Kayıt Ol

Jehan Barbur

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Jehan Barbur
« : 03 Ağustos 2010, 14:21:43 »
JEHAN BARBUR


Şarkıları:
Jehan Barbur-Gidersen
Jehan Barbur-Neden
Jehan Barbur-Leyla
Jehan Barbur-Uyan
Jehan Barbur-Yoluma Çıkma
Jehan Barbur-Tesadüf
Jehan Barbur-Geç Kalmış Şermin'in Yeri
Jehan Barbur-Öylesine
Jehan Barbur-Her Görüşte Yeniden Aşk
Jehan Barbur-Biraz Seninle Biraz Kendimle

Yanlış bilmiyorsam ilk iki linkini eklediğim şarkının klibi mevcut. Diğerlerini de bulursam ekleyeceğim.


Türkçe müzik yapan şu anda piyasadaki en kaliteli müzisyen olduğunu düşündüğüm Jehan Barbur' un kısaca tanıtımını ve birkaç şarkısını sizlerle paylaşmak istedim. Aşağıda türkçeye çevirdiğim biyografisi myspace sayfasında ingilizce olarak mevcuttur.

Jehan İstiklal Barbur 1980 yılında Beyrut' ta doğdu. İskenderunda büyüyüp kolejde okumak için Ankaraya gitti.  Üç yıl drama derslerine katıldığı ve amatör olarak şarkı söylediği yıllar olan üniversite yıllarını Bilkent Üniversitesinde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde geçirdi. Bilkent Üniversitesinden mezun olduktan sonra, 2002 yılında her zaman hayalini kurduğu kariyere '' şarkı yazarı ve şarkıcı'' ulaşmak için İstanbul'a taşındı. Kısa bir süre için Randy Esen ile çalışıp Gigs e katıldı. Birkaç etkinlikte boy gösterdi. Sadece müzik için nefes alıp, müzik için yaşayabileceğini anlayıp kendi müziğini yapmaya başlayana kadar Televizyon ve prodüksiyon şirketlerinde çalıştı. 2004 yılında Funkalaturca isimli gruba vokal olarak katıldı ve özel günlerde ve etkinliklerde şarkı söylemeye başladı. Hala bu grubun bir üyesi ve turnelere katılıyor. 2005 yılında kendi şarkılarını yazmak ve bestelemek için çeşitli müzisyenlerle çalıştı. Bu yıldan sonra şarkılarını toplayıp bir araya getirmek için büyük bir çaba sarf eden Jehan, en büyük desteği şarkılarının aranjmanını da yapan eski arkadaşı Cem Tuncer' den gördü. Aynı zamanda Bülent Ortaçgil ile birlikte çalışıp şarkılarının altyapısını oluşturdu. Jehan hala 3 grupta birden şarkı söylüyor ve kendi şarkılarını yazıyor. Grubu ''Mellow Trip Trio'' yu ailesi gibi gören Jehan Barbur KV isimli mekanda program yapıyor. Müzikle nefes aldığını söyleyen Jehan'ın müzikleri anlatmaya can attığı hikayelerle dolu.

Spoiler: Göster
jehan istiklal barbur was born in 1980 in beirut. she grew up in iskenderun and went to ankara for college. she studied at the american culture and literature department at bilkent university where she also enjoyed her years as an amateur singer and also joined drama clubs where she acted for three years. after she graduated fom bilkent university; in 2002 she moved to istanbul and started to seek her carreer in which she always dreamed to be..."a song-writer and a singer". for a short time she studied with randy esen and joined gigs; sang in several events. she worked for the tv and production companies when she realised that she would only like to breath and live for music; thus gave everything up and started to work on her own and for her own music. in 2004 she joined the group "funkalaturca" as the group's vocalist where they performed shows for special events. (for the group info pls visit : www.funkalaturca.com) she is still the memeber of the group and touring on occassions. in 2005 she started to write her own songs and worked with several musicians. in that year she gathered her songs and today is trying to make an album so as to be able to share them with everyone. in this project of hers, she recieved a very important support from her very dear friend cem tuncer who is arranging the songs and working with her and bülent ortaçgil who offered to supervise every step the two took. jehan is now working for the album, singing with three different goups and still writing songs of her own or for offered ocassions. her group "mellow trip trio" which she regards as her lovely family! can be listened at kv on fridays and saturdays between 9 pm -12pm. (piano: adem gulsen, electric guitar : emre tankal, vocals: jehan barbur) ....breathing through music to live.....with stories she longs to tell in her songs.