı bu zaten. Dediğin gibi, umutlarını yitirmeyip daha da azimli oynasalardı çok daha iyi olurdu tabii, yine de Dünya çapında 2.cilik de gayet iyi bir sonuç ve kısmen de tatmin edici bir tesellimiz.