Kayıt Ol

Intihar Uzerine Cesitlemeler

Çevrimdışı Gimilzagar

  • *
  • 46
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Intihar Uzerine Cesitlemeler
« : 16 Mayıs 2017, 21:43:43 »
I. BULVARDA OLUM

Her zaman oldugu gibi gec uyanmis ve her seye karsi siddetle duydugu o gecikmislik hissiyle dolmustu, apartmanin demir kapisi gicirdayarak, rahatsiz edici bir yavaslikla kapanmisti ardindan. Metalik, cansiz bir istirabin belirteci olan bu sesin, birkac adim attiktan sonra gitgide yukselmesi, her seferinde canini sikiyor, dislerini hincla kenetlemesine sebep oluyordu. Toz ve pislik icindeki sokagin bittigi yerde yolun karsisina gecerken, tavuklar gidaklar ve tiksinti uyandiran bir umutla otlari eselerken, aslinda kendine uygun bir muhitte yasamadigini dusundu, bodur ve seyrek camlarin siralandigi yola saparak suyun kiyisina yurudu, bulutlar, boslukta olmanin verdigi tembel bir neseyle dallara dogru surukleniyordu, kopruden sonra sola dondu, ilk banki atlayarak ikincisine oturdu, yuzunu avuclarina yaslayip suyu seyretti, suda kurbagalar cigiriyordu, bir topun sektigini isitti, birkac afacan arkasindan gecti, gozucuyla sivasi dokulmus duvarlardaki celimsiz harfleri okudu, gece yine uyuyamayacagini anladi. Bulvara cikip tramvay raylarinin uzerinde kosmaya basladi.

II. BALKONDA OLUM

Berbat bir kis aksamiydi. Bir ayagi zangir zangir titreyen bir sandalyeye oturmus, ruzgardan, camurdan, zifostan, karanliktan yayilan sogugu hissetmemeye calisiyordu. Karni aclikla buruluyor, solugunu kesen havaya lanet ediyordu. Uzun suredir balkondaydi ve son yarim saattir ayaklarinin dibinde bir kan birikintisi vardi. Iyice yaklastigini gosteriyordu bu. Anlamak istiyordu. Her sey bunun icindi.

Ter icinde kalmisti. Dogruldu, bir sure gozlerini ovusturdu, yatagindaydi. Kalkti ve odanin sonuna kadar yuruyup kapiyi araladi, balkonun curumus, kararmis korkuluklarinda gezdirdi ellerini. Korkuluklarin ardina sicradiginda kaslarinda biriken elektrik, bacaklarinda ve kollarinda bir cirpintiya donustu. Etrafindaki boslugun da bir vusati oldugunu duydu o an.
"Aye! I am a poet and upon my tomb
Shall maidens scatter rose leaves
And men myrtles, ere the night
Slays day with her dark sword."