Kayıt Ol

iZombie

Çevrimdışı milenya

  • **
  • 260
  • Rom: 6
  • Belki de Tanrı bize inanmıyor!
    • Profili Görüntüle
iZombie
« : 08 Ekim 2016, 03:05:50 »


 Şu sıralar epey yükselişte olan DC Comics’in Vertigo ayağından televizyona uyarlandığını biliyorum fakat ben bu iki ayaklı yapının sadece televizyon kısmından bahsedeceğim. Benim gibi zombi hasmı olan biri nasıl olur da bir zombi dizisi izler ve bunu severek yapar.
 
 Öncelikle diziyi kıyaslamak çok yanlış lakin ülkemizde sıkça yapılıyor ve ben onu şöyle bir düzelteyim. Walking Dead kumlarda oynamaya devam ededursun biz kaliteyi öne çıkaralım. Zombi var, zombi var.
 
 Bu dizide zombiler ne insanlığı yok etmeye ne de insanlar zombiler arasında hayatta kalmaya çalışıyor. Baş karakterimiz Liv zombie güçleriyle polise yardım ediyor, insanları kurtarıp bir de yetmezmiş gibi beyin temalı süper yemekler yapıyor. İnsan beyni ile beslenmek zorunda olan zombieler, -içgüdülerini ve içindeki zombiyi yatıştırmak için- yedikleri beyindeki anıları, beyni sistemlerinden atana dek gelip giden görüntüler şeklinde deneyimliyor ve o beynin karakteristik özelliklerini de üstüne alıyorlar. Bu sayede bizim adli tıpçı hanım zombimiz bu anılardan yola çıkarak polise yardım edip suçluların yakalanmasına yardım ediyor. Kötü adamlarda var ama onlar işin ticaretinde, insan beyni markette bulunmadığından bunu onlara temin eden bir grup kötü adamımız var ama dizide herkesin iyi-kötü çizgisinin çok da ötesinde olmadığını söyleyeyim. Ne bir iyilik meleği ne de bir kötüler kötüsü var. Tüm karakterler az ya da çok eğlenceli ve sempatikler.
 
 Dizi bir yandan zombie bir yandan polisiye gibi akıp gittiği için her bölüm yeni bir macera ile karşılaşmak da beklendik oluyor. Bu tür başarısız bir polisiye-aksiyon dizisinde her bölüm tempo yüksek tutulurken arkadaki olaylar sönük kalır ya da tam tersi. Şu finale yaklaşırken daha ön plana itilen ana konudan bahsediyorum. Bu dizide ise o durum biraz daha farklı. Arkada işlenmesi beklenen büyük konu diziye yedirilmiş ve bize günlük olaylarla aynı tepside fakat tempoyu düşürmeden sunulmuş. Bu konuda başarılı bir iş yapmışlar ve tebriklerimi kazandılar. (Onlar da çok seviniyor şimdi benim teşekkürümü aldıkları için :P )
 
 Bu dizi son sezon finali de dahil olmak üzere henüz yan çizmemiş ve izlenebilirliği epey yüksek olan güzel bir yapım. Tavsiye ederim.
Spoiler: Göster