Kayıt Ol

Miyamoto Musashi: Souken ni Haseru Yume

Çevrimdışı Raisor

  • ***
  • 793
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Miyamoto Musashi: Souken ni Haseru Yume
« : 03 Şubat 2011, 19:00:36 »
                                                       Miyamoto Musashi: Souken ni Haseru Yume


   Bir aksiyon Filmi olan 'Miyamato Musashi: Souken ni Haseru Yume'; Yani 'Miyamoto Musashi: The Dream of the Last Samurai'; Türkçesiyle 'Musashi: Son Samurayın Rüyası'; Türkiyede yayınlanmamış bir Animedir.

   'Production I.G.' tarafından yapılan film, Japonya’da 13 Haziran 2009’da gösterime girdi. Ghost in the Shell’in ve Patlabor 2’nin animasyon yönetmenliğini yapan, The Sky Crawlers üzerinde çalışan ve Kill Bill: Volume 1’ın anime sahnelerinden sorumlu olan Mizuho Nishikubo filmin ana yönetmenliğini; Samurai Champloo ve Kill Bill: Volume 1’ın animasyon yönetmeni Kazuto Nakazawa ise karakter tasarımlarını yapıyor.

  Tarihte var olmuş gerçek bir kişi olan Miyamoto Musashi, bugüne kadar birçok yapıma esin kaynaklığı olmuştu. Web sitesinde yazdığına göre film, “yenilmez bir kılıç tekniğinin yolunu arayan Miyamoto’nun Niten 'Ichi-ryū' tekniğiyle ilgili gerçek ve hayal ürünü olan” konuları işleyecek. Efsanevi kılıç ustası, Hyōhō Niten 'Ichi-ryū' tekniğinin yaratıcısı ve bugün bile incelenen The Book of Five Rings ( Go Rin No Sho) adlı strateji, taktik ve felsefe kitabının yazarı olmaktadır.

   Filmde anlatılan ana olay şudur:  Musashi (1584-1645): Japonya'da iç savaşlar neredeyse sona erdiği günlerde rakipsiz bir kılıç ustasıydı. Bir askeri strateji kitabı olan Book of Five Rings'i yazıp; ruhunu aydınlatmak ve fikrini geliştirecek yolu aradı. Eğer düello izlemek ve aksiyon yaşamak istiyorsanız; filmi ingilizce olmak kaydı ile izleyebilirsiniz :P,

   Filmi izlemeyi yeni bitirdim. Sizi uyarıyorum : İyi değildi; fakat kötü de değildi. Çok hayran olunacak bir Anime filmi olmasada; Animeydi işte :D

 
   Kaynak: http://www.anime.gen.tr/haberdetay.php?id=1206
               http://www.isugoi.com/musashi-the-dream-of-the-last-samurai-review/

   Dip Not: Bu kaynaklarda filmin fragmanını da izleyebilirsiniz.

   Ayrıca bkz: http://www.youtube.com/watch?v=lfZsc9ClhAA

               
Vahşet her yanda ulu orta sergilenirken,

Sevişmek için saklanmak zorunda kaldığımız bir Dünyada yaşıyoruz.

-John Lennon.

Çevrimdışı grikunduz

  • **
  • 368
  • Rom: 6
  • Est solarus oth mithas
    • Profili Görüntüle
    • HayalGezer
Ynt: Miyamoto Musashi: Souken ni Haseru Yume
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2011, 19:07:49 »
Fragmandan pek bir şey anlamadım ama konu enteresan. Belki bir gün denk gelirse izlerim.