Kayıt Ol

Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu ile Röportaj !!!

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu ile Röportaj !!!
« : 24 Kasım 2010, 17:59:53 »

Sinema eleştirmeni, spor yazarı, radyo programcısı, çevirmen ve yazar olan, bunlar haricinde çok daha fazlasını yapan caz tutkunu Sevin Okyay ile yine sinema, edebiyat ve müzik üzerine eleştirmenlik yapan, çevirileri ile dikkat çeken ve uzun yıllardır Sinema Dergisi’nde düzenli olarak sinema yazıları yazmaya devam eden Kutlukhan Kutlu ile sizler için dolu dolu bir röportaj gerçekleştirdik!

Yapılan bu iki röportajında daha önceden Harry Potter Fan Fictions’da yayımlandığını anımsayanlar olacaktır. Fakat daha sonrasında, hazır Ölüm Yadigarları filminin ilk bölümü çıkmışken, hem yeni sorular hem de güncelleştirilmiş cevaplar ile sizleri dolu dolu olan bu iki röportaja davet ediyoruz!

Sevin Okyay röportajını okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz!

Kutlukhan Kutlu röportajını okumak içinse BURAYA tıklayabilirsiniz!

Kendilerine bu güzel ve ayrıntılı cevapları için bir kez daha teşekkür ediyor, farklı fantastik ya da bilimkurgu eserlerin çevirilerinde bu iki ismi görmek istediğimizi tüm yetkililere belirtmek istiyoruz!

Ayrıca röportajları paylaşan Harry Potter Fan Fictions yetkililerine de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu güzel röportajın yeni sorular ile tekrar gündeme gelmesi ve değer görmesi mutluluk verici!

Herkese iyi okumalar!
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu ile Röportaj !!!
« Yanıtla #1 : 24 Kasım 2010, 20:07:31 »
Bu sitede okuduğum en dolu röportajdı!

Açıkçası böyle bir şey hiç beklemiyordum. Hem Sevin Hanım hem de Kutlukhan Bey gerçekten bu röportajda ne sorulduysa her soruya tek tek cevap vermiş. Bir-iki cümleyle geçiştirmek yerine uzun uzadıya anlatmışlar.

Okurken öyle keyif aldım ki anlatamam :). Hem samimi cevapları hem de açıklayıcı sözleriyle, çevirmenlikteki duru dillerini burada da görmüş olduk.

Ama özellikle şu kısım beni çok güldürdü:

Alıntı
Sevin Oktay:

"...Potter’ın yazarı, erkek çocukların tepkisinden kaçınmak için adını bile sakladı ki, onu erkek sansınlar. Meyer ise açıkça yeniyetme kızları hedef alıyor. Bonus olarak, onların genç yaştaki anneleri da geldi
..Stephenie Meyer’i ise, yazardan bile saymıyor ki haklı."

Umuyorum bundan sonraki röportajlarda böyle dolu dolu cevaplar olur :).

Çevrimdışı nuterlinesq

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu ile Röportaj !!!
« Yanıtla #2 : 24 Kasım 2010, 20:32:51 »
Gerçekten harika bir röportajdı. Sevin Hanım'ın verdiği bazı cevaplar aklıma kardeşimi getirmişti;
Alıntı
Potter’ın yazarı, erkek çocukların tepkisinden kaçınmak için adını bile sakladı ki, onu erkek sansınlar.
Kardeşim erkek değildir hayır  :D Ama o da bir zamanlar JK Rowling'i erkek sananlardan biriydi. Keyifli bir röportajdı, cevaplar dolu doluydu. Birkaç sözlükle geçiştirilmemişti ciddi anlamda hoşuma gitti. Harry Potter serisinden filmler hakkında ki görüşlerini de açıkçası benimsedim. "Bazı şeyleri görmekle okumak bir olmuyor" sözünde Sevin Hanım'a a katılıyorum. Filmlerde beni özel efektler harici pek çok etkileyen husus olmuştu.