Kayıt Ol

Yarasa Sinyali

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Yarasa Sinyali
« : 26 Şubat 2011, 21:34:40 »
"Çatıda, öylece dikiliyor."

İki katlı bir kimyasal fabrikası, bundan 40 yıl önce kurulduğundan beri böylesine bir kalabalığa şahitlik yapmamıştı. 15 metre ileriye kurulmuş barikatlar ve etrafındaki polisler dışında, polis halkasının dışındaki meraklı kalabalık ve binanın tepesinde turlayan helikopter; mahalleyi bir karnaval havasına sokmuştu.

Ya da Joker öyle olduğunu düşünüyordu.

" Çevre binalarda keskin nişancılar olduğunu görüyorum. Neden müdahale etmediniz?"

Polis memuru şapkasını çıkartıp başını kaşımaya başladı, sıkıntılı gözüküyordu.

" Söz konusu o olunca, bizi ne beklediğini bilemedik. Ayrıca, sizi istiyor. "

***

"Ha ha ha ha! Binaya bir bomba bağladığımı düşünüyorlar değil mi? Bu yüzden ateş etmediler?"

Batman, binanın çatısının kenarında dikiliyordu. Dolunay, tam arkasına denk gelmişti. Bu yüzden, şu anda Gotham gökyüzünde süzülen "yarasa sinyali"ni andırıyordu bu görüntü.

"Hayır. Benim ilgilenmemi beklemişler."

Batman'in suratı görülmüyordu ama sesi oldukça sert çıkmıştı.

"Tüh be. Çünkü gerçekten bomba koymuştum. Yazık oldu. Ee, naber Yarasacık?"

Batman bir şey söylemedi. Yıllardır bu soruya cevap vermediği düşünülürse, Joker buna pek şaşırmadı. Bu sırada hafifçe esen bir rüzgar Joker'in paltosunu ve Batman'in pelerinini dalgalandırdı. Dolunay altında düelloya tutuşan iki kovboya benziyorlardı.

"Arkham Hapisanesi'ndeki sorunu duydum. Neredeyse tüm suçluların kaçması... Baya yoğun olmalısın, baksana, randevumuza gelmiyordun neredeyse."

Batman kıpırdamıyordu, sadece dinliyordu.

"Böyle büyük bir kaçışın arkasında nasıl büyük bir zeka var acaba? Ha ha ha ha ha!"

Rüzgar şiddetini arttırınca, Joker paltosuna sarıldı. Bu sırada helikopter geri çekildi, muhtemelen Batman'in durumu kontrol altına almak için geldiği haberi telsizlerden geçmişti.

"Öğle paydosunda tüm deliler sırayla bahçedeki oyuğa eğilip bakıyorlar ve tekrar sıraya geçiyorlarmuş." diye anlatmaya başladı Joker, bir taraftan Batman'e yaklaşıyordu.

"Doktorlardan birisi bunu farketmiş ve merak etmiş. Başka bir öğle paydosunda, sıraya girmiş o da. 15 dakika sonra sıra ona gelince eğilmiş ve oyuğa bakmış. Hiç bir şey görememiş, zifiri karanlık."

Joker şimdi iyice yaklaşmıştı, Batman'in suratı tamamen seçilebiliyordu. Her zamanki gibi sert bakıyordu, dudağı kıvrılmıştı. Fakat bir farklılık vardı; suratı yara bere içindeydi, pelerini yırtılmıştı ve en korkuncu bakışları farklıydı. Joker'i ürperten bu muydu yoksa rüzgar mı emin değildi ama bu önemsiz ayrıntıyı aklının bir köşesine fırlattı ve hikayesine devam etti.

"Doktor ayağa kalkmış ve şaşırarak sıradaki deliye sormuş, oyukta ne görüyorsun diye. Ve deli de hahahaha bak buraya dikkat et, deli de demi-"

Sert bir yumruğun burnuna inmesiyle yere savrulan Joker, beklenenin aksine gülmedi. Şaşkın görünüyordu. Birbirlerinin azılı düşmanları olabilirlerdi ama şimdiye kadar hep aralarında bir saygının olduğunu düşünürdü. Joker'in sözünü kesmek, ne kadar da kabacaydı.

Joker bu düşüncelerini sonlandıramadı çünkü suratına yediği ikinci yumrukla bayılmıştı. Gördüğü son görüntü, Batman'in üstüne atlarken suratındaki ifadeydi.

Beş dakika sonra, çatıda neler olduğunu kestiremeyen polisler binanın çatısına çıktılar ve Batman'in, yerde baygın yatan Joker'i yumrukladığını gördüler. Üç adam, Batman'i zorlukla tuttu. Joker ambulansla bir hastaneye götürülürken, Batman ortadan kaybolmuştu. Az önce orada neler olduğunu anlamayan polislerin şaşkın bakışlarıyla beraber, gökyüzünde süzülen sinyal söndü.

***

İki hafta sonra, Arkham Hapisanesi'nde, her zamanki gibi yatağa bağlanmış şekilde gözlerini açtı Joker. Başı çatlayacak gibi ağrıyordu ama dert değildi. Yardım için bağırmaya başladı fakat kimse gelmedi. En sonunda, nefessiz kalıp öksürüklere boğulduğunda bir hastabakıcı içeriye girdi.

"Sonunda uyanabilmişsin. Biz de öldün diye umutlanmıştık."

Joker öksürüklerini kontrol etmeye çalışıyordu, bir taraftan da bağlı olduğu yataktan kurtulmak için kollarını hareket ettiriyordu fakat oldukça sıkı bağlanmıştı. Hatta, fazla sıkı.

"Yardım!" diyebildi en sonunda, "Yardım edin!"

Hastabakıcı güldü. "Geçen sefer de böyle kaçmamış mıydın? Odana bile girmemem lazım aslında ama öyle kötü öksürünce ölüyorsun sandım. Ve bu anı hiç kaçırmak istemiyorum."

Joker ağzına gelen kanı tükürdü ve derin derin nefes aldı. Sonunda öksürükleri durmuştu.

"Bana değil! O'na!"

***

Bir ay boyunca, her gece "yarasa sinyali" Gotham semalarında yerini aldı. İnsanlar onları kollayan birisinin olduğunun bilinciyle rahatça uyudular. Hırsızlar ve katiller, işlerini yapmak üzere deliklerinden çıkarken bir kere daha düşündüler. Bir kaç polis, gökyüzündeki işarete bakıp gülümsedi ve nöbetlerinde alkol alıp sızdılar. Geçen ayki büyük hapisane kaçışı sonrası yaptıkları fazla mesainin acısını çıkartıyorlardı.

Neyse ki Batman vardı. Günden güne sokaklar temizlendi. Günden güne, hapishane tekrar doldu. Günden güne, insanlar diken üstünde yaşamayı bırakıp rahatlarına baktılar. Günden güne, insanlar sokaktaki suçlulara karşı protesto etmeyi bıraktılar ve kendilerine eleştirecek bir şey aradılar. Günden güne, gazete haberleri değişmeye başladı.

Batman şehri kurtardı, yine!

Maskeli kahraman polislerden hızlı davrandı! Gotham Üniversitesi artık güvende!

Adaletin koruyucusu mu yoksa Adaletin sahibi mi?

Kara Şovalye'nin Amacı Ne?

Bruce Wayne intihar etti! Ağır depresyonda olduğu bilinen milyarderin serveti nereye gidecek?


Gotham, muhtemelen en hareketli iki ayını yaşamıştı. İlk zamanlarda garipsense de, bir iki hafta içinde "yarasa sinyali" bir daha yanmamak üzere sönmüştü. Hem zaten, ne işe yarıyordu ki?

Gotham gökyüzünün bir kere daha, sadece kara bulutlarla döşeli olmasından bir hafta sonra Joker'in odasında kendini astığı haberi tüm gazetelerde ve televizyonlarda, günlerce konuşuldu.

Gotham artık güvendeydi.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı Wanderer

  • ****
  • 1501
  • Rom: 28
  • Uzun günler ve hoş geceler dilerim.
    • Profili Görüntüle
    • Blog Sayfam - Yolsuz Yolcu
Ynt: Yarasa Sinyali
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2011, 23:59:15 »
Iıı şey, aslında yazının ortalarında  "Batman sadece bir sembol, maskenin altında bir başkası kahramanlığa devam eder..." lafı geçti aklımdan. Fakat sonra hiç beklemediğimiz bir şekilde iyi ölünce kötü de öldü... İkisinin arasındaki çekişmenin bitmesi... Aman ne bileyim çok hoş olmuş işte ya :D Ellerine sağlık :) Etkileyiciydi.
May the force, be with you.

Çevrimdışı Marius

  • ****
  • 1109
  • Rom: 31
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yarasa Sinyali
« Yanıtla #2 : 27 Şubat 2011, 00:24:53 »
Aceleye gelmiş gibi. Bunun hakkında çok şey anlatabilirken uzatmamana, hatta böyle bir sonla bitirmene üzüldüm. Ancak sonu düşündüğümüzde gerçekten etkileyiciydi. Joker'in Batman'siz yaşayamayacağını düşünmüşümdür her zaman. Bu hikaye düşüncelerimi açığa vurmuş sanki. "Yarasa Sinyali" başlığını görünce bir an "Acaba 'Arkham Asylum' oyunundan esinlenerek yazılmış olabilir mi?" düşüncesiyle girmiş olmama rağmen bunun için bir hayal kırıklığı yaşatmadı bana.  :) Yazılı bir evren üzerine bir hikaye yazmanın zor olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden büyük bir saygı duydum bu çalışmana.
After I count down, three rounds, in hell I'll be in good company.

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yarasa Sinyali
« Yanıtla #3 : 27 Şubat 2011, 00:37:39 »
Aceleye gelmiş gibi. Bunun hakkında çok şey anlatabilirken uzatmamana, hatta böyle bir sonla bitirmene üzüldüm.

Evet, aceleye geldi. İlhamı kaybetmeden yazmak istedim. Uzatmamak konusunda da, dediğin gibi, halihazırda yazılı olunca evren, uzatıp da saçmalama riskini almak istemedim.

Ben hep Batman'in ölümünün kendi ellerinden olacağını düşünmüşümdür; sadece kıyafeti değil kendisi de oldukça kara bir karakter. Bu amaçla oturdum yazmaya ama daha çok Gotham'a eleştiri, Joker'in durumu gibi olmuş. Teşekkürler.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı Black Helen

  • ***
  • 782
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yarasa Sinyali
« Yanıtla #4 : 27 Şubat 2011, 18:13:13 »
Giderek distopikleşecek diye düşündüğüm anda bitirmişsiniz hikayeyi. Yine de vermek istediğiniz fikri sembolik oyunlara yerleştirmeniz ve iyi ile kötü arasındaki dengeyi bu şekilde göstermeniz hikayeyi okunmaya değer kılmış. Elinize sağlık.
Spoiler: Göster

Çevrimdışı Heyban

  • *
  • 5
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yarasa Sinyali
« Yanıtla #5 : 28 Şubat 2011, 00:02:16 »
Kısa olmasına rağmen gerçekten profesyonel bir çalışma olmuş. Batman'in suratındaki yaralardan felan bahsedildiğinde ben de maskenin altında başka biri olduğunu düşünmüştüm. Ama yanılmışız. Ellerinize sağlık.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yarasa Sinyali
« Yanıtla #6 : 28 Şubat 2011, 22:56:49 »
Okuduktan sonra en zor gelen şey yorum yapmak oldu bu yazıda. O yüzden yorum yazmak için epey bir bekledim.

Bana anlattığın bir olay geldi aklıma. Spoiler vermemek adına Joker'in Robin'e bakış açısı diyeyim, sen anla :). Ezeli düşmanına bu derece bağlanmış bir süper kötünün hayatının da aynı düşmana bağlı olması korkunç olduğu kadar mantıklı da. Sonuçta, onlar bir dengenin iki ucu. Biri olmadan denge bozulur. Burada dengeden kastım, Batman ve Joker'in kendi içsel dengeleri. Yani Gotham'daki suç ve düzen dengesinden bahsetmiyorum. Bence o sonra geliyor.

Bu yazıdaki en ilgimi çeken ve beğendiğim nokta Joker'in ürkmesiydi. Onun kadar çılgın birinin Batman'e bakarak ürkmesi eşine az rastlanır türden bir andı ve o anı okurken oldukça keyif aldığımı söylemeliyim.

Batman'e gelecek olursak, önce Gotham'a bir-iki söz söylemek gerekir. Sırtını bir süper kahramana, ama her şeyden önce yalnız bir insana dayamış koca şehir... Eh, bunun verdiği rahatlıkla kendince düzenin bütünlüğünü ifade eden Gotham halkı, aslında onlara bu düzeni bahşeden tek kişiye çok da büyük bir kazık atmıştır. Bu durumda Batman'in yaptığından daha doğalı olamaz diye düşünüyorum. hem kim bilir, belki de hikayedeki Batman bu bencil Gotham'a baktı ve bunca zamandır yaptıklarının beş para etmez insanlar için olduğunu düşünerek de b sonucu seçti. Orasını yazar bilir u_u. Ama okurken bu da geldi aklıma.

Devasa yorumumu sonlandırsam iyi olacak. Son olarak söyleyeceğim, Joker'in Batmansiz yaşayamayacağı hem zekice bir bakış açısı (ve aynı zamanda yakalanan bir detay) hem de eşine az rastlanır türden bir durum. Ama tüm bunların ortasında bencil Gotham, kendi güvenlik çerçevesinde bunu borçlu olduğu kişiyi harcamış ve kısa zamanda unutmuştur. Diyeceğim şudur ki, bence bu hikaye sadece Joker-Batman dengesini değil, aynı zamanda Gotham'a da güzel bir göndermedir. (gizli Gotham eleştirisi)

Bir de aklıma bir soru takıldı;
Spoiler: Göster
Madem Joker Robin'e öyle bir şey yapıyor, peki neden daha da ileri gidip tüm suçluların işini bitirmiyor? Sonuçta Batman pek çok suçluyla mücadele ediyor ve bunu yaparken Joker yine yalnız kalıyor. Fakat, Batman'in sürekli meşgul olduğu birileri var. Resmen Joker'i kıskanç sevgili konumuna sokmaya çalışıyorum :P. Şaka bir yana, acaba diyorum biri Batman'i öldürecek olsa Joker çıkıp kurtarır mı? Sonuçta Batman ölürse, hele de başkasının elinden, o zaman pek çok şeyin anlamı kalmayabilir.

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yarasa Sinyali
« Yanıtla #7 : 28 Şubat 2011, 23:13:14 »
Spoiler: Göster
Madem Joker Robin'e öyle bir şey yapıyor, peki neden daha da ileri gidip tüm suçluların işini bitirmiyor? Sonuçta Batman pek çok suçluyla mücadele ediyor ve bunu yaparken Joker yine yalnız kalıyor. Fakat, Batman'in sürekli meşgul olduğu birileri var. Resmen Joker'i kıskanç sevgili konumuna sokmaya çalışıyorum :P. Şaka bir yana, acaba diyorum biri Batman'i öldürecek olsa Joker çıkıp kurtarır mı? Sonuçta Batman ölürse, hele de başkasının elinden, o zaman pek çok şeyin anlamı kalmayabilir.


Çünkü suçlularla savaşmak Batman'in işi. Tam tersine, Batman'in bu kadar meşgul olması hoşuna bile gidiyor olabilir. Sonuçta Gotham sokaklarında cirit atan tüm suçlular, Batman için bir test. Kurallarının - ki aslında tek bir kuralı var - ve ahlak anlayışının beş para etmediğini kanıtlayan bir durum, bir çok suçlunun sokaklarda geziyor olması. Yani ortada şöyle bir yanlış anlaşılma var; Joker Batman'le, Batman olduğu için uğraşmıyor. Ona kafayı takmış değil. Gotham'da "iyi" olarak nitelendirilen çok az insan var ve bu bir elin parmaklarını geçmeyen insanlardan sadece Batman, kirletilemez ve değiştirilemez gibi duruyor. Joker dünyaya bir ders vermek istiyor sadece; "İyi olmak" bir kişilik değil, bir durumdur. Dünyanın en aklı selim insanını bile delirtmek için tek bir kötü gün yeterli. Buna rağmen, Batman neden inat edip kendi ahlaki düzenini hiç bir şekilde bozmuyor? Joker'in kafayı taktığı nokta bu.

Biri Batman'i, Gotham'ın Kara Şövalyesi'ni Joker'in önünde öldürmeye kalksa, Joker buna engel olur evet.

Bkz: http://www.youtube.com/watch?v=H7Nf-m6WGl4 2.50 - 3.15 arası.

Editto: Joker'in nihai amacının Batman'i öldürmek değil, kendisini Batman'e öldürtmek olduğunu söylemek; kafalardaki soru işaretlerini bir nebze giderecektir.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı Kanashii Uchiha

  • **
  • 99
  • Rom: 9
  • Melek sesli iblis ve kan damlaları...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yarasa Sinyali
« Yanıtla #8 : 21 Ocak 2012, 04:46:09 »
Bu akşam Batman: Kara Şövalye filmini tekrar seyrederken aklıma geldi "Yarasa Sinyali".  Gecenin köründe "bu nu kim yazmıştı yahu ?" diyerek sayfa karıştırdım. Neden sonra aklıma geldi favorilere bakmak. c:
Sonlara doğru, B. Joker'i çatıdan sallandırırken aklımdan geçenleri süzgeçlemişsin resmen. ^^ Aylar önce ilk okuduğumda da aynı şeyleri hissetmiştim, bu gecede anımsamak  güzel oldu. Eline sağlık (:
Tutunabilecek her şeyin yok olduğunda var olursun...Gerisi sadece suretlerin karmaşası!

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Yarasa Sinyali
« Yanıtla #9 : 21 Ocak 2012, 12:00:00 »
Ben bunu nasıl atlamışım? Nasıl görmemişim bunca zamandır, hayret ettim doğrusu.

Öncelikle Batman - Joker ilişkisini oldukça güzel bir şekilde aktarmışsın kağıda. Yani Joker'in her zaman söylediği "Sen olmadan bu dünya çok sıkıcı olur Batsy!" lafını sonuna kadar yansıtmışsın öykünde. İkinci olarak da Gotham halkını "yarasaya muhtaç" değil de ona "sırtını yaslayan insanlar" olarak gösterme fikrini de sevdim.

Tek eleştirim Joker'in o havasını yakalayamam oldu. Hani konuşan kşi Joker değil de sıradan bir suçluymuş gibi geldi. Gerçi bunun için seni eleştirmek ne kadar doğru olur bilemiyorum. Kağıda aktarılması çok güç bir karakter çünkü.

Sonu ise ayrı bir güzeldi. Ellerine ve kalemine sağlık...
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Fiddler

  • ***
  • 565
  • Rom: 32
  • Bazen Herkes Duysun Diye..
    • Profili Görüntüle
    • A. Orçun CAN
Ynt: Yarasa Sinyali
« Yanıtla #10 : 21 Ocak 2012, 16:44:18 »
Merhabalar. Öncelikle eline sağlık. Ne kadar haddim olduğunu bilmeyerek ben de güçlü ve zayıf bulduğum yerler hakkında yorum yapacağım. Önce iyi yönler:

Çok sağlam bir "merkez" bulmuşsun hikayeye. Bayağı sağlam. Burada merkezden kastım şu. Bir noktada her hikayede (bu ister bir kısa öykü, ister koskoca bir romandaki olay örgüsü olsun) okuyucunun ulaşmak istediği bir merkez vardır, bize gösterilen koca bir manzara resminin odak noktasını bulmak gibi, ve eğer benim anladığım kadarıyla Joker-Batman arasındaki o (hiç değilse Joker tarafındaki) mutualist, simbiyotik ilişki de gerçekten çok sağlam bir merkez olmuş. Joker bir gün ölürse Batman bir sonraki suçluya gider diye düşünürüz hep, ama Batman ölürse Joker'e ne olacağını hiç bilemeyiz. Vallahi, susamadım, çenem düştü resmen ama o kadar hoşuma gitti ki öyküde yakaladığın o nokta.

Bununla birlikte, Gotham'ın -tırnak içinde söylüyorum- "şımarması" durumu, Batman'ın sonunun kendi elinden, intihar ederek gelmesi yine çok güzel tatlar vermiş. Bu da harika.

Benim kişisel favorim ise Batman-Joker kapışmasının asllında nihai kazananının Joker olması. Batman onu Arkham'a attıktan sonra "bana değil ona yardım edin" konuşması ve ardından o intiharı görmemiz vallahi şahaneydi. Joker Batman'ın sonunu önceden görmüş meğersek.

Bunlarla birlikte birkaç tane geliştirmen gerektiğini düşündüğüm nokta da var. Her ne kadar yukarıdaki her şeyi çok beğensem de okuma deneyimimi olumsuz etkileyen şeyler de oldu.

Öncelikle, yamuluyorsam düzelt lütfen (ki bunun sadece sende değil çok fazla öyküde olan bir durum olduğunu düşünüyorum); ama öykü yeterince gözden geçirilmemiş gibi geldi bana. Yani demek istediğim, sanki öykünü yazmışsın, sonra CTRL+S'ye basıp kaydetmişsin, sonra bir daha düzenleme yapmadan buraya atmışsın gibi. Yani bir 1. taslak, 2. taslak... Son Taslak gibi bir süreçten geçmemiş gibi geldi. Bazı cümleler, bazı diyaloglar bana yapmacık ve sanki sadece edebiyatını yapmak için olmuş gibi geldi. Bu yüzden söylüyorum bu taslak muhabbetini. Yani eğer bu metni madenden çıkarılmış bir elmas gibi düşünürsek, üzerinde oynayıp yontup keserek o son mücevher haline getirmek gerek (ama yine de bir "elmas", "kömür" değil).

Bir diğer eleştirim ise yazım tarzına olacak. Öykü bir yandan "Joker"in bakış açısından anlatılıyormuş gibi görünüyor; ama bir diğer yandan da sürekli çıkıyor Joker'in bakış açısından ve daha kuç bakışı, daha nesnel bir bakış açısına dönüyor. Hangisi daha doğruydu (Joker'e iyice öznelleşmek mi, Gotham'a iyice nesnelleşmek mi) bilmiyorum; ama birinden birine biraz daha fazla kayması gerekiyormuş sanki kullandığın dilin. İkisinin arasındaki o değişiklikler insanı öyküye yabancılaştırıyor zira, arada bir öykü beni içinden attı ve benim inatla tekrar girmem gerekti öyküye.

Son olarak da, bu gözden geçirmek ve taslak muhabbetiyle ilgili: Öykünün ilk kısmı, Joker ve Batman tam karşı karşıya gelip dikilene kadar, ne oluyor ne bitiyor, Batman nerede, Joker nerede, olay ne, bomba ne, bina ne, polis ne falan çok karıştı her şey benim kafamda. Hiç anlayamadım, hakim olamadım o sıradaki duruma.

Galiba bu kadar. Bu uzun yorumla kafanızı şişirdiysem özür dilerim. Tekrar tebrikler.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü okuyalım..

Çevrimdışı Gregory

  • *
  • 32
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yarasa Sinyali
« Yanıtla #11 : 24 Ocak 2012, 10:27:01 »
Oldukça iyi yazılmış. Ancak Joker'in dünyasına girmek bir zor gibi gelir bana. Çünkü adamın ne düşündüğünü hayal etmek bile zor. Deli kelimesi Joker'i pek kapsamıyor, Joker deliden de öte bir varlık.

Çevrimdışı KingKiller

  • ***
  • 519
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yarasa Sinyali
« Yanıtla #12 : 27 Ekim 2012, 19:05:28 »
Batman serisinin bitiminin ardından bu kısa öyküyü keşfedip okumak bana iyi geldi açıkçası. Ellerine sağlık. Keşke devamını getirseydin.
“Ona reddedemeyeceği bir teklif sunacağım” ( Don Vito Carleone)