Kayıt Ol

Ninja

Çevrimdışı Raisor

  • ***
  • 793
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Ninja
« : 18 Şubat 2011, 16:09:59 »
                                                        Ninja



  Japon gizli suikastçıları , yada ninjalar, sadece birer fantezi karakter olmayıp Eski Japonya'da 6.yüzyıl sonları ve 7.yüzyıl başlarından beri gerçekten var olan savaşçılardır. Bin yılın üzerinde bilinmeyen, yüzleri olmayan, herkes tarafından 5 ana görev olan casusluk, keşif, gizli mesajlar taşıma, sabotaj ve son olarak suikast için kiralanabilen özel eğitimli kişilerdir. Ninjaların uzak yerlere rahat seyahat edebilme, kamuflaj, birden ortadan kaybolup aniden ortaya çıkmaları ve çevrelerindeki herşeyi bir silah olarak kullanabilme yetenekleri onları korkulan kişiler yapmıştır. Kendileri gibi ağır disiplinli ve zor bir eğitimden geçen ve sıkı bir yönetim kodu ile yönetilen samuraylardan farklı olarak Ninjalar görevlerini her ne şekilde olursa olsun tamamlar, adil yada haince. Bir samuray için utanç verici bir duruma düşmek, gurur kırıcı bir davranışta bulunmak çok ağırdır ve kabul edilemez. Samuray böyle bir duruma düşmektense kendini öldürmeyi tercih eder. Ninja ise düşmanını yenmek ya da görevini tamamlamak için her türlü hile ve şikeye başvurduğu gibi kendisini küçük düşürücü davranışlardan da kaçınmaz. Önemli olan görevin tamamlanmasıdır. Ninjutsu (ninja teknikleri) kanunları ninjaların kendilerini başkalarına tanıtmalarını yasaklar. Ninjustu'yu sadece kendi çıkarları ve ödülleri için kullanırlar. Eğer ninjutsu sırlarını başkalarına açıklarlarsa kendi grup arkadaşları tarafından öldürülürler.
Ninja Silahları: Ninjaların gizemi en çok silahlarında yatar. 1676 yılında yayınlanan bir kitapta ninjaların kullandıkları pek çok silah ve teknik resmedilmiştir. Ninja tarafından kullanılan başlıca silah samuraylarında kullandıkları kılıçlar, kısa kılıçlar, yay ve oklardır. Ama bunların yanında sadece ninjaların kullandığı gözlenen silahlarda vardır:

  Pençeli Silahlar: İki tür vardır: kedi pençesi ve shuko, kaplan pençesi. Kedi pençesi her parmaktan çıkan sivri metal parçalarına sahiptir. Daha çok bayanlar tarafından kullanılan savunma amaçlı bir silahtır. Dövüş dışında tırmanma amaçlı da kullanılabilmektedir. Ayaklar için olanları da mevcuttur.
  Orak Silahlar: Kısa saplı orak ya da kama ninja operasyonlarında oldukça kullanışlı olabilir. Samuraylar dışında silah taşımanın yasak olması nedeniyle ninjaların kılıç ya da shuriken'leri saklamaları kolay olmayabilir ama kama bilinen bir çiftçi aleti olduğu için ninjaların dikkat çekmeden taşıyabilecekleri bir silah olmaktadır. Ucuna takılacak bir zincirle daha tehlikeli ve komplike bir silah haline getirilebilir.
  Shuriken: Fırlatma yıldızları. Pek çok çeşidi vardır.
  Görünmezlik Silahları: Ortadan bir anda kaybolup bir anda ortaya çıkmak ninjaların efsanevi özelliklerinden birisidir. Bu özelliğe bağlı olarak metsuubushi, yada 'görüş kaldırma' teknikleri gelişmiştir. Klandan klana, ninjadan ninjaya değişen bir reçeteye sahip tozlar yapılarak bunlar yumurta yada ceviz, fındık kabukları içine konulurlar. küçük bir patlatmayla, kişiyi şok ederek, şaşırtarak ve kaşıntı vererek, gözlerin iyi görmediği bir anda ninja ortadan kaybolmaktadır.
  Mudras: gizemli bir başka ninja sanatı el işaretleri mudras olarak adlandırılmaktadır. Bu el işaretleri şimdilerde pek çok ninja filmlerinde karşılaşılabileceği gibi ninja eğitimlerinde bir öz bileşendir.Ninja efsanelerinde yada mitolojilerde bu el işaretleri genelde sihir için kullanılır. Aslında bu el işaretlerinin ninjalarla çok az bir bağlantısı vardır. Ninja efsanelerinin bir parçası haline rahiplerden geçmiş olma ihtimali vardır.
Vahşet her yanda ulu orta sergilenirken,

Sevişmek için saklanmak zorunda kaldığımız bir Dünyada yaşıyoruz.

-John Lennon.

Çevrimdışı Ira Arel

  • **
  • 198
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ninja
« Yanıtla #1 : 13 Mart 2011, 16:52:05 »
Ninja ve Shurikene karşı hep bi alakam vardır. Güzel yazı olmuş teşekkürler.
"Bize aslında kim olduğumuzu göstren şey yeteneklerimizden çok SEÇİMLERİMİZ'dir."